Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

 
Autoflower balkón - předpěst pod CFL - Klikni zde pro originální téma
ShinDy
Ahoj,

po úvaze jsem se rozhodl, že sem nahodím svůj první grow. Jako prostor pro pěstovaní využiji balkón, který mám velmi slunný s tím, že kytky předpěstovávám v home made boxu pod CFL. Semínka jsem dal, klíčít 26.4. a další den už šli do květináčků.

BOX:
- skříňka 50x50x75
- odtah 12V ventilátor necelých 70m3/h
- přítah pasiv
- osvětlení cfl grow 85W + hobby stínítko
- cirkulace 12V ventilátor
- zvlhčovačka

Klima:
- vlhkost mezi 70-80%
- teplota den/noc 25-27C / 19-21C
- světlo 18/6

Semena:
- 5x Royal Dwarf (1ks dán o 5dní později jako náhrada)
- 2x White Widow CBD Dutch Passion
- 1x Green Crack Fast Bud
- 2x White Dwarf Buddha seeds - jedno nevyklíčilo vůbec a druhé je chcípáček

Hnojiva, substrát apod.:
- Biobizz light mix
- PH 6,2-6,3
- zatím zasazeno v rašelinových květínášcích o průměru 6cm a potom půjdou do Air potu (velké do 11,4L a dwarfy do 3,8 - 7,6L)
-zátím nehnojím a potom budu hnojit Biobizz trypack - grow, bloom, top max

Ještě přikládám fotky s rozdílem jednoho týdne.
ShinDy
Dnešní fotka z boxu a mrzáček (dán klíčen ve stejnou dobu)
Growoli
Zdarec, jen takový poznatek k těm papírovým kvetinackum, jsou totiž úplně na hovno, měl jsem v nich teď rajčata na doporučení v zahradnictví a můžu říct, že už nikdy!!! Strašně to do sebe nasaje vodu a substrát je pak suchej... Strašně rychle to schne a rajčata co jsem měl v klasických plastových 3x takový nehledě na to,ze jsem nemusel tak často zalévat
ShinDy
Ahoj, otazka jestli jsi mel raselinive nebo ty uplne obyc jak z recyklovaneho papiru. Je pravda, ze to vysycha rychle nicmene, kdyz to rano zaliju, aby byli steny vlhke a ne prochcane tak vecer kdyz prijdu tak je substrat mirne vlhky takze akorat na to to zase zalit. Velkou vyhodu vidim v presazeni a proto jsem je koupil, korinky krasne prurustaji skrze steny kvetinacku.
ShinDy
Premyslim nad tim jestli uz presadit nebo jeste nejakou dobu vydrzi v boxu, vzhledem k tomu ze ted nema byt uplne slunecne pocasi taky bych to mel idealne jeste radeji v boxu, prikladam fotku z nedele rano.
šulko
Ja na papierove nadoby nedam dopustit. Jedna z najvacsich vyhod je ze ked presadzas nesposobujes rastline stres a tym nespomalujes jej rast pretoze do finalnej nadoby vkladas tak ako je . Dalsia velka vyhoda je ze ju nikdy nemozes preliat a tym padom nezacnu hnit korene. Jedina nevyhoda ze ju musis castejsie polievat ale myslim ze poliat rano a vecer nie je ziadna veda :-) Mas to pekne drzim palce ;-)
ShinDy
citace:
Původní příspěvek od šulko
Ja na papierove nadoby nedam dopustit. Jedna z najvacsich vyhod je ze ked presadzas nesposobujes rastline stres a tym nespomalujes jej rast pretoze do finalnej nadoby vkladas tak ako je . Dalsia velka vyhoda je ze ju nikdy nemozes preliat a tym padom nezacnu hnit korene. Jedina nevyhoda ze ju musis castejsie polievat ale myslim ze poliat rano a vecer nie je ziadna veda :-) Mas to pekne drzim palce ;-)


Taky jsem s nimi zatim spokojen, akorat ze zacatku jsem trochu vycytaval to zalevani, nechtel jsem to utopit tak jsem daval mene, ale ted uz to mam vypozorovana a vzdycky naleju uz odhadnute mnozstvi necham nejakou dobu vstrebat aby bylo videt na kvetinacku jak se to vsaklo a pak pripadne doleju podle zvlhnuti kvetinacu. Jinak jak je zalivas ty? Az do chvile kdy z toho zacne odkapavat voda ze spoda nebo do zvlhnuti kompletniho kvetinacku? A jeste otazka jestli nevadi kdyz ty kvetinacky kompletne proschnou, kdyz prijdu k veceru domu tak uz jsou suche kompltne a nevim jestli to pak nevadi korinkum, ktere jiz prosli zkrz.
šulko
Keď ti korienky vyliezaju z nádoby už mali byť v substrátu :) môžu ti zoschnut a máš problém . Ja som zalieval 1. tyždeň striekačkou a potom kým nepresiaklo zo spodu ale nejak som to nehrotil. A vždy mi vyšli všetky . Nenechavaj ich zbytočne len v papieri . Maximálne dva týždne od semiačka a šup do finálnej nádoby . Môže sa ti to vypomstiť a prídeš tak o semená .
ShinDy
No korinky spodem protostli celkem rychle takze uz by tam davno museli byt, zatim sem nepresazoval kvuli aktualnimu spatnemu slunicku. Z boku jeste korinky nelezou.
šulko
Aha no tak to neviem ale myslím že keď nemáš korienky na slnku alebo v suchom tak by nemusel byť problem ale nie som si istý :)
ShinDy
jj jsou pod kvetinackem a tam je nejdele vlhko logicky, ale dneska kdyz jsem prisel tak jsem koukal, ze uz zase slusne povyrostli a uz lezou i boky pomalu. Kokal jsem taky na predpovedi a zadna slava ani pristi tyden, takze si nepomuzu, zitra by mi mel dorazit korenak od biobizzu tak to presadim a budu je nechavat pres noc vevnitr zatim s tím, že 4 se mi vejdou do boxu a zatim tam necham ten pozdejsi royal dwarf.
ShinDy
Tak ten jeden white dearf zacina mit prvni relativne vypadajici listy tak jsem zvedav jestli z nej jeste neco bude, zatim jsem ho nevyhodil, kdyz neprekazi.
šulko
Uvod asi budeš musieť odmakať indoor a keď sa vyčasí tak to presad. Bolo by škoda to nechať vymrznut . U nás snežilo :-O držím palce ;-)
ShinDy
Tak zitra nejpozdeji v sobotu musi jit do finalnich kvetinacu.
šulko
Ukážkové :) fakt to máš pekne rozbehnuté držím palce ;-) dik za K posielam aj ja +
ShinDy
Diky diky, ted uz se jen modlit za hodne jasnych dnu :D jinak kdyby jsi mel tip na nejake zajimave AFko tak hazej to sem uz musim pomalu premyslet co pojedu 2. kolo
ShinDy
Tak už je přesazeno, zítra nafotím za denního světla. Nicméně na dvou se vyskytl problém a to nekrotické svrny a žloutnou spodní listy. Na zbytku jsou také mírné projevy. Já jsem to diagnostikoval na deficit manganu.
šulko
Ja ti asi moc v tomto neporadim sú tu oveľa skusenejsi groweri ako ja a ja moc AF nejdem keďže sa zameriavam indoor a jedine AF čo som mal je SuperSkunk ktoré mi privodilo fakt svinsky badtrip ale malo to fakt silu :-O asi na to nie som zvyknutý . Heh zameriavam sa skôr na medicínske odrody. Moje naj sú MedicalMass a Painkiller a tie AF tuším nie sú :-P

Hádam sa ti podarí zachytiť zdroj zkazy. Spodné listy sú tí aj tak k hovnu či sa mýlim ?
drago101
Hlavnou príčinou zltnucich listov je zle PH vody... Keď sa chceš vyhnúť základným problémom meraj PH ja odkedy mam PH meter tak som zistil ze mam doma úplne na hovno vodu z PH až 7.4.. Správne PH by sa malo pohybovať od 6.2-6.5
Dain
u takhle malych rostlin si deficit manganu rovnou vyskrtn....PH vody, pokavad zalivas porad ze stejneho zdroje, mi take nepripada pravdepodobne
osobne bych to videl, ze po presazeni se asi zvetsila doba proschnuti substratu a jak ti to v tom par dni uz sedi (asi i v chladnejsich podminkach) zakoreneni nebylo ok a prestaly dychat nektere koreny - nekroza prvniho patra
a šulko: spodne listy opravdu k hovnu nejsou....je to asi nejmenis ztrata ale porad to pro minikytiz uplne ideal neni.....
trosku je to zbrzdi ale daji to, ale priprav se ze asi uz nevyrostou, tak jak, mohly...automatky sou v tomhle holt neuprosne
ShinDy
Problem s PH to nebude, to drzim na 6,2, navjc sli do niveho substratu, ktery ma 6,2. Z presazeni to taky nebude jelikoz se to zaclo lehce projevovat uz predtim. Asi to bude tim ze korinky dostali trosicku na zadek, kdyz to bylo dele v malych kvuli svetlu. No nic pro priste budu chytrejsi ted jsou na boosteru a i tak to zadne extra zpomaleni nebude.
ShinDy
citace:
Původní příspěvek od drago101
Hlavnou príčinou zltnucich listov je zle PH vody... Keď sa chceš vyhnúť základným problémom meraj PH ja odkedy mam PH meter tak som zistil ze mam doma úplne na hovno vodu z PH až 7.4.. Správne PH by sa malo pohybovať od 6.2-6.5

Moje kouhoutkova ma pres 8 PH takze kdybych to tam lil uz by se to davno projevili vetsinou upravuju vodu na 6,2-6,3, upravuju kyselinou dusicnou a v kvetu pouziju fosforecnou. Jinak ph metr mam od Voltcraftu PH-100atc s kompenzaci teploty.
ShinDy
Jinak delkou proschnuti a nasledne nizsi teplota to tez nebude, mam air poty a po presazeni jsem ze substratu blato neudelal, za den kvetinace proschli. Vzhledem k tomu ze mirne projevy zacli uz v maly kelimkach chvili pred presazeni, sazim na to ze jsem si to zpusobyl tim, ze jsem uz mel presadit driv a korinkum se to uplne nelibylo a ted uz to dojizdi jen setrvacnosti (preci jen u substratu to trv dyl nez se projevi). Kazdopadne ted dostavaj stimulator a je nova lehce predhnojena puda a hnojiva zatim neliju, predpokladam ze to ted chce jen cas na vzpamatovani, smptomy se zatim nezhorsuji tudiz si myslim, ze zatim je to spravna cesta.
kuckon01
Mne sa presne toto stalo minuly rok. Nehal som to tak a myslim ze mi zoschli asi prve 4 listky v priebehu 3 mesiacov priebeh to malo presne taky isty a nemyslim si ze to malo nejaky vplyv lebo kytka bola rovnako aj vynosom aj velkostou ako vsetky ostatne toho isteho druhu


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma