Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Selekce Noname - Klikni zde pro originální téma
Deniiisek
Ahoj Groweři!
Za posledních pár let, se mi poštěstilo narazit, na pár semínek od opravdu dost luxusních genetik. Semínka jsem si schovával vždy největší a pokud možno vzhledově nejkvalitnější. Z několika SET gramů, co jsem za posledních pár let do bongu nakoupil. Se mi povedlo nasbírat 15 těch nejlepších kousků. Vždy se jednalo o semínka, která se vyskytla jen velmi vzácně. Průměrně např. 3ks semen ze zhruba 200 - 400g suche zeleniny. Bylo to pro mě nějakým způsobem velmi motivující. Byl jsem tak jistý kvalitou kterou kouřím, že i kdyby to mělo být alespoň z poloviny tak dobré, jdu do toho bez váhání a opráším staré boxy. Ale protože pravdivých informací o kvalitě takto ojedinělých semen jsem moc nepobral a spostu lidí mě odrazovalo s Hermením atp. Koupil jsem k tomu obyč. reguláry za pár stovek od World of Seeds, konkrétně Afghan kush a Pakistan Valley abych měl alespoň trochu nějakou "jistotu".
Vybavení jsem měl staré a boxy po letech sešlé. Rozpočet na obnovu byl namísto piva o víkendu v hospodě, takže co šlo vyrobit pomocí pásky a kartonu, jsem nějakým způsobem za každou cenu uplácal. Hlínu jsem měl z dávných dob, schovanou stále doma v teple a suchu. Je pravda že po 3 letech celkem dost vyschla ale jinak byla tenkrát pouze rozbalena. Takže 50l royalmixu od plagronu jsem prohrabal a naplnil do 0,5l nádob. Hnojiva jsem měl 3 roky staré Hessi celý kit, bohužel vetšina už je otevřená a věřit tomu moc nechci. Takže jsem radši koupil Jakýsi mini set od General Hydroponics Tripack Flora na tvrdou vodu. Libil se mi kapkový PH test + ph down v sadě. Objektivních recenzí jsem taky moc nenašel tak uvidím jak to s tím dopadne. Když už jsem si myslel že mám tak nějak všechno, přitáhl jsem staré skříně a začal s jejich kutilskou obnovou. Náklady byly opravdu minimální, někdy dost na úkor kvality, rád bych to tu ještě časem ještě dolepšil.

Skříň č. 1: v.š.h. 70x60x30cm - vylepená odrazovou folií a utěsněna. Odtah jsem použil starý dobrý PC fan 8 cm s kuličkovými ložisky a štelovatelným napájením 12v 0.1 až 1.0A . Pro snahu utlumení hluku připomínající startování letounu jsem zkusil použít sonoflex a fan zalepit do 100mm trubky. nakonec celkem úspěšně. přítah jsem nechal pasivní s filtrem proti prachu a chlupu.(trubka,filtr do vysavače,silonka). Jako světlo jsem chtěl použít dvě nové úsporky 24w 4100K které jsem měl kdysi jako záložní. Ale jelikož jsem nenarazil na žádné dobré levné průmyslové svídlo na 2X E27 které by se vešlo do takového prostoru, byl jsem donucen trochu improvizovat . Navštívil jsem tedy místní večerku a za 49 korun koupil parádní tác na pečení z leštěného slabého nerezu. Dále pomocí vrtačky a šroubů ho zdokonalil ke své dokonalosti. Ofuk tu zatím nemám ale brzy pouziji něco podobného jako na odtah.

Skříň č. 2: v.š.h. 130x35x70cm - také vylepené odrazovou folií a utěsněna tmelem. Odtah klasiký VKO ventilátor do 100mm sonoflexu a pasivní přítah přes filtr. Na ofuk tu mám starý dobrý dvourychlostní Huricane s klipsnou. Zářivku jsem koupil novou CFL 130w 14 000 K do klasického hobby stinidla na E40.

Skříň č. 3 v.š.h. 1x1x2m - starý light box zatřený barvou proti prosvítání. který plánuji ještě vylepit folií, jelikož reflexní povrch ve vnitř stanu , světlo spíše naopak pohlcuje oproti jeho odražení. odtah 150mm VKO v Cooltubu, 400w hps. nový předřadník a výbojka 2700K.

Plán je zatím jen provizorní: Zasadil jsem všch 15 noname seminek do vaty a hned už po 50 hodinách jsem jich 7 přesazoval do hlíny. dalších 5 krásně klíčilo ale na hlínu to ještě nebylo. Už při klíčení bylo jasné že každé semeno je jiná ves. Až to půjde chci z každé Matky/Otce udělat pár řezů a nechat je narůst. po pár týdnech na růstu zkrátit řezům periodu a zjisit kdo je ON a kdo ONA . Samce vyházet i s otcema a nechat si jen matky. Samice nechat dokvést a zjistit co z toho bude když to bude. V druhém kole zkusit reguláry od world of seeds nebo i současně s no name. Proto jsem stavěl 2 boxy narůst. V praxi nevím jak to půjde. Ovšem teď rozhoduji, co kde bude a prozatím jedu ve skříni č.1 8 ks no name. Z toho jsem jednoho opozdilce sázel až dnes ráno. Zbytek sice klíčí ale dle mého už nedoklíčí.
Takže do dneška jela skříň 2 dny nonstop, začínají se ukazovat první skutečné listy. Zalévám jen čistou vodou. Dnes přepínám na 18/6 a uvidíme co bude dál. Děkuji těm co to dočetli až do konce a doufám že mi napíšete na to svůj názor. Díky a ať to roste
Fénix
Ahoj,

velice se mi líbí tvůj ambiciózní projekt. Budu držet palce a rozhodně sledovat tvé počínání ;-)

Jenom mě k tomu napadá, jestli si zvážil časovou osu? Jezdím také ze semínek a první dva týdny se to moc nehejbe. Až další dva týdny to pořádně bují, tedy než se dostaneš ke klonům máš to tak 2-3 týdny. Podle toho, co jsem tak různě četl, tak zakořenění klonů je další 1-2 týdny (nikdy jsem sám nezkoušel). To jsme celkem na 3-5 týdnech. A pak než ti klony dorostou do pohlavní dospělosti, aby si je mohl přepnout na 12/12 jsou další 3 týdny. Tedy mi to vychází v součtu na 6 - 8 týdnů. Ať kdyžtak poopraví zkušení matkaři :)

V té době už budeš mít z původních semen hodně slušnou bush. A to i když pojedeš jen těch 8 no name semínek, bez opozdilců a zakoupených regulérů. Budeš si s tím muset hafo vyhrát.

Každopádně ať se ti daří a ať to roste!
Deniiisek
Ahoj Fénixi,

časově to vychází plus mínus jak uvádíš. Po seříznutí klonů se budu snažit držet matky co nejvíc při zemi. Po přesunutí do škříně č.2 by měli mít i dost prostoru. pak co vyházím samce se uvolní další místo... Budu doufat že to nebude zas taková jungle. Jinak s řízkováním mám pár zkušeností z minulosti a vetšinou se v celku úspěšně zadařilo tak snad se toho moc nezměnilo.. Děkuju a ať se daří !
Pavel.k77
Ahoj. Něco podobného nyní také zkouším. 18 kusů semínek z asi 1 kg sušiny od kamaráda. Vzešlo 16 kusů. A z toho je 16 holek. Teď už jsem ve fázi řízků které začínají kvést. Takže doufám, že mám vše dobře označeno a vyberu nejlepší maminu podle nejlepšího řízku. Samozřejmě tvoje vlákno budu s radostí sledovat.
Deniiisek
Ahoj, tak to vypadá na dost velký štěstí :) to je pak super, když se takhle pěkně poštěstí. Přeji ať ti to dopadne nad rámec představ. Já s takovým úspěchem zas nepočítám, budu rád za 6 pěkných zdravých holek :)
Deniiisek
Zdravím,
tak dnes ráno jsem byl celkem mile překvapen. Po odkrytí vaty jsem zjistil že zbytek semen krásně doklíčil. Zasadil jsem je tedy ihned do hlíny a přesunul do skříně. Momentálně je tam 6 kousků 3dny na růstu. 1kus který šel po lampu včera ráno a 4ks zakrytých klíčků kteří se už pomalu vytahují z hlíny. Nic jsem jim nepřidával, prostě se najednou rozjeli. Přidávám foto z dnešního poledne.
Deniiisek
Ahoj Poroto,
tak to bohužel nevypadá moc dobře. Zdá se že nová/stará hlína nebyla úplně tak dobrá volba. Špatně saje vodu a nerovnoměrně schne. Perlit zhnědl na s*ačku a přijde mi že plesniví. Splácla se jak bahno a hodně špatně se prolévá. Zatím to na nich není nijak znát ale rozhodně to nebude dělat dobrotu :(
Woody
caw , konope som videl rast celkom pekne aj na cistom holubom hnoji .. kym vizeraju herecky dobre tak si nerob starosti ..
Fénix
Čiao,

přinejhorším je můžeš při přesazení plácnout do něčeho "lepšího" :)
Deniiisek
Čau čau.
pomalu začínáme místama žloutnout :/ . Jako první se žloutnutí projevilo hned na první kytce č.1. dál pak už náhodně. před 2 dny jsem zkusil tedy po prvé zahnojit s Florou. Podle tabulky GROW,MICRO,BLOOM po 0,5ml do 1l. Žloutnutí je klasické od spoda počínaje mateřskými lístky pokračující na další jednoduché listy, žloutnou z krajů ke stonku. Na některých se vyskytují i žluté fleky na novějších listech. Může to být z nedostatku Dusíku?
Deniiisek
Ahoj Groweři/Growerky.
Přidávám pár fotek po zhruba měsící růstu. Po 20. dnu dostali celkem zabrat. Žloutnutí po přihnojení vůbec neustávalo. Voda upravená na 6,0 - 6,5 a stejně se dělali i na nových listech vyrezlé fleky spolu s pokračujícím žloutnutím od spoda. U některých i na nových listech z krajů. Po 3 nocích strávených zde různě po FAQ a dalších vláknech jsem se tedy rozhodl, Kytky přesadit do nové, předhnojené hlíny a koupit klasický, obyčejný a osvědčený kristalon. Prvních 8 nejzdatnějších jedinců jsem přesadil do 3,6L květníků a zavřel do druhé skříně č.2. Nyní je to 5. den pod 130w 14.000 K a konečně se zase pomalu rozjíždějí. Chtěl jsem koupit nějaký postřik co by mohlo žloutnutí zpomalit, kdysi jsem používal hodně Phytamin od Plagronu ale ten už se nedělá, tak mi misto něj doporučili vita race. S tím že je to to samé... No nevím pamatuji si že phytamin byly jakési hormony nebo co, za to vita race je jen železo..?.. Každopádně to na to stříkám ob den jako by to Phytamin byl . Listy Jsou Pěkně tmavé a silné, tak doufám že za pár dní sejmu první klony.
Deniiisek
4 dny po přesazení .. :o
Deniiisek
Takže tu máme další víkend, tak sem postnu jednu ze včerejšího večera než jsem odebral řezy. Kytky se celkem zpravili a to hned po přesazení. Nechal jsem je možná trochu přerůst abych měl jistotu že řezy budou vitální. Zalévám stále jen odstátou a upravenou vodou.
Deniiisek
Ahoj,
tak před týdnem jsem seříznul první klony. Snažil jsem se pokud možno alespoň 2ks z každé rostilny aby byla trochu jistota.
Koupil jsem menší parník na 24ks spolu v setu s sadbovačem, gelem a first feed od Root!t a zatím velká spokojenost. Do budoucna Plánuji nejspíš ještě jeden.
Pořídil jsem taky nové světlo do první skříně, abych mohl použít stávající usporky do nové řízkárny, kterou teprv zajíždím na prázdno.
Do první Skříně jsem pořídil Led reflektor o 30 Watech a barvou světla 6500K. Se zárukou na 36 měs. a s tím že výrobce sám uvádí bezproblémový nepřetržitý provoz. V boxu je nyní o dost víc světla a kytkám světlo celkem jede.
Řízky budou zatím asi jen na zkoušku pohlaví, plánuji je po zakoření nejspíš hned přpnout na 12/12 a vyházet samce. Seřezat nové klony ze samic a pomalu začít připravovat stan na HPS.
Deniiisek
Zdravím G.
Všem klonům se podařilo celkem slušně zakořenit. Jedno pheno dokonce hned po 8 dnech absolutně prorostlo celou kostkou. Mezi ostatními opravdu dost vyčnívá. Silné stonky a hodně rychlý růst. Patra daleko od sebe a téměř se nevětví. Nejpomalejší pheno Pustilo kořeny někdy po 16 dnech v pařníku.
Klony jsou nyní pod 125w cfl 2700k ještě pár dní na růstu, pak přepínám na 12/12 a budu je pár týdnů pozorovat. Po dostatečném přesvědčení o pohlaví plánuju klony zahodit a vyházet samce z matkárny. Z nových klonů rozjet nové kolo tentokrát už pod HPS. Současně testovat něco pod CFL.
Deniiisek
Zdravím G.
řizci jsou v hlíně pod 125 cfl. Pár dnů je nechám ještě na růstu, pak jdou na 12/12.
Deniiisek
Ahoj,
víkend v plném proudu a k tomu ještě celostátní karanténa 😐.
Věnoval jsem tedy trochu volné chvíle na dostavění nové řízkárny.
Komoda 70 x 60 x 30 vylepená odrazovkou. Odtah 66m3/h a světlo z původní 1. Skříně 2 x 16 w 4100K. Kapacita cca 50ks.
Deniiisek
Tak řízkárna jede, nařezáno čerstvých 38 kousků.
Uvidíme jak se prckům bude dařit. Vrátil jsem se zpětně k rockwolu kvůli jeho lepší dostupnosti.
Na druhou stranu jsem zůstal u rootit gelu kvůli jeho pohodlnější aplikaci. PH 5,5 teplota do 28°C v noci 20-23°C. Kostky jsem nechal 30h předem namočené v mixu s First feed od rootit.
Deniiisek
Ještě nějaké fotky jednotlivých kousků z matkárny.
Foto 1 Pheno 5
Foto 2 Pheno 3
Foto 3 Pheno 6
Foto 4 Pheno 4
Foto 5 Pheno 8
Foto 6 Pheno 2
Foto 7 Pheno 7
Foto 8 Pheno 1
Deniiisek
Pheno 5
Deniiisek
Pheno 3
Deniiisek
Pheno 6
Deniiisek
Pheno 4
Deniiisek
Pheno 8
Deniiisek
Pheno 2
Deniiisek
Pheno 7
Deniiisek
Pheno 1
Deniiisek
Ahoj !!
Budou to už pomalu dva měsíce od přepnutí tak se budu snažit to trochu shrnout :)

Asi po 14. dnech bylo už skoro jasné že to budou všechno holky. Čekal jsem alespoň 2 samce že by se uvolnilo alespoň trochu místa ale budiž,nevyšlo to... od každé matky jsem měl min. 2 kusy klonu takže jsem začal trochu experimentovat. Hnojil jsem vždy jen jednu ze dvojce, druhá byla zelévaná převážně jen čistou vodou. Pozoroval jsem rozdíly a schopnost odolávat stresu při nesouměrném nebo přehnaném hnojení. Různým zastřiháváním, nedostatečnou zálivkou a stresem se povedlo téměř víc než polovinu zhermit a odhalit tak 100% matky které měly nejmenší náchylnost k hermení.
Mezi první fotky přidávám fotky zkosených hermáčů asi ve 3-4 týdnu květu
Deniiisek
V boxu zůstaly 4 modely (8kusů) ze kterých se asi po týdnu (4-5 týden květu)vyklubal další hermáč. Sice jen jedna malá koule bez pylu ale náznak tam byl, takže letěl nakonec taky.
Ve finále zůstalo 6 Kytek (3 Phena) který nakonec odhalují to co jsem celou tu dobu hledal. Celkem vitální a kvalitní růst i květ a to i za nepříznivých podmínek. Nenáročnost a spolehlivost na pohlaví. Začínám fotkou 4 Odrůd po 8 kusech než se objevil poslední hermáč , Další je fotka nejlépe prospívající, hnojené genetiky.
Deniiisek
Po 5-6 týdnech bylo jedno pheno pomalu hotové. Celkem se mu povedlo prorůst a ztvrdnout. Parádní skunková vůně a na oko vypadá celkem slušně na CFLko.
1.Fotka 5 tydnů , další je z 6 týdnu + nehnojená dvojce na konci.
Deniiisek
Fotky samostatných paliček.
Docela slušný skunkový odér, palice jsou celkem řídké ale za to pěkně osypané a pořádně lepkavé. Chuť zatím nic moc, žádná chuťovka to nejspíš nebude ale stav je docela slušný, možná je více utlumující ale kosil jsem podle oka. pod 600 w s tím zkusím něco udělat.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma