Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Hydro médium - Klikni zde pro originální téma
pajkapajka
Čau jaký máte názor na toto médium?
Používá se v čističkách odpadních vod nebo v biologických filtracích v jezírkách pro osídlení bakterií, které chemicky čistí vodu.
Princip je ten, že se výrobce snaží dosažení co největší plochy v jednotce objemu. Tohle má cca 800m2 v 1 metru krychlovým. Rozměr je 10x12mm jednoho kusu materiál polypropylen a v 11litrovém květníku udrží cca 700-800ml vody. Někde mám i vzorec pro potřebný objem vody na jednotku plochy aby byla skrápěná veškerá plocha v médiu.
Říkal jsem si že, když ve wilmě funguje keramzit tak toto by
mohlo být víc vzdušný díky prostoru uvnitř.

Mám teď néjaké klony navíc má cenu to vyzkoušet?
Nefakcenko
zdar, vypadá to zajímavě, výhoda oproti keramzitu bude určitě v tom, že z toho nebude bordel a i to bude lehčí, možná to ani nebude hýbat s ph, ale jak z toho pak dostat kořeny aby se to dalo použít znova. Co to stojí?
pajkapajka
Lehčí to je, hustota je myslim cca 0,98g/cm3 hmoty. Po osídlení bakteriema to má stejnou hustotu jako voda takže se to v ní vznáší. Ph je neutrální a je odolný vůči kyselým roztokům. Já to kupuju asi 2000,- za 100 litrů pytel.
Lukas30
Ahoj, hodně zajímavé, určitě budu sledovat a pokud budeš zkoušet budu rád za veškeré informace. :-)
Archi
Posli prosim odkaz
pajkapajka
Čest něco je třeba tady. http://www.doltak.cz/produkt/hel-x-...racni-medium--/
pyroman80
Urcite to bude super, ale pouze na jedno pouziti, z tohodle koreny nedostanes ani nahodou. A rozhodne bych do toho pouzil nejakou mykorhizni houbu, zamichat do zalivky a prolit. A nejlepsi by bylo pouzit recirkulacni system
odo
Ja nevidím důvod použiť to do hydra. Prečo? Je to nepraktické. Toto je primárne určené na osídlenie nitrifikačnými baktériami, ktoré sa využívajú v nitrifikačnom procese pri biologickom čistení vody vo vodárenskej, alebo akvaristickej praxi. Nahrádza to v podstate modrý - biomolitan. Okrem toho to je plast, nikto nezaručí, že ako sa to bude chemicky chovať pri styku s hydrohnojivami a v biochemickom procese prebiehajúcimi medzi koreňmi rastlín. Do hydra by som doporučil určite média na to certifikované.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma