Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Substrát - Klikni zde pro originální téma
Lukas30
Ahoj přátelé, nikde jsem nenašel téma na hydro substrát.

Zajímalo by mě co používáte za substrát, vaše zkušenosti jak dobře drží ph, jak vymýváte, čištíte a jak pufrujete.

Díky. ;-)
Keen
Hydroponie je specifická právě tím, že se nepoužívá substrát, maximálně nějaký inertní medium. Jestli si měl na mysli inertní media, tak Rockwool/Agrawool v jakýkoliv podobě, Mapito, keramzit/liaflor, perlit, + někdo dává přidává cca 10% kokosu pro udržení mikrokultur.
Lukas30
Ano měl jsem namysli inertní media, zajímalo by mě jaké kdo používá a jak je s tím spokojen, já používám keramzit ale zvyšuje mi to ph takže musím často kontrolovat.
Rookie
Co nepouzivat zadny medium. V systemech jako je treba amazon muzes dat rizek samotnej do kosicku a jedes. Pak se nemusis bat toho ze ti bude rozhazovat pH nebo se zdrzovat pufraci media. Pokud nebudes mit zadny medium je dobry pouzit velkej filtr kde ti budou zit bakterie+bude odstranovat bordel ze zalivky aby ti to neucpalo trysky a cerpadla.
Pítr90
Čau, nedává se do těch košíčků náhodou keramzit? Nebo jako postavíš řízek do plastového košíčku a nazdar??? Pokud keramzit, tak tam se bez úpravy/kontroly pH neobejdeš 😉
Johnny Blaze
Normalne das rez len do toho kosicku. Funguje bez problemov.
Rhino
Výhoda metody bez RW/jiffy/etc je to, že do malejch hydro košíčků jsou právě i ty nejmenší RW kostky vysoký, takže neoprénový límce, který ti držej klon, neseděj zcela přesně v košíku a vypadávaj. Řešením je pak jedině oříznout RW ještě před klonováním.
Rookie
Ten problem s velikosti nejmensi RW kosty se da resit tim ze castecne vystrihnes dno... ten prostredni kus a pulku tech tycek vyhodis... Uz jsem dokonce videl ze v tom spoji na dne kosicku zahnivali korinky. Dokud je kyticka malinka stabilita neni problem a az povyroste tak jelikoz koreny porostou i skrz ty strany tak je stabilni dost. Jakykoliv medium je lepsi nejdriv stabilizovat pH nez ho hodis do systemu. Jinak co se tyce tech neopranovejch limcu tak presne proto ze nesedej tak nic moc...lepsi je si vyrezat limce z 2cm polystyrenu.
Lukas30
Odjel jsem první kolo v keramzitu, zajímalo by mě jak někdo třeba ten keramzit čistí, kořeny jsem vybral co to šlo pak tam jsou takové drobné kořínky ty už jen tak nevyberu, jedině to třeba postupně propláchnout pod hadicí v hrubém sítu. Má někdo zkušenost s tím? :-)
MaTo1168
Caute chcem si vyrobit dwc system s hydro kosikmi a chcem sa spytat ci mozem do kosikov vlozit napriklad jiffy tablety alebo rw kocky a zasypat to keramzitom a pestovat v tom. Chcem pestovat zo semien.
Rhino
Nevim jak jiffy tablety, s těma by mohly bejt problémy s drolením (?), nezkoušel jsem, ale rockwool kostky nebo root!t houbičky jdou do hydra úplně v pohodě.. Keramzit tam dát můžeš kvůli stabilitě a zamezení přístupu světla pod víko do vody, ale dá se to jet i bez něj.
MaTo1168
Dakujem za odpoved. O tom root it som pocul da sa v tom bezproblemov dat vyklicit semena?
Rhino
Úplně v pohodě. Posledně jsem měl klíčivost 10 z 10. Je to i lepší jak RW, protože u nich nemusíš upravovat ze začátku pH tak jako u rockwoolu.
MaTo1168
Tak to je parada. Aku velkost tych kosikov treba? Aby sa tam presne zmestili? Rozmyslam.aj nad kupou tohto https://m.aliexpress.com/item/32959...addresstype=600
Mate niekto s tymto skusenosti?
Nefakcenko
Lukas30 pouzivam clay pebles od canny v 6,5l kvetnicich, po kole vzdycky vysypu cely kvetinac do kalfasu, vyberu kostku s koreny a s korenu na kostce zbytek kulicek, v tom kalfasu to parkrat rukou jakoby promicham, tim se ty korinky lip odlepi od kulicek a delsi korinky se rozdrti. Pak pouzivam nizkou plastovou prepravku, ma diry akorat aby kulicky nepropadly a zaroven se pekne odplavi korinky
Nefakcenko
Vyplachuju to ve vane, na vysokou prepravku si hodim tu nizsi s kulickama, na odpad davam jemne sitko, odsroubuju konec sprchy z hadice a naplno proplachnu, na sitku pak ke videt kolik jemnych korinku tam bylo. Takle se zbavim drtive vetsiny korenu, o zbytek uz se postara peroxid, pripadne enzymy v dalssi runde
Lukas30
Drzi ti clay pebles ph?
Nefakcenko
Jel jsem jidb a porad lezlo nahoru, to bylo mozne upravovat i dvakrat denne, po zmene na canna radu aqua je to mnohem lepsi, ze zacatku nastavim treba 5.3 a upravuju az po nekolika dnech, asi jsou ty hnoje kyselejsi, v kvetu uz neupravuju skoro vubec a kdyz tak nahoru
Nefakcenko
Pred kolem ale vzdycky aspon na tri dny kulicky namocim do upravene vody, kyselinu davam od ruky a ma to pak i klidne ph 4 ale za ty tri dny tam je skoro 6. Ono si to pak sedne jak to furt prolivas zhruba stejnym ph, ale mereni se stejne nevyhnes
Lukas30
Jo tak to je asi urcite lepsi nez keramzit. Poridim taky , diky za radu... :-)
Nefakcenko
Lukas30 jake pouzivas hnojky?
Lukas30
Od Canny


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma