Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Perfekt PH autobalancér do nádrže - Klikni zde pro originální téma
DrGrinspoon
Zdravím má tu niekto odskúšaný Perfect PH balancer? Zvažujem to vyskúšať v amazone, podla návodu to stačí hodiť do nádrže a malo by to samo udržiavať správne pH. Nebyť leto už štartujem Amazon a skúšam,substráty sú peklo, čo sa týka času.
Johnny Blaze
Nikdy som o takom niecom nepocul. Mozes pls hodit link?
DrGrinspoon
Napr tu: https://www.growell.co.uk/nutrients...ectph-7782.html
Ale komunikujem už s jedným českým e-shopom, ktorý by ho mal naskladniť. Poznám pár amíkov, čo to používajú a podľa toho čo hovoria by to mohlo fungovať.
Váchy 55
Ahoj. O tomto jsem ještě neslyšel. Nevypadá to špatně. Vím jenom o PH Perfect hnojkách od AN, který mají v sobě látky, co to srovnávají na myslím 5,8 bez ohledu na to jaká je vstupní voda. Ty už jsou na trhu nějaký čas. Do budoucna si myslím, že jich bude mrak, protože kdo by chtěl pořád řešit nějakou úpravu, měření, kalibrování, udržovací roztoky atd.
Edit. odkaz https://www.youtube.com/watch?v=TjGMysy2RKY
shivasambhu
Zdar chlapi. Pokial viem AN to garantuje vyhradne pri osmóze. Je vskutku otázne, či tieto ponukane produkty realne zvladnu upravu Ph. Oni to proste vyvijaju pri urcitych specifikach. A ako vieme kazdy z nas ma v boxoch indiv. podmienky..... ale jasne nech sa im zadarí..... ja osobne som tie Amazony nezvladol. Tri kola v haji..... oka.... Shiva....nech to rastie
DrGrinspoon
Shiva tak nejako predpokladám, že človek ktorý ide aero používa RO, nie je to nutnosť ale tak vždy je to lepšie. V každom prípade v amazone sa pri tom objeme čo sa do neho zmestí udržiava stabilné pH ťažšie ako pri velkoobjemových nádržiach.
shivasambhu
No jo...... aspoň tých 150l by tam seklo k tomu Amazonu.☺☺☺
chicolo
vyzkoušel už to někdo?
carlos
Tady je recenze a vypada to slibne..

https://overgrow.com/t/recirculating-ebb-flow/23243/41
BRooT
Kupoval jsem to před týdnem ... Dám vědět jak to šlape ;)
carlos
Super, dej vedet!
DrGrinspoon
Tak mám to odskúšané a musím povedať že to funguje super. Určite odporúčam pre každého kto ide hydro.
carlos
V jakem rozsahu to drzi? Jak velky jsi koupil na jakou nadrz?
BRooT
Mě to zatím drží 6.1 poměrně stabilně , když tam přidávám hnojivy tak se to rozhodí a cca do 1-2 hodin je to zpátky na 6.1-6.0.. Ale mám to tam 4 den teprve

Nádrž 60 L
Koupil jsem ten nejmenší (na 133L) tube .
BRooT
Zdar ... tak první problém , dělali nám vodu v ulici a chvíli na tekla vstupní voda 5.2 ... Hnojky to shodily na 4.8 . Na to už PH ballancer. Torus mi odpověděl na e-mail za to velký big up ... ten PH ballancer dokáže urovnavat Ph na 5,7-6,2 to je rozmezí ... ale rozmezí účinnosti je od 5,4-5,5 do 7,8... respektive lépe shazuje než přidává
V@ly
to vypadá celkem zajímavě.. jinak nějaké další zkušenosti už máte? co bude stát doplnění? koukám, že je potřeba co jizdu to doplnit.. dělá to něco s ec? a to jen leží v nádrži a zbytek je vůle boží?
BRooT
S EC to nedělá nic ... Máš dva typy ... Inline a Tube , inline je do recylkulačních systému, tube do nádrží jako je třeba autopot.

Recharg respektive to dolévání je jednou za půl roku tímto : https://www.growcity.cz/produkty/to...-solution-500ml

A mělo by to vystačit na dalších půl roku
usersony
https://www.youtube.com/watch?v=4cm...el=GrowersHouse

Dotaz 1 Čau jak to šlape? zajímají mě zkušenosti třeba po roce a zda to dále používáte, koupili jste si další po uplynutí životnosti?

ve videu píšou obnovit za 2-3 měsíce (tj namočit na 2 hoďky)
Dotaz 2 namočím na 2 hoďky a pak to jen vytáhnu a hodim do nádrže? nebo je potřeba to osušit

Životnost 12-18 měsíců celkem vysoká cena 3500+1500
Dotaz 3 nejde to nějak přechcat, namočit do té srajdy něco jiného třeba? houbička, nějaká akvaristická náplň do filtru? a použit toto
https://www.upravvodu.cz/Filtracni-...ikronu-d605.htm
Dotaz 4 jestli je NASA ta vodička nebo to šidítko? nebo je to NASA komplet :-)
Dotaz 5 kuchnul někdo to šidítko co je uvnitř za zázrak? (po skončení životnosti)
messimen
Zdravím můžete mi někdo poradit co mám dělat když se mi co 2 hodiny zvedá ph z 5,8 na 7,5-8 ? Díky nevím čím to muže být pěstují v Aeru homemade. Ve vodě mám mist maker který má lepicí páskou zalepene led diody aby nesvitil na kořeny ( ještě totiž čekám až mi přijde bez světel) myslíte ze to je tou lepicí páskou? Díky za rady
Lolineq
zdravim, take by me zajimali zkusenosti po delsi dobe a jestli se to vyplati mam drip system wilma a upravuji ph kazdy den, popripade je neco jineho co udrzi ph aspon par dni?
Lolineq
zdravim, take by me zajimali zkusenosti po delsi dobe a jestli se to vyplati mam drip system wilma a upravuji ph kazdy den, popripade je neco jineho co udrzi ph aspon par dni?
Hydrodef
Ahoj, tak jak to vali? Hod nam nejaky update :)

citace:
Původní příspěvek od BRooT
Zdar ... tak první problém , dělali nám vodu v ulici a chvíli na tekla vstupní voda 5.2 ... Hnojky to shodily na 4.8 . Na to už PH ballancer. Torus mi odpověděl na e-mail za to velký big up ... ten PH ballancer dokáže urovnavat Ph na 5,7-6,2 to je rozmezí ... ale rozmezí účinnosti je od 5,4-5,5 do 7,8... respektive lépe shazuje než přidává
Krteček1
Dobrý den, nebyly by nějaké dlouhodobé zkušenosti?

Děkuji
Mr.MEN
Už po tom pokukuji víc jak rok a půl. A bohužel mě stále odrazuje cena. Mám systém kde mám 150L + -. pH mi to tam v pohodě udrží tak 7dní. Jak to kytky vychlastají. Tak koncentrace hnojiv stoupne a pH jde razantně dolů. To je také signál že musím vyměnit roztok. :D (tedy dělalo mi to u jediných hnojek teď jsem vyměnil tak že uvidíme co bude teď).
Ale co jsem zpozoroval. I těch pár dní stačí aby to kytky trošku vystresovalo. (pak to tedy stresuje i mě, ale to je zase docela v pohodě se z toho dostanu :D) Tak že by bylo určitě cool tam strčit něco co by to automaticky udržovalo v dobrých hodnotách. Abych tam furt nemusel stříkat louch.

Ale ta cena a životnost. Se mi zdá zbytečně moc velká. Když je to "pouze" na úpravu pH. I když samozřejmě pH je jedna z klíčových věcí. Tak že mám z toho stále smíšené pocity. Takoví rozpor. Zatím sem tedy investoval do jiných věcí které mi přišli užitečnější.

Ale uvidíme jestli se tu někdo najde kdo to už odzkoušel delší dobu a dá když tak vědět. :) Nějak to dokáže zhodnotit.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma