Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
gorilla neroste :( - Klikni zde pro originální téma
bob0015
Ahoj mám problém, už je to měsíc od toho co jsem dal semínko do vody, ale růst rostlin je z nějakých důvodů zbržděný a to už od začátku. Sadil jsem nejprve do malých květináčků (semínka vylezla za 2 dny od vložení do substrátu). Bohužel kytky mají asi 13 cm, ale listy vypadají zdravě tak nevím čím by to mohlo být. Je to genetika Gorilla od Dinafemu. Maximální teplota v boxu bývá 26 °C, vlkost udržuju kolem 75 % a větrání boxu je rovnež zajištěno ofukem a odtahovým ventilátorem. Zkusil jsem je přesadil (asi před 14 dny) do finálních květináčů, ale to růstu takymoc nepomohlo. Ze začátku jsem pouze zaléval vodou, potom jsem přidal trochu kořenového stimulátoru (Canna Rhizotonic) a po 2 týdnech jsem zkusil podle tabulek přidat i Canna Vega. Substrát jsem použil Canna tera profesional. Box je osvětlen úspornou lampou EnviroGro CFL 200W Extra Grow 14000K. Máte prosím nějaké tipy co dál? Zvažuju to dát ven a nakoupit řízky (možná byly jen špatné semínka), ale co když také neporostou a je nějaká chyba v boxu. Kdysi jsem už měl kytky pod CFL a tyto problémy jsem něměl.

Díky za odpovědi a rady.
bob0015
a tady
sakumprdum
Meřiš ph ,a jakou maš hlinu ?ja kdysi koupil nejakou levnou svini z obi a nerostlo to uplne sekly pak jsem skusil přesadit do kvalitni a jen fičeli:)
bob0015
substrát by měl být snad v pohodě je to tento Canna Tera Profesional https://www.higarden.cz/canna-4/can..._0aAkejEALw_wcB
Ph jsem neměřil jen jsem zaléval odstátou vodou. Zkusím změřit (nicméně jsem stejnou vodou zaléval i předpěsty na out,chilli na balkoně a vše je ok a roste krásně až na in).
Dain
zdar, ty kytky vypadaj opravdu pekne a zdrave, zadne problemy s ph, zivinami nebo zalivkou bych dle fotek nediagnostikoval....se substratem, ktery pouzivas mam sam dobre zkusenosti, takze jedine co me napada je, ze mas lampu moc vysoko a proste maji nedostatek svetla, nebo je slaba genetika...coz sou oboje fakt strely naslepo....zkus snizit lampu na minimum abys nasvitil plochu (ta cfl urcite moc netopi tak o vrsky bych se nebal) a mozna zalivat radsi trosku mene nez vice....ale mam pocit ze by to mohlo byt vazne svetlem - je to slabota, co si budem povidat....dat to ven na slunko urcite bys jim v tyto teple slunne dny udelal lip
Balon
lamapa vysoko určitě neni, to by se to táhlo a vypadalo ještě hůř.... podle mě je to přelitý, proto to nechce růst.necháváš substrát mezi zálivkama proschnout?
anon383596
Souhlasím s nedostatkem světla je to vidět i z fotky, prostě cfl je sračka, dej to níž, nejlíp vyměnit za něco rozumnějšího. Na druhou stranu pokud to před focením nezalival tak to je nachcany jak plínky.
bob0015
Jo zaléval jsem to těsně před tím. Nakonec to vypadá, že (snad) byl opravdu problém ve světle a to v nevhodném spektru 14000K. Na zahraničních forech jsem se dočetl, že vše nad 10000K nemá smysl a je pouze klamáním spotřebitele. Koupil jsem teď "normální" spektrum denního světla 6500K a to v provedení 300W (reálný odběr pouze 180W - takže cfl asi opravdu nebude tak super řešení). Chci to mít pod úsporkou pouze na růst, na květ mám 400 W sodík (nemám však cooltube tak doufám že nebude problém s teplotou). Nicméně všem děkuji za rady a dám vědět jestli to pomohlo.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma