Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

Stránky: 1 [2] 3 
Super Cheeze+White Russian ULTIMATE JUNGLE - Klikni zde pro originální téma
LinChi
ec v hydru 1,6 což je v cajku přidal jsem bud candy od an který mě zbyly v lahvičce bylo tam akorát na jednu a ždibec dávky do nft :) tak ten ždibec sem nalil do květináčů k zálivce jinak čistou vodou :) podle mě to zvedlo ec vody z kohoutku tak na 0,6 max :) další zálivky hlíny s vodou ... nepozoruju přehnojení kroucení ani pálení špiček listů :) vše jede jak má... už se začínají cukrovat paličátka :) sem zvědavý do kosy zbývá 33 dní :)
TvoRCorp
Moc pěkný,, a moc moc listí '-)
LinChi
Listí neberu :) nikdy sem neměl dobrej výnos za otrhaný listy :) aspoň je víc překvápko co to listí schovává a na máslo taky super materiál :)
LinChi
že ja tak rád měním názory.. brouzdal jsem na overgrowu ... no a narazil jsem na growera co holí nekompromisně každěj list co má vlastní stonek a nechává jen listí na květech brutální pálky jedna vedle druhé... vážně nechápu jak to někteří dělaj fakt to chce tolik let dřiny a studii než na to člověk kápne...

no nicméně několik z vás se zde zmínilo o vyokém množství listí ... a tak vás ted mile překvapím :) decentně protrhávám velké listy a trhám je ud středu boxu a od uplných vršků tak aby proniklo světlo i do nižších pater ale zase žádný brutál :) jen tak decentně :)

stále se mi zdá stressnuté světlem a tak zvedám nyní mám qbčka okolo 50cm nad vrcholky a vero 60 cm nad vrcholky :) snad to bude lepší teď :drools:
LinChi
Vypadá to hezky ?
AladinXXX
dá se..
LinChi
Ještě na tom zamakám :) nemůžu těch listů vzít hodně během jednoho dne :) ale vidím že jdu dobrým směrem :)
odo
Paráda. Držím palce s tým odlisťovaním!
LinChi
díky díky zapracuju na další defoliaci asi za 2-3 dny :) budu mít volno v práci :) tak si mužu v klidu hrát a hrát :)
LinChi
ahoj bratři a sestry zeleného listu :)

noviny z growboxu ... defoliace proběhla uspěšně... uvidíme tedy co to udělá s kytkama prosvícení je neuvěřitelný :)

dále jsem zjistil alergii na pyl z marihuany...
vodnatá rýma, ucpané dýchací cesty, hromady kapesníčkuů.. zarudlé podražděné oči, vyrážka na kůži ( všude krom předloktí ) ... dal bych fotky ale mám specifické tetování a opravdu se nechci více prozrazovat než doposud bylo ....
defoliace a upravy boxu trvaly přes dvě hodiny.. přítelkyně pomáhala a na ní se nic neprojevilo ... stává se to jen u některých modelů ale tenhle zatím vyvolává alergických reakcí nejvíce .... je možné že se alergie vyvíjí postpně a že čase nebudu moct travku ani hulit ? :D

přidám pár fotek z boxu ale není to moc poznat takhle z fotky kolik těch listů šlo dolů :D a přísahám že hodně :D
spolu s listy jsme i sbírali malé nenadějné větvičky s 0% šancí na to mít paličku :) tak sem zvědavý :D hodně hokus pokus.. + se vzdělavá moje drahá polovička :) někdo musí převzít řemeslo :) protože hulit chci pořád i kdybych měl mít anafilaptickyý šok a umřít .. nebo jak se ten šok jmenuje :D

tak ted už nechám na holkách co se bude dít.. :D každopádně síť je teď venku a v boxu není síť snad ani nebude muset :)

ano do boxu mi lozí i hlídací kočka :D nedá se nic dělat... :frog: :frog:
WhiteFrost
Ta vyrážka je normální to se stává když se třeš holou kůží o stonek...
The OG
citace:
Původní příspěvek od LinChi
ahoj bratři a sestry zeleného listu :)

noviny z growboxu ... defoliace proběhla uspěšně... uvidíme tedy co to udělá s kytkama prosvícení je neuvěřitelný :)

dále jsem zjistil alergii na pyl z marihuany...
vodnatá rýma, ucpané dýchací cesty, hromady kapesníčkuů.. zarudlé podražděné oči, vyrážka na kůži ( všude krom předloktí ) ... dal bych fotky ale mám specifické tetování a opravdu se nechci více prozrazovat než doposud bylo ....
defoliace a upravy boxu trvaly přes dvě hodiny.. přítelkyně pomáhala a na ní se nic neprojevilo ... stává se to jen u některých modelů ale tenhle zatím vyvolává alergických reakcí nejvíce .... je možné že se alergie vyvíjí postpně a že čase nebudu moct travku ani hulit ? :D

přidám pár fotek z boxu ale není to moc poznat takhle z fotky kolik těch listů šlo dolů :D a přísahám že hodně :D
spolu s listy jsme i sbírali malé nenadějné větvičky s 0% šancí na to mít paličku :) tak sem zvědavý :D hodně hokus pokus.. + se vzdělavá moje drahá polovička :) někdo musí převzít řemeslo :) protože hulit chci pořád i kdybych měl mít anafilaptickyý šok a umřít .. nebo jak se ten šok jmenuje :D

tak ted už nechám na holkách co se bude dít.. :D každopádně síť je teď venku a v boxu není síť snad ani nebude muset :)

ano do boxu mi lozí i hlídací kočka :D nedá se nic dělat... :frog: :frog:

Tak tohle se nepovedlo..

Kytky nabírají na váze především z listu - zásobárna energie apropo fotosyntéza.. pokud to oholíš, tak ti nepomuže žádná watáž nemluvě o stresu a následném snížení imunity.

Doporučuju kočku nepouštět do boxu speciélně v tomhle případě.. taky mám kocoura, vím o čem mluvím. Sterilita 1/2 úspěchu.

Za mě neholit, max štípat špičky, ale aby to mělo smysluplnej duvod.. některý geny jsou na to hrozně citlivý!

užívej.. : ]
LinChi
děkuji za názor i jeho vysvětlení :) vždycky jsem těch listů nechával až moc..
není nad to ověřit si tuto techniku na vlastní box :) a uvidět rozdíl :) nikdy jsem takhle drasticky do boxu nezasahnul jako ted :) minimálně jsem si ušetřil práci při sklizni :D

stejně to hulím jen ja a kamarádi no tak hold před další sklizni nebudeme mít co do bongů jako tomu je i ted :D poslední kolo se mě taky nepovedlo :)
životnost mýho osvětlení mi dovolí odjet spousty kol takže mžu každé kolo zkusit co mě bude nejvíc vyhovovat... když koukneš do historie mých growů uvidíš že pokaždé mam kolo alá rumble in da jungle a že většinou to vyšlo :D snad na dvě kola kde jsem bojoval s plísní a vysokou teplotou hydroponie

nebo kde sem práě udělal hustou jugnle přehnojil a sklidil jen 158 gees :D

tak uvidíme tohle je pravej opak toho co jsem doposud zkoušel :)
LinChi
Podle mě mají kořený až brutálně moc toto sem nikdy nezažil
Cingoringo
Ahoj pěkně se ti to rozmnožilo pod tím víkem 😁Chci se zeptat, jak jsi spokojený s NTF? Také uvažuji že bych si pořídil a vyzkoušel ho..
LinChi
Hele je to dobry to nft ale
Chtěl bych to 90litrové na celý box protože čim vetsi tim lepsi :)
Ale nevim hlina vždy lip odměnila neco delam spatně
Luise
Vzduchujes, nebo peroxidujes v tom nft? Chce to provzdusnovat, je to celkem uzavřena nádoba a myslím ze se tam ten kyslík nemá moc kudy dostat.. Mám kamen hned kousek vedle čerpadla, aby nezavzdusnoval ale byl co nejbliž...
To NFT a jakákoli hydroska je dobra v růstu, ale když dáš čas kytce třeba v kokosu a myslím ze i v hlíně, výnos budeš mít stejný, jen za delší dobu rustu. Nevím, nedokáží to vysvětlit, ale krom toho enormního růstu, je pak květ stejně jako v pasivním hydru v kokosu a svoje nejlepší kola mám v kokosu a to jedu nft už skoro 3 rokem..
LinChi
Ja mam nejlepsi kola v hlině no :) :) ale to nft mě vic vyhovuje co se udržby týče :) no vzduchoval sem dokud mi neodešlo vzduchovací čerpadlo :) ale zitra koupim a zase ho dondám :) :)
Luise
Taky jo, tak snad se to naucime poradne 😊
Ta obsluha je urcite super a zadnej hmyz a preliti, nezaliti a ja nevim co, proste to slape s minimem zasahu..
Ja jendriv pouzival peroxid, pak vzduchovac, ten mi odesel, pak par kol nic a myslim ze to jde znat co tak hloubam v pameti.. Tohle kolo jedu zase se vzduchovacem, tak uvidim rozdil..
LinChi
vzduchovadlo koupený :) a sem maximálně spokojený :) pořádně to bublinkujee :) tak uvidíme snad se jim přilepší ! :)
LinChi
:/
LinChi
Detail první svého druhu
LinChi
Den noc fotky společný :)

Už je to 40dní. 12/12
Luise
Ta posledni varka fotek vypada luxusne.. Mohli byt jeste o chlup vyssi se takle zda, ale to je tezky vychytat. Pecka tesim se na finale.
Koukam ze jsi tu sit zase sundal, to vypada ze chodis uz nedockave kolem a nevis cobys jeste 😀
LinChi
výška je ideální s verem už nmužu moc výš jít je tam tak 10 centimetrů rezerva kdybych potřeboval ještě up ale myslím že takhle optimál i menší bych bral :D

joo už se to rýsuje :)

ano chodím nervozní okolo měřím ph ec výtoky roztoky vstupní a výstupní vody prostě furt řeším :D
z řádu nám stouplo ec míval sem tak 0,3-0,4 ted mam už 0,5 :/ což se mě nelíbí :)

jo ta sít to je takovej pomocník ale není to dobrý lepší bez sítě

nedočkavě ani ne spíš nervozně... další kolo chci jet ze semínek :D tak uvažuju se vrátit ke klasice hlína light mix + biocanna :D no ale co pak s tou hlínou mě je to líto vyhazovat do odpadků a vozit v kufru deset kostek líny s ucvaklým stonkem někam do lesa abych vrátil půdu tam kde má být se mi taky nechce :D tak přemejšlím co dál :D na dnagenetics.com sem si udělal celkem zajímavej nákup za 5000 :D mám tam :
white walker kush
og kush
sleestack
sharksbreath
blood orange sobert
strawberry sobert
sobert dreams
skywalker kush
takže bude divokej box.. :D
Luise
A o cistem kokose bez perlitu jsi nepremejslel? Mohl bys pouzit i ty JIDB, neni to hlina, ale dost podobny pestovani s tim ze budes moct merit i vytoky.. Nejakou Ebb vanu s odtokem do kybliku a na to kvetniky a obsluha bude taky jednodussi...Ja tak zacinal, pak jsem presel na Libra truhliky s odtokem a rohoze, ale to pro semena neni taky optimal, protoze jak to zasadis tak to proste uz bude.. To je nevyhoda vsech tehle systemu.. Ale s kokosem mam zkusenost ze se da dobre recyklovat a pro dalsi kola ma jeste lepsi vlastnosti, nez novej kokos..lepsi ph a sterilita..Je tu o tom vlakno recyklace kokosu kdybys chtel podumat..jestli to neni moc jebacka.
Ja mam na to vozeni do lesa 40 letrovou pixlu od primalexu s vikem, vypada dost nenapadne :)

To vyloupili kucharku v dna? :) kdybys chtel neco z toho zamatkovat, tak bych se urcite nabidl :) mam ted prostor na to podrzet rezy do finale a mam i funkcni matkarnu...
odo
Pár dní som tu nebol....
The OG - píše o odlistení rozumne ale....
...pri svojej dávnej praxi, keď som pestil vodne rastliny submerzne /pod vodou/ som pri určitých druhoch nútil odnožovať - kvitnúť materské rastliny drastickým odlistńovaním a fungovalo tom moooc parádne, produkoval som veľké množstvo kvetov a geneticky identických klonov ...-takže tak
MADICAL použil masívne odlistnenie v poslednom kole a pokosil tuším svoj životný rekord. Ja si myslím, že u cannabisu záleží veľa od genetiky a je to model od modelu rozdielne. Každopádne držím palce a verím, že pokiaľ niečo niekde neprešvihneš, tak sa to podarí. V hydrosystéme na rozdiel od organiky sa dá práve pomáhať prírode aj zložením a pomerom živín práve v tej výžive. Jediné, čoho by som sa obával, tak to je nasadenie drobných listkov v paliciach, z čoho by som asi mal nervy pri finálnom strihaní. K tej debate o hydro systémoch by som uviedol, že super systém je ebb+flow. Išlo to bez jediného zaváhania. Pestil som v 3,5 l kvetináčoch v kokosovom substráte s perlitom na JIDB. Rast bol taký, ako v NFT, stabilitu roztoku ovplyvnil obsah zásobníka. Teplotu na rozdiel od NFT neni nutné chorobne strážiť, možete v pohode fičať v zime aj v lete. Ak by som pestil iba 1 model, tak určite v tomto systéme. Jediný problém je zohnať vhodnú, dostatočne vysokú napúšťaciu vaňu, mechanicky dostatočne stabilnú. To, čo som videl predávať nebolo dostatočne vysoké a ani mechanicky pevné, prípadne za to chceli fúru peňazí. Inak systém to je super. Ideálne by bolo vaňu zvariť z vhodného a dostatočne pevného plastu. /10 mm Novodur npr. ale dnes to je už všetko hrozne drahé/
Pítr90
Čau, já si o odlistění myslím opak. Párkrát jsem to zkoušel a přijde mi, že jsem je za 1. trochu vystresoval, za 2. měly paldy víc lístků. Zrovna na toto jsem se soustředil, takže ne jeden pokus, spíš tři kola s jedním modelem 😉 a navíc jsem nadšený kritik mediho 😁😁 takže jsem si musel ověřit, že nemá pravdu 😂😂 ale vážně! Může se to samozřejmě lišit odrůda od odrůdy 😉
GrowToBe
Nějaké kytkce to vadí, nějaké to pomůže, nějaké ne ... Odlistňování je u každýho modelu a phena jiný z mé zkušenosti ...

Musíš si to odzkoušet sám, ale pokud jedeš každý kolo jiný model, tak těžko můžeš říct jestli je to dobré nebo špatné :)

Volba je vždy na pěstiteli
The OG
citace:
Původní příspěvek od odo
Pár dní som tu nebol....
The OG - píše o odlistení rozumne ale....
...pri svojej dávnej praxi, keď som pestil vodne rastliny submerzne /pod vodou/ som pri určitých druhoch nútil odnožovať - kvitnúť materské rastliny drastickým odlistńovaním a fungovalo tom moooc parádne, produkoval som veľké množstvo kvetov a geneticky identických klonov ...-takže tak
MADICAL použil masívne odlistnenie v poslednom kole a pokosil tuším svoj životný rekord. Ja si myslím, že u cannabisu záleží veľa od genetiky a je to model od modelu rozdielne. Každopádne držím palce a verím, že pokiaľ niečo niekde neprešvihneš, tak sa to podarí. V hydrosystéme na rozdiel od organiky sa dá práve pomáhať prírode aj zložením a pomerom živín práve v tej výžive. Jediné, čoho by som sa obával, tak to je nasadenie drobných listkov v paliciach, z čoho by som asi mal nervy pri finálnom strihaní. K tej debate o hydro systémoch by som uviedol, že super systém je ebb+flow. Išlo to bez jediného zaváhania. Pestil som v 3,5 l kvetináčoch v kokosovom substráte s perlitom na JIDB. Rast bol taký, ako v NFT, stabilitu roztoku ovplyvnil obsah zásobníka. Teplotu na rozdiel od NFT neni nutné chorobne strážiť, možete v pohode fičať v zime aj v lete. Ak by som pestil iba 1 model, tak určite v tomto systéme. Jediný problém je zohnať vhodnú, dostatočne vysokú napúšťaciu vaňu, mechanicky dostatočne stabilnú. To, čo som videl predávať nebolo dostatočne vysoké a ani mechanicky pevné, prípadne za to chceli fúru peňazí. Inak systém to je super. Ideálne by bolo vaňu zvariť z vhodného a dostatočne pevného plastu. /10 mm Novodur npr. ale dnes to je už všetko hrozne drahé/

Samozřejmě, 97% je to především o genetice vše ... pominu-li základy, které si prostě musíš osvojit a zdokonaluješ si je dál právě znalostí genetiky pokus-omyl, teda ideálně pro další level up ..

Ono se to dá jet i tím naučeným vzorcem +- stejně vše, výsledky poznáš nikoliv v gramáži, ale v chuti a vůni materiálu nakonci a u echt genetik se ti ten konec ani nepodaří dokončit a můžeš tam lít i svěcenou .. podle tabulky třeba ..

Osobně jedu jeden gen i 10 kol a mužu říct, že po 11 mě dokáže uzemnit, když vidím jak kytka reaguje i na relativne "nepodstatný" vliv nejen z mé strany .. faktem je, že převážně kvetu genetiku, která je echt rozmazlená a má ráda jenom rozmazlování a mě to rozmazlování prostě tak nějak baví ..

Ale například ani u odolných genetik kde si člověk může dovolit fakt hodně, se mně neosvědčilo holit listy a už vubec ne na začátku květu, to bych řekl že uplně ta nejhorší varianta!

apropo LinChi, tak sem schválně zvědav co z toho nakonec ještě bude .. Káčko letí peace : ]
LinChi
jasný je to pokud aspoň uvidíme co to udělá... hele z toho co vidím po těch pár dnech tak nejlíp vypadají supercheeze v hlíně krom toho jednoho divnýho s ouzkejma listama se všem daří fakt nádherně... v hydru si nemůžu pomoct ale příjde mě to hodně zasaeklý ten model .. jak minulý kolo ten bílej rus prostě nakynul až uplně na konci kola :D
Luise
No budu zvedavej, ja teda v defoliaci vidim jedinej ucel, dat vic svetla spodnim vetvim.. I kdyz jak si posledni dobou rizkuju sam, tak pozoruju takovou zvlastnost, ze u nekterejch kytek jsou mnohem lepsi paldy treba dole hned nad koreny a u nekterejch, je mnohem vys a bliz ke svetlu jen takovy cmejri a to u klonu ze stejny matky. na to teprve prichazim s matkareni a zda se mi ze jestli je to top rizek, nebo ne, nehraje az takovej vyznam v tomhle..Takze prvni urcite ostrihat spodky a vetve ktery nevypadaj dobre a az pak delat svetlo spodkum ustrihnutim par listu nekde od hlavniho stonku.. Nejaka radikalni defoliace mi nedava smysl, priroda nedela veci zbytecne..

Odo nemohlo to byt tak ze jsi jim tim odlistenim sebral zdroj energie, tim se spustilo neco, ze je malo svetla a kytka se rychle snazila vypustit aspon nejaky semeno a sla tedy do kvetu? Tim bys potom tedy mohl urychlit zrani, ale ne velikost kvetu.. Jen dedukce, zkusenost je dycky nejvic :)
The OG
Je tu ještě jedna možnost a to sice když chceš stříhat ale prostě stříhat nebudeš - sklidit nakonci vše co je OK kompaktní a nižší patra nechat dojet sólo ... ideální věc pro slabší světla, třeba WR potažmo vše z white kmene no problémo, ono taky ty spodky jsou posléze libový takto propláchlý .. ale řikam především u slabších světel je to určitě jedna z top metod, u "silnějších watts" mi to přijde zbytečný, když to umíš tak vše sklidíš nakonci v topu a nedostatek světla bych tady tím pádem neřešil ..

btw v NFT bych se nebál, ta exploze fatmanu muže přijít kdykoliv ... :]
LinChi
46 dní 12/12

když to člověk fotí za tmy a dobře tak se to zdá hezký :D uvidíme co s tím udělají další dva týdně :D
odo
kks, keď sa to ešte prifukne, tak to bude dosť brutal. Máš pocit, že sa to seklo?
LinChi
Jen ať foukají zatím bída !!!
Luise
Ten super cheese prvni z leva vypada fajnove.. Ta vdova je dost listnata, ta treti fotka v poslednim prispevku, odkad to je kytka, jsou spodni paldy na tyhle kytce lepsi? Zrovna tahle palda vypada na presviceni.. Ta defoliace tomu asi moc nepomohla, ale rekl bych ze za to v takovy mire nemuze.. No nejsi jeste u konce urcite se to prifoukne..
LinChi
super cheeze jsou všechny v hlině :D a 2 stejny dvojice kytky a pátá vypadá hrozně... defoliace byl zvláštní krok... spodky těch kytek v hydru jsou lepší .... ubral jsem vítra zvedl lampu co to jde :D panely jsou cca 50 cm nad kytkama... takže přesvícení mi nějak nesedí ... i když je pravda že co hledám po netu tak docházím ke stejnýmu závěru ... ec kolem 1,3 což je v pohodě tkže nevím kde chyby.. :/
Luise
Ja tenhle problem resim fakt casto, kazdy kolo to ohejbam, takze s tim ze ti vsechno slape u korenu, by to byly bud nejaky zmutovany rizky a nebo stres ze svetla... To jen podle toho jak to vypada.. A kdyz rikas ze dole to vypada lip, tak je to jasny presviceni...

Minule jsi jel kolik svetel?
Koukam ze jsi to jel bez tech 4 pridavnejch.. No za me to bude ono, ale jeste se to prifoukne, tak snad te nepanikarim..
LinChi
tak budu dávat panel ještě výš no :D super postřeh :D
Luise
Jakej to ma vykon dohromady?
LinChi
642watt :D
Luise
Tvl, no v PAR to bude uplnej narez.. A 50 cm nad, to je idealni vyska pro 400 w sodik.. Tak to asi neni co resit ne :D
LinChi
Střední vero bez optiky až na 65cm nad vrchy ... qbčka jsou stejně vysoko jako vero .. myslel sem že ledky jdou obecně níž ale není pravda pořád valím 642watt což je neskutečně moc :)
Luise
To je strasnej randal, jestli da sodik 2/3 ledek, tak jses na 1000w. Takovy svetlo se ve stanu pridela ke stropu a uz se neresi :D

Nevim jak to je se spektrem u jakyho svetla, ale ten prostredek bude urcite nejridsi, tak to prostredni bych stahnul... 400w ti na ten prostor musi stacit si myslim a nevim jak je to svetlo rozptyleny, ale 60 cm je u 600w sodiku... A jestli neni nekde nejaka cocka co to sajni do jednoho mista a presvicuje ho, tak i tech 60 cm by melo byt optimal, mozna lehce min.. Ale beru to co mi rozum rika, zkusenost stim nemam. Kazdopadne nemas metrovy kytky a staci to prosvitit treba 30 cm, takze radsi vys..
No vis pro pristi kolo a stim svetlem a dobrou genetikou musis udelat bomby..
LinChi
No chtěl sem víc a nemám nic :D je to přesvícený to je fajn vědět zkusíme to tedy tak že vero přidělám až na 2 metry a jak říkáš budeme svítit od nejvýš a postupně snižovat :) doufám že u dalšího kola to odjedeme nádherně :)

Byl bych noc rád kdyby sem svůj názor napsali víc lidí :) zkušený i nezkušený laici odbornici atp...
Luise
No musis to odladit, ale nedostatkem svetla do budoucna trpet nebudes i kdyby ty ledky ztratili nejakej vykon :D

Spis bych ubral na vykonu a usetril neco na elektrice.. Nejvic bych ubral na prostredku... No jak jsem psal vys..
LinChi
Zrovna ten prostředek je neregulovatelnej :D ale už sem to promyslel :) vero bych uvázal prostě až na strop boxu
Vzduchotechniku postavím jinak a získám dalších 40cm prostoru kam zvedat panel :) tudíž prostředek nebude přesvícenej a pořád budu moct pálit plnej výkon :) :D jsem extrémista :D nejraději bych chladil kapalným dusíkem panel a točil čipy třeba na 500% :D. Doufám že další kolo tenhle průser zpraví ...

Pro porovnání fotky foxtailu ze středu boxu 50 cm od vera nejvyší palička vs palička z kraje boxu a nejnižšího patra téměr 100cm od středového panelu a 85-90 cm od qbčka :D

Pak další 3 random fotky a moc dobře poznáš které byly uprostřed a které na kraji ... podotknu že krom hodně světla ty vršky měly taky celkem vítr přímo do špiček palic a po směru větru tak vypadají všechny čím dál od větráku tím líp ...
LinChi
Jeden z threadu jak se to nedělá aneb když se říká že ledky nepálí a můžeš je jet nízko i 30cm ... jasně 😂😂😂 jestli nejsou stressnuté světlem a defekt se nenazývá foxtails tak jsem svatý arnold :)

Ph 5.8 ec 1.3-1.4 :) když vyletí nahoru zředím a pravidelně každých 10 dní měním roztok kompletně .. když dolívám přidávám hnoje s ec okolo 1.0 :)
LinChi
Aktualizace optimalizace patch 3.1.0b
Vero 95-105 cm od vrcholků všechna optika nasazena
Quantum boards 75-85 cm od vrcholků teploty za tmy 17-19 .. začínám přitápět ve dne je tam 25-28 :) hodně záleží jak otvírám okno nebo topím. :)
Ph 5,8. Ec 1,3-1.4
Hlínu už neměřím páč to jede krásně měl sem tam na výtoku trochu nižší ph tak sem zvedal ec bylo v pořádku okolo 1,6 :)
Luise
By se skoro dal udelat vertikal po stranach, kolik tam mas mista a to by byly teprv bomby nevidane :D
Kdyz ti prituhuje zkus jeste vodu kolik ma, preci jenom dole pod kytkama je chladneji..
Ty vrsky budou uz v haji, ale ostatni bobtna uz trochu? Ty posledni dve fotky jsou asi krajni hlina ze?
LinChi
po stranach vertikal :D do toho bych šel :D ale netuším jak to provést :D voda právě drží krásných 20 světlo 20 tma :D mam tam ponořený čidlo 24/7 a voda má krásně stabilní teplotu ph a ec nam trošku lítá cca 0,3 nahoru a dolu podle hladiny :D

ano fotky jsou z hlíny ta vypadá slastně... ale to hydro je smutný ohled na to že zabírá 70 % boxu
Luise
No dalo by se to.. Treba truhliky metrovy s odtokem, dva tri nad sebe a odtok dat dycky do truhliku pod a dole do kyble.. Do toho maly kvetniky a treba critical mass ten kvete kratce. Strcit to tam az v kvetu a pestit jen lizatka. Ti to sebere tak 25 cm z tech dvou boku dohromady.. Dole klasiku horizontal... :-) trochu scifi
jen by ti to sebralo neco z odrazu sten. Tak koupit bily klasicky truhliky a ten odtok tam navrtat a pouzit z libra truhliku

A nebo s tryskama od gardeny a odpadovyho potrubi udelat sneka od shora dolu. Neco jako Aeroflo.. Ale tam by ten rust byl zase enormni..

Tak to je skoda toho prepaleni, vsechno ti slape.. Pristi kolo z tech vymazlenych semen bude uz top...
LinChi
Zajímavé :) ale ten vertikál nesmí být zavěšený na konstrukci boxu ta by to nedala ...

Popřemejšlím nas tím ale další kolo bych to neviděl

Chce to prvně odjet pořádné kolo normálne :)
Luise
I by se dal zavesit castecne zavesit, myslim ze ty svisly stojny unesou ranec. Ta puda bude uz obtezkana asi dost..
Ale jasny no, prvni vychytat jedno a pak se trebas poustet do dalsiho.

Ja ted koupil mlhovaci trysky od gardeny a na prvnich 14 dni bych jim chtel jeste mlzit v nft.. Delam si vlastni kostky a nemam na nich ten igelit kterej tam v originale je.. Koreny ktery prerostou mi potom zaschnou a je jich docela dost.. Uvidim trebas to pobezi nonstop nakonec a bude aero nft/hybrid :)
Pro vsechni kteri jedou nft, nechavejte tam jen igelit, uz jsem tu cetl radu ze se ma sundavat, neni to tak...smeruje koreny podel kostky a drzi vlhkost..ani ten papir na tom nevadi, zcerna ale nehnije..
LinChi
Ja treba kostky sundal a nevidim rozdil kdyz je nesundám ale možná se pletu :) dík za tip :)
Luise
Jsem byl trochu moc, kdyz na to ted koukam, vzpomenu si na podsalky tvl 🙈

A koreny ktery ti vylezly z kostky a nerostly dolu ti nazaschly? Vis takovy ty trcici.. Tak ty ti prave ten igelit nepusti ven z kostky a nasmeruje je a drzi ve vlhku.. V tomhle stadiu jsou koreny jeste hodne jednoduchy a z kazdyho takovyho se pozdeji vyvine hlavni koren a z neho vlasecnice, kdezto kdyz zaschne, prisel jsi o celej jeden takovej pramen. Kdyz jich je vic, tak treba o ctvrtinu korenu a uplne zbytecne.. To se ti v jinem systemu nestane, ani v substratu..
LinChi
Ja sem moc smutnej ty vršky v hydru sou těžký průser ... je to nejodpornější kolo co sem kdy jel ... fakt mam nervy na to
Luise
Je to tak spatny jo.. Jsem nekde cetl kolik je maximum PAR, to zkusim najit..i kdyz informacevted uz k nicemu..Me u sodiku se k tomu prida teplo, listy se zacnou kroutit a sesychat a to je hned jasny.. Tady u Ledek se to zabrzdi a kazdym dnem ztracis... Tak to me mrzi ze jsem na to nekapnul driv.
LinChi
v pohodě hold je to pěkně napiču však mrkni sám co mi to dělá ... :D za 9 dní sem to chtěl seknout !
Luise
Tvl, sorry ale to je uplne ukazkovy presviceni. Kolikrat se na tom ani pryskyrice neudela... A neco na spodkach aspon bude?

Mozna dobrej clanek..

https://420expertguide.com/resource...values-decoded/
FrYnK
Hosi nechci vam do toho moc kecat, ale hledate problem tam, kde neni.
Presviceni se projevuje hlavne blednutim listu.

Problem kterej je tady, je prehnojeni. Konkretne dusikem.

Problem podle me nastal po tom ostrihani listu. Vzal si tomu motor kterej spaluje benzin a tlacil do toho moc paliva.

Je to stejny jako kdyz ostrhate hodne matecni rostlinu a nechate ji stejny ec. Dost casto se stane, ze se prismahne. Kytce zustany stejny koreny, ktery se vytvorily na danou masu zelene, ale nejdnou pumpuji do kytky mnohem vic, nez je schopna zvladnout.

Strihat jakykoliv listy na kytce, ktera je urcena na kvet, je picovina, jinak to nejde rict.
Jsou veci na ktery si clovek ma prijit sam, ale je zbytecny opakovat chybu, ktera uz je nespocetnekrat overena.
Luise
Nebudu se hadat, ale ja listy nestriham a kdyz mi to preroste a ja to neohnu, vypadaji kytky presne takle a to listy nestriham..v extremu az zbelaj.Navic nema nikde spaleny konce listu.. Kazdopadne je mozny ze se projevilo i to listi, za me je to taky hovadina..

Jinak ty myslis ze to svetlo na tu vzdalenost na kterou svitil je v pohode? Mam za to ze 660w snad 60 cm vysoko? Ty prostredky se musely prekrejvat.
FrYnK
K tomu aby byla kytka prehnojena neni potreba aby byly spalene spicky listu.

660w LED je s ucinnosti cca 50% kolem 330W svetla... pro porovnani slunce ma i v nasich podminkach az 1000W m2, na rovniku az 2x tolik a kytkam to nikdy nedela takhle zmutovany spaleny vrsky. Divny ze ? Problem je urcite ve vyzive.
Luise
Mozna ze mas pravdu, ja mam zkusenost jinou...
Kazdopadne listy bych uz nestrihal a se svetlem muze laborovat priste...

Pres svetlo se s tebou FrYnKu hadat nebudu :D ale mohl bys mu doporucit nejakou vysku pro to jeho svetlo?

Edit
Jeste bych dodal, ze je jasny ze cim lip frci u kytky metabolismus, tim vic chce a snese... Tak se da vysvetlit i pridavani CO2, takze je mozny ze kdyby ty listy neostrihal bylo by to o neco lepsi..

U ty vysky, tezko doporucit taky vid, je to model od modelu..
LinChi
Jak moc by se to dalo spravit když je nechám jet o trochu dýl než sem plánoval s nižším ec ??
LinChi
Moje náplň volného času v práci !!!

Tohle si nalepím tak abych to viděl každý den když projdu okolo boxu !!!
A neustále to zlepšuju ..

Ještě si to celé přepíšu :) Do hezčí formy a bez toho nákresu boxu :)
Máte ještě nějakou připomínku jak víc zapracovat na tom aby byl box dokonalý ?
MXII
ahoj ,

mozno sa prepli s5 na rastovu fazu
Luise
No u toho kvetu vzdy zacit dolni hranici, se mi zda ze by to melo byt naopak.. Ale zalezi jak velky kytky budes mit az budes prechazet. Takze spis takovej kopec vys-vysoko-niz.urcite ne niz jak v rustu, Nektery veci mozna zbytecny, ale proc ne, jako kalibrace, a vymena co 6-8 dni, ale jo..to je spis o uspore.
Hnojek je urcite lepsi davat min nez vic. Jeste bych si udelal merku vody v nadrzi, treba po 5 litrech. Lip se ti pak urci ty pomery hnojiv k vode.
A teplotu vody tam nemas.
LinChi
nene ... podle mě je jednodušší přidat jim trochu hnojiv když se projeví nedostatek než řešit přepálení a stress z přehnojení :) méně je více a celou dobu to dělam opačně.... přestřelíma ředím... to je napiču systém podle mě.. ano teplota vody vidíš .. každý otevření boxu je to jedna z prvních věcí co řeším :D
Luise
Jo jen ze kytky zerou v prechodu a po nem nejvic, tak abys nesel v tomhle obdobi niz nez v rustu.. Tak jsem to myslel..

Takze pojedes takovej bezpecnej minimal :D s mineralama, ta doplneni je urcite rychla zalezitost, dyztak i postrik... Zkus a uvidis
Za me to teda hnojkama nebylo a i ta defoliace to asi zabrzdila, ale ty sisky by byli mensi, ale ne takovy ridkousi, navic kdyz spodky rikas ze jsou hezci.. Skoda hlidal jsi to jak cert a zadnou zasadni chybu si myslim neudelal..az na to svetlo tedy
LinChi
udělal jsem 3 nejvíc duležíté chyby v nejkritičtších částech květu ...
z počátku přesvícení .. kroutily se lístky to sem zvedl ...
druhá věc v ůlce květu obrat listí jak urvaný ... dohledával jsem a defoliace se má provádět pravidelně po pár kouscích listí ... :)
a třetí věc přehnojení .. nebyl problem ject pravidelně okolo 1,4-1,6 a myslel sem že je to cajk vzhledem k vstupnímu ec 0,4 .. bohužel naopak bylo to moc.. a po defoliaci to bylo uplně přespříliž !

takže za mě asi nejvíc zpackaný kolo co sem kdy jel.. chtěl jsem to mít top a mám to tak topšit ! :D nevaí tohle kolo byla výzva a v hlíně se to povedlo krásně.. :) tam je jedinej problem s nedostatkem calmag ten sem bohužel neměl jak dokoupit :D

tedy příští kolo uvažuju že to nft roztahám v celým boxu :) no protože ted sem se dozvěděl v práci že nebude vyplacen vánoční bonus /(klesly prodeje ) takže asi budu muset řešit levnější variantu než semínka za 5000 :/
Luise
Asi jo, tak nejak bych to taky popsal, plus to ze jsi podruhy to svetlo zvedal ted 22. Takze to si myslim ze trvalo a bylo uplne zasadni... Si nedam pokoj :D

Ty na 5 kytek bych se bal ze semen, vzal bych radsi rezy.. Me takle vyskolil Cookie kush.. 2 semena top zbyli 3 po 12 g na kytku.. Haluz trochu
LinChi
neneeee další kolo levnou variantou myslím právě klony :)
Luise
A proc 5, chces to roztahnout, nebo nechces kombinovat?
Ti podlu klony z jeste nevyselektovanejch kytek a muzes mi pomoct se selekci :D Jde o Chemdawg, Franco Lemon Cheese, jack harer.
LinChi
ojoooojjj :D no nějak se domluvíme... klony by byly dobrý někdy před vánocema nebo mezi svátkama :)
Luise
Pohoda se domluvime az se to bude blizit..poslat se da i inkognito. Jen riskujes ze to treba nebude top, no jako ze semen..
odo
Hm, ak môžem do toho zasiahnuť...
prikláňam sa k tomu, čo píše Frynk s vysokým Ec,
má to logiku - odstránením množstva lístia sa znížila aktivita rastliny a to vysoké Ec tomu mohlo uškodiť

Okrem toho si myslím, že pri 0,4 na vstupe si mal EC v NFT dosť vysoko, hm, zas ak by si dal hnojky a šiel nižšie celkové EC, tak tam mohol vzniknúť deficit...okrem toho celkové Ec dokáže slušne vyletieť aj v súvislosti s tým, že ako tie rastliny cucajú vodu, či jednotlivé zložky z hnojiva...
...určite sa tu zas pridajú odborníci a keci, že sa to dá a netreba ani EC meter, či Ph... :-)
...ja som za to, aby sa to robilo tak, ako doporučuje výrobca hnojiva, potom sa dajú vylúčiť rôzne hypotézy so svetlom...

Mne sa v podobných systémoch pri JIDB osvedčilo vstup držať od 0 do max 0,3 potom obsah tých skutočných živín pri npr 1,4 je celkom iný, než pri tom istom 1,4 a vstupe na 0,1 Ideálna by bola dažďovka pri 0-0,1 ,ale tam už potom hrozí deficit CalMg v sytéme s kokosom, čo vačšinou pestím ja v NFT pod LED netuším, ale rozhodne by som ten vstup z 0,4 stiahol viac dole v budúcom kole a v tej súvislosti držal aj celkove EC "relatívne nízko"

O svetle si myslím podobne to, čo FRYNK. Skúste pomerať intenzitu slnečného žiarenia na kytku v lete. Je to celkom iné kafe, než stan...

Každopádne držím palce a dúfam, že to dobre dopadne. Teoreticky je možné, že sa to dozrievanie predĺži a kytky sa ešte trochu nafúknu, akurát bude asi problém určiť začiatok flushingu, no v najhoršom to bude viac prezreté a budeš mať silnejší gaučák.
Luise
Za me to bylo celou dobu ve stresu diky presviceni, kdyz prechazel do kvetu, kdy kytky zerou jak zbesili, tak mu porad stoupalo ec. Me v tomhle obdobi ec klesa i pri ec 1,8. Potom proved defoliaci a to byl dalsi stres, vzal jim motor a prestali jeste vic zrat a uz i 1,3 ec pro ne bylo na prehnojeni.. Na par fotkach ted co jsem koukal, jsou lehce pripaleny listy. A byli uz ve trech pruserech. Defoliace, prehnojeni a to hlavni presviceni.. Svetlo nakonec zvednul az ted 22.. Tak se to vsechno sebehlo, ale myslim ze se slabsim svetlem by to dopadlo jeste o dost lip... Dusik je i v hnojce pro kvet, ale prehnojeni dusikem maji lidi casto v rustu a nebo takovy ty pripady, kdy clovek koupi jednu flasku hnojky a mysli si ze to sni odjede, vetsinou rustovy hnojky..
Stim sluncem nevim co do toho vsechno pocitaji, ale myslim ze to je celkovy vykon ve kterym jsou vsechny mozny zareni i ty ktery kytka tolik nevnima. Jako nejaky infra, ktery hreje a svetlo v jinych spektrech.. Taky se to zarebi behem dne meni a vitr hybe s listim.. No je tam spousta promenych, ze by bylo zajimavy zjistit, kolik tam je svetla ktery kytka vyuzije a pomerit to s tim co jim davame my..

No snad tim omylanim nikoho uz neseru, ale potreboval jsem to rict jeste :D

Jinak tady je jedno vlakno a cihni se kam az jde s ec.. Za me je to tedy zbytecny.
http://grower.cz/forum/showthread....16&pagenumber=3
LinChi
přesvícení defoliace přehnojení dohromady :) za mě kolo jeden velký průser :D

mám to o víkendu zkosit srát na to a jet další kolo nebo zkusit co se stane když je nechám dýl ? :D

jakože mě už uplně přešla chut growit po tomhle kole uvažuju o tom že to celý zrušíma a vyseru se na to ... ale asi mam jen depku tak jdu na brko :D

hydro už jede na vodě :D
po dvou dnech se ec zvedlo z 0,4 na 0,7 :D žádne hnoje sem tam nenalil :D

v hydru je krásně vidět jak se ostríháním kytka snažila přidávat listy tam kde nemaj být... do palic :D
Luise
To mi povidej, co ja mam za haldy, dycky jsem u toho kdyz se to nekomu domrvi..hotovej z toho. Minule, padli, ted tohle..Uz nikam psat nebudu 🙄

No asi podle pryskyrice, preci jenom neni to nejlepsi kolo, ale neco na tom bude, tak aspon to at je fajnovy, nebo trebas podle ty hliny...

Priste bych zkusil jinej model, treba si spravis chut. Co jsem koukal tak minule kolo jsi nebyl taky spokojenej..
LinChi
Nebyl .. byl bys ochotnej dodat ty klony ? Ideálně 22.12 přesně ? :D
cvrca
Zdravím
To co se ti stalo je spůsobené velkou vlhkostí v noci. Některé odrudy takhle špatně na to reagují. Už jsem to viděl ve více případech. Ani světlo ani ostříhaní listú za to nemuže. Asi za to muže to hydro tvé tě pic Ale možná se pletu ...
Luise
Tak uz se tesim na pristi kolo :D pod 660WatS
LinChi
tak bando mám tady přiznání

rozhoduju se že je nejspíš nechám jet další týden možná dva ...

poslední dny jsem dvakrát vyměnil v hydru 40 litrů vody s ec 0,4 a za dva dny vždyy stouplo na 0,7 vyměním vodu znova a nechám kytky jet dál zatím na minimální dávce hnojivek :)

podle mikroskopu nemusím se s klizní spěchat a to co se děje pod těm vytahanejma špičkama je nádherný kynutí a přeci jen tam něco bude :D
tak to nechám trošku dýl a budu s kosou čekat až trichomy oznámí finále :)
LinChi
Mám tu ale ukázkový sýr :)
Growoli
Ta samostatná kytka na fotce vypadá hodně dobře,přeci jenom to nebude uplnej pjůsej
LinChi
Noo bude hodně koláčků másla a jinejch serepetiček :D O vikendu se rozmyslim jestli kosa nebo ne
odo
Jasne NEKOSIT! Podla trichomov sa rozhodni a normálne pokračuj. S najvačšou pravdepodobnostou to je celé iba pribrzdené.

Woody
sewas ,mal som v prvovm kole taku ketinku , na vrchu nic nekvitlo iba sa natahovala.. nakoniec sa minula ako prva a nie preto zeby jej bolo malo :) .. nech to rastie priatelia
Growoli
Taky bych to určitě nechal,ono se ti to odmění za čekání,nevydim že by hnědli pestíky
Luise
Urcite pockej, dokavad pestiky nehnednou, porad to roste. Kolikatej je to den, tak 53? Byl jsi tyden asi za mnou.
LinChi
Ted je to 59
Dní :) tak dobrá počkám ještě :)
Luise
Opravdu, tak to budu muset u sebe prepocitat. A minule jsi to sklizel v kolika, schvalne :D
LinChi
Čekáme .. od doby co mají ec max 0.8 tak se hydru daří :D
Řekl bych že nakonec přeci jen něco bude :D
Growoli
Dobrá jungle,téma je evidentně dobře pojmenované :-D
LinChi
2 kytky už byly zralé na sklizeň tak sem je střihl :) vysí v temném rohu kam nikdy nesvítí :D začíná se několikatýdení maratona boj se smrkaním :D a pálením očí :D
LinChi
Hydro bylo svázáno ... pod váhou palic už se to celé rozpadlo takže sem to snad nějak zachránil :D
tím jak sem je proplýtal do sítě tak se některý větvičky zamotaly.... po tom co jsem je chtěl urovnat jakby jednu vele druhé se mi to eclý rozsypalo do stran že těžce nezájem ... aplikovány rychlovazací paásky velký jak drak dookola větviček celýho hydra as ju ken sí :D ted to vypadá takhle... snad to dozraje rychle :D nebo to mám rozvázat a nechat vyset do všech stran ?
Growoli
Ahoj,bál bych se plísně když to je tak na sobě,ona by stačila i ta blbá gumová síť aby to podepřela a rozsáhlá ty větve aspoň,ale jestli se ti daří držet nikou vlhkost, tak snad to bude cajk
LinChi
ahoj včera jsem to rozvázal :D a tu sit pověsil nad kytky.. :D k te síti pak přivazoval větvičky :D takže nakonec je to dobrý... měl jsem obavy ze stejného problemu s vlhkostí a plísní :D

takže pak postnu fotky... sýr vapadá krásně..a v tom hydru se taky daří krásně :D
došli mi B složky od jidb.... míchám na konec květu ještě bloom a+b základ od AN :D tk snad to dojedou nějak aspon.... :D

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma