Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Pestujete taky neco jinyho? - Klikni zde pro originální téma
olda
hydro rajský jsem dostal ocutnat v zimě na žižkově a bylo chutnější než ty co se normál prodávaj ale mam dojem že by tam mněly radši jiný kytky než takhle drahý tomaty :)
deno
no já si jedu tulipány - moc krásnou odrůdu. Zatim sou za oknem a plánuju na ně koupit dvě zářivky aqua-glo (maj hodně moc zajímavý spektrum...) Jinak až si je vychytám, tak pudu do orchideí...
ooPs
2 deno: k tem orchidejim..mas nejaky info jak pestovat,atd..? Na groweru jsem nic nenasel a do tohohle bych sel :).. kdyztak zalozime www.orchidey.grower.cz :)
deno
2 ooPs : hele zatim nic... Momentálně zkoušim vymámit život z těch cibulek tulipánů, ale moc mi to nejde... :)
Jak vyjedou, tak na nich chci zkusit ty zářifky - když to pod nima poroste good, tak hned nasadim ty orchi... a to bude asi na webík a minimálně thread tady... ;)
Každopádně je to dlouhodobá věc.. orchi ti kvetou třeba po 5ti letech pěstění.. nebo třeba taky po 20ceti....
hYp3r
2 deno > nad orchidejema uvazuju taky... Zkusim najit nejaky info...

http://mujweb.atlas.cz/zabava/ppmt/..._pestovani.html
pakor
Smallholder: Ja by som dal semienko naklicit do rockwoolu a sup ho do hydra.
Pod lampajznou mam chilli papricku,presunul som ju z okna a je dost dlha tak sa obcas o lampu priskvrci :flamer: ale inac sa jej dari dobre a uz ma aj nejake plody.
ooPs
5-20 let je dost. Ale kdyby to bylo tech pet, rikal jsem si, ze by mi orchideje mohly vydelat na skrin. Huleni mi svedomi prodavat nedovoli a provoz skrine je precejen dost drahej.. takze kdyby tam nekde stranou rostly dve orchideje... :). Jinak mozna ze by se temhle rajcatum a podobnejm vecem lip darilo v matkarne pod FLORA-GLO zarifkama.. precejen sodik je lepsi na kvet.. a jestli se nepletu, tak to co zerem u rajcat kvety nejsou.. :)
deno
flora-glo - koukal sem na spektrum... jako 450nm - to je super na růst, ale kolem 660nm (květ, plod) tam skoro nic nemá... možná by se hodila v kombinaci s tou aqua-glo nebo sun-glo

možná sun-glo rulez.... - to spektrum je fakt dobrý...
ooPs
Tak jsem procet ty stranky, co sem hodil hYp3r a ten manik tam pise ze prvni orchidej koupil pred peti lety, pak je prehled a jen u jedny ma ze mu zatim nevykvetla. A taky budu muset opravit svoji predstavu o vynosnosti pestovani orchideji.. skrin tim asi neuzivim, jsou to v podstate bezny pokojovy rostliny.. pestovany pro okrasu. Melsem predstavu o orchidejich trochu zdeformovanou jednim filmem :sun:

[edit]
taky me napada, ze by ty potvory, kdyz nechtej tak dlouho kvyst, mozna sly ke kvetu vhodnym spektrem dokopat....
[/edit]
deno
no k tomu je asi nedokopeš... je to furt ta samá genetika. Když budesh mít řízek z orchi, tak no problem, ale od semínka si holt člověk počká....
Kvetak
Já měl pod zářivkama třešňový papriky, ale pak sem je dal do skleníku a voni byly ouplně jiný, než ty co jely normál-byly o hodně menší, ale Xkrát víc. Jo a měl sem tam mátu a meduňku a jednou sem dokonce zkusil i to hrozné konopí=>no znáte to néé ta rostlina s cípatýma listama-no ta co už zabila spustu lidí, ale naštěstí jí zakázali :( :rocket:
:(
hYp3r
2 Kvetak > tak ty jsi me pobavil... :c)
Serpico
Já neo¨pěstuju ve skříni, ale pod světlem ve skleníku tak od ledna několik tisíc kousků třeba muškátů a takovou tu havěť co má vaše mamka za oknem v truhlíku (pokud tam nemá hulení :-) ) Jako orchideje nedoporučuju, rajčata ty jsou docela v klidu až na ty příspěvky začít od semínka jsou docela zajímavý, musel bych se o tom rozepsat o trochu víc, protože se to řízkuje, zaštipuje, odlisťuje, vyvazuje... Nejednoduší by bylo koupit sazeničky a oklpeat zeminu a narvat do RW a používá se hlavně drip ve velkopěstírnách, ale šlo by i pasivný hydroponie

Spíš by mě zajímal takovej banánovník, koka, kokos, aktinidie

a nebo brambory :-)
ooPs
2 Realist: Hydro jahody? To by byl MAZEC. Miluju jahudky.. :love: ... myslis ze by to rostlo i pod 150W?
Kvetak
Papriky tam rostli-pod 150W...
psilos
Tak já měl v grow roomu kopr a hrášek, v lednu jsem sklízel hrách a byl to docela úlet. Připadal jsem si jako Marushka, která v lednu sehnala jahody a přitom ani napotkala měsíčky :-)
ooPs
2 Realist: kdyz uz v ty pestirne budou vcely, mozna by to slo zkombinovat s vcelim ulem.. sklizet z pestirny jahody, med a huleni, tomu rikam vykon :)
Kvetak
Realist:
Dobrej nápad-představuju si to takhle-já vlezu pod lampu mezi kytky a budu tam průběžně sklízet a možná z toho jednou vyrostu :D a nebo taky néé :frog:.
psilos
To Realist: hlávkovej salát jsem nezkoušel, zabere moc místa. Ale shmidlig jo, ten je tam vždy.
Myšak
Já mám u svejch kytiček slunečnice je to takovy ukazatel kdy mam posunout lapu vyš .Ty orchideje mmmmm asi do toho pudu Zdar
Kvetak
Orchideje bych tam nedával sou poměrně náročný a potř. velkou vlhkost, což zase konopí v květu nechce a navíc nevim esli jim nevadí přímé světlo.
James
doma žýdný květiny nemám až na ty dvě partyzánky:-)) tak jsem zakoupil pár pytlíků semínek ze kterých mají vyrůst tyto rostlinky viz.obr
zasadil jsem semena a jsem zvědav jaká bude úspěšnost
píšu to po koštu letošního kámoshovýho ob tak se nedivte
Cowboy
Dají se řízkovat jahody ?Vaše zkušenosti ?
p.s-vím že je to server o konopi ale chtel bych vedet jestli to jde protoze jsem videl v baumaxu takovou malinkou kyticku byli tam 3 stonky a stalo to 120kc tak kdyz chces udelat zahon tak jcih musis mit sakra hodne !

Dik cowboy
Cowboy
a jak jsou na tom jahody ? pouziva se treba stimulax 1 :D ?
jestedman
průměrně vzrostla kytka jahody vyprodukuje rocne cca 3-6 výhonků, ktere staci odtrhnout a zasadit. nejsou to vyslovene rizky, ale spis odnoze. jednoduche, nepracne a myslim, ze je velmi male % neuspechu
Lahvan_FlaskiCZ
jj, za kezde jahody ti vylezaji slahouny, na kazdem se zacne tvorit trs listku, ktere potom staco odstipnout, namocit na par hodin do Stimulaxu a prdnout do zeme. Jde to i bez Stimulaxu, jahody maji geneticky zakodovano, ze se ty vyhonky chyti.
FlickerBird
nebo počkat až ten šlahoun zakoření, vyrýpnout a přesadit.. a uplně stejně s netřeskem :)
citace:
Původní příspěvek od FlickerBird
nebo počkat až ten šlahoun zakoření, vyrýpnout a přesadit..


jo takhle se to dela :-)
jj. ty slahouny to jisti...
btw nerika se tomu hřížení?

jo a mozna bych mrknul po njakym zahradnictvi. matka po povodnich 2002 nakoupila novou sadbu. mame docela v poho zahradu a tech sazenic par bylo, ale pochybuju, ze staly 120,- kus. kazdopadne ne jen u canabisu je gentika zaklad, takze doporucuju njakou cool odrudu a ne njakej plevel ;) - to se ti samozdrejmne vrati na sklizni :bravo:
Lahvan_FlaskiCZ
Oživuju. :angel:

ale jo, pár věcí si pěstuju:
1) třešně
2) závislost na konopí
3) lehkomyslnost
4) hrášek (mňam)
5) slepise (6ks)

ne vždy v tomto pořadí.

edit: nechápu zařazení na INdoor, možná spíše kuřárna/kanál. co na to MODi? pošlu upozornění
DJSantusVorisek
nemate negdo ve skrini treba Jablon ? :D
Lam3r!na
Nemáte někdo ve skříni slona? :D
Ne jestli je otázka co pěstuju celkově , tak ještě tabáček, šalvěj teď budu no a pak dám ještě něco.. ;) Ale s tim hráškem a třesněma mě překvapujete... :X
Marihouba
mno jednou sem si pestoval asi 30*30 cm klasickyho travniku :D, sem si chtel zahrat golf, tak sem si vypestoval odpaliste :D, rostlo to pekne, pestovany to bylo pod 120w (sodik) jinak sem tam do skrine dam (pridam) naky kytky co zacinaj skapavat mi v pokoji a docela je to nabudi :ú). Mno a ted se chystam na jahody, asi tak 2 nebo 3 keriky, ale taky bych chtel nekd do budoucna zkusit ty orchidee
keny77
vyestoval si tu uz niekto jahody? :)
citace:
Původní příspěvek od Lahvan_FlaskiCZ



5) slepise (6ks)





kolik vajec snese jedna slepice za tyden +- ? dik :-)
hick:tak to kdybych mel 2slepice,mam vajicko a pul za den :-)
a pres zimu nenesou,co?

k tematu:lonskou zimu jsem mel ve skrini nekolik vrb :-)
JAHmaican
Asi před dvouma tejdnama, sem si vykopal kopřivu a dal si jí za okno, abych jí zachránil život!!
to sem hodnej co :D???
Expiry
MOje vypestky se tahnou od obili na balkone<asi v 5 letech> az po orchideje pod zarivkama.No a pak sem zacal hulit:satan: a orchideje sli do hajzlu a misto nich brzo budou nejaky koprivy :D.

Orchidej:
1.orchydej doma ze seminka nevypestujes,dela se to v nejakejch laboratorich a i tam je uspesnost kliceni velmi mala.

2.orchidej potrebuje velkou vlhkost ale nesmi se moc zalejvat protoze je velmi nachylna na hniti listu tesne nd zemi.

3.koupil sem malinkou uz nakvetlou,za rok mi vykvetla 2krat.Rek bych ze de jenom o to,jak se o ni staras.

Z toho vyplyva,ze orchidej je nejlepsi koupit uz jeko malou kytku<asi kazdy 2mesice je v praze na vystavisti nejekaj veletrh z broukama a orchidejema>.Do zacatku bych doporucil Phalenopsis,jsou nejjednodusi na pestovani a zabit je da dost prace.Me osobne se nejvic libi Phalenopsis Ambilis,ma krasne bily kvety.Jenom u Phalenopsisu je mnozstvi druhu takze kazdy si muze vybrat barvu jakou chce.Daji se koupit i ruzny hybridi ale ty se mi vetsinou moc neosvedcili a navic nebyli tak hezky jako ty co rostou volne v prirode.

Orchideje se pestujou v drti nejaky kury,rostou totiz na stromech a tam je hlavne kura.Newim jak by to rostlo v hydru.Muzete to klidne szkusit ale myslim ze do zacatku je lepsi se nejdriv naucit pestovat normalne v kure.

Orchidej roste i normalne za oknem,je ji mozny prisvecovat ale neni to nutny.Vlhkost se mi osvedcila kolem 70%,pri vetsi vlhkosti se casto stava ze listy uhnijou a kytka chcipne,pri nizsi zas nerostou tak dobre a nejsou tak vitalni.Asi tak 3krat do tydne je mozne je mlzit<rosit>,da se to delat normalni vodou z vodovodu ale ta dela po delsim pouzivani skvrny na listech<usazena sul>,takze je lepsi postrik destilkou.Pokud voda do 30mon sama neoschne,musite ji otrit!!hlavne
ne zacatcich listu<u zeme> jinak vam to tam zacne hnit=smrt!!.Kytky staci dat treba do staryho akvarka a prez to svacinovou folii a do ni par der.Na to priplacnete nejaky zarivky a dovnitr das malej vetracek aby na kytkach nekondenzovala voda a aby se jim tam trochu michal vzduch.

To akvarko je viborna dekorace treba do obejvaku.Priplacnete ho ke zdi,na zadni strany date alobal a nebo nejakou folii na odraz svetla a steny do mistnosti nechate volne.Nejenomze k rostlinnam pujde denni svetlo ale zaroven se budete moct kocht pohledem na krasne rozkvetle orchideje<je to taky dobra lampicka:D>

Zkusim sem este hodit nejaky odkazy,popripade kdyby nekoho zajimal oneco special tak to muzu opsat z nejaky knizky co se valy doma.

P.S.:
se svetlem bych to moc neprehanel-kytky rosto v pralese,ne az uplne v tom hornim patre takze svetla moc nemaj a nepotrebujou.Myslim ze na visc svetla nebude zaporna reakce ale poroste to i pod zarivkovou lampickou :D

P.S.S.:
Omlouvam se za pravopis,ted sem to po sobe precet a je to dost hruza.A zase se mi to nechce prepisovat pac to by bylo na dlouho.

KDYBY SE Z TOHO NEKOMU ZVEDAL KUFR TAK TO DYZTAK PREPISU:angel:
EricCartman
2 Expiry: díky za info, už sem o nich přemýšlel, ale nikde sem o tom nenašel ani pismenko. Nechceš si na to založit nějakej malej Thread?

Já mimo hulení valím keříkový rejčata, je až podivuhodný jak pěkně zvládaj to veliký množství světla (mám 600 na 0,8m2 brzo to pude do většího) a neustálý přepínání 12/12 a 18/6. Je to pohoda sednout si naproti pěstírně, ubalit larvu, poslouchat hudbu, koukat jak se lístky trávy vlní v proudu vzduchu od cirkulačních ventilátorů a dlabat si při tom čerstvě natrhaný rajčata, fakt doporučuju a mimo to sou v tom taky vitamíny :p:

z kytek sem zkoušel vkčí bob(někdo tomu říká lupinus dlouho spousta listů a nakonec jeden velikej klas s květama), moc to nešlo, rostlo to pomalu ale nakonec z toho vyrostly tři moc pěkný kytky akorát tak do kuchyně na stůl, kde si právě užívají pozornosti a obdivu.

Právě zkouším pěstovat mochyni - je to velikej keř na kterým rostou takový cca dvoucentimetrový bobule zabalený v obalu od původního květu aby se k nim nedostali škůdci, ten v průběhu dokvíání usychá a vytváří tenký a relativně pevný obal. Samotný plod je extrémně vydatný na vitamímny - doslova vitamínová bomba. jen s tím pěstováním sou nějaký problémy, nechcou se mi opylovat květy - velká většina jich zasychá, pouze ty do kterých při květu klepnu tak aby se z nich zaprášilo pylem dorostou a dají plody, asi by to opravdu chtělo nějaký mneší včelstvo :pimp:

foto1 - plod mochyně ve vývinu

foto2 - revitalizující se brambořík(celkem pěknej ne?)

foto3 - komplet zahrádka - původně to měla být matkárna, jelikož to bylo trocha větší tak sem tam toho nacpal víc :) vlevo dole sou klíčící muškáty, vpravo od nich štěstíčko rekonvalescent, dále vpravo mladá mochyně za ní mladý rajče vlevo od něj nějake bušus :D a jedna noname mamina a za ní mochyně - výborný zdroj biomasy :) doporučuju a vpravo od ní brambořík a pokusný cibule tulipánu a ještě nečeho, nevím čeho, ale už to roste, tak brzo uvidíme čeho :vampire:
Expiry
S tim threadem by to slo.Az rozjedu poestirnu co mam v podpisu tak to urcite udela.
EricCartman
malá aktualizace - teď mi tam čumí ještě víc muškátů, přibyl jakejsi pokojovej stromeček na rekonvalescenci, mochyně zmizly, protože nechtěly dělat plody a navíc sem si ze starýho akvárka udělal terárko a pěstuju jednu malou mouse :D
Gucspeed
..Hibiscus rosa-sinensis
vaaanha
Každé jaro mě popadne nadšení, že si vypěstuju vlastních pár rajčátek na záhonu za barákem. Tak nakoupím sazenice, párkrát tam zajdu a pak už jenom pomalu koukám na to, jak to zarůstá plevelem. Jediné štěstí, že o maliny a levandule se víceméně není třeba starat. No a letos sem ještě přidal tabáčky, tak doufám, že si na podzim bafnu vlastní doutník.
Enj0i89
zdarec
ja si letos předpěstoval (zesemen)sazenice salátu papriky a rajčat
hnojím atami AB a jsou naprosto nádherné...nyní ve skleníku
světlo Nlitka125W :) supr věc
vaaanha
citace:
Původní příspěvek od Horticulturista
Zdravim, chystam se na svoji prvni skrinku, ale jelikoz bydlim s rodici, a skrinka jim nepripada jako 2x dobrej napad, tak jim chci ukazat co vse se vni da vypestovat, a pozdej tam supnu naky rizky. Padly mi do oka jahudky, tak bych vas chtel poprosit o nejaky strucny navod jak vypestit jahody (doba svitu atp) osobne si myslim ze ze to bude asi 12/12. Svitit na ne bude pravdepodobne 150w sodik pokud vse vyjde
zatim moc dik


Zkus zagůglit na klíčové slova strawberry hydroponic(s) - vyskočí na tebe docela zajímavé články:eek:.
Pytlos
planuju jet paralelni grow ze seeds od jednoho hodneho z vas a k tomu mam 5 cibulek tulipánu..mate s tim nekdo nejaky zkusenosti??? 125nurturlite/hlina/plagrony :) zkusim vyslechtit hulipány..uvidim kolik to bude mit % thc, dyztak pozdeji nabidnu klony :-D ;-)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma