Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Monitoring médií k 20.9.2003 - Klikni zde pro originální téma
Deda Mraz
Doufám, že se kolega Breeder nebude zlobit, že mu lezu do zelí (monitoring médií), ale tohle bylo dneska v MF DNES. Článek od Petry Sasínové nedosahuje "úrovně" jiných výplodů, ale i tak to (místy) stojí za to ;) No posuďte sami...

"Stále silnější marihuana zvaná Bílá vdova se dováží do kraje z Holandska, ale s pomocí chemikálií ji lidé dokážou vypěstovat i v regionu. Její účinky se dají přirovnat k heroinu." Tolik úvod.
"Jablunkov, Krnov: Kriminalisté odhalili na Jablunkovsku a Krnovsku osm malých laboratoří, ve kterých pět mužů pěstovalo silný druh marihuany. V pětírnách ukrytých ve sklepích rodinných domů či v garážích našli přes dvě stě rostlin. Jejich vzorek je teprve na expertize (:smoker:, pozn.;)). Podle způsobu pěstování je jasné, že procento psychotropních látek bude mnohonásobně vyšší, než u konopí vyrostlého na políčkách. "Rostliny byly ponořené v chemickém roztoku, osvícené sodíkovými lampami, v laboratořích bylo nainstalováno zvláštní vytápění a větrání," uvedl zástupce ředitele frýdecko-místecké policie Pavel Tileček. Dodal, že dopadení muži sklízeli až čtyřikrát ročně. "Na černém trhu se gram této drogy prodává za sto šedesát korun," upozornil. Policisté sledovali jejich činnost asi rok. Kolik jim marihuana vynesla peněz, zjišťují. Kriminalisté míní, že obvinění muži distribuovali vypěstovanou marihuanu dál, zřejmě na jižní Moravu i do Čech. Peti pěstitelům kvůli tomu hrozí vězení. Dva tvrdí, že si mysleli, že pečovali o bylinu kotvičník zimní. Šéfem skupiny byl třicetiletý podnikatel. Ten řídil ostatní čtyři muže ve věku dvacet až čtyřicet sedm let. "Ti čtyři o sobě navzájem nevědeli," uvedl Tileček. Policisté pěstitele obvinili mimo jiné z nedovolené výroby omamných a psychotropních látek a navrhli soudci, aby je vzal do vazby. Ten je však všechny pustil na svobodu. Většinou už byli trestáni, ale ne za drogy. Několik laboratoří zřejmě vzniklo bez vědomí majitelů objektů. Jednu založil v domě svých rodičů jejich syn. "Laboratoř zřídil ve sklepě, zamykal ji a podařilo se mu ji utajit," uvedl policista. Jiní majitelé domku, kteří jeho část pronajali, prý rovněž netušili, co se děje v suterénu. Jeden z obviněných se přiznal, dva odmítli zcela vypovídat. Dva se hájili tím, že se domnívali, že pěstují léčivou bylinu (bodeť, pozn. :)) zvanou kotvičník zimní, která vypadá podobně jako marihuana. Mluvčí severomoravské policie Dagmar Bednárčíková uvedla, že kilogram vysoce kvalitní marihuany pěstované v laboratořích se na černém trhu prodává asi za sto padesát tisíc korun. "Cena jednoho kilogramu obyčejné marihuany vyrostlé na poli je asi dvacet tisíc korun," uvedla. Dodala, že naposledy v dubnu objevili severomoravští kriminalisté podobnou, moderně vybavenou pěstírnu na Vsetínsku. Marihuana je v Moravskoslezském kraji nejčastěji zneužívanou drogou, na druhém místě je pervitin, pak heroin. Heroin užívají především olašští Romové."
ooPs
No ve srovnani se zbytkem clanku co se tu na groweru objevily si troufam tenhle oznacit za "relativne objektivní" :)
Cicmon
2ooPs: Docela jo, ale tohle me fakt dostalo...
citace:
"Stále silnější marihuana zvaná Bílá vdova se dováží do kraje z Holandska, ale s pomocí chemikálií ji lidé dokážou vypěstovat i v regionu. Její účinky se dají přirovnat k heroinu."


Cicmon
Schinus
Tak takovyhle veci me vzdycky vrhnou do hrozny depku -ta bezmocnost "Rostliny byli ponoreny v chemickém roztoku, její ucinky se daji prirovnat k heroinu" ??? jak to vedi doprdele to to skouseli ze vo tom muzou takhle kecat? zejtra du sklidit moji "STÁLE SILNEJSI MARIHUANU"BILOU VDOVU"!!!(venkovku) :bravo: juchúú:mutant:
PiosOne
to mě zase dostává spojení "...nejčastěji zneužívanou drogou..". kua, jaký zneužívání? copak při hulení něco zneužívám? já si to přece užívám nebo používám a ne zneužívám :)
PiosOne
bohour: s těmi ojetými paldami mě to napadlo taky :))
Deda Mraz
No právě... ty křečovitý snahy udělat z pěstování rostliny něco pro veřejnost nepřijatelnýho-většina lidí si po přečtení řekne: "vždyť oni to máčí v chemikáliích a svítí na to nějakýma výbojkama, to musí bejt pěkný svinstvo!" (rozumněj něco jako heroin nebo pervitin) :( Přitom tímhle způsobem (namočené do chemikálií) pěstuje doma v hydroponických květnících spousta lidí a autorka článku projevila buď velkou nevědomost (bohužel také velmi pravděpodobné) a nebo snahu zastřít před čtenáři skutečnost, že pěstování konopí nikdy nebude nic, co by se dalo odsoudit víc než akvaristika nebo železniční modelařina.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma