Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Prvý outdoor (úplny začiatočník) - Klikni zde pro originální téma
Patrick123
Zdravím vás chcem sa vás opýtať. Bude to môj prvý outdoor. Absolútny Low budget (viem že sú lepšie hnojivá,substrát atd...) ale rozhodol som sa takto. Chcem zasadiť niekedy okolo 15.5 tak potrebujem poradiť či mám ísť iba autoflower alebo aj feminizovane klasiky, chcem zasadiť 3 rastlinky mal som plán 2 autoflower a 1 klasiku ale kedže asi chcem zasadiť dosť neskoro tak potrebujem poradiť. Inak vám tu vypíšem presne ako si to predstavujem a vopred ďakujem za tipy.

Chcem to dať do lesa do 3 kvetináčov (20l), ako substrát chcem obyčajný Záhradnický substrát s aktívnym humusom predhnojení na 6 týždňov (poprípade pridám perlit). Hnojivo na rast chcem KRISTALON START a na kvet som dlho premýšľal ale podľa npk mi prišlo z tých najlacnejších asi KRISTALON JESEŇ/PODZIM (NPK- 6:12:36) to sa však chcem opýtať či tam toho draslíka neni veľa. Zo začiatku polovičné dávky a potom by som pomaly stupňoval. 2 týždne pred kosením by som vysadil hnojivo. Polieval by som normálne odstátou vodou. Rozmýšľal som aj nad automatickým zavlažovaním Tropf Blumat kedže tam asi tak často chodiť nebudem ale o tom potom.

Vopred Ďakujem za všetky tipy, rady, rád sa priučím.
Stan43
Ahoj, takže:
Autoflowers sú pre začiatočníka super, to viem aj podľa seba. Taktiež si skús aj klasiku, naberieš skúsenosti a ak to vynde, budeš mať viac kuriva než z autoflowers.
Substrát ktorý si spomínal používa veľa Growerov (aj ja) a je úplne v poriadku, len ti poradím pridať perlit.
Co sa týka hnojív, na krystalon sa úplne vykašli, je to chémia. Na rast si priprav žihľavový výluh, návodov je tu ajajáj. Na kvet si kúp napr BioBizz Bloom, je to cenovo dostupné organické hnojivo tvorené pre marihuanu.
Ak pôjdeš do autoflowers a použiješ ten predhnojený substrát, tak na rast prakticky hnojiť nemusíš, a na kvet neskôr len jemne a nezabudni to posledné 2 týždne prepláchnuť. Dúfam, že som na nič nezabudol a prajem ti veľa šťastia!
Patrick123
Aha diki moc za rady tak teda na rast použijem ten výluh a na kvet kúpim biobizz bloom ale chcem sa opýtať na 3 rastliny mi bude aký veľký treba ? Aby som nekúpil malý ale ani zbytočne veľký. A ten výluh ako často ? Alebo kedy s ním začať kedže ten substrát je predhnojení ? Ďakujem.
Stan43
Tak ak je predhnojený na 6 týždňov, môžeš začať cca piatym týždňom v malých dávkach.. Výluh môžeš dávať v každej zálievke, tým to snáď ani prehnojiť nejde :D Najskôr ti bude stačiť aj 100ml, ale ak kúpiš 250ml finančne ťa to nezničí a aspoň sa niečo zvýši :)
Patrick123
Okej budem ďalej informovať o tom že ako mi to pôjde zatiaľ ďakujem.
Dead Cat
Ahoj Patriku, jestli můžu ještě něco říct za sebe:
S tím, jak si popsal svůj plán bych ti doporučil sázet jen automaty. Těch 20 litrů v květináči je žalostně málo na udržení vláhy pro vzrostlou fotoperiodickou kytku. Jestli tam můžeš doběhnout s kanistrem každý den, dva, tak supr, ale jestli budeš chodit jednou týdně, tak tam najdeš pěkný zdechliny ( mrkni ke mně na Bush Growing 2018 a to jsem měl tak 50 l substrátu a lil cca 4-5 litrů vody ). Takovýhle květináče si můžeš dovolit doma na zahradě, kde to ráno a večer poleješ. Možná by pomohl hydrogel, ale zase si zmenšíš podíl hlíny. Nemám s ním zkušenost.
Sázet 15.5. není pozdě ani na klasiku, ani na automat.
Ten Tropf Blumat jsem zkusil jednou. Předně musíš mít zásobník vody a pak tam tu vodu taky musíš nanosit a nepočítej s tim, že ti v létě bude stačit třeba 10 litrů na týden, pokud budeš mít tu kytku povedenou. Já nanosil 50 litrů, dalších 20l jsem vypotil a když jsem přišel zkontrolovat za 2 dny jestli jsem seřídil dobře senzory, tak jsem našel ukousaný ty úzký měkký hadičky a kytky plavaly v blátě. Takže bacha, jdou po nich myšice ( něco jako kuny po kabelech ke svíčkám). Taky nemůžeš do tý vody na tejden míchat organiku, usazuje se a ucpává a taky degraduje, budeš muset použít nějakou chemku.
S Kristalonem zkušenost nemám a ani po tom netoužim, kup něco lepšího. Pro automaty stačí dobrý květový hnojivo, třeba ten BioBizz, ale je to organika, takže vždy čerstvě namíchané, ne do zásobníku na tejden. Na tu fotoperiodu, pokud jí tam dáš, buď tu kopřivovou jíchu, nebo zkvašený slepičince. Každopádně hnoj opatrně, dost blbě se odhaduje dávkování, protože ten základ neuděláš nikdy úplně stejně. Spíš bych zahnojil při nějakým viditelným deficitu než preventivně. Když ta kytka poroste a bude krásně zelená, tak jí nic nechybí. Spálit jí je snadný, ale náprava bývá složitější.
A napadá mně, co dát 3 automaty do květníků a tu klasiku do země? Je tam tak blbá hlína, že by to nešlo? A nebo dej tu klasiku jinam, někam do kopřiv a nech jí tam volně růst. Nešlo by to? Každopádně si myslím, že těch 20 l je jen tak tak na ty automaty takhle v lese a na klasiku nevhodný úplně.
Jinak určitě držim palce a dej vědět jak se ti s kytkama vede. D.C.
Patrick123
Pôjdem lepšie pozrieť aká tam je zem a dám vedieť, zatiaľ veľmi pekne ďakujem.
Stan43
Kolega hore radí správne, fotoperiódu do zeme.. Inák ak chceš automaty, saď ich koncom mája, vtedy využiješ najlepšie slniečko=viac lepšieho materiálu.. :D A čím väčšia nádoba, tým lepšie!
Patrick123
Takže rozhodol som sa takto že vykopem jamu do ktorej nasypem ten substrát ale chcel by som sa spýtať akú veľkú jamu mi približne treba ? Ďakujem.
Dead Cat
Mrkni: Co třeba takovou
Ale chce to těch třeba 40 litrů na pořádnou kytku.
Patrick123
Zdravím vás po dlhšej dobe kedže som musel dlho čakať kým mi došli semienka ale už ich mám, sú to 1x Afrodite od kannabia 1x Baby boom auto od kannabia 1x Syrup auto od Buddha seeds a este som dostal nejake noname neni nic napisane od buddha. Potrebujem pomoct budem klíčiť asi v stredu a chcel by som takto, dám dva vatové tampóny navlhčím ich a medzi ne dám semienka, niektorý to robia že ich dajú najprv do vody tak to sa chcem spýtať či to musím daváť do tej vody alebo rovno medzi tie tampóny. A ešte budem robiť ten žihlavový výluh ak som dobre pochopil tak sa to robí tak že do 3/4 fľaše (1.5l) dám žihlavu a zalejem vodou a nechám kvasiť lenže sa chcem spýtať či ju mám zavrieť alebo nechať otvorenú a či ju mám dať na slnko alebo nemusí byť na slnku, koľko ju mám nechat kvasiť ? A posledná vec po vyklíčení ich chcem dať buď do malého kvetináča čo sa rozpadne takže ho následne nebudem musieť presádzať ale rovno aj z kvetináčom dám už do veľkého alebo do zeme, alebo je lepšie to dať do tých tabliet zdá sa mi že sa to volá jiffy a tak to dať do zeme ? Ďakujem za rady budem sa hlásiť z novinkami.
Dead Cat
S tím klíčením je to jedno. Semínko potřebuje natáhnout vodu, takže když ho jen položíš na mokrej tampon, tak to stačí (léta jsem to tak dělal), když ho přikreješ druhým, taky dobrý ( jen dej pozor, aby ti klíček nevylezl moc dlouhej a při odkrývání si ho nepoškodil), a když ho dáš nejdřív do vody, taky dobrý (tak to dělám teď). Všeobecně moc dlouho neváhej se zasazením do hlíny, nechat klíček plazit ve vatě cm i víc je spíš ke škodě. Začíná totiž vypouštět tzv. vlasový kořínky a ty poškodíš při manipulaci.

S kopřivovou jíchou poradím jen to, že při kvašení vzniká plyn a ten musí ven, jinak ti to může bouchnout, takže otevřít. Určitě je tu návodů plno.

Jiffy jsem nikdy nezkoušel, ale zjisti si za jak dlouho se ten tvůj květináč rozpadne, aby to nebylo až na podzim. Jestli to nejsou automaty, tak bych se klasickýho přesazení nebál. Spíš zajisti abys je přesazoval do stejnýho, nabo aspoň podobnýho substrátu. Kvůli šoku.
Patrick123
S tým klíčením to urobím tak ako som chcel medzi 2 tampóny, a preto lebo 3 sú autoflower tak to dám do tých jiffy tabliet. Ďakujem.
plagatek
kristalon je na prd. A pořešil bych větší květínáče stojí to nic . V zahradkářství koupíš za pár korun použité 100litrové .
Patrick123
Kristalon nejdem a tie kvetináče si myslím že na autoflower stačia 20/25l.
Patrick123
Čauko chcem sa spýtať myslite si že možem dať univerzálny substrát z tesca písali PH 6 a ešte ho zmiešam s perlitom ? Ďakujem.
Patrick123
Čaute mám ďalšie otázky mám už vykopanú jamu ale je v nej dosť iných korienkov tak sa chcem spýtať či to tomu nebude zavadziať ak hej tak tam možem dať nejaké veľké vrece do ktorého urobím diery. A druhá otázka že či pod kvetináčmi musím mať tu tácku alebo ako sa to volá. Ďakujem, zajtra klíčim.
Dead Cat
Zdar. Kořeny přeštípej a vytrhej. Samozřejmě budou znova prorůstat. A kytka bude prorůstat ven, což může způsobit mírnější problém,pokud je hlína okolo třeba moc kyselá. Takže jestli si nejsi jistej, tak tam klidně ten igelit dej a udělej pořádnou drenáž/díry. Mrkni do galerie pod sluncem na Woodyho thread.

Květináče mají podmisky proto, aby se do nich zachytila přebytečná voda odtékající těma drenážníma dírama naspod. Jestli ti nevadí, že je špinavá a máš je třeba na trávě, tak je tam mít nemusíš. Ale zas je dobře vidět že už něco teče spodem.

K tý hlíně moc neřeknu. pH dobrý, ale snad to nebude samej kokos. Jestli je to nějakej levnej Tesco substrát, tak někde ta cena znát asi bude. Lepší by poradil někdo, kdo jí zkoušel.
Patrick123
Aha ďakujem dneska som akurát kúpil 20l vedrá a ide do nich spraviť diery. Koľko ich asi má byť ?
Stan43
Ahoj, minulý rok som mal substrát z Kauflandu a nebolo to zlé :D
Sú aj lepšie, ale poslúži. :)
Stan
Dead Cat
Vem vrták, třeba 8čku a co 10 cm po obvodu diry. Prostě ať tam nějaký jsou. Na počet se nehraje.
Patrick123
okej dneska to pojdem spravit
Patrick123
Čaute potrebujem poradiť mal som tie semienka v tom tampóne a na taniery ale s toho taniera som ich dal na taku mištičku mal som zapisane ze ako zaradom idu z lava ale bojim ze ci som to nahodou neotocil takze neviete ako to mozem zistit ? Mám pocit že to čo je tak vyššie tak je Afrodite a ďalej Baby Boom, Syrup a ten Noname. Ďakujem.
Dead Cat
Ahoj
Tos mně pobavil, fakt nevim jak to zjistit. :D .
Škoda, že jsi sem nedal fotku na tom talíři. Zkus i vzpomenout podle toho, jestli se talíř usmíval,nebo mračil :D , máš tu řadu do obloučku. Jinak fakt nevim, semínka vypadaj dost podobně. Lepší jsou víčka od PETky a každý semínko zvlášť a pod číslama. A jestli na to nepřijdeš, tak zas na konci bude dobrá tipovačka do placu.:rasta:
Patrick123
Myslím si že to je dobre no však uvidíme budem sa hlásiť ďalej.
plagatek
25 l . kvetinas staci na automaty.
Patrick123
Čauko hlásim sa s info majú 12 dní a chcem sa spýtať mám ich už dať do tých Jiffy tabliet alebo ešte počkať ? Ďakujem.
lachim111
m
Patrick123
Ja to nebudem presádzať dám celú tu jiffy tabletu do kvetináča, áno na rast dám ten výluh a na kvet mám bio bloom ale ďakujem.
lachim111
m
Patrick123
Zdravím hlásim sa z info mám to vonka lebo doma to nemôžem mať v takom tom mini parníčku čo bol pri tých jiffy tabletách. A kedže teraz skoro každý deň prší tak sa bojím lebo keď som bol pozrieť tak tam bolo dosť vody dnu tak sa bojím aby sa to neprelialo je to 4 dni v tých jiffy tabletách a ešte nič nevychádza neviem či je to zlé to mi musíte poradiť. A chcem sa ešte spýtať kedže skoro každý deň prší nebolo by to lepšie dať do veľkých kvetináčov kedže tie znesú viac vody tak by to nemuselo preliať. Ďakujem za odpovede budem sa hlásiť.
lachim111
Záleží či si ich tam dával už vyklíčené a klicikom smerom dole lebo 4 dni už je dosť ale niekedy to trvá aj týždeň veru furt len jebe ten dážď 😡 veď skús to len prikrit aby tam nepršalo tie jiffy dosť v pijú vodu možno že ich máš veľmi podmocene Skús ich teda presadiť do väčších kvetináčov za pokus to stojí nech sa darí
Patrick123
Diki no dával som ich tam také ako sú na foto trošku vyšie v diskusii. Dal som ich tým bielym dole teda klíčkom. Skúsim ich dať teda do väčších kvetináčov.
lachim111
Veď to bolo 7.6 to už mali byt dávno vonku tam sa niečo pokazilo podľa mna ale možno sa mylim
Patrick123
Neviem niekoľko dní potom som to dal von
lachim111
ja davam do substratu vacsinou a ked to trva dlhsie tak zvyknem opatrne odhrabavat az kym nezbadam semiacko ze ako je na tom ale daval som uz aj do jiffou a mozno si urobil vacsie dierky ako ja a ako si ich zalial tak zisli dost hlboko a vtedy to trva dlhsie aj mne trvalo kym vykulki tak daj tomu este cas
Patrick123
Okej skúsim do teda zajtra dať asi do tých vačších kvetináčov. A chcem sa spýtať niektorý dávajú na to otočené a zrezané fľaše aký to má význam je to nejaký parník alebo čo? Poprípade či to mám spraviť tiež.
lachim111
no je to ako parnik daj to tam kludne ale urob aj dierky do okola kludne prepal zapalovacom aspon nebude prsat na ne z hora a ked to mas vonku davaj bacha ked vyjdu von prve listy mne sa uz nie raz stalo ze mi ich zozral ucholak normalne som nechapal ze ucholakom to chuti tiez
Patrick123
okej díky za rady.
lachim111
.
Patrick123
Tak dnes som ich bol dať do zeme stále prší tak uvidíme že ako sa im bude dariť.
Patrick123
Tu je tá klasika v zemi.
Patrick123
Zdravím mám problém tie kvetináče mám zatiaľ na dočasnom mieste svieti tam slniečko takže celkom dobre ale mám už vyrúbané miesto inde pri tom v zemi a tam ich potom dám ale stalo sa to že mi padol strom nejaká lieska na tie kvetináče nie priamo ale konáre boli na nich a popadali listy do nich to by bolo ešte v pohode ale v jednom som našiel rôzny hmyz neviem čo to bolo ale myslím si že niečo s toho stromu čo sa dalo som povyberal ale myslím si že tam ešte nejaké ostali tak čo mi odporučíte s tým urobiť ? A ešte jedna vec chcem sa spýtať že keď už dávate semienko do zeme tak ho dáte tak že trošku ho vidno zhora či vôbec že dáte aj zhora zem ? Ďakujem budem sa hlásiť.
Dead Cat
Ahoj, to místo vyčisti od tý lísky a vyházej z květináčů bordel i hmyz. Jestli byl ze stromu, tak v květináči se mu líbit nebude. Ale to už jsi asi udělal.

Semínka dej cca centimetr pod zem. Když ho dáš tak, aby koukalo, tak se klíčky nemusej zbavit těch tvrdejch obalů ze semínka.
Někde jsem četl, že to ze sebe strhnou tím, jak se prodíraj hlínou ven.
Doporučuju je předklíčit, abys viděl, že prasknou a vyleze klíček (stačí špička, nemusí mít 2cm).
Letos jsem píchnul ze srandy dvě semínka rovnou do hlíny a ani jedno se neukázalo.
Good Luck.
Patrick123
Zdravím bol som pozrieť a už asi viem kde som spravil chybu dal som ich hlboko do zeme pomaličky som ich sa snažil všetky trošku odhrnúť jedno mi už aj puklo čo si myslím že je dobre už by mohlo ísť pomaličky von nemyslíte ? Ďakujem za odpovede.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma