Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Jak zajistit stabilní THC level a lze snížit obsah THC v rostlině? - Klikni zde pro originální téma
WeedBurger
Ahoj,
když udělám například 30 řízků z mateční rostliny (která byla vyselektovana a měla laboratorní test 0,22%THC a 10%CBD), hodím je do rockwoolu, drip, pod 600W výbojku, závlaha z nádrže a odtok do odpadní nádrže, řízky budou mít stejné podmínky, max někde bude trochu více světla...

1. Jak je velké riziko, že překročím limit 0,3% THC, za předpokladu, že řízky budou mít stejnou zálivku, jako původní vzorkový řízek?
2. Bude v různých místech skříně 120x120 i různá úroveň THC nebo stačí, když udělám 3 vzorky (úhlopříčkou střed a ve ctvrinach úhlopříčky) a budu mít jistotu, že pokud jsou hodnoty stabilně 0,22%, že mezi kytkami není nějaký Černý Petr? :D
3. Jak snížím THC se zachováním CBD?

Někde jsem četl, že stačí nechat kytku trochu přezrát, čímž degraduje THC. Co se ale stane s CBD jsem nenašel. Tudíž pokud by tam byla rostlina například 0,35%THC a já ji o týden protáhnu (trichomy hnědé), tak se dostanu na třeba 0,28%?

Předem díky za odpověď.
crazyben
U takhle malejch odchylek dost záleží i na způsobu měření.

Největší průser je že pro PČR neexistuje žádnej závaznej dokument, kterej by stanovil PŘESNĚ jakou metodikou se má testovat. Aspoň to tak bylo pár let zpátky. Ikdyž obecně používaj +/- podobnej postup, nejde se spolehnout že to budou měřit stejně jako nějaká laborka ve výzkumáku a výsledky budou stejný.
Váchy 55
Ahoj. Kdyby se stal nějaký průser, že by to vyšetřovala policie, tak co vím, tak materiál usuší, namelou a následně dělají testy. Těžko říct jak vypadá výběr vzorku na měření, ale předpokládám, že to je i částečně o štěstí. Teoreticky kdyby si nechal na rostlinách hodně spodků, které budou určitě obsahovat min látek než vrchy, tak by si snížil průměr.
Edit. Souhlasím s crazybenem
crazyben
citace:
Původní příspěvek od Váchy 55
Ahoj. Těžko říct jak vypadá výběr vzorku na měření, ale předpokládám, že to je i částečně o štěstí.


To je právě ten průser. Vezmou kousek namelou, prosejou, změří a pak ještě nějak přepočítávaj na váhu celé rostliny od které ještě odečítaj stonky (tam je obsah thc automaticky považován za nulový). Takže pokud by výběr padl špatně na vrch, mohlo by reálně hodit i výsledek vyšší než je reálnej průměr na kytce. Je to fakt trošku o náhodě co zrovna vezmou na test :/
WeedBurger
No, mám k dispozici soudního znalce a dostal bych certifikát přímo z laboratoře, kterou používají i cajti. Vzorky bych vzal jen z vršků, můžu ale max 4 z celého stanu, protože je to dost drahý.. proto nevím, jestli když budu mít třeba 25 kytek a vybral bych nejmasitejsi palici ze středu a nějaké tři masité okolo, jestli by hrozilo, že tam někde bude nějaká, která má víc.. vím, je to příroda, ale zase budou stejná genetika, stejný substrát, stejná voda.. jen to nerovnoměrné světlo z výbojky špatný no.. ale pod cob led to nechci jet, tam pojede matka
crazyben
Tak ted asi nechapu kde je problem... jestli mas k dispozici znalce co ti to muze nechat otestovat s tim ze ty vyberes matros (a ty vyberes vzorek nejlepsiho rovnou z pod svetla) a bude to v norme, tak muzes bejt vklidu si myslim. Vis ze to nejlepsi se vejde do normy a navic papir v ruce.

Pokud chces aby to proslo a dostal si papir, vyber nakej spodek. Ale to pak nebudes mit tu jistotu ze na topu nebude vic, kdyby Ti to testovali pozdeji pri nejakym podezreni.
WeedBurger
Ne, chci jistotu, půjde to z vrcholků. Papír chci taky. Já si taky myslím, že když udělám tři vzorky z nejlepších vrcholků (střed a nějaké dva další body), že ty hodnoty budou dost stejné, no uvidíme. Zkusím to :) Nerad bych vyhodil desetitisíce za projekt, který nepůjde dotáhnout do konce. Kdo by měl nějaký jiný názor, napište, rád si přečtu více informací a udělám si nějaký závěr :)
Váchy 55
Osobně bych si nechal jeden vzorek na nějaký nejlepší vrcholek, 2 vzorky na střed z rozdílných míst a jeden na spodek. Pak bych řekl, že si uděláš nejlíp obrázek jaká bude odchylka a následný průměr. Zase těžko říct, kdyby na tebe přišla kontrola a brala si vzorky, tak jak by vybírali oni. Pak by to bylo i o tom člověku jak by byl znalej a jak by s tebou spolupracoval. Taky může přijít obyčejnej arogantní policajt, co si urve 4 vrchy do pytlíku a zmizí.
crazyben
no právě... proto bych prostě nechal změřit jen to nejlepší a když to bude okej tak by měl tu jistotu kterou požaduje.

Průměr si pak třeba může nechat změřit dodatečně ani by to už nemuselo bejt ofiko.

Zas to neni vysetá technika ale klony, tak žádnej černej petr by se v takovym případě oběvit snad nemohl.
odo
Ja som v tomto ohlade dosť skeptický, ale budem rád, keď uvidím nejaké konrétne výsledky, ak ich zverejníš. A hlavne je podstatné potom podľa tej vytvorenej štandardy repestiť ďalšíe kolá v presne tých podmienkach svietenia, hnojenia...atď.
Toto je jedno z úskalí liečby kannabisom - práve tie štandardy, aby boli dodržané počas pestovania atď
Máš už nejakú konkrétnu predstavu modelu genetiky?
WeedBurger
Crazy Ben: super nápad jsi mi teď dal. Díky. Udělám 4 ofiko testy a seženu si levnější neofiko variantu testování jen pro kontrolu.. nebo můžu 3 testy a zbytek rozpočtu investovat do kontrolního.. to je dobrý, teď jdu hledat možnosti :) díky
jatro
citace:
Původní příspěvek od WeedBurger
Crazy Ben: super nápad jsi mi teď dal. Díky. Udělám 4 ofiko testy a seženu si levnější neofiko variantu testování jen pro kontrolu.. nebo můžu 3 testy a zbytek rozpočtu investovat do kontrolního.. to je dobrý, teď jdu hledat možnosti :) díky


Viděl jsem reklamu na firmu co děla testy za cca 350 Kč.

WeedBurger
A máš odkaz?
Luise
Ahoj, koukam ze nekdo se snazi mit travu co nejvic a uz jsou i taci co ji nechtej mit vubec zhulovaci 😁
Myslim ze rozdily budou, ale meli by byt spis od te hranice kterou udava seedbanka dolu. Oni by to snad meli mit taky zmereny na tom nejlepsim co se jim povedlo a na vsech fenotypech.
A dalsi, kdyby tohle u tebe policajti nasli, dobry soudce by to rozhodl ve tvuj prospech.. Tak jako tak at by jsis rikal cokoli, sklidili by ti to a postupovali uplne stejne jako u pestitele s normalni travou. V tom si nepomuzes.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma