Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Kukuřice 2020 - Klikni zde pro originální téma
AmZoe
Ahoj,
hodně jsem tu četla o pestovani v kukuřici, ale většina příspěvků je už přes 15 let stará a nekdo dokonce psal, že pěstování v kukuřici už je pasé.

Rada bych tenhle rok něco vysadila do kukurice, ale nevím zda je to bezpečný, když dnes má plno lidí drony a z vrchu je to hned vidět.

Takže by me zajimalo jestli to vůbec ještě doporučujete?

Diky moc za každou radu!
Woody
ahoj .. vela o tomto neviem , ale urcite to bude z vysky celkom pekne vidno .. no to je az druhorady problem ..
v prvom rade je skor problem to, ze zahradnik nikdy presne nevie za akym ucelom je dane pole kukurice vysadene .. je to 50/50 .. bud to na "siláž" - kosi sa to celkom skoro niekedy v lete myslim a v podstate to skosia aj s tvojimi rastlinkami .. alebo ten lepsi pripad na semeno a vtedy kosia az niekedy v 11. - 12. mesiaci .. ibaze by si mala presne info od polnohospodarov .. inak mala loteria .. inak na ziviny su to polia bohate pretoze pred vysadbou kukurice stale zahnojuju .. ak sa teda nemylim :)
sakumprdum
Ahoj kukuřice je super volba hlavne na auomaty jsou tu v galerce pesty tak se mužeš inspirovat
AmZoe
Ahoj, diky za odpověď Woody, ale to riziko, že to pokosi na siláž tu bylo vždy stejne si myslím. Nevím proč ale cítím, že už to není moc IN.

Ahoj Sakumprme, jo přesně automaty bych ráda zkusila v kukuřici. Predpestovavam doma Royal Dwarf, jen už to mám docela velký a kukurice v okolí porad nikde :D

Premyslim, ze to dam do lesa po mrazících.
Woody
co akoze neni IN ? sadit do kukurice ci kosit kukuricu na silaz ?
AmZoe
No to sázení do kukurice. Kolem roku 2000 o tom všude všichni psali, ale ted uz to nějak umlklo. Tu sem viděla video jak to jde vidět zhora: https://youtu.be/IvUsYbpL1WY

Docela mám strach to tam dát, když má dneska tolik lidí dron.
Woody
no jasne .. na chvilu som si to spojil s tou silazou a skoro som odpadol od smiechu :D .. tak som sa musel spytat ..
.. zaujimave videjko .. teraz uz mam obavy aj o moje policko v lese .. dron by ho nasiel urcite :(
AmZoe
V lese to určitě nebude tak lehké najít kukurice je smažená v přesných řádcích přesně mezery. Ale říkám si, že malé políčko v kukuřici určitě není vidět když se nechaj kukurice natesno.
Woody
no stale musis urobit pre rastlinku miesto , vytrhnut zopar kukuriciek a na tom videu to je aj vidiet ake je to napadne z hora .. a precesat dronom kukuricne pole ked vedia , ze sa tam sadi je ovela lahsie ako precesat les .. s lesom by si museli dat fakt poriadnu namahu .. tiez som neraz poskuloval po kukurici, ale v tom lese mi to ide celkom fajn uz niekolko rokov .. je to treba ale poriadne pripravit a to je makacka ..
Dead Cat
Ahoj AmZoe, o co máš strach? Že tě někdo napráší, nebo ti to ukradne? O to první bych se zase tak nebál a před čórkama je nejlepší ochrana nedávat všechno na jedno místo, pokud není supr utajený. Samozřejmě předpokládám nějakou elementární obezřetnost a diskrétnost. Ono z výšky je holt vidět každý pole. Sám jsem před pár lety letěl balónem a všiml jsem si dvou, od té doby maskuju vše co má jinou barvu, než zelenou. Otázka je, jestli si toho všimli i moji spoluletci, protože já jsem to vyloženě hledal ( ne kvůli čórování ). Proto je nejlepší být nenápadnej. Ale že by po tom záměrně šli fízlové si nemyslim, to by nás tu měli skoro všechny, kdyby si každej obvod obletěl rajon dronem. A nějaký bonzování, to ti to spíš šlohnou, nebo zničej. Lepší je vysadit víc kytek na více místech. Kuku pole, dobrý jsou i lehce zarostlý průseky pod drátama VN. Prosekávaji se pravidelně jednou za X let, takže když najdeš nějakej treba dva roky po sekání, máš místo na pár let. Jeden dva květináče s automatem a je to. Co vim, tak zemědělce sere to, že v tý siláži maji zamíchanýho něco jinýho než kukuřici, spíš než že jsou to ty "drogy" pro ty "feťáky". Každopádně je to ilegální činnost a je potřeba to mít na zřeteli. Ale zase se tak neboj a jdi do toho.
AmZoe
Ahoj Dead Cat, diky za rady a tipy omrknu to vysoke napeti to zni dobre! Ja se nejvic bojim tech fizlu o corky nebo zniceni mi nejde kdyz to nevyjde jednou vyjde to po druhe :)

Myslis ze je fakt videt v kukurici z vysky kazdy pole jo? Ja bych rekla, ze kdyz by to bylo po 1 kytce a co nejmensi vysekany ostrov tak ze to snad ani nemuze byt videt. I za cdnu ze by kukurice byla natesno kytce.
AmZoe
Jo a Dead Cat koukam, ze si fu uz peknych par let na foru tak se chci zeptat zda doporucujes psat sem na forum pres nejake zabezpecene anonymni rezimy, cetla sem tu clanek, ze je to dost nebezpecny se tu jen tak prihlasovat a psat. Ze pry uz ani proxy neni bezpecne, ale ja to zstim moc neresim no...
Stan43
Ahoj, takto.. Malo kto má kvalitný dron, a veľa krát tie drony padajú.. Ja osobne by som s dronom nad kukuricou neletel, riziko že spadne a potom ho hľadať... :D A druhá vec, letieť nad kukuricou dronom je nezáživné :D Hold môj názor..
A automaty sú do kuku super, chystám sa na to tiež :D
Váchy 55
Ahoj. Řeknu ti to asi takto. Čím menší pole to bude tim líp. Čím více na těsno tím lépe to spline v zeleň. Riziko nějakého dronu je vždy a když už to někdo bude hledat, tak věř že to najde i když uděláš sebevíc ,,kamufláže''. Čeho bych se bál více, tak jsou prasata. Nějaké pachove ohradniky by nebyly od věci. Počkal bych si určitě až bude kukuřice trochu větší. Za prvé to nezmerčí borec s postrikovacem a za 2 nesunda kytky postrik proti plevelum, což už dnes strikaji snad všichni.
Pokud jit do Autoflowerů, tak čerstvě predpestované co nejrychleji presadit. Tu co máš už prerostlou v malým květináči, si co nejrychleji presad do nejakeho vetsiho jinak z toho bude prd. Do kukuřice rozjet až pak nový. Vzhledem ke zkušenostem bych radeji ale zvolil klasiku misto AF.
To ale neni zas rozumné kvuli tomu co zmiňovali kolegove prede mnou. Siláž nebo semeno. Stačilo by kdyby si uz nějakou dobou sledovala mistni pole a hospodáře co kukurici pestuji.
No uvidis. Každopádně drzim palce. Ahoooj
PS: Priprav se na nejhorší... (nošení vody, ztraveny čas a pak poničené kytky, ktere ti nakonec ukradnou nebo posečou)
Dead Cat
To AmZoe: no myslel jsem to tak, že z výšky je vidět každý pole, ne jen to v kukuřici, a když si nejsem jistej, přiletim blíž,nebo tam dojdu, jsem vždycky přece poblíž toho dronu. Je fakt, že občas secí stroj vynechá, zrno nevzejde,nebo ho udusí plevel, ale místo kytce udělat musíš. Jak psal Váchy- kdo hledá,najde. Když si někdo koupí dron na tyhle účely, tak obletět pár kuku polí v okolí zabere jedno dvě odpoledne. Že by to dělali zemědělci pochybuju. A když to nebude plantáž, tak se na nějaký ohlašování každej víš co... Buď to zničí, nebo vyčóruje. Je ale lepší dát jednu kytku a o kus dál druhou, nebo obejít víc polí a nedávat jen na jedno. Ideální je pár kuku a i jiný místa. Kdysi dávno jsem taky dával do kuku a zničili mi to právě divočáci, jak cejtěj člověčinu, tak to vyrejou. Takže určitě to zkus i jinde.

K těm automatům- osobně sázím rovnou do hlíny a už s tim nehejbu, což předpokládá dostatečně velkej květináč hned od začátku. I se to tak všeobecně doporučuje. Ale minule mi něco zaštíplo malou Amnésku a výnos se nijak neodlišoval od ostatních, ani víc,ani míň. Ale i šetrný přesazení ta kytka musí dát, o tom žádná, jen prostě stresovat co nejmíň,no.
Ještě k těm polím pod dráty- jestli se ti někam bude blbě tahat velkej květináč, lze ho nahradit pevnym pytlem, třeby ze stavebnin na suť, nebo tužší pytel do popelnic. Pak si do báglu hodíš substrát a doneseš na místo třeba na 3krát, ať si nestrháš záda. Možností je mraky.

K tomu prohlížeči- já používám od začátku obyč a pořád běhám na svobodě. Nemyslim si, že by někde seděl nějaký spešl grower tým a sledoval IPiny. Je fakt, zě nekšeftuju,ani klony nedělám a kvůli pár kytkám se policajti ze židle zvedat nebudou. Aby mi dokazovali přestupek ( do 5ti kytek, jestli si dobře pamatuju), dávali pokutu a měli s tim tuny papírování,... To už by pro ně byli zajímavější zdejší indoor borci. Jen na udání reagovat musej, ale to už by musela bejt spíš msta od někoho, takže keep it secret. Spíš jdou po pěstírnách, hlavně podle černejch odběrů proudu. No jestli chceš mít klid, stáhni si Tor Browser a udržuj aktuální software, nezvětšuj okno a tak. A taky se pak nepřihlašuj z mobilu, to by uplně ztratilo smysl. Různý anonymní režimy jsou jen o tom, že se neukládá historie a cookies, na netu tě to nijak nemaskuje. Ale osobně se toho zas tak nebojim, to už by tu na G nikdo nezbyl a věznice by přetejkaly.
Dead Cat
Jinak jestli polezeš do kukuřice k večeru, tak bacha na myslivce na posedech. Za Á tě očekujou a kytky zničej a za Bé by si mohli myslet že jsi divočák a našít to do tebe. Sice by měli vždycky dobře vidět po čem střílej, ale když si už dlouho nevystřelili, tak nadšení může bejt silnější než rozum. A growerek je tady jak šafránu, byla by tě škoda.:rasta:
Woody
s tymi polovnikmi je to dobry postreh .. a zdrziavaju sa na posedoch nielen vecer ale aj rano .. osobne chodim na policko okolo obeda .. a takisto pouzivaju najnovsie tech. - fotopasce .. povedal by som, ze su horsie ako drony a ti chytraci ich maju uz skoro na kazdom strome .. moj tatko ich ma myslim 6 a jeho "kolegovia" takisto kazdy min. po jednej .. ked si to teraz tak sumarizujem, tak je to pekne v .. normalne si skazila nalada .. k tomu este nocne videnia a termovizie - u nas sa pretekaju, ktori ma toho viac ..
plagatek
1- Musis si dobře vybrat místo nejlepe blízko vody aby sis tam mohl pokažde nabrat a tak aby videlo co nejmin lidi jak tam pujdes. Aby si nevidel v blizkosti zadny barak nebo poset myslivci . Kdyz budes moct casto chodit jednou cestou udela se tam cesticka na to bacha.
2 - Vybrat dobrou odrůdu co se brzo sklízí . nejlepe znát už pole do kdy tam cca býva kukuřice všude se může sklízet jinak.
3- nesadit moc kvitek u sebe davam to tak po peti max ..a od sebe nejak po 20 metrech takove ostruvky ..
4 - jeste se me nestalo, ze by bylo kvitko vetsi jak kukurice..:((
5- zver a jine mrdky necim to posypat okolo prito slimakom hlemyzdom a neco proti srnkam se tam vyser ,vychci :D A pohoda :D
plagatek
Jeste bacha na smrad v noci aby nebyl blizko nějaky krmelec nebo posed . Myslivec to ucíti a je to v hajzlu..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma