Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
200W LED 60x60 BubbleGum - Klikni zde pro originální téma
Dezider
Z naučené hamyžnosti a plánovanému zástavbovému prostoru padla volba na použitý DarkStreet 60 rev.3 od Secret Jardin. Troufnu si malou mentorskou odbočku. Tenhle zájmový kroužek rozhodně nevyniká spolehlivostí, jednání s inzerenty je občas, řekněme, zarážející. I přes několikeré ujištění, že stan je ve velice hezkém stavu mi přišla olezlá, mizerně zabalaená věc.....
Dezider
...s kterou jsem si nějak poradit musel. Nosné tyčky, už tak z bídného materiálu, byly orezlé a pozohýbané. Spásná myšlenka pravila, že nerez nerezaví. Vydal jsem se tedy do velkoobchodu, nechal si 6ti metrové kusy napůlit a dovezl je do dílny. Štěstí, že další z mých koníčků je renovace historických vehiklů, pročež mám k dispozici i malý soustruh. Nadělil jsem kulatinu na přiměřené délky, vypucoval plastové spojovací díly a radoval se z toho mála co bylo použitelné, totiž stan samotný.
Dezider
..oproti původní kontrukci jsem svislé tyče nedělil
Dezider
..začíná se to rýsovat. Několikerá rozborka-sborka, bo ta věc neprojde bežnými futry
Dezider
Konečné místo, skříň doplněna o lampu a závlahu.
Dezider
Tady si troufnu malou odbočku. Po přiměřených rešerších jsem vybral 200W lampu

BLACKSUN V_2 200W

Byl jsem velice příjemně překvapen kvalitou zpracování a vstřícností prodejce z aliexpressu. Lampa je opravdu technicky dotažená, celkem vkusně vyrobená a velmi velmi funkční do posledného detailu, půsovbí spíš jako výrobek z Japonska. Cena byla výrazně příznivější proti tuzemské produkci
Dezider
Závlahu jsem vybral modulární systém Platinium AERO-PRO. Nejevněji vyšlo i s poštovným z Francie, což mě poněkud zaskočilo. Jedná se o mé první pěstování, proto jsem se rozhodl pro snažší variantu, asice kokos s příměsí korku. Výrobce byl jistě nějaký renomovaný (propdejce leštěných prdů) Pro mě byl rozhodující faktor, že byla v místním growshopu za polovic. Pokládal jsem si otázku, zda ta veliká nádrž a květináče na ní nejsou zbytečné. Nejsou, zbytečná byla ta otázka. Je to mnohem méně stressu a starostí, člověk se několik dní nemusí ukázat doma a celá věc se děje samočinně
Dezider
Pro klony jsem se vydal za jedním členem místní komunity. Po dráze, za tmy. Představoval jsem si zvednuté límce, konfidenty předstírající četbu novin s otvory na oči a kdoví co ještě, ale celé to proběhlo tak nějak civilně. Jako bych kupoval králíka. Přiložená fotka je po pár dnech od zasazení
Dezider
...i když jsem spíš vyznavačem Sativy pro její vhodnost do společnosti, musel jsem se přizpůsobit nabidce a sáhnou po BubbleGum
Dezider
...o dalších 10 dní později. Pán s plstnatými vlasy z místního growshopu už mě poznává ode dveří, začínám být jejich štamgastem. Hnojím Plagron COCO A+B, Plagron PureZym a Plagron Power Roots®
Dezider
...snímek z téhož dne. Neumím odhadnout jak dlouho rostliny prodlely v růstové fázi (18/6) Ale touhle dobou cca jsem je přepnul na květ.
Dezider
...pozorný čtenář si všiml nedostatků na listech. Byly způsobeny příliš konzervativním dávkováním hnojiva. Po zvýšení dávky (EC > 1000 µS/cm) se problém velice rychle vyřešil.
Dezider
Za dalších deset dní po přepnutí. Automatická závlaha je již v provozu, postupně zvyšuju EC a intenzita lampy je na maximu.
Dezider
..cca 13 dní odp přepnutí. Růst je touhle dobou opravdu bujný. Dál privlékám kvítí sítí, jen tak na ně všude svítí.
Dezider
...tohle mi připomíná myší čumáčky
Dezider
.. a ještě jedno foto z téhož dne (necelé dva týdny květu)
Dezider
...třetí týden květu
Dezider
...třetí týden květu z jiného pohledu
Dezider
...čtvrtý týden květu. Lampa ještě svítila. Ale už ji není kam zvedat
Dezider
...a takhle to vypadá v pátém týdnu.
Dezider
...ještě zmíním, že každých 7-10 dní vyměním vodu s hnojivem a při té příležitosti provádím průplach. Podle mých odhadů by měly kytky být zralé za další 2, max 3. týdny. Zvažuju, že hnojení už docela vynechám a zahájím průplach.
Dezider
Ocením jakoukoli věcnou radu co bych mohl dělat lépe. Jak jsem zmínil, jedna se o mou floristovu defloraci (tentokrát poprvé) Díky
fiste
Čau, je asi lepší nic neproplachovat, ale spíš se snažit držet správný Ec zálivky. Když je nepřehnojíš, tak průplach nech na poslední týden. Když si občas změříš, co vyteče přímo z květináčů po zalití, tak rozdíl výtoku se zálivkou ti napoví, jak kytky žerou. Hnojiva měj ideálně od jednoho výrobce..

Je asi 14 dní rozdíl mezi režimem 12/12 a dobou kvetení. Doba kvetení je obecně kolem 8 týdnů..
Dezider
 @Fiste - děkuji za tipy. Ph zálivky poměrně pečlivě hlídám celou dobu, hodnota odstáté a následně upravené vody osciluje kolem 5.8
Dezider
Průplach při výměně živného roztoku dělám hlavně z toho důvodu, že namíchaná hnojiva mají podle všeho omezenou životnost. Zkusmo jsem měřil EC vody i po průplachu. Rozdíl hodnot proti čisté vodě tam byl zřejmý (bohužel si nepamatuju přesná čísla) ale pořád o výrazně nižší než u čerstvě namíchané zálivky.

Překvapující je i množství vody, kterou kytky spotřebují, týdně dolévám i několik litrů.
Dezider
Začínám poslední týden s hnojivy, palice výrazně ztvrdly, nabyly a zesílily. Nevydržel jsem a taky si jednu nabil. Velice příjemně mě překvapila a to byla necelé dva týdny před plánovanou sklizní.
Dezider
...detail
Dezider
Tohle bych si troufl považovat za finální týden. Trichromy jsou bíle zabarvené, sem tam se najde i nějaký do zlatova, kvůli stále probíhajcímu průplachu jsem snížil výkon lampy.
Dezider
Posledních pár dnů je v nádrži už jen čistá voda, žádná hnojiva
Dezider
Má význam do nádrže s hnojivy přidat vzduchovací čerpadlo (akvarijní) které čas od času pročeří a provzdušní živný roztok? Moje představa je, že tím prodloužím čerstvost, potažmo životnost roztoku.
fiste
Čau, má to smysl, protože kytky budou mít víc vzduchu u kořenů, ale nesmíš v tý nádrži mít světlo, jinak ti to zaroste řasama a následně dalšim bordelem.. Na čerstvost roztoku vzduchovadlo asi vliv nemá, hnojiva se prodávaj ve flaškách ne?

Podobně ti poslouží 30% roztok H2O2, dávkování myslim 3ml/1l a pak každej den dolejt 1ml/1l, ale to si ověř, dávkování už si nepamatuju. Použití pouze s minerálníma hnojivama, s organikou peroxid reaguje, je to desinfekce..
Beatrix
Dávkování h2o2 je 5ml/10l a pak 2 týdne doplnit o 3ml/10l.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma