Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
HPS / MH kombinovaná výbojka - zkušenosti, rady, názory? - Klikni zde pro originální téma
Hruškomet
Zdravíčko (v tyto dny výstižnější pozdrav než kdy jindy),

narazil jste někdo už na výbojku, která v sobě ukrývá zkombinované dvě "plnohodnotné" výbojky (600W HPS + 400W MH). A ještě líp, netestoval jste to někdo? Rád bych si tím nahradil klasiku 600W HPS, protože parametricky se zdá jen o trochu silnější než klasická šestikule. A nemám na mysli ten vonabí paskvil, co se tváří jako HPS s přidaným spektrem a přitom je to HPS classics. Nicméně dokumentace těchto produktů je velmi bídná, dnes tomu ještě zasvětím večer a prozatím jsem našel pouze toto:

https://www.higarden.cz/1000w/ultra...AiABEgLAefD_BwE

strnka výrobce https://www.ultrasunlamps.com/shop/...andId=ultra-sun

tady např. vymazlenější kousek z ú.es.á. https://eyehortilux.com/grow-lights/dual-arc/

Pár jich ještě u nás na trhu je, elektrolux třeba, ale to se tváří jako totální shit a i všechny stránky vesměs nabízejí komerční informace k hovnu

Uvádí se tam výkon cca 110 000 lumen, což je jen o 20 000 víc, než má běžná šestistovka. Přičemž přítomnost obou plynů ve výbojkách by měla zařídit širší barevné spektrum a tím i PAR, o které nám tady jde. Zdá se teda, že jí stačí dát o drobet výš a mám skvělýho adepta na moje nový sluníčko, nicméně.. říkám si, že pokud je tam 600w + 400w, obě sólo, nebude to fungovat stejně jako jednotná 1000w výbojka, protože mítdvě výbojky 600 a 400 separovaný a chtít je použít najednou, nechám 600 tak jak je a 400 dám hned vedle ní, případně trochu pod, přičemž bych nepočítal, že kytky nějak spálím. Až nás zase pustí do školy, nechám si tohle ještě pořádně objasnit od kluků z fyziky. Nicméně ti vypěstovali leda hovno a pořádnou mimoučebnicovou radu mi nedají a tak se ptám Vás, kolegové milí
máte s tímhle nějakou hodnotnou informaci nebo zkušenost?
Kirovecz
Nikdo nic?
Zjistil jsi něco dalšího? Tohle téma mi docela zajímá.
Hruškomet
No trochu jsem toho zjistil.
Shrnutě, do místnosti cca 160 x 120 to musí být koncert, to spektrum je prostě lepší než u solo hps a vzhledem k tomu, že neroste jen intenzita, což od nějaký hranice už vůbec není ku prospěchu, ale roste spíš šířka toho spektra, je to v tomhle lepší než basic hps nebo mh. Nicméně.. 1000W ti prostě dá jen 110 000 lm, tam už není snad co víc říkat, je to sranda, ale rozhodně ne pro ty z nás, kdo se snaží šetřit nebo jen mají hluboko do kapsy :)
A teda, tohle prosím ber jen jako hypotézu která mi vyšla po shrnutí posbíranejch poznatků, nemůžu se opřít o žádnou velkou fakticitu.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma