Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Cirkulace vzduchu v pokoji se stanem - Klikni zde pro originální téma
Kibo
Ahoj. Přestěhoval jsem se do bytu, pěstuji v pokoji ve stanu 1x1x2m, v hlíně pod HPS.
Vzduch do stanu čerpám z pokoje a opět ho do pokoje vracím, protože nemám ve zdi pokoje díry kam zapojit vzduchové potrubí.

Chci se zeptat, zda je to velký problém. S teplotou problém nemám, v pokoji je chladno, ale nezačnou se mi dělat na zdech plísně? A nevadí to kytkám. Na podzim mohu občas vyvětrat, ale v zimě se nevětrá.

A když bych udělal ve zdi díru v zimě bych tam asi zmrznul.

Místo HPS bych mohl koupit LED a odebrat tak trochu tepla, ale to stále neřeší cirkulaci vzduchu.

Díky za názor.
Tomas
Johnny Blaze
Pokial nekupis odvlhcovac tak je dost velka sanca ze ti zacnu plesniviet steny.
AladinXXX
-ze to uchladis je jedna vec,plisen je druha vec a vymena vzduchu je treti vec,hodne dulezita.....
-minimalne vetracka musi bejt furt open,v zime s ledkama pres noc,mozno zavirat....
-gl..
Pítr90
Čau, já to tak točím v garsonce, jde to 😉 ale v zimě se plisni nevyhnes. Pokud máš trošku větší byt, tak rozhodně nějakou malou stavební úpravu a vyvést odtah někam k oknu, do komína.....
anon383596
To bych chtěl vidět co by jste dělali v těch mejch minimálně 80% vlhkosti imrvere indor a že to jde. A proč ledky když si tím sodikem ještě vytopi byt, v malým bytě v paneláku nemusíš naopak pomálu topit přes zimu.
edlukas
mam v pokoji 2 stany 100x100 a v pohode, svitim ledkama, pres leto okna do pruvanu a v zime ventilacka a obcas vyvetram pruvanem a zadny plisne ani jiny problemy
crazyben
citace:
Původní příspěvek od Kibo
Na podzim mohu občas vyvětrat, ale v zimě se nevětrá.


Proč ne? Sousedi?

BTW. taky sem měl se sousedama rozepři... že prej v zimě moc větrám a oni nademnou pak musí víc topit. :D Poslal sem je doprdele ať si prdí pod peřinu nebo navlečou vaťák když je jim líto otočit kohoutkem u radiátoru, že já kvůli nim ve smradu žít nebudu a od tý doby je klid :D šulini sou veprostřed kde maj teplo zhora, zespoda, zboku a ještě si stěžujou že soused větrá, to mi nadzvedlo mandle.

Vyvětrat Ti snad nikdo zakazovat nemůže... ale zas jestli bude venku -5 stupňů a ty budeš 12h denně mít otevřenou ventilačku, taky bych se asi pozastavil :/

Pokud budeš poctivě větrat plesnivý stěny se bát nemusíš.
Chvalic
mám punkovou skříň a zkouším první pěst. Přestěhoval sem se do panelového domu naštěstí až do posledního patra. a po prohlídce bytu než se podepsala nájemní smlouva úžasný objev balkón který je celý prosklený takže na příští rok výhra protože tam celí den praží slunce :) a ze zdola tam vidět není ale abych se vrátil k tomu punku na rychlo sem rozříznul starou skříň , v lékárně koupil tu izotermickou folii tu tam rychle nalepil vzal květináč substrát , semínko a další blbosti. První zvědavost sousedů bylo po týdnu prý proč furt zbytečně svítím že snad nezhasínám.
Tak sem jim řekl že si můžu svítit jak chci a v klidně celém bytě protože máme všude ledky a ještě sem se zeptal zda v bytě můžu běhat jenom v trenkách jestli mu to vadit nebude tak něco starej páprda zabrblal a šel..
Stejně mi to nedalo. a na plastové okna sem nalepil polystyrenové desky které jenom lehce prosvítají a abych nonstop mohl větrat protože matka říká že ta moje máňa ( tak tu kytku pojmenovala) jde už cítit. Tak sem sehnal tak hustý závěs že ani neprosvítá ale okno otevřený na 20cm tak sem zase zvědav kdy se někdo ozve že si moc větrám , protože při stěhování jsme měli dole otevřené dveře do vestibulu a zase si někdo stěžoval že uniká teplo i když bylo 25 stupňů celsia venku.
Stejně budu větrat i takto v zimě i když o výplatě budu kupovat stan protože chci aby to mělo čistý přísun vzduchu a odpadní vzduch chci nějak taky odvádět přes okno ven. s Plísněmi sem si užil na starým bytě kde na zimu zkolaboval plynoví kotel a majitel to nechtěl řešit , jenom se ukázal když chtěl nájem aby měl na perník. Ale zbyl mi halový přímotop 2kw pro vysoušení hal a bytů tak doufám že plísním předejdu hodně zdaru a sílu při řešení blbostí ze sousedama. lidi jsou všímaví a závistiví se divím že nikdo nenatřel toho týpka co má naproti na balkóně taky kytku..

EDIT/*/ nevím proč mi to tu fotku přetočilo na šířku.. ale je škoda že to komprimuje neboť mám fotky <13MB (A VÍCE)
sakumprdum
Čau jsem taky v 1 pokojači a sestanem musíš furt vetrat aby mneli čerstvi vzduch ,ja když jedu kolo tak mam ventylačku nonstop otevřenou když není -15 :)tet svitim ledkami ale v lete aj tak horko jak v prdeli .Dřiv jsem palil sodik jen 250w a krasne to vytopi ten jedo pokojovy byt tak sem temeř vůbec netopil .
splafq
Zdar no nepíšeš jak je ten pokoj velkej, ale v praxi s tím nemusí bejt problém.

S ventilací je to tak že kytky potřebujou čerstvej vzduch kterej jakože "spotřebujou" a ten zase odvádíš pryč z místnosti. To je ideální případ, ale neznam moc lidí co mají tyto možnosti.

Dál teda budeš řešit jestli vzduch pouze odvádět nebo jenom přivádět. V tomhle případě platí že je vždycky lepší vzduch z roomu odvádět někam pryč. Pokud to nejde tak se snaž mít aspoň pořád potevřený dveře, nebo do nich udělěj díru na větrání. Kolega to třeba vyřešil tak že udělal do dveří díru a tou tahá flexem vzduch pryč (místnost nemá žádný okna ale pasivně si bere vzduch z vedelejší místnosti(tý samý do který ústí flexo, ale nevadí to(uff... snad je to pochopitelný))).

Mooc nerozumim tomu proč nejde v zimě větrat? Pokud tam máš okno tak ho prostě jednou za čas otevři, kytky si vezmou čerstvej vzduch a hotovo. Pokud seš drsňák tak vezmi okno ke sklenáři, vyřízni do něho kulatou díru na flexo dej tam větrací mřížku a hotovo. V tomhle případě bys vzduch z roomu tahal ven a dal tam na konec zpětnou klapku aby ti dovnitř nefoukal ledovej vítr.
Pokud nejde to ani to tak zkrátka sem tam aspoň otevři dveře od místnosti kde to bude.

Měl sem v malý místnosti 400w stejně zapojený a kromě trochu vydejchanýho vzduchu to šlo, nicméně bylo třeba občas vyvětrat(vyřešila to právě díra dospodu dveří). Pak sem měl 2*600w ve větší místnosti a když dělali novou fasádu a kolem oken mi běhali dělníci tak sem musel ventit taky takhle a taky to šlo takže ona to zase taková tragédie nebude. Kdyžtak prostě aspoň trochu větrej aspoň dveřma.
Luise
Kup si tohle na ventilacku, otevri ji jen krapet abys neumrzl.. Nic lepsiho me nenapada... vetrat trochu asi musis, ale poustet v zime ven vsechno teplo ventakem, to asi neni reseni..
Johnny Blaze
Alebo si kup odvlhcovac, alebo pestuj geny odolne na plesen.
Luise
Se jendriv cihni jak je to urvany a co to sezere.. To radsi ten odolnej gen.. Ale vetrat se proste musi, jinak ti pokvete plisen i bez kytek... Ja zil v rok v chladnym vlhkym byte kde ani pradlo neschlo a taky jsem sklidil... Ale rychle jsem utekl ne kuli kytkam, ale kuli sobe a plisnim a uctu za plyn..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma