Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Odrůdy a Šlechtění

 
Loterijní rádoby selekce všeho, co mi přišlo pod ruku - Klikni zde pro originální téma
Hruškomet
Všechny Vás zdravím, kolegové,

stejně jako asi i vy všichni, jsem byl v těchto dnes zahnán do domovních prostor, ve kterých teď trávím mnohem více času, než jsem zvyklý. No a abych to ve zdraví přežil, našel jsem si zábavu. Šatní skříň už neslouží pro úschovu kabátu, nýbrž sama nový kabát dostala! Nicméně není to zdaleka tak honosný, jak to zní. A to především proto, že jsem strašnej patlal :D no, ale snažím se! Takže předem se omlouvám za to, jak v podstatě všechny mé prostory vypadají, občas tu jenom žasnu nad šikovností zlatých českých ručiček, který mně prostě nenarostly, ale i s tím se dá žít. K věci.

Skříň má 60 x 105 x cca 200
Fólie - basic černobílá
Světlo - T-neon 55W 9500°K (Propagátor low budget aka spatlej si sám - kdyby někdo chtěl, návod přidám)
Substrát - Biobizz Light mix
Zvlhčovačka - Sencor 300ml/h

Všechno je ve výstavbě, v příštích týdnech udělám primitivní rozvodnu s termostatem, hygrostatem, stykačem, hodinama a tak, tohle je zatím opravdu jen pro semenáčky a klíčení. Taky ještě na většinu materiálu čekám, takže odtah není zatím vůbec žádnej. Stejně tak nemám ani teploměr a vlhkoměr, takže první dny jedu opravdu na Tarzana.

Nicméně už jsem vsadil, klíčit to může a semenáček v tohle žít může taky, topení mám udělaný v "podlaze" oné skříně, je tam 0,8m topná rohož za 800.-. Velmi užitečná věc, nicméně první dny mě docela děsila, neboť nejsem elektrikář ani nic takovýho a náhoda je blbec. No ze začátku jsem to měl na polystyrenu a takový plastový desce (bývalá reklamní vývěska), no a pro klid jsem to teď dal na polystyren kvůli spodní izolaci a vysypal to pískem (na fotce). Správně by to mělo být v betonu nebo v lepidle, ale písek mi přijde jako nejjednodušší mobilní řešení. (Betonovat něco ve skříni asi fakt nebudu :D) A nyní k osazenstvu.

Za léta konzumace a poté roky rostoucího a prohlubujícího se zájmu o onu bylinu jsem nakumuloval celkem slušnou hromádku semen. Většinu tvoří dary a nálezy, něco málo zbytky z nákupů. Každý rok jsem něco z toho píchl někam do zahrady a někdy se až nestačil divit, jak mi nějaký random semeno předběhlo x osvědčených genetik od osvědčených seedbank. Samozřejmě to není pravidlem a neříkám, že za pořádný semena se nevyplatí taky pořádně zaplatit, ale dobrá genetika není něco, co musí nutně stát peníze.. :) A tak mi těch náhod bylo natolik líto, až jsem se rozhodl je letos nechat téměř všechny vyklíčit, s tím, že stejně půjdou ven, ale do té doby si nejpotentnější kousky otestuju na pohlaví a případně nechám zamatkovat. Jedu za pochodu, takže pořádně ani nevím, jak to udělám, ale představa je taková, že až budu mít možnost záštipu, nechám ho hned nakvést, ať vím, jak jsem na tom s pohlavím no a podle toho pojedu dál. Místa není neomezeně, nicméně není problém rozšířit. Jako zálohu mám ještě 250w CFL modrou a časem chci na matky pořídit tohle

https://www.amazon.com/Spider-Farme...m/dp/B07TS82HWB

vůbec nejsem fanda čajny a jejich diskoték, nicméně tohle už vypadá na úrovni. Pokud jsem naletěl na reklamu a podlehl konzumu, upozorněte mě na to prosím, ať si to kdyžtak nekupuju, zatím mi to za ty peníze ale přijde real a žádnou hrůzu jsem o tom nikde nenašel.

No, to jsem vám toho o osazenstvu moc neřekl, ono vlastně není co, já sám nevím, co z toho bude :D Ale jako jistota by mi tam mohly posloužit loňské crossy od místního člena (díky za ně!) GSC x BB , GG#4 x BB a GSC x CK, nicméně těch je dohromady 8, takže se nedá mluvit o pražádné selekci :D Samozřejmě o tu se ani v těchto poměrech nesnažím, dělám to hlavně pro radost, pro nasbírání zkušeností a taky ze zvědavosti, co z těch pecek vyleze. Některý jsou encyklopedicky obří a vypadají doslova k nakousnutí (už teď lituju těch hrstí semen, co jsem sežral :D) a klíčí během pár hodin. První rekordman šel v 10 večer na klíčení a v 8 ráno už měl mikro klíček. Fotka zatím ukazuje první várku. Ta se v tomto týdnu rozšíří, až mi přijde stínidlo a budu moci přidat světlo. Taky ukazuje, že mi světlo visí na provázku, no, jak říkám, zatím jsem v hluboce neolitické fázi :D

Tak, to zatím vše, pardon za rozepsání, ale nedostatek lidského kontaktu mě ubíjí, tak se musím někde vykecat

Srdečně zdravím a pevné zdraví přeji!
Hruškomet
Tak od minula přibyl rám s rybníkovou fólií, ve které teď květináče sedí, přičemž nahradila stávající pekáče odizolované polystyrenem :D
Dále také přibylo světlo, oněch 250 w cfl, musel jsem na něj použít můj defender, který se ale do skříně tak tak vleze, protože objednávky čehokoliv teď, jak víme, trvají déle. Takže na druhý stínidlo stále čekám.

Zalévám jen čistou vodou, párkrát denně rosím, svítím oběma 18/6 a topení jede non-stop, ale to už zítra taky přidělám na hodiny.

Nejdůležitějším příbytkem je ale osazenstvo samo! Tak, mimo rajčata a chilli je tam 16 reg. semen od Mr. Nice, jde o mix semen s názvem Walkabout. Měly by tam být namixovaný odrůdy získaný z landraců a zaměřený především na rychlý květ. No, doufám, že mi z toho vylezou nějaký severoafghánský zabijáci!))) Z oblasti Hindúkuše nejlépe)

Dále, na ceste je zásilka od Gage Green Group a pytlík reg. semen znovu od Mr. Nice, obdobná verze jako walkabout, jen určená pro indoor. Na ty GGG jsem extrémně zvědav, četl jsem na to jen chválu, ale nikdy jsem to neviděl, tak uvidím :)

Edit: minule jsem dával odkaz na ten Spider Farmer na Amazonu, ale vzhledem k situaci nejen české koruny vůči dolaru radši nechám peníze v české ohrádce a koupím 100W ledku od Alucraft. Takže tak.

No, jde to zatím slabě, ale první kousky už jsou na světě, tak zatím
Slunce83
Nejake pokracovani? :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma