Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

 
paprikas's guerilla 2019 - Klikni zde pro originální téma
paprikas007
Zdravím všechny growery, growerky a growerčata :-D

Letos jsem se rozhodl svůj pěst zdokumentovat, abych měl za pár let nějáké vzpomínky na mládí a abych se s někým podělil s mými (ne)úspěchy.

Minulý rok jsem sadil poprvé a až v druhé půlce července. Takže toho nebylo nějak moc, pomalu dochází materiál, tak jsem si řekl, že je čas vysadit. Asi mě většina bude mít za blázna, taky si to teď ríkám(ráno bylo u nás -1), možná skončím v síni zmaru, ale co už...

Takže k věci:

Osádka: všechno automaty: Magnum(budha seeds), BCN critical XXL(seedstockers), AK-47(naturalseeds) a Amnesia XXL(dinafem)

Květníky: 17l textilní květináče

Zemina: spodní 2/3 mix substrátů a hnědozemě z minulého roku+granulovaný kravský hnůj, vrchní 1/3 substrát pro pokojovky+substrát pro výsev, v celém substrátu je ještě hydrogel, s kterým jsme to asi trošku přehnali :-D

Ven šli 15.4. jen s děložníma lístkama v jiffy tabletách.

Na tento rok toho v plánu ještě hodně, tohle je jen takový jarní pokus, budu rád, když z toho něco sklidím, ale ani mě nebude vadit, když z toho nic nebude.

Toť zatím vše, budu se snažit postupně házet nejáké reporty.
Váchy 55
Zdravim tě. Flek vypadá pěkně. Trápit ale takhle malý prcky v mrazech je hřích..každý rok se X zahrádkářům divím, proč nedokážou počkat až nebudou mrazy. Nemluvím o těch, co to mají ve skleníku nebo zimní zahradě. Kolikrát jsou noční mrazíky i v květnu natož v dubnu. To nedokážete počkat ještě 3,4 týdny? Ještě když jde o automaty, které to stihnou, i když je vysadíte koncem července.
Každopádně přeji hodně štěstí, ale kroutím hlavou. Ahoj
mejzy
Tak třeba chce stihnout 2 kola... Já to dělám stejně už roky a v pohodě
Váchy 55
citace:
Původní příspěvek od mejzy
Tak třeba chce stihnout 2 kola... Já to dělám stejně už roky a v pohodě


To potom jo, ale nic o 2 kolech nepíše. A i když vysadím až začátkem května tak 2 kola stihnu. Pokud ti to tak funguje tak gratuluji. Já raději sázím na jistotu a počkám si a pak vím, že mi to nezbrzdí noční mrazík. Jinak samozřejmě hraje roli i lokalita a štěstí (nadmořská výška, počasí/teplota ).
paprikas007
Váchy: beru to jenom jako takový jarní pokus, ať je alespoň na brko co nejdřív. Byly to semena navíc, tak jsem je už zasel. Jinak už doma predpestovávám 8x Sweet cheese fast od Sweet seeds (až bude co fotit, tak hodím nějaké fotky) a o víkendu jedu ještě na KONOPEX nakoupit nějaké semena.
thaavi
tyjo, proč sázet ven kytky, když je taková zima, nebo jsou velký výkyvy mezi nocí a dnem v teplotách a navíc den ještě není tak dlouhej, jak má ten automat za krátkou dobu svého růstu se pořádně vyvinout? Automaty bych dával ven tak v půlce června a to se tobě budou přepínat na květ, jestli to teda přežijí...
No každopádně jsem zvědav na tento experiment, jestli z toho může něco být.
paprikas007
Thaavi: alespoň se teď, když je méně světla víc vytáhnou a na květ už bude světla dost, spíš je problém ta zima, ale myslím, že mé foliovníky z pytlů celkem fungujou.

Dneska mi přišel přípravek bio-algeen S90 četl jsem tady na něj samé kladné ohlasy, sice už několik let staré, ale objednal jsem ho. Byl jsem se podívat na kytičky a už nahazujou první pravé lístky. Hned jsem je trošku polil roztokem s tím bio-algeenem, mělo by to teď v začátcích pomoct kořenovému systému a hlavně zvýšit celkově imunitu(budou ji v té zimě potřebovat).

Zatím není moc co fotit, tak sem dám alespoň nějáké fotky z minulé sezóny, protože fotek pořádných palic není nikdy dost :-D, připomínám, že jsem je sadil až v 2. půlce července.

1.-3. Chocolate skunk (00 seeds) tato odrůda mě hodně překvapila, palice tvrdé jako kámen, sklízel jsem koncem řijna, spodky až začátkem listopadu a to úplně bez plísně, ale je pravda, že minulý rok by stihlo dojet všelicos. Tento rok určitě pojedu zase.
4. AK-47 auto (natural seeds) zasel jsem 4 semínka a každá kytka byla úplně jiná(jedna dokonce fialová), měli k dispozici jen cca 5l substrátu(možná ani to ne), takže se na velikost moc nekoukejte. Kupovat další semena od naturalseeds už nebudu, nemají to moc ustálené, pokud chce ale někdo takové překvápko za pár korun, tak to je asi dobrá volba. Radši půjdu letos do seedstockers, taky za pár šupů, ale kvalita bude podle mě trošku jinde.

thaavi
pěkná práce ta minulá sezona!
anon383596
Zřejmě jak pro koho já bych z toho moc odvarenej nebyl spíš naopak kde tam vidíš zralý kytky? Samej list v plicích no opravdu nádhera ještě samá igelitka, nic pozitivního na tom není sory a narvat kytky v tyhle době někam do brezovyho Hájku ještě auta no potěš prdel, tím se nechci dotknout zakladatele ale to je jak pěstovat ananas v zimě na balkoně
paprikas007
Zakladatele ses nedotknul :-D Děkuji za tvůj názor, jsi určitě o dost zkušenější, než já, ale každý někdy začínal...
Ty igelitky uznávám nebyly úplně to pravé, proto letos jedu v textilních květinačích. Kýtí jsem nesklízel v den, kdy jsem fotil, celkově jsem moc nefotil, nemám ani fotky ze sklizně a tyhle fotky byly asi nejhezčí a nejlip zaostřené, ale taky jsou kvalitou nic moc. Listy jsem ostříhal a samej list to teda nebyl, pod listama se skrývali tvrdé palice ...určitě to vypadalo a dávalo líp, než některý vzorky, co se daj tady v okolí koupit. Jen u automatů v palicích dost lístků bylo a byly takové řidší.
A k jarnímu experimentu: Asi jsem ještě neměl zakládat vlákno a počkat až do léta a pak se podělit o zkušenosti. Chci jen zkusit, co v takových podmínkách dokážou. Automaty maj v sobě geny konopí rumištního (ruderalis), které pochází z chladnějšího podnebí, oproti tomu ananas se pěstuje v tropech, takže mi přijde tvoje srovnání dost nelogické :-D
thaavi
Ten loňskej rok vypadá solidně na to, že to jsou automaty, za mě palec hore
paprikas007
Díky, ten chocolate skunk není automat... automaty jsou na 4. fotce
Šmoulí Prd
citace:
Původní příspěvek od Váchy 55
Zdravim tě. Flek vypadá pěkně. Trápit ale takhle malý prcky v mrazech je hřích..každý rok se X zahrádkářům divím, proč nedokážou počkat až nebudou mrazy. Nemluvím o těch, co to mají ve skleníku nebo zimní zahradě. Kolikrát jsou noční mrazíky i v květnu natož v dubnu. To nedokážete počkat ještě 3,4 týdny? Ještě když jde o automaty, které to stihnou, i když je vysadíte koncem července.
Každopádně přeji hodně štěstí, ale kroutím hlavou. Ahoj


Před pár lety jsem sázel už na začátku března automaty do skleníku a odjel jsem v pohodě 3 kola.
Váchy 55
citace:
Původní příspěvek od Šmoulí Prd


Před pár lety jsem sázel už na začátku března automaty do skleníku a odjel jsem v pohodě 3 kola.


Tady ale nebyla řeč o pěstování ve skleníku, kde máš uplně jiný teploty a klima. Koukni na foto, kde autor pěstuje. Navíc jede jen 1 kolo a ne 3, takže nemá kam chvátat ;-)
paprikas007
Takže nastal čas hodit sem nějáký up. Kytky maj od vyklíčení cca 12 dnů. Všechny vypadaj celkem pěkně...až na magnum... Je sice největší, ale celkem hodně žloutne, když jsme ho jeli sadit, tak měl celkem dlohý stonek, delší, než ostatní a při převozu ohnul/zlámal. Sadil jsem ho celkem hluboko, takže to možná bude tím, že jeho kořeny už dosáhly na ten granulovaný hnůj, to by ale ty listy zloutli od kraje. Takže mu je asi jen dost zima. Tomu napovídají i ty malinké fialové lístečky vprostřed. Co si myslíte vy?

1. AK-47
2. Critical
3. Magnum
4. Amnesia
paprikas007
Dneska jsem udělal zase nějáké fotky. Automaty maj +-22 dnů. Přidal jsem do každého květníku v kelímkách celkem 7x sweet cheese fast, museli doma uvolnit místo pro další várku a jejich flek není ještě připravený.
AK-47 jsou nakonec 2, semínko nechtělo klíčit, dal jsem klíčit druhé a vylezli obě...tak jsem nevěděl, co s ní... Na fotce byla ta v popředí dýl za oknem, jen v malé jiffy tabletě volně položené v 0.3l kelímku, vypadá líp, má trošku spálené listy, ale žádný zásek při přesazení jsem nezaznamenal.
Magnum je na tom dost špatně, nevím, co mu chybí, nebo přebýva, snad se vzpamatuje...
Ještě jsem měl na fleku přebytečné 6,5l květníky, do kterých měli jít původně ty automaty. Rozhodl do nich dát každý model co letos pojedu a zatmívat je(toho fleka mám relativně blízko a budu o prázdninách jezdit kolem 2x denně na brigádu) zatím tam jsou blackberry gum (seedstockers) a sweet cheese fast.

1. AK47
2. Critical
3. Magnum
4. Amnesia
5. Zleva Blackberry gum, Sweet cheese
paprikas007
Dneska přesazeny holky z kelímků na finální flek.

Květníky: textilní 25l
Jako zeminu jsem zvolil hlínu z lesa (taková dost písková černozem) + kokos (koupil jsem si jednu lisovanou kokosovou briketu, mělo z ní být po naboptnání 70l kokosu a bylo z ní jen tak necelých 50, takže výsledný mix není zase takový lehký a provzdušněný, jak jsem plánoval) + kravský hnůj + hydrogel.
Opodál u pole ležel roztrhnutý balík slámy, který tam nechali na podzim zemědělci, tak jsem z ní udělal mulč.

Teď k automatům: Od vyklíčení by měli mít cca měsíc.
Dneska přihnojeno Canna bio vega.
Magnum je pořád hodně žlutý...vůbec si s ním nevím rady.
Nějak jsem zapomněl vyfotit critical...

1. 7x Sweet cheese fast
2. 2x Ak-47
3. Magnum
4. Amnesia
paprikas007
Po dlouhé době pěkné počasí, tak jsme se jeli kouknout na holky...
Ještě pořád rosteme...
Koupil jsem ph metr a zjistil, že voda, kterou jsme zalévali má ph kolem 8, proto je ten magnum asi tak žlutý.
Přihnojeno (teprve podruhé, nějak nebyl čas ani počasí, takže jsem se k holkám dlouho nedostal) už s upravenou vodou na ph 6 canna vega + postřik bio-algeen

1. automaty, zleva: Amnesia, Magnum, Critical, Ak-47
2. Sweet cheese fast
Stan43
Tschus!
Máš to pekne tiež mám doma auto WW a GP .. nevadilo tvojim Holkam zlé počasie? Môžem dať kľudne vonku? :DY
paprikas007
Tchus!
Kdyby bylo lepší počasí, určitě by vypadaly líp, ale i tak se mi líbí. Celkem jim pomohly mikrofoliacky z průhledných pytlů.
Ven bych řekl, že už dát můžeš, ale záleží v jaké nadmořské výšce bydlíš (já cca 350 m.n.m), jak máš holky velke a dalších proměnných. Jinak automaty by se neměli přesazovat.
paprikas007
Dneska zalito s canna vega, postřik jsem nedělal, zapomněl jsem rozprašovač :D
AK-47 začínají kvést, ostatní zatím nic..
Chtěl bych vás poprosit o radu...jedna je asi hermáč, našel jsem tam 2 takové váčky ale na zbytku kýti byly normálně blizny (foto). Mám ji nechat, nebo vytrhnout?
anon383596
Ji zatím nech a uvidíš dál, vyrvat to můžeš vždycky, ale ty samčí květy odstraň.
paprikas007
Díky za radu.
Nevíte někdo, v kterém týdnu květu automaty začínaj vypouštět pyl? Ať vím, kdy tam mám víc jezdit a kontrolovat to.
WhiteFrost
Pyl vypouští jen samci a hermáči pokud máš jedno z toho neváhal bych rovnou trhal, jinak at ti to roste zdar :)
paprikas007
Hermáče jsem nakonec seknul, bál jsem se, že to neuhlídám, přece jenom nejsem u kytek každý den. Začínají se objevovat náznaky květu i u ostatních. Pohnojil jsem tentokrát na růst i květ 1:1 obě hnojiva canna.
Taky se začínají objevovat první větší problémy:
1. mravenci si na automatech začínají pěstovat mšice. Zrovna když začínají kvést... zatím asi stříkat nebudu.
2. Něco mi žere sazeničky, které půjdou na 3. flek (modely představím, až půjdou na flek, snad něco zbude). Nevím, co by to mohlo být, slimáci podle mě ne, dokázali by něco takového ptáci? Nebo mravenci? Těch tam mám hodně. Vypozoroval jsem, že to jde to nejdřív po stonku a ten jakoby nalomí.

Teď už Fotos
1. AK-47
2. Critical
3. Amnesia
4. Magnum
5-7 problém
paprikas007
Co to může být?
Growoli
Vypadá to, že si na tom něco smlso a ta jedna zvohlá je jak od větru či co
paprikas007
Dneska bude víc fotek, protože jsme už rozjeli 3. Flek, ale o tom až později, nejdřív začnu tím špatným:

1. Flek - automaty
Budu rád, když z nich nakonec něco bude, někomu totiž očividně moc chutnaj. Všechny mají sežrané minimálně 4 spodní větve, nejhůř je na tom Magnum. Nebyl jsem je polít 4 dny a byly úplně uvadlé, sice byly fakt pařáky, ale od hydrogelu jsem teda čekal trošičku víc.

2. Flek - Sweet cheese fast
Jak jsem byl rozhozený, z toho, co jsem viděl na 1. Fleku, tak mi 2. Flek hned zpravil náladu. Holky rostou jako z vody.

3. Flek
Použitá písková hlína z lesa s granulovanými hnojem.
Zatím vysazeno:
2x Jack Herrer regular sensi seeds
3x chocolate skunk 00seeds
1x 00skunk 00seeds
1x Moby Dick #2 dinafem
1x early top skunk bulk seed bank
1x mazat extra bulk seed bank
1x BlackBerry gum seedstockers (původně měla jít na zatmívačku na 1. Fleku, ale ta se kvůli zvěři ruší)

Ještě mám v plánu přidat sativku cannalope haze od DNA genetics a critical+ od RQS, který jsem dostal zdarma k objednávce.

Fotky:
1. Zleva: amnesia, Magnum, critical, AK-47
2. To samé, fotka se vložila 2x a nejde odstranit
3. AK-47
4. Sweet cheese
5. BlackBerry gum (3. Flek)
paprikas007
Něco málo z 3. Fleku...
paprikas007
Zdarec
Dnes sklizeno AK-47, teda vrcholek AK-47, 4 spodní větve sklidila zvěř a 2 větve jsme sklízeli už minulý týden, protože nebylo nic do papírku 😁
V následujících dnech budeme přesouvat holky z 2. Fleku na 3. Flek do země, protože to v těch textilních květináčích nedávaj ani za pomoci hydrogelu.

1. Sklizené AK-47
Dále 3. Flek...
2. BlackBerry gum
3. Moby Dick #2
4. Chocolate skunk

[Edit: nechápu, proč to pořád obrací ty fotky, příště to udělám přes počítač, snad už to bude normálně]


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma