Hanzi157 |
citace: |
Původní příspěvek od Mnaumnau
Zdravím všechny growery :)
Mňau je zpět :D Především bych chtěla poděkovat všem přispívajícím, díky za vaši snahu pomoci mi :) :) Bylo tu mnoho různých názorů, někteří jste mi radili ať to zkusím, jiní ať se na to vyprdnu.. no, peněz bylo málo, šetřila jsem na březnový fesťák na který jsem se těšila (Belgie) a nakonec to dopadlo kvůli koroně špatně samozřejmě, až tak špatně že peníze za letenky i za ubytování jsou nenávratně v prdeli.. tak jsem se z toho nějak teda otřepala, ale ta chuť vypěstovat si vlastní matroš mě neopustila.
Peněz mám stále málo, ale lidi já si našla k práci ještě brigádu :D a rozhodla jsem se udělat vše jinak. Pomaleji a kvalitněji. Zprvu partner nechtěl slyšet že by to bylo jinde než v té šatně.. ale pochopil, že mě to činí šťastnou a dokonce mi pomáhá :D chtěla jsem mu do pokoje s počítačem šoupnout boxík ale nechtěl o tom slyšet, ale řekl dej si to do kuchyně tam mě to neva :) problém s chlapem vyřešen :D
Nyní už mě rostou 4 kytičky na balkoně. Je to tedy můj úplně první pěst. Naživo jsem u nikoho pěstírnu neviděla, takže tato stránka Grower je jediná, kde beru inspiraci. Mastím to jak se dá, to samozřejmě přiznávám. Nicméně kdyby kdokoliv měl chuť to tu sledovat a pomáhat mi - naprostému amatérovi, je tu vítán a můžu tu házet i fotky.
Aktuální situace je taková. 4 kytky na balkoně, vysazeno minulý týden ve čtvrtek tj. 2.7.2020. Semínka všecko automaty od fair seeds, 2x AK 47 1x Amnesia a 1x kytka, které říkám Hanča´s choice, je to taky fair seeds automat, ale z Outdoor mixu. Jediný, kdo o pěstu ví je můj přítel a moje nejlepší kamarádka Hanka. Proto jsem řekla.. kámo vyber mi z toho mixu jedno semínko. Předpokládám, že to bude nějaká indika.
AKčka a Hanča´s choice jsou v květináčích 5,7 l a Amnesia si hoví v 11 l. Půda Plagron Royal mix. Pak tam mám po stěnách diamantovou fólii. Dále tam mám Sencor zvlhčovačku, měřič teploty a vlhkosti a stolní větrák. Bohužel, jak je můj balkon skvělý, že poskytuje dost soukromí (zdi ze všech stran, zasklený, pod zasklením je bílý, matný, skoro neprůhledný), tak o to hůř tu jde slunce, abych upřesnila, přímé slunko tu mám jen 3 hodiny a to od cca 8:00 do 11:00. Takže jsem se rozhodla tam švihnout CFL 130w růstovou. Vždy když ji zapnu, natáhnu před to deku na šňůru "jakože ji suším po vyprání" a čumilové nemaj šanci, kytky by nešly vidět vůbec ale lampa z nejvyššího patra protějšího paneláku asi jo. Přes den ani nejde vidět že tam něco svítí a v 21 h ju vypínám. Toť jsem zatím zvládla (finančně) pořídit.
Z další výplaty bych ráda koupila věci na květ, ráda bych HPS výbojku a elektrický předřadník, no plus nějaké to stínidlo. Myslíte, že je to v mém případě dobrá volba? Zvládnu pouze větráky uchladit 400w výbojku, když ji dám klidně až ke stropu (já to nějak zamaskuju) při tomto letním počasí? Rozpočet nejlépe do 7000 kč.
A z dalších výplat už bych ráda koupila box a další věci na indoor. Tak snad se mi z těch automatů podaří sklidit aspoň trošku :)
Přikládám foto z dneška, vedle kytek mi chlap švihnul avokádo, které bylo na okně v kuchyni, nějak se mu zželelo, že maruška má na balkoně podle něj "luxus" a chudák avokádo jen trčí na okně :D Všechny nápady a připomínky vřele vítány :) |
Čau už tě tady sleduju celkem dlouho a fandím ti! Hele taky začínám a dlouho jsem se rozmýšlel co přesně koupit a rozhodl jsem se pro led panel. Je to super věc málo to topý a je to cenově skoro už stejný. A nemusíš řešit předřadník nebo stinídlo. Takže já bych ti doporučoval LED panel.
Já vzal tenhle.
https://www.higarden.cz/viparspectr...spectra-xs1000/ |
|
|
Jálo |
Čínský panely, každého věc. Ale tvrdit zrovna u tohoto, že je to ekvivalent 400hps chce dle mě hodně odvahy. Jak může panel s příkonem 120w nahradit 400hps? To by ten panel musel dělat 3,3g/w :D Jistější by bylo (pro náhradu 400hps), koupit značkový panel s větším příkonem, tam máš alespoň nějakou jistotu. Min. tu, že nevyhoříš :) |
|
|
Hanzi157 |
citace: |
Původní příspěvek od Jálo
Čínský panely, každého věc. Ale tvrdit zrovna u tohoto, že je to ekvivalent 400hps chce dle mě hodně odvahy. Jak může panel s příkonem 120w nahradit 400hps? To by ten panel musel dělat 3,3g/w :D Jistější by bylo (pro náhradu 400hps), koupit značkový panel s větším příkonem, tam máš alespoň nějakou jistotu. Min. tu, že nevyhoříš :) |
Všude píšou že je to ekvivalent k 400W HPS - Full Spectrum a ptal jsem se i tady a bylo mi doporučeno takže nevím. Koukal jsem i na net a lidi sou s tím hodně spokojený. :) A chipi jsou Samsung co by mohlo být špatně? Že to udělali v číně? Prosim tě dit se tam dnes vyrabí vše ;) |
|
|
Metadres |
Já nevím jak vy , ale já tam čtu ekvivalent 250w 😅 to je trochu reálnější , ale i tak si výrobci/prodejci dost přisazují podle mě |
|
|
|