Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Zapojení čerpadla - Klikni zde pro originální téma
Borda
Zdravím komunitu ! Jelikož elektrice absolutně nerozumím a častokrát mé pokusy končí pořádnou peckou do ruky nebo jen vyhozením pojistek, tak se raději obracím na odborné osoby. Potřebuji zapojit tohle čerpadlo https://hellors.cz/cerpadla-ponorna...1431079858.html . Šlo by to zapojit k tomuhle zdroji https://shop.artled.cz/led-zdroj-12v-48w-zasuvkovy/ ? Kabely od čerpadla bych ještě připojil na tohle https://shop.artled.cz/dc-konektor-...ovnici--samice/ . Díky moc za odpovědi.
spachal
Ahoj, vyber je dobry, u cerpadla je max. 45W, to je pri 12V necele 4A, coz zdroj splnuje. Konektor je v pohode, jen je to v CR koukam slusne napalene (brano relativne, u jednoho kousku to je vzhledem k cene jedno).
Zamysli se ale, pokud mas cespadlo pro zalivku, zda by nebylo lepsi zvolit spise vysokotlakou variantu a omezovace, ubydou Ti pak problemy s rovnomernosti zalivky. Je to na tady cele vlakno, velmi pekne zpracovane.
Borda
Díky moc za odpověď ! To vlákno znám a hodně mi dalo. Dost jsem taky přemýšlel, že koupím to samé čerpadlo Comet Duplo-Plus 19,5 l/min, které je v tom vláknu uvedené jako dostačující. A ano, chci to čerpadlo použít na zálivku. Nádrž chci mít hned vedle boxu. Na čerpadlo chci dát redukci na hadici o průměru 16mm a přes spodní otvor boxu na ventilaci nebo kabely protáhnou hadici do boxu. Do hadice pak udělat díry pro konektor https://zavlahy-cz.com/minicoupling...e_semi-flexible a hadici na konci ucpat zátkou. Na ten konektor příjde normálně hadička o vhodném průměru, kterou jen napojím na jehly a zapíchnu do květináče po dvou. Taoreticky by to mohlo rovnoměrně zalávat nebo jsem mimo ? :D
spachal
Ahoj, teorie je jedna vec, gravitace druha :] .. Proste tam, kde bude sloupec vody nejvyssi (klidne i v ohybu hadicky), bude nejmensi prutok, takze i nejmensi mnozstvi zalivky. Proto se to dela s vyssim tlakem, aby se mohly pouzit omezovace, pres ktere projde vzdy stejne mnozstvi zalivky.
Ne ze by to nefungovalo, ale proc si zbytecne pridelavat potencionalni problemy ..
Borda
Nakonec jsem tedy poslechnul :D. Budu to řešit těmi omezovači a čerpadlem o tlaku 2 bary.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma