Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Hydro - automatická závlaha - Klikni zde pro originální téma
Hanskrtek
Zdravím, fórum jsem celé prolezl a nenašel jsem přímo odpověď na to co hledám. Tak tedy k věci. Sháním nějaký automatický systém, který se bude sám zalévat. Jde o to, že u kytek nemužu být každý den, ale 1x - 2x týdně (samozdřejmě než se vše zaběhne u toho budu častěji) Co mi tedy doporučíte ? S hydrem zkušenosti nemám pouze s hlínou. Díval jsem se na Autopoty a na Atami Wilmu nebo NFT. Prostor mám 150x150.
spachal
Témeř všechny hydro- a aero-systémy jsou automatické, resp. měly by být.
Váchy 55
Každý ten systém má čerpadlo (krom autopotu) a to musíš načasovat na dig. spínací zásuvce. Někdo kdo má recirkulaci (zálivka proteče a jde zpět do rezervoáru), tak má zapnuto i nonstop, ale neni to třeba. Nejlepší bude si vybrat daný systém a napsat někomu zde na groweru, kdo ho jede a už to má vychytané, aby ti poradil. Nejdůležitější ale bude spíše vychytat pH v rezervoaru, protože kolikrát to trvá třeba 2 dny než si to sedne a když budeš pryč, tak to nebudeš moc poladit.
Hanskrtek
Diky za radu, nakonec jsem vybral topspin.
Váchy 55
Topspin přeci ale není systém, ale jen rozvaděč. Zbytek si musíš poskládat sám. Podle délky rozvodné trubky musíš vybrat dostatečně vykone čerpadlo. A hlavně počítat s tím, že Topspin je průchozí pro připojení dalšího rozvodu a tím pádem potřebuješ zátku na ukončení. Hodně zdaru pic
Mr.MEN
Já jsem si teď postavil sám bubbler ze 40l-50l van + 40l-50l vana venku s čerpadlem která to stále pohání ve všech vanách. Je to teda prcačka.
Ale dohromady mě to vyšlo ani ne na 5tis i s čerpadlem které stálo kolem 1200. Ale i tak je dost silné a dalo by se ušetřit i na něm.
Jo to na stejném principu jako na obrázku. Vyzkoušel jsem Willmu u které mě hrozně štvalo ten úklid po kole. A hlavně když tam byl keramzit. Který se musí čisti. A výsledky nebyli takové které bych čekal.

U tohoto se mi zdá že na pohodu bych tam mohl chodit i po 10dnech. Ale 2x týdně je to naprosto v pohodě.
Luise
Nejednodusi pro tebe bude kokos a samozavlazovani.. Libra truhliky s odtokem a kokosovy rohoze... Stejne by to slo s rockwoolem, ale cena je stejna a u kokosu ti odpada pufrovani... To je nejednodusi a nejodolnejsi zpusob. Muj nazor tedy

Topspin nema snad tlakovou kompenzaci jako treba netafim, tak si dej bacha at nemas zasobnik s vodou vys nez topspin, pak by ti to protejkalo i bez cerpadla a jeste vyplavis sousedy...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma