Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

 
PC growbox, CFL, budhaseeds auto - Klikni zde pro originální téma
freeonly
Zostava.: PC bedna
Svetlo: 2x 24w cfl
Osadenstvo: 2x budhaseeds mix Autoflower
Medium: predhnojeny substrat na izbove rastliny
Hnojivo: na rast nic, kvet plagron alga bloom

Rastliny su v 1l kvetinacoch, naspodku asi 1cm drenaz z makadamu. Odtah, pritah a ofuk 3x pc ventilator.
Teplota cez den 30°c v noci 25.
Polievam dazdovou vodou.
freeonly
Jedna je vysadena od 1.3 a druha od 8.3, ta od 1.3 bola tyzden na okne, preto ju ta druha zrejme dobehla. Svietim 20/4, cez noc je pusteny iba odtah.
Otazka: je normalne ze tak mala kvetina uz zacina kvitnut? Stihne este povyrast? Pri PC boxe som sa skor obaval ze mi to preraste, ale ze mi to tak male zacne kvitnut som necakal. Viem ze auto odrody zacinaju cca po mesiaci kvitnut, preto som dufal ze este tyzden poraste.

Vopred vam dakujem za rady, drzte mi palce.
freeonly
Este jedna fotka z dialky. Inak tienidlo mam z prechoviek od piva a ziarovky 2700k warm white. Myslite ze koli tym ziarovkam mi to tak skoro kvitne? 🤔
marko48952
Je to autoflowering to znamená, že si to prepne samo od seba, či tam maš 15W alebo 1000W sa tak či tak prepne a autoflower ešte môže podrásť v kvetovej fázy o 1/2 až 2/3 svojej velkosti, takže ti to ešte kludne môže aj prerásť :D
freeonly
Jasne rozumiem co ja autoflower, len som necakal ze prepne tak skoro. Myslis ze mam dat rastliny blizsie k svetlu? Ked som videl ze kvitne tak som trochu spanikaril a dal ich co najdalej od svetla.
Touma
Dej je co nejblíž můžeš, já jel pod CFL tím způsobem že jsem jí měl centák od vrcholků :) jinak ano, AF se přepínají tak po 3 týdnech
freeonly
Dnes som to zalial dazdovou vodou 5,6ph. Dal som tam uz aj plagron ale iba cca 2 ml na liter.
Dufam ze som to tam nedal moc skoro a "nepohnojil" som to. 🙄
freeonly
Po par dnoch pridavam dalsie fotky, holky rastu pomaly ale isto. Dnes som druhy krat zalial plagronom 3ml/L. Zacinaju pekne rozvoniavat. Myslite ze mam zacat ohybat? Pripadne nejake ine rady?
freeonly
35 dni stara kvetina uz pekne rozkvita, dufam ze to takto bude pokracovat a pekne to zhustne. Mimochodom neviete co by jej mohlo chybat? Dva zozltnute listy som z nej dal dole, uplne zospodu. Ze by uz zacala pomaly zhadzovat nepotrebne listy?
anon8791313
Ty listy nestříhej a nech je na kytce. Odpadnou postupem času a můžeš je pak vyhodit, aby nezačaly plesnivět. Zatím ještě mohly kytce posloužit.
freeonly
No neskoro, nabuduce. Dakujem za radu aj tak.
šulko
Do hliny zalievaj s PH 6,3 min. Možno preto aj żĺtnu listy. 5.6 sa dáva na hydro alebo kokos. Na listy striekaj aspoň PHYTAmin dosiahnes lepšie výsledky . Inak pekný boxik :) Mám niečo podobné ale ja som tam narval 200w cfl na E40 :D . Btw rozmýšľaj o SCROG kvôli priestoru s autoflower sa nestriha ani netrimuje. Sposobujes tým stres a čupka neporastie. Listy odpadnú aj samé.
Ps. Daj si do miestnosti s boxom zvlhcovac vzduchu najmä pri raste (vlhkosť udržiavaj aspoň na 50%) ona sa ti odvďačí a stiahne to teplotu v boxe aj o 2 stupne :)
Veľa zdaru
freeonly
Cau, okej dakujem za radu. Skusim zvysit PH zalievky nad 6. Zvlhcovac nemam tak to riesim poharom vody v boxe a obcas to porosim. Obaval som sa aj ja ze mi to preraste, ale zatial mam taky pocit ze s tym problem nebudem mat. Rastliny sa mi zdaju dost male na to ze su v hline uz 40 dni. Scrog zatial neriesim, skusam ich ohybat, aby sa svetlo dostalo aj na nizsie palice.
K tomu svetlu tolko ze som tam dal na skusku toto, uvidim co z toho bude. Chcel som tiez poriesit 200w cfl, len sa bojim aby som to v takom malom boxe stihal odvetrat. Dalsie kolo pojdem bud v tomto, alebo kupim stan aspom 70x70x150 a do toho bud 200w cfl, alebo som uz pozeral aj na led panel. Urcite by som uz nesiel autoflower odrodu, ale klasiku. Mam este nejakych 5 semien auto, tie chcem dat ta balkon, aj ked mam balkon orientovany na vychod tak neviem ci sa to vobec oplati.....
freeonly
Holka č. 1, dnes 39 deň.
freeonly
Holka č. 2, dnes 31 deň.
šulko
Realny prikon 200Watt CFL je len okolo 150Watt (mam to odmerane) takze sa neboj nieje to az taky strasny extrem. PC Case je dimenzovana na XY ventilatorov ci 120mm alebo 80mm takze kludne si este jeden dokup. Ja to mam riesene tak ze 2x120mm mam riesene s predu na pritah a 1x 120mm na odtah vzadu + 1x 80mm na ofuk v smere vetracieho prudu a v boxe mam maximalne 30 stupnov aj to jedine ku koncu dna kedy je PC case rozhorucena od celodenneho svietenia takze sa neboj ze neudrzis teplotu.
freeonly
No okej, skusim nieco vymysliet. Len si musim premysliet vi sa mi oblati prerabat PCbox, alebo rovno kupim stan. V PC mam zavity na ziarovku e27. 200w bude e40.... + este dokupit vetrak... No neviem. Vidim to na kupu nejakeho kompletu a mam po starosti.
anon8791313
Kytky jsou dosti prťavé, vidím to na pár brk z každé. Holt auto semena :/
freeonly
No to teda su cakal som viac. Ale ako som uz pisal, dalsie kolko v boxe urcite nepojdem auto. Semena co mi zostali dam na balkon, tam snad podrastu viac.
anon8791313
Tak i ze samonakvétaček se dá celkem sklidit, na Cream Mandarine jsem měl kolem 30 g a stejně tak na Mazaru nebo Blueberry, ale je to hodně o štěstí. Zasadíš 3-5 semen a pořádně se povede třeba jen jedna dvě (a někdy ani to ne). Jestli jdeš příští kolo do boxu, zvaž spíše klony od zdejších zahradníků, dá se narazit na celkem mňamky.
freeonly
Isiel si to pod lampu ci vonku pod slnkom? Pod moj nizky vynos sa urcite podpise aj osvetlenie v boxe. Od tich CFL co tam mam, nemozem cakat zazraky. Ale este som neni na konci, tak sa to snad este trochu nafukne. 🤔
anon8791313
Měl jsem je doma a svítil jim tuším asi měsíc 250W MH a pak zbytek 400W komb. růst i květ. Ale jak už jsem psal, povedla se vždy tak jedna dvě kytky a to jsem pokaždé dával klíčit 5ks. Zbytek buď nevyklíčil nebo byly kytky malé (pak se mi většinou nepodařilo efektivně vyplnit prostor v boxu) a měly řídké paldy...

No prostě od semen radím dej pauzu a kontaktuj nějakého matkaře z bazaru, sám jsem nějaké před nedávnem bral a jsem spokojen. Myslím, že by si pár kousků mohl přihodit k těmto samonakvétačkám. Ať vyplníš prostor. A můžeš je hned po zakořenění přepnout, ať nenarostou. Na konci tak neproděláš na elektřině
freeonly
Prosim vas o nazor.
Dalsie kolo by som chcel ist v novej zostave. Nechcem nic velke, skor nieco diskretnejsie. Nasiel som tento komplet :

https://www.alfagrow.sk/doporucene-...0w-60x60x150cm/

Co si o tom myslite? Co by ste na tom zmenili? Pripadne viete mi odporucit nejaky iny komplet v podobnej cenovej hladine?
:slizoun:
Vopred vam dakujem za dotazy.
Funny420
Jo,zmenil bych odtah(vko solidne rvou) a svetlo za 2 QB desky (jedna po 100w a 3000kc) a nebo nejake vero aspon 150w. A doporucim ti tohle-ser na komplety,zadny ti nebude 100% pasovat. Radeji si to poskladej sam :)
anon8791313
Jak píše Funny420, vko není moc dobrá volba. Taky jsem si ho v minulosti pořídil a je vhodný spíše na přítah. Spíše bych ho nahradil nějakým TTčkem. V tom setu nevidím pachový filtr a pokud chceš něco diskrétnějšího, pacháč by měl být součástí.
freeonly
Ten pachac tam chybal aj mne. No ako vidim tak budem musiet nieco vyskladat sam, aby to bolo tip-top. Este raz vam dakujem za nazor.
freeonly
Po vikende som sa vratil domov, kvety trochu zhustli. Dnes som zalial iba cistou vodou, blizny zacinaju dost hnednut tak uvidim ci to este vobec budem hnojit.

Kolko myslite ze jej este chyba? Na to ze je to oba 37. Den sa mi to zda dost vyzrete...
freeonly
Tejto holke pekne zhrubla stonka a zacina sa pekne obsypavat bliznami. Skusil som ju ohnut tak ze vrcholec smeruje k ziarovke na pravo a druha ziarovka na lavej strane boxu svieti na spodky, chcem tym dosiahnut aby sa spodne palicky trochu vytiahli do vysky. Uvidim co z toho bude po par dnoch. Tiez som zalial iba cistou vodou, PH medzi 6 a 6,3 ako ste mi radili.
freeonly
Mam aj jeden windoor ktory som vam doteraz nepredstavil. Zo zaciatku to bolo zakrpatene, ale casom sa topekne rozrastlo a vytiahlo do vysky. Tiez to zacina byt pekne pocukrovane, ale co ma netesi zacali sa na nej objavovat samcie plody. Gule som pekne otrhal a necham to dalej rast, uvidime co cas prinesie.

Celkovo vsetky 3 kvetinky su dost zakrpatene. V growshope mi hovoril chalan ze to je seedbankou. Vraj budhaseeds automaty su celkovo slachtene na male nenapadne rastliny. No moze byt... 😎]
freeonly
😎
freeonly
Rastliny zacali dost razit, budem asi musiet vystruhat nejaky pachac😂. Celkovo podla mna vyzeraju v dobrej kondicii. Uz cakam kym ta jedna najviac rozkvitnuta dozreje a tesim sa co to bude zac. 🙂
freeonly
Uz prelievam iba cistou vodou. Trufate si odhadnut kolko dni jej este chyba? Ak moj pokus niekto sleduje 😂🤣
šulko
Týždeň :) máš to pekne ;-)
Trisuli
Za mě klidně i více jak týden...
freeonly
Nemam mikroskop a viem ze podla farby pestikov sa neda presne odhadnut kedy treba kosit, ale hnede zacinaju prevazovat nad bielymi. Pockam este par dni a uvim ako to bude vizerat. Nechcem zase aby som to presvihol a mal z toho uzemnovak. Inak rastlina vonia krasne citrusovo, uz sa tesim na ochutnavku. 😎
freeonly
No dnes rano mi to nedalo a rozhodol som sa ju oholit od listov. Necham ju v boxe posledny den pod svetlom a zajtra jej dam 24 h. tmu. Potom ju seknem a zavesim. Snad som to neposral...

Prve dve fotky oholena rastlina, pripravena na finish.

Dalsia fotka rastlina cislo 2. Pekne sa rozrastla a povytahovalo sa z nej dost kvetov. Hlavny vrcholec mam nahnuty na stranu aby sa to cele pekne presvietilo. Uvidime co bude z tejto, zacina to vyzerat celkom zaujimavo.
freeonly
Dnes som to sekol dole. 18g mokreho. Dufam ze aspom 5 g tam zostane po suseni.
anon8791313
Škoda, že nebylo více kytek, mohl si mít i více kuřiva ;)
Funny420
Spíš škoda,že jsi použil automaty :) Výsledek by byl s fotoperiodama určitě lepší. Takhle budeš mít cca 3-5gé. (většinou to je tak,že když mokrou hmotnost vydělíš 4 nebo 5(u každé odrůdy to je jinak),tak dostaneš přibližný výsledek suchého). Ale zase nabyté zkušenosti za to stojí. Sám jsem z prvního growu v pc bedně měl 7g,ve druhém kole už to bylo 21,takže věřím,že příští kolo těch mojich 21 hravě trumfneš,jelikož jsem i tak udělal hodně chyb. Jinak doufám,že kvalita ti vynahradí kvantitu :)
freeonly
No este je tam stale ta 1, prevazuje na nej sativa tak ze dost este rastie aj v kvete. Skoda ze neviem ake su to presne odrody. Myslim ze na tej bude tak 3x viac pokial nic nepokazim. Verim ze tato co som uz skosil bude kvalitka (uz som to musel kostnut) 😀.

Mas pravdu, fotoperiody by dopadli lepsie.

Pripojim aj fotku.

Zdarrrr.
freeonly
Ahoj zahradkari. Smoke report zo skoseneho kusku je asi taky ze to bolo velmi dobre, ale velmi malo. Tak malo ze som to ani nestihol odvazit suche 😀. Vona bola zemita s miernym nadychom citrusu. Stav bol dost high, chytilo ma to do par minut od aplikacie. Chut nebola nic extra, myslim ze sa pod to podpisal nedostatocny flush pred kosou. Aj ked som uz cital ze plagronom sa moze ist kludne az do konca... Neviem, skuste povedat v com to mohlo byt...

Mozno niekto postrehol ze som do tohto vlakna pridal aj fotku windooru, ak by to niekoho zaujimalo tak pridam fotky ako to momentalne vyzera. Osekal som z nej velke listy a uz tyzden poctivo flushujem. Myslim ze cez weekend pojde dole. Sisky su brutalne pocukrovane, ale vsak dost riedke.

😎
dekl
citace:
[i]

Mas pravdu, fotoperiody by dopadli lepsie.

Pripojim aj fotku.

Zdarrrr. [/B]


Velice krásný paličky :)
freeonly
74. den. Holka pekne nabera na objeme. Hnojim stale plagron alga bloom do kazdej druhej zalievky. 2 dni som neotvoril box a nestacil som sa divit ako to pekne kvitne.

Som velmi zvedavi na zaver, zatial sa do vyvija nad moje ocakavania.

Dakujem vam za odpovede a za K+.

Zdravim vas.
freeonly
Prelievam cistou vodou, chcem aby sa zemina uplne precistila od hnojiva. Som zvedavi kolko g z nej bude. Rozhodol som sa ze budem trpezlivy a pockam si a nebudem odoberat ani vzorku na skusku 🤣. Dufam ze sa mi to podari, lebo vyzera to velmy chutne.

S akym PH roztoku mam prelievat? Necham trosku vyssie ako som daval doteraz? 6 - 6,3.
freeonly
Ahoj, pridavam par fotiek hlavnej palice fotene v boxe, sory za kvalitu.
Sisky su pekne huste, tvrde a neskutocne vonave. Blizny su tak 50/50 hnede/biele, na spodnejsich siskach je to skor 40/60. Par dni este pockam. Zaver si predstavujem tak ze rastlinu necham 2 dni v tme a potom pojde dole.
Svietim stale 20/4.

Cus. 😎
freeonly
Dnes som holku trochu ostrihal od listov, do rana bude pod svetlom a potom 48h tma a kosa.
Tipne si niekto kolko g na nej bude? Vitaz dostane K+ 😊

Cuuuuus.
anon8791313
5,5 g tipuju (ale preju vice)
Stan43
Tschus!
Vidím tam presne 7.5g pekného kurivka 🤩 Samozrejme prajem viac :D nech to chutí :)
AladinXXX
13g
Trisuli
10,5
Keir
12,5g :)

Inak na tej fotke v terarku je acanthoscurria geniculata ? :D
freeonly
Ahoj, nie nie je. Je to Brachypelma smithi 🙂
Funny420
vidím tam rovnou desítku :)
dekl
15g vidí oko mé neznalé :D (věřím v tu kytičku, je totiž pěkná!)

-prvně bych tipnul 10, ale to už tady je, tak přeju 15 :)
Vana
Moooc pěkný to máš :) tipuju 14 :)
freeonly
Cau kolegovia,

Tak dnes bola kosa. Sisky som ostrihal od listov a zavesil do boxu. Nechal som zapaty iba mali vetrak na odtah nech sa tam trochu hybe vzduch.

Inak dakujem za tipy, mokreho toho je zhruba 61g. Necham to poriadne preschnut a zavriem to do pohara nech sa to este trochu vysperkuje 😋

Ked to bude ready tak to odvazim a vyhlasim vyhercu.

Zatial cuus.
Keir
citace:
Původní příspěvek od freeonly
Ahoj, nie nie je. Je to Brachypelma smithi 🙂


Aha :D Nevidno oranžovú farbu vôbec na fotke preto som myslel že geniculata :D
Ale pekná veľká už je :) Ktorý zvlek ?


A aby som nebol offtopic, tak počítaj tak cca 10-20% z tej váhy ostane. Naozaj pekný grow, som zvedavý na konečný výsledok :D
dekl
Není to brzo šmiknutý? nebo se mi to zdá?
freeonly
Keir : fuha uz to ani neratam, ale nejakych 15 urcite. Mam ju 4 roky. Ked som ju kupil bola nejaky 4. zvlek.

Dekl: nooo moze byt ze som ju mohol nechat este par dni, ale uz moc nie. Zavesim sem fotku suchecho, tam to vyzera viac dozrete. Posud sam.
freeonly
Ahoj, tak vcera vecer som to pozrel a vypada to byt suche. Zavrel som to do poharov a medzi tym som to odvazil. Verte ci nie ale navazil som presne 17,1g.
Vytazom typovacky sa stava dekl ktory bol najblizsie.

Inak ten vrcholec, ktoreho fotku som pridal v prispevku vyssie mal cez 5g.

Casom mozem pridat aj smokereport ak ma niekto zaujem.

Zatial vam dakujem za vsetky prispevky a rady, ktore ste mi sem pisali. Ziskal som vela skusenosti a do buducna sa budem vediet na pest lepsie pripravit. Snad som sa poucil na vlastnych chybach, ktore som spravil. Pestu zdar.

Cuuuus.
dekl
No ono to po vysušení vždycky vypadá zralejší, ale to je jedno, já sám mám rád ty aktivní stavy, takže bych bez mikroskopu nejspíš dopadl stejně, vypadá to teda luxusně :) Přeju příjemný kouř :winner:
šulko
Ten smokereport by som poprosil :-) pekná práca :-)
freeonly
Slape to ako cista sativa, dobra nalada, neni som ospaly ako po inych modeloch. Chut super, a hlavne po tom co to je dlhsie zavrete v pohari. Skoda ze neviem presne ktory model to je...
Celkovo spokojnost po vsetkych strankach. Neviem co by som k tomu este dodal....

Proste parada.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma