jiroos |
tak jsem sklidil a nasusil amuj problem kdyz jsem ganzu sklizel byla vonava a pak jsem ji susil v chladu a tmne pote sem ji dal do sklenicek a obcas otevru sklenicku aby se dosusila ale zda se mi ze straci na vuni ???? nekery palicky vonej spis po sene pritom jsou husty a kdyz se zmaskonou tak se na ne prilepite jak to teda je ??? :confused:
jak docilit silneho aroma:smoker: |
|
|
Malafon |
10 - 14 dní v 18 - 25 stupních a cca 50 % vlhkosti - poté hermetické nejlépe vakuové uzavření a nemůže tě nic překvapit |
|
|
deno |
náhodou nevoňavý palice, kerý pak totálně rozsekávaj sou super :D takový přeqvapka pro kámoshe ;) |
|
|
jiroos |
no nevonavy nejsou docela vonej ale asi sem je dal do sklenic moc brzo jeste nejsou total suchy tak je musim dosusit budu vobcas votvirat vicka |
|
|
robos |
od vonavych a aromatickych ocakavam vzdy viac,nez od tych ,,sennich,, |
|
|
cantrell |
Ja si myslim ze nejde o to ci ti ganja vonia alebo nie aj ked ta aroma ganje je dolezita ale o to do coho ta ganja privedie...teda pocit rozkose, pokusenia, lahkosti....:-) |
|
|
yTUmama |
TAHLE VŮNĚ TO JE OPRAVDOVÝ FETIŠ.
JEDEN BY SI POŘÁD JEN ČUCHAL.
A DÍVAL. |
|
|
steve |
pro ty co voní k durbanum pojsnum co mu rikate ?
takova hrozinko-lekořicová vuně co řikáte? :) |
|
|
yTUmama |
DURBAN JE ASI NEJHODNĚJŠÍ GRASS.FAKT. |
|
|
James |
Jo mám doma palici-darovaného OB trochu jí skouším školit abych nabyl skušeností až se to pokusím udělat s půlkou(radši)mé sklizně trochu více stratila na smellu,ale ta chut se nedá srovnat s klasicky sušeným hulením něgde na volným místě za přístupu vzduchu.Včera jsem to musel 3krát zahulit abych se ukojil bohudík ne po stránce účinků,ale ta chut v tlamě je mooonnnssstrozní.Poison je taky fakt zajímavá rostlina kamarád jí pěstuje již několikátej rok pokaždý to je maso:D |
|
|
jumpp |
to james
hele muzu se te zeptat na to skoleni jakou mas ty praktiqu takovej postup jen strucne dik
jo a je fakt lepsi zkusit to na malim mnozstvi nez neco podelat na cely sklizni ja to skousel jen na trose a bylo to fakt vyborny kourenicko a zmizlo prvni presne jak pises dal sem si brcko a ta chut super dal sem si dalsi a dat si treti brcko tak to asi zezeru :smoker: |
|
|
yTUmama |
WOE,TO SUŠTE V EL.TROUBĚ REŽIM CIRK.VZDUCH S ODSÁVÁNÍM.ZHRUBA NA 40 STUPŇŮ.KDO MÁ ČEKAT. |
|
|
smokerson |
2yTUmama
kdo si pockaaa ten se dockaa:jumper: |
|
|
James |
2 jumpp- materiál jsem nechal pár dní potmě ve skříni pověšenej aby v suchém panelovém vzduchu trochu proschnul,ale ne zase tolik ze by se dal rozdrolit nebo pohodlně nastříhat potom putovala celá šiška za řádného napěchování do malé skleničky asi od kaviáru nebo čeho tam si za každodenního kontrolování viskozity matroše pobyla asi kolem 2vou týdnů potom co se změnila struktura,vzhled a vůně jsem již trochu nedočkavě nechal hovno doschnout jen tak opět potmě ve skříni v té samé skleničce s pootevřeným uzávěrem aby se to již nepařilo,ale doschlo tak aby se to dalo čudit za pár dní následoval košt výše uvedený-stačí? možná jsem to mohl nechat v té skleničce trochu déle byl to,ale jen test školících dovedností pro příště skusím trochu prodloužit čas fermentace,ale jek tu už něgdo napsal,že vyfermetované hulení nemá daleko do kompostu gdyž se to přežene tak z toho ten kompost opravdu je a je to na h...o:D
Tak jsem to ještě z editoval protože jsem si vzpoměl,že na vojně jsem měl pořád přeschlý hulení tak jsem do uskladnovací nádoby s přeschlým kouřem pustil pár kapek vody suchej materiál tu vlhkost do sebe natáhl a palice zvláčněly a to pohulení bylo potom úplně jiné než ze suchýho sena do školení to mělo ovšem daleko doprčic to jsem se zase rozjel tak stop:D |
|
|
Miragge |
no já sem s vůní neměl problém, mám z léta sice jen pár kytek páč mě ňácí parchanti škubli většinu mejch talismánků ale to (málo) co mě zbylo sem klasika vytrhl a pověsil (samozřejmě kořenama vzhůru) do sklepa. Přátelé nic lepšího neznám.Je teda fakt že od "toho" voní celej sklípek ale díky stabilní teplotě a mírné vlhkosti se šišule nepřesuší (takže nevoní jak seno) a ani nechytnou plíseň páč je mám přišpendlený ke stropu. Někde sem ale slyšel, že když už si chcete založit archív tak je (prej) nejlepší nacpat zavařku, odsát vzduch (jak to dělá skoro každej) a pak to normálně zavařit (jak dlouho vařit to nevim). Co je na tom pravdy nevím tak se někdo tady ze zkušenějších kdyžtak ozvěte, páč by to zajímalo aji mě samotnýho jestli to vůbec je možný... |
|
|
viridis |
Zavarovani je docela dobry na archivaci. Do zavarovacky nasypano (blueberry), omnia vickem zavickovano a zavarovano cca 1 hodinku. Po 1/2rocnim pobytu v chladnu otevreno a ejhle - totalne na prach ususeny palice pustily trochu vody (šťávy) a staly se jeste krehcimi, nez kdy puvodne byly. BB bohuzel moc nevoni, takze oder nemohu hodnotit, ale zda se mi, ze zustal zachovan. Ucinky a chut excelentni. Ze by se na tom podepsala ta tepelna uprava ? (jako pri vareni?) vubec netusim. Asi zkusim zavarit neco vonavyho, rekneme 5 hodin, a uvidi se za rok. Jestli nezapomenu. Ale nesmim si zase vzpomenout moc brzo ;). |
|
|
brtinka |
No, myslím, že pach po seně je známkou toho, že matroš degraduje a vysouší se, tudíš padá kvalita... |
|
|
The X |
Zkus si udelat u par palic ruzne dlouhou fermentaci vune i chut bude desne v pohode.Muzes pridat i neco ze tu vuni zmenis skorice levandule.A kdyz uz to moc preschne pridej spis misto vody jabko nebo kuru z pomerance. |
|
|
Zoidberg Dr. |
Padla tu zminka o presuseni.......kdyz uz se vam neco podobnyho stane, tak staci, kdyz k huleni pridate na cas slupku od pomerance (mandarinky, grepu) a nebo kousek jablka a ono si to huleni natahne samo vlhkost :D |
|
|
Clone |
kamo davaj pozor na hnilobné procesy |
|
|
Chuj |
Jestli ti palo de cejtit senem tak to znamena ze si to brzo sklidil a nebo ze si to susil v seniku |
|
|
|