Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Jak chladit roztok v bubbleru - Klikni zde pro originální téma
Easy Grow
Zdravím komunitu zeleného listu. Mám dotaz ohledně bubbleru a to jak chladit roztok v němž jsou již kořeny od rostliny. Zatím chladím 1.5 l zmrzlou flaškou ale bojím se do budoucna až se kořeny rozjedou a bude pořádný kořenový bal aby petka kořeny netrhala ,a nemůže rostlina dostat teplotní šok kdž budou některé kořeny blízko u zmrzlé petky? Napadla mě ještě varianta petek menších max litr ale i tak zůstává otázka zda-li rostlina neutrpí šok z chladu,z 25°C za půl h až 45 min stáhnu teplotu na 18-19°C což je super ale do večera opět teplota vzroste až na 25 což je moc,horší vstřebavání kyslíku ale naopak zase lepší vstřebávání živin,jen se bojím slizu nebo plísně na kořenech z vyšších teplot. Jedu v 90x90 plochu, 2x vero 225 w,odtah td 250/100 na vyšší rychlost,2x Ram klipsňák,kýbl 30 l (naplněný na 25l) vzduchování 400l/h+200l/h,dva vzduchovací kameny. Teploty 27 den 20 noc. Děkuji předem všem za odpovědi a ať to roste ;)
Negative Creep
Tohle se nedá řešit moc způsoby. Já jedu bubblery příležitostně na matky pod oknem a vždycky z nich jsou po těch pár měsících pořádný klacky... už pár let a tam teplota roztoku určitě není ideální v létě ve 30 stupních... problém s kořenama jsem měl jen jednou za ty roky a to, když jsem do bubbleru dal použitej kokos...
Neříkám, že jsou krásně bilý, ale fungujou, takže se to dá i za vyšších teplot, jen se tam fakt nesmí dostat nic, chtělo by to se vydat cestou sava a nebo prospěšnejch bakterií.
High999
Zdravim,

Zrovna jsem si ted docetl od canny kratkeho pruvodce hydro systemy a tam pisou nasledujici vec ::
Ke správnému rozvoji kořenů je
třeba vysoké teploty živného roztoku
(20-25 °C). Při teplotách pod 15 °C
prudce klesá schopnost kořenů
vstřebávat živiny a vodu. Přenos živin.

Takže asi tak. Prvně bych začal u toho na kolik stupnu mas nastaveny termostat na odtahu nebo to jede nonstop ? Dalsi vec spis nez chladit vodu v bubleru bych se snazil snizit teplotu privadenyho vzduchu do boxu. Kup si nakou malou lednici udelej tam diru a strc do ni aluflexu :D nebo do ty lednice strcit nakej radiator pro predstavu neco jako vodni chlazeni do pc pres kterej bys hnal cerpadlem vodu z bubleru a zpet. pochybuju ze jen to samotny vodni chlazeni na pc by tohle mnozstvi vody dokazalo uchladit. no nic lepsiho me asi nenapadne :D GL. Urcit esi ale myslim ze se naky takovy chlazeni prodavaji nekede sem to videl ale je to celkem raketa za to ta lednice vyjde levneji :D. Taky zalezi jaky mas podminky jestli si v byte nebo baraku tam se da tvorit vic ale co by clovek pro ty kyticky neuelal ze :D ave.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma