Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
monitoring médií k 19.09.2003 - Klikni zde pro originální téma
breeder
Policisté možná přechovávali marihuanu
ČT 1 | 18.9.2003 | 17:50 | pořad: Večerníky - JM

Václav FRIEDMANN, moderátor
--------------------
Inspekce ministerstva vnitra vyšetřuje, zda příslušníci cizinecké a pohraniční policie v Nové Lhotě na Hodonínsku neporušili předpisy při manipulaci se zadrženými drogami. Zatím neupřesněné množství marihuany totiž inspektoři našli na tamní služebně. Vyšetřování není u konce, ale někteří svědci tvrdí, že muži chtěli užívat drogu k vlastní potřebě.

Miloš KOZUMPLÍK, redaktor
--------------------
Během služby policisté údajně našli nelegální pole marihuany, kterou sklidili a odnesli na služebnu. Inspektoři mimo jiné prověřují oprávněnost jejich jednání a důvod, proč o množství nalezené drogy dosud nenalezli žádnou evidenci.

Marie MASAŘÍKOVÁ, tisková mluvčí Ministerstva vnitra
--------------------
Inspekce ministra vnitra v tuto chvíli šetří okolnosti, za jakých policisté sklidili pozemek, na kterém rostla marihuana, a tuto rostlinu následně sušili.

Roman SKŘEPEK, tiskový mluvčí Služby cizinecké a pohraniční policie ČR Brno
--------------------
Zda ta likvidace těch omamných látek byla v souladu se stanovenými potupy, to znamená, jestli ti policisté se nedopustili buď nějakého profesního pochybení nebo eventuálně trestného činu.

Miloš KOZUMPLÍK, redaktor
--------------------
Podle svědků, kteří ale odmítli vypovídat na naši kameru, nejméně jeden z policistů marihuanu přechovával a sušil i ve svém domě ve Velké nad Veličkou.
Jestli bychom s ním mohli mluvit.

manželka policisty
--------------------
To nemohli, protože on je v práci.

policista
--------------------
No, tak na to se musíte informovat u našeho tiskového mluvčího.

Miloš KOZUMPLÍK, redaktor
--------------------
Nikdo z policistů zatím nebyl obviněn, není proto jasné, zda se některý z nich dopustil porušení předpisů nebo trestného činu. Na výsledku vyšetřování závisí také míra případného trestu
________________________________________________________________________

Podezření z nezákonného postupu policistů
Prima TV | 18.9.2003 | 19:00 | pořad: Zpravodajský deník

Martina KOCIÁNOVÁ, moderátorka
--------------------
Týden poté, co v restauraci na Zlínsku střílel opilý příslušník cizinecké policie, se zabývá Inspekce ministerstva vnitra dalším případem. Zaměstnanci referátu Cizinecké a pohraniční policie v Nové Lhotě na Hodonínsku měli sklidit pole marihuany a část úrody si ponechat. Zatím není jasné, kolik policistů má v tomto případu prsty.

Petra KRMELOVÁ, redaktorka
--------------------
Na referát cizinecké a pohraniční policie někdo oznámil, že nedaleko je políčko marihuany. Policisté ho sklidili sami a nikoho neinformovali. Navíc si měli část nechat pro vlastní potřebu.

manželka jednoho z policistů
--------------------
Já jsem to dneska četla. Je to směšné. Promiňte, ale já odmítám tu kameru jako.

osoba
--------------------
Státní zaměstnanec a měl by se chovat podle toho. Ta policie, jak jí věřit potom?

osoba
--------------------
No, je to špatné určitě. Znervózňuje mě to.

Petra KRMELOVÁ, redaktorka
--------------------
V případu zatím nikdo není trestně stíhán.

Roman SKŘEPEK, mluvčí Cizinecké a pohraniční policie, Brno
--------------------
Není šetřen žádný konkrétní policista, je šetřen postup policie. Čili, já vám v současné době nemohu ani vyloučit, ani potvrdit, zda opravdu došlo k nějakému nezákonnému jednání.

Petra KRMELOVÁ, redaktorka
--------------------
Jestli porušili policisté zákon nebo interní předpisy, vyšetřuje Inspekce ministerstva vnitra. Zatím nebyl nikdo postaven mimo službu.
________________________________________________________________________

Inspekce zjišťuje, co dělali policisté v Nové Lhotě s marihuanou
Zpravodajství ČTK | 18.9.2003 | 18:33 | rubrika: Právo a krimi - Brněnský kraj | autor: VTK

BRNO/NOVÁ LHOTA (Hodonínsko) 18. září (ČTK) - Inspekce ministra vnitra prošetřuje aktivity cizinecké a pohraniční policie v Nové Lhotě na Hodonínsku. Podle dobře informovaných zdrojů tamní policisté vypátrali a sklidili úrodu na políčku s konopím a marihuanu pak chtěli použít pro vlastní potřebu.

"Zatím není nikdo z ničeho obviněn. Prošetřuje se pouze to, jak bylo se zabavenou drogou naloženo," řekl dnes ČTK mluvčí jihomoravské cizinecké policie Roman Skřepek.

Podle něj je podezření, že policisté nepostupovali při nakládání se zabavenou drogou zákonem předepsaným způsobem. Neuvedl, o jaké množství marihuany údajně šlo.

Z informací, které ČTK získala z policejních zdrojů, vyplývá, že část marihuany neskončila po zabavení v policejním skladě. Na oddělení byla na místě, kde neměla co dělat. Některé zdroje mluví i o tom, že jeden z policistů si část odnesl domů.

"To nyní v žádném případě nemohu komentovat. Šetření inspekce dále pokračuje a je nutné vyčkat na její závěry," dodal Skřepek.

Vladimír Klepáč kar
________________________________________________________________________

Nová Lhota už legalizovala
Mladá fronta DNES | 19.9.2003 | rubrika: Jižní Morava | strana: 1 | autor: KAREL ŠKRABAL

K věci

U pohraničních policistů v Nové Lhotě na Hodonínsku pracuje uvolněná společnost mužů zákona. Kouří se tam marihuana, o dýchánky nejsou ošizeny ani manželky, velitel má prý omamné konopí i ve vázičce. Nebýt to služebna, neděje se tam nic zase tak neobvyklého. Marihuanu dneska kouří kdekdo. Šátek či tričko s konopným listem si lze koupit v obchodě, propagace nepropagace. Do Amsterdamu se jezdí na dovolenou nejenom za památkami. A milovníci marihuany a hašiše doufají, že jednou budou stejné zóny svobody jako tam i u nás. Případ z Nové Lhoty by se mohl jevit jako potvrzení toho, že trend legalizace lehkých drog nás nemine. Tamní policisté by si alespoň kouřili, co jim doopravdy patří. Buď proto, že si to koupili, nebo sami vypěstovali. Takhle holt na to doplatil nějaký „feťák“, kterému pokosili políčko.
________________________________________________________________________

Policie ve Lhotě si oblíbila konopí
Mladá fronta DNES | 19.9.2003 | rubrika: Jižní Morava | strana: 1 | autor: (jč)

Nová Lhota - Policisté ze služebny cizinecké a pohraniční policie v Nové Lhotě na Hodonínsku zabavili na políčku nedaleko hranic ze Slovenskem úrodu konopí.
Teď čelí obvinění, že si část zabavené marihuany nechali, sušili ji na topení přímo na služebně a pak ji pravděpodobně vykouřili. Jeden z nich údajně kouřil konopí i se svou manželkou.
Šéf oddělení měl navíc podle včerejšího vydání deníku Blesk jednu z rostlin ve váze na svém stole jako dekoraci. Podle deníku policisté rostliny úředně vůbec nezlikvidovali - ve služebních záznamech o tom není ani řádka.
Jeden z policistů ze služebny v Nové Lhotě popřel, že by někdo z policistů marihuanu kouřil, a ani jejich šéf ji podle něho neměl na stole jako dekoraci.
Policista si však nepřál k případu blíže vyjádřit, což zdůvodňoval tím, že nechce narušovat vyšetřování ministerské inspekce.
„Inspekce ministra vnitra skutečně vyšetřuje, zda byl postup policistů při likvidaci nalezeného políčka marihuany v souladu se zákonem,“ potvrdil mluvčí brněnského oblastního ředitelství cizinecké a pohraniční policie Roman Skřepek.
Inspekce podle něho zkoumá, jestli někdo z policistů neporušil služební předpisy nebo se nedopustil trestného činu.
Státní zástupce Jaroslav Sedlák, který se na jižní Moravě zabývá trestnými činy policistů, upřesnil, že od Inspekce ministra vnitra ještě nedostal spis.
„Jakmile budu mít kompletní spis, vyhodnotím, zda to bude na stíhání nebo zda bude spis potřeba ještě doplnit,“ uvedl.
________________________________________________________________________

Kouřili policisté konopí?
Právo | 19.9.2003 | rubrika: Kronika dne | strana: 4 | autor: (tr)

HODONÍN - Podezření z nesprávné manipulace se zabavenou marihuanou šetří Inspekce ministra vnitra na pracovišti cizinecké a pohraniční policie v Nové Lhotě na Hodonínsku. Právu to ve čtvrtek oznámil tiskový mluvčí této policie v Jihomoravském kraji Roman Skřepek. Podle nepotvrzených informací měli muži v uniformách zabavit konopí z políčka u slovenské hranice, ale část z likvidované úrody si ponechali pro vlastní potřebu. "Omamné látky pravděpodobně byly nalezeny, jinak by inspekce šetření neprováděla," říká Skřepek a zdůrazňuje, že není prokázáno kouření marihuany samotnými příslušníky cizinecké a pohraniční policie. Nikdo také nebyl obviněn, dodal mluvčí. Zástupkyně vedoucího přímo v Nové Lhotě, která se představila jen jako Černá, odmítla ke kauze cokoli říci s odkazem na inspekci. Tam, na zlínském pracovišti, které věc vyšetřuje, rovněž odmítli cokoli sdělit, pokud nebude došetřeno. Majitel políčka je údajně neznámý, ostatně muž tvrdí, že políčko leží až v sousedním katastru. Nová Lhota leží stranou hlavních cest, nedaleko Veselí nad Moravou.
________________________________________________________________________

Čtrnáctiletý chlapec se přiotrávil drogou a skončil v nemocnici
Zpravodajství ČTK | 18.9.2003 | 18:59 | rubrika: Právo a krimi - Olomoucký kraj | autor: ORV

OLOMOUC 18. září (ČTK) - Na jednotce intenzivní péče olomoucké fakultní nemocnice skončil ve středu čtrnáctiletý školák poté, co vykouřil v Hněvotíně na Olomoucku cigaretu obsahující drogu. Koupil si ji za 50 korun od dvanáctiletého hocha, řekla dnes policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková.

"Na dětské klinice je hospitalizován s dosud neustavenou diagnózou možné toxické otravy. Byla mu odebrána krev a moč kvůli zjištění užité látky," prohlásila mluvčí. Dvanáctiletého hocha, podle kterého byla v cigaretě marihuana, policisté podezřívají z trestných činů nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů a šíření toxikomanie.

Z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek policisté podezřívají také dvacetiletého mladíka ze Šternberku na Olomoucku, u kterého objevila minulý týden policejní hlídka při kontrole dokladů sáček s marihuanou. U výslechu mladík prohlásil, že ji vypěstoval pro vlastní potřebu na balkoně svého bytu, uvedla dnes Bednarčíková.

Ze stejného trestného činu obvinili v těchto dnech policisté dva mladíky ve věku 18 a 22 let z Přerova, kteří si údajně vyrobili v obci Domaželice na Přerovsku z volně dostupného léku drogu pervitin. "Oba si ji pak nitrožilně aplikovali. U mladšího z obviněných policie zajistila při domovní prohlídce zařízení k výrobě pervitinu," řekla mluvčí.

Při domovní prohlídce podle ní policisté našli drogu také u čtyřiadvacetiletého muže z Nákla na Olomoucku. Byl obviněn z trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a nedovolené ozbrojování, protože doma přechovával malorážku s tlumičem, uvedla Bednarčíková.

Vladimír Onderka jpt
________________________________________________________________________

Dva mladíci si vařili pervitin
Mladá fronta DNES | 19.9.2003 | rubrika: Střední Morava | strana: 1 | autor: (šot)

Olomouc - Hned čtyři lidi ve třech různých případech obvinila policie ze zneužívání drog. Dva mladíky, kteří si doma vařili pervitin, obvinili policisté na Přerovsku. Na Olomoucku zase detektivové zatkli muže, u nějž objevili vedle marihuany i nelegálně drženou ostřelovací pušku. Konopí našli u mladíka při dopravní kontrole policisté ve Šternberku.
Vlastní varnu pervitinu si dvaadvacetiletý mladík a jeho osmnáctiletý kamarád postavili v lese za zahradou rodinného domku v Domaželicích na Přerovsku. „Pervitin vyráběli z volně prodejného léku a na místě ho oba nitrožilně užívali,“ řekla mluvčí policie Dagmar Bednarčíková. Policisté oba mladíky obvinili z nedovolené výroby a držení drog.
Ze stejného činu se zodpovídá také čtyřiadvacetiletý mladík z Nákla na Olomoucku. Navíc mu hrozí trest i za nedovolené ozbrojování. Ve své kanceláři měl totiž opakovací malorážku s optikou, tlumičem a municí. Při domovní prohlídce pak detektivové v mladíkově garáži našli i marihuanu.
V policejní síti skončil také dvacetiletý mladík ze Šternberka. „Při běžné silniční kontrole u sebe neměl doklady totožnosti, a byl proto předveden na oddělení. Při prohlídce u něj policisté našli sáček s indickým konopím,“ popsala Bednarčíková.
________________________________________________________________________

Ojedinělý projekt je inspirován Francií, říká trenér ragby
Mladá fronta DNES | 19.9.2003 | rubrika: Jižní Morava | strana: 4 | autor: (iš)

Vyškov - Reprezentační trenér ragby ve Vyškově Karel Ševčík je duchovním otcem unikátního sportovně sociálního projektu Sport bez předsudků, jehož cílem je prostřednictvím sportu potírat společenské rozdíly mezi dětmi. Během prvního půl roku tak každý měsíc na dvou trénincích hodlá Ševčík společně se sportovci z různých sportovních oddílů zasvětit školáky do lehké atletiky, fotbalu, ragby, plavání a aerobiku.
Pro sportovní oddíly je to zase šance vytypovat si nové talenty. "Jde o popularizaci sportu. Tedy o to, aby děti pochopily, že sport může být životní styl. Ve dvou dnech v září se tak mohou dostat atletice trochu pod kůži, zjistit, že něco takového existuje. Mladá generace je totiž taková, že ji sport nezajímá, zajímá je ve čtrnácti letech sex, televizní seriály, kouření marihuany a počítače. Program má tedy přiblížit druhy sportu dostupné v tomto regionu," říká organizátor.

* A jak to bude v dalších měsících?

V říjnu bude na programu ragby a fotbal na ragbyovém hřišti, v listopadu bude plavání v aquaparku, kde jim místní oddíl předvede různé techniky a v prosinci to bude zaměřené na aerobik jak pro kluky, tak pro holky, a florbal. Cíl je, aby za rok vznikly na školách v regionu kroužky těchto sportů, protože ty školy nemají mezi sebou v čem soupeřit.

* Projekt však má být nejen sportovní, ale i sociální. Co to znamená?

Dalším cílem je vyrovnat třecí plochy mezi etniky, mezi Romy a námi. Při sportu se totiž problémy mezi těmito odlišnými skupinami lidí obrousí.

* Kde jste na projekt vzali peníze?

Dostali jsme dotaci z ministerstva vnitra, podpořilo nás i město, částečně přispívá i náš klub.

* Jak vás vlastně napadlo pustit se do takovéto netradiční propagace sportu?

Inspiroval jsem se ve Francii, kde mají každou den ve středu sportovní den. Děti jdou sice normálně do školy, ale neberou si učebnice a vyberou si sport, kterému se budou věnovat. Profesoři navíc mají placený nejen tento den, ale započítává se jim i to, pokud odtrénují s dětmi ještě nějaké další hodiny v týdnu. Francie je země, kde těch etnik je celá řada. Sport mezi nimi právě potírá rozdíly. Že by něco podobného bylo u nás, nevím.

Foto: Karel Ševčík, reprezentační trenér ragby
FOTO: MAFA - MONIKA TOMÁŠKOVÁ
________________________________________________________________________

Za drogy padala obvinění
Právo | 19.9.2003 | rubrika: Střední a východní Morava - Zlínský kraj, Olomoucký kraj | strana: 20 | autor: Miloslav Hradil

Několik lidí bylo ve středu obviněno na Olomoucku a Přerovsku z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů.

Policistům se v jednom případě podařilo odhalit varnu pervitinu, v ostatních případech figurovala jako droga marihuana, kterou distribuoval i dvanáctiletý chlapec. Jeho "klient" skončil v nemocnici. Školák ve středu odpoledne nabídl a prodal poblíž fotbalového hřiště TJ Hněvotín za padesátikorunu ke kouření ubalenou cigaretu, tzv. joit. "Čtrnáctiletému Mirkovi tvrdil, že se jedná o marihuanu. Chlapec zakoupenou cigaretu vykouřil. Poté se mu udělalo nevolno. Rychlou záchrannou službou byl převezen do olomoucké Fakultní nemocnice, kde zůstal hospitalizován na jednotce intenzivní péče dětské kliniky s dosud neustanovenou diagnózou možné toxické otravy," řekla Právu ve čtvrtek severomoravská policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková. Školák není vzhledem ke svému věku trestně postižitelný. Ve čtvrtek bylo zahájeno trestní stíhání proti dvěma mladíkům ve věku 22 a 18 let z Přerova. "Oba den předtím, v době od 12 do 15 hodin, v lese za zahradou rodinného domku v obci Domažlice společně z volně prodejného léku modafen vyrobili pervitin, který si na místě oba nitrožilně aplikovali. Při domovní prohlídce bylo zajištěno zařízení pro výrobu pervitinu," uvedla mluvčí. Z trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek je podezřelý také dvacetiletý mladík ze Šternberka. Ve čtvrtek v podvečer byl kontrolován policejní hlídkou. Neměl u sebe doklady totožnosti, a byl proto předveden na policejní oddělení. "Při bezpečnostní prohlídce byl u něho nalezen igelitový sáček s indickým konopím. Policistům uvedl, že v květnu zasadil na balkóně svého bytu semínka této rostliny. Čtyři rostliny mu vyrostly do výšky 120 až 150 centimetrů. Z nich utrhl vrchní části, údajně pro svou vlastní potřebu. Zbytek rostlin dobrovolně vydal policejní hlídce. Kvalita zabaveného indického konopí bude posouzena po kriminalistické expertize," konstatovala Bednarčíková. Nejen kvůli drogám, ale i pro nedovolené ozbrojování je stíhán 24letý muž z Nákla. "Při domovní prohlídce byla u něj v garáži nalezena sušená hmota s obsahem psychotropní látky THC. V kanceláři, kterou užívá, neoprávněně přechovával střelnou zbraň - opakovací malorážku, opatřenou optikou a tlumičem a náboje. Není držitelem zbrojního průkazu na tuto ani jinou střelnou zbraň. Navíc jde podle zákona o střelných zbraních o zbraň zakázanou," dodala policejní mluvčí.
________________________________________________________________________

Tvrdil, že ho sleduje zásahovka
Blesk | 19.9.2003 | rubrika: Čechy/Morava | strana: 5 | autor: (sč)

BABICE - V pronajatém bytě na Uherskohradišťsku řádil muž (25). Na jeho počínání upozornil majitel domu. Po příjezdu hlídky muž tvrdil, že ho sleduje speciální zásahová jednotka s maskami na tváři a on se jí brání. "Neměl žádné doklady, aby prokázal totožnost. Na lustru policisté našli rostlinu marihuany a v bytě léky, z nichž lze vyrábět pervitin. Proto je stíhán pro nedovolené držení a výrobu omamných a psychotropních látek a poškozování cizí věci," informovala mluvčí uherskohradišťské policie Jitka Zámečníková.
________________________________________________________________________

Dvanáctiletý prodával marihuanu
Blesk | 19.9.2003 | rubrika: Čechy/Morava | strana: 6 | autor: (rys)

HNĚVOTÍN Otřesný zážitek! Pobytem na jednotce intenzívní péče skončilo pro čtrnáctiletého chlapce z Hněvotína na Olomoucku první setkání s drogami. Hoch zkolaboval po jedné cigaretě marihuany, kterou mu prodal teprve dvanáctiletý kamarád.
Malý konopný dealer prodával své zboží za hněvotínským fotbalovým hřištěm. Za padesátikorunu prodal jointa i čtrnáctiletému kamarádovi. Tvrdil mu přitom, že jde o skutečně kvalitní marihuanu.
"Chlapec zakoupenou cigaretu ihned vykouřil. Chvíli poté se mu udělalo nevolno a musel být rychlou záchrannou službou odvezen do olomoucké fakultní nemocnice, kde byl hospitalizován na jednotce intenzívní péče dětské kliniky," uvedla policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková.
Chlapci byla odebrána moč a krev. Následný toxikologický rozbor prokázal, že v krvi byl tetrahydrocanabinol, což je účinná toxická látka, obsažená v konopí. Dvanáctiletý prodejce je tak podezřelý z nedovolené výroby a držení psychotropních látek a jedů. Vzhledem k jeho věku mu však nehrozí žádný postih.
________________________________________________________________________

Skleník ukrýval omamnou látku
Ústecký kraj | 18.9.2003 | rubrika: Ústecký kraj | strana: 4 | autor: pem

Teplice - S blížící se sklizní konopí přibývá práce teplickým policistům zabývajícím se drogovou problematikou. V minulých dnech našli ve skleníku na soukromé zahradě v Teplicích nedovolené látky, které si zde majitel pěstoval a chystal se je v těchto dnech sklidit. Po domovní prohlídce putovala celá sklizeň namísto na půdu k sušení do laboratoří policejních expertů. Ti musí nyní definitivně určit, zda se jedná o pravou marihuanu nebo pouze o technické konopí. Na základě výsledku se pak rozběhne další vyšetřování. Skutečnost, jakým způsobem se tepličtí policisté o pěstování nedovolené látky dozvěděli, vedení okresního ředitelství nekomentovalo. (pem)
________________________________________________________________________

Rebel Depp si žije po svém
Haló noviny | 19.9.2003 | rubrika: Střípky * Klípky | strana: 8 | autor: Roman BOHÁČEK

Pronikavý pohled, tenký knírek, indiánský původ a pověst divokého zpustlíka - to je Johnny Depp, momentálně zklidněný velkou láskou a narozením dětí. Od ostatních hollywoodských hezounků jej odlišuje spolupráce s režiséry typu Jima Jarmusche či Terryho Gilliama a záliba v podivných rolích a charakterech.

Někdejší rebel přestal demolovat hotelová apartmá a jeho souboje s démony už nejsou, co bývaly. Radost z potomků mu zjemnila pohled: » Jako by mi někdo sundal z očí závoj .« Jen filmové role si vybírá pořád stejně. Rozhoduje moment překvapení a zajímají jej » lidé, které společnost nepokládá za normální «. A galerie je to pestrá. Vede ji umělý mládenec s nůžkami místo rukou v Střihorukém Edwardovi (1990). V komedii Ed Wood (1994) si zahrál »nejhoršího režiséra na světě« Edwarda Wooda, divný western Mrtvý muž Jima Jarmusche (1995) zase začínal ve starém vagoně plném zvláštních existencí. A tak by se dalo pokračovat do nekonečna. John Christopher Depp vyrůstal v rodině se čtyřmi sourozenci, která se ustavičně stěhovala. » Do mých 15 let jsme bydleli asi ve dvaceti domech. Nemám na ně žádné vzpomínky, protože jich bylo příliš mnoho .« Před ulicí, drogami a alkoholem ho spasila kytara, kterou objevil ve dvanácti. » Naučil jsem se hrát z knížky akordů, kterou jsem šlohl v obchoďáku. Kytara mě odbouchla natolik, že jsem ani nezaregistroval pubertu .« Škola jej nezaujala: » Na střední jsem se nudil, tak jsem vypadl ,« konstatuje. » Za dva týdny jsem se vrátil, ale ředitel mi povídá 'Johnny, my nechceme, aby ses vracel. Raději zůstaň u té své kytary' «. A Johnny s přezdívkou Smrad, kterou si sám vybral, poslechl. S rockovou kapelou The Kids se v roce 1983 usadil v Los Angeles. Živil se prodejem inkoustových per po telefonu: » To byly mé první herecké etudy .« Též se bleskově oženil s uměleckou maskérkou Lori Anne Alisonovou. Sice jen na dva roky, ale stihla ho představit Nicholasi Cageovi, jenž mu nabídl roli v hororu Noční můra v Elm Street: » Byla to zajímavá role, vcucla mě postel .« Následoval nesnesitelně charakterní policista Tom Hanson v seriálu 21 Jump Street. Osudovou lásku potkal Johnny při natáčení Deváté brány s Romanem Polanským v Paříži. Za půvabnou Francouzkou Vanessou Paradisovou se přestěhoval do Francie a mají dceru Lily Rose Melody (1999) a syna Jacka (2002). » Jack mi jednou poděkuje, že se nenarodil v Americe. Amerika je povrchní, zkažená, prohnilá do morku kostí .« Svého syna chce naučit kouřit marihuanu, s jejíž konzumací se sám netají: » Prvního jointa si dá se mnou .« Johnny dnes odsunul do ústraní kytaru stejně jako lásku k absintu a vášeň pro exotické brouky či starožitné lampy. Stále má rád román Kdo chytá v žitě J. D. Sallingera, miluje hlasy svých dětí a nenávidí vysavač. Nejdůležitější v životě je podle něj » jít dopředu, být upřímný sám k sobě a kašlat na to, co si myslí ostatní«.
________________________________________________________________________

Marihuanu poslala do věznice v tubě od zubní pasty
Olomoucký den | 18.9.2003 | rubrika: Titulní strana | strana: 1 | autor: end

Olomouc/Ostrava - Až tři roky vězení hrozí jedenačtyřicetileté ženě z Olomouce za pokus propašovat do věznice v Ostravě- Heřmanicích návykové látky. "V květnu poslala poštou balík odsouzenému muži do ostravské věznice. Do tuby od zubní pasty a sprchového gelu pak vložila látku, kterou pozdější expertiza označila za marihuanu,"popsala včera mluvčí olomoucké policie Jitka Dolejšová. Podezřelý obsah zásilky odhalila vězeňská služba. Žena je nyní stíhána za nedovolenou výrobu a držení omamných a psychotropních látek a jedů.
________________________________________________________________________

Při domovní prohlídce policisté našli halucinogeny i pervitin
Olomoucký den | 18.9.2003 | rubrika: Prostějovsko | strana: 11 | autor: mbr

zajištěné drogy
Prostějov - Trestní stíhání proti třiatřicetiletému muži z Prostějova zahájili v těchto dnech policisté. Viní ho z trestného činu nedovoleného držení omamných a psychotropních látek a jedů. "Tohoto činu se dopustil tím, že ve svém bytě přechovával tablety s obsahem psychotropní látky,"uvedla policejní mluvčí Alena Slavotínková. Při domovní prohlídce u něho policisté našli více jak 130 kusů tablet taneční drogy extáze, halucinogenů a několik sáčků s pervitinem. Obviněný muž je stíhán na svobodě a u soudu mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Mluvčí upřesnila, že muž byl už v minulosti trestně stíhán, ale za jinou činnost, než je tomu nyní. V Prostějově většinou policisté odhalují trestnou činnost ve spojení s pěstováním nebo prodejem marihuany. Případy, při kterých narazí na tvrdé drogy, jsou méně častým jevem.
________________________________________________________________________

Drogoví dealeři prodali heroin nejméně za tři sta tisíc korun
Moravskoslezský deník | 18.9.2003 | rubrika: Ostrava | strana: 9 | autor: Jaroslav Perdoch

úspěch týmu Toxi
Ostrava - Pětatřicetiletého zdrogovaného Makedonce a jeho o pět let mladší manželku z Ostravy- Poruby zadrželi specialisté z ostravského týmu Toxi. Zatkli je tento týden, když se v Ostravě- Mariánských Horách snažili prodat sedm psaníček obsahujících nahnědlý prášek, pravděpodobně heroin. Zajištěnou látka zaslali kriminalisté k odborné expertize. Lékařka zkoumající zdravotní stav obou drogových dealerů, rozhodla o jejich okamžitém převozu do psychiatrické léčebny, kde se musejí podrobit detoxikaci. Dvojice od léta roku 2001 do současnosti prodala především v Ostravě- Porubě, ale také na dalších místech moravskoslezské metropole, heroin za nejméně 300 tisíc korun. Policisté nyní zjišťují, zda nejsou zapojeni také do dalších zločinů. Manželé čelí obviněni ze dvou trestných činů - nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů a ze šíření toxikomanie. Je podán návrh na uvalení vazby. V případě uznání viny jim hrozí až desetiletý pobyt za vězeňskými zdmi. Během krátké doby jde o další úspěch protidrogového týmu Toxi. Ten v minulých dnech rozprášil pěstitele konopí, kteří v pěti lokalitách na Opavsku a Ostravsku vypěstovali několik kilogramů rostliny, z níž chtěli vyrobit marihuanu. Kriminalisté je zadrželi ve chvíli, kdy s přáteli oslavovali dobrou úrodu z jednoho ze svých konopných "políček". Jen několik dnů předtím v jejich síti skončily velké "pervitinové ryby". Ve spolupráci s experty z národní protidrogové centrály zajistili dvojici mužů, kteří v Ostravě a okolí prodali pervitin za bezmála dvě stě tisíc korun. Jeden ze zatčených patřil ke známým osobnostem zdejšího podsvětí.
________________________________________________________________________

Policisté ukončili začínající kariéru zlodějské party
Deník Chomutovska | 18.9.2003 | strana: 21 | autor: JAROSLAV ŠÍCHO

Na diskotéce V Kutlochu se dal vzduch krájet a hluk předčil kravál při někdejším plném provozu válcoven. U jednoho stolku seděla trojice jinochů od patnácti do osmnácti let. Unuděně zapíjeli šluky z marihuanových smotků a upíjeli zteplalé pivo. "Napadlo mě, jak se dostat k prachům, když sem viděl barmana, jak táhne kartony cigár. Kdybysme vybrali ňákej sklad, každýmu by káplo pár kilo," pronesl ke kumpánům vůdce party Robin. "Na Málkovský ulici vím o obchodě, kde je spousta kuřiva. Zrovna včera přivezli plnou dodávku." "A to potáhneme krabice přes celý město?" nechal se slyšet benjamínek Píďa. Chlapci se dohodli, že šikula Majkl šlohne auto, nejlépe kombíka nebo dodávku. Chatrné dveře do prodejny byly směšnou překážkou, stejně tak vstup do přilehlého skladu. Mládenci, kteří se k práci nikdy nepřiblížili ani na píď, se tužili jako úderníci. "Hotovo, pánové, teď strčíme auťák do opuštěný garáže, já ráno vobejdu hospody, komu bysme to mohli střelit a sejdeme se v baru Pod Hruškou," zavelel Robin. Nebylo těžké udat bedny s cigaretami. Smůla byla, že majitel začouzené knajpy U Hilzny na kraji Chomutova za ně dal klukům polovic ceny, odpovídaje na jejich námitky: "Já koupit můžu a nemusím, ale vy potřebujete prodat, tak se necukejte a berte, kolik dávám!" Lehce nabyté peníze se snadno rozkutálely a bylo třeba postarat se o jiné. "Pánové, teď mám v plánu větší ránu. Vypravíme se na vietnamskou tržnici u hranic, ale potřebujeme bouchačky. Kdo o ňákejch víte?" Ukázalo se, že dva tatínkové doma ukrývají pistole i s náboji. Tržnice byla pohroužená do tmy. Cosi cinklo, zavrzalo a zapraštělo, a vrata skladu se otevřela. Čtveřice pobertů užuž chtěla vynášet věci do auta, když se udělalo světlo jako ve dne. Stodola byla obklíčená Vietnamci, netvářícími se ani trochu přátelsky a kluci si na bouchačky v kapsách ani nevzpomněli. Záhy přijeli policisté, jež ukončili jejich slibně začínající zločineckou dráhu.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma