Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Fialový pomeranč - kokos, 600W + 250W - Klikni zde pro originální téma
Legy
Ahoj,

po hodně dlouhé odmlce jsem se rozhodl udělat nové kolo ze semen. Řekl jsem si, že ze semen už nikdy, ale různejma okolnostma jsem byl donucenej to tak udělat. A vlastně jsem byl i trochu rád, protože se dostanu na odrůdy, který jako řízky neseženu a tak jsem si dal s výběrem záležet - když už semena, tak ať to stojí za to. :P

SetUp

Box: 150x80x200 a 70x70x160 nebo 170, teď nevim
Světlo: 600W dual Osram Planstar, 250W HQI na růst a 250W HPS růst, Philipsky
Substrát: Plagron coco light
Hnojky: Jungle in da Box
Květináče: 6L
Odtahy s pacháčema, ofuky, čína Phmeter (na každý kolo ho ale kalibruju), EC metr mám taky, ale neměřím většinou, vlhkoměr, teploměr, odvlhčovačky, ruční zvlhčovač, síť a další doplňky.


Vybral jsem odrůdy, na který jsem měl vyloženě chuť dlouhou dobu. Do malýho boxu dám netřeba představovat, pomerančovou pecku Orange buda. Vybral jsem si ho kvůli chuti - miluju pomerančový příchutě a vůni a taky kvůli neskutečně kreativnímu stavu, kterej jsem kdysi zažil, když jsem dostal ochutnat :)

Jako druhý jsem si vybral hybrid mezi právě Orange budem a Criticalem. Critical orange punch. Z Orange budu neočekávám žádný velký výnos a tak se to pokusím "dohnat" na týhle pecce, která podle obrázku a popisů vypadá velice potentně! Chuť bude taky jistě velice zajímavá, protože criticala+ 2.0. jsem ze semen už jel a byl moc dobrý a když k tomu připíšu chuť pomeranče.... :)

A jako poslední jsem si vybral specialitku, chtěl jsem něco barevnýho a protože se v purple strainech nevyznám, náhodou mi do nosu cvrnklo tohle. Ayahuasca. Nevím, jestli se mi podaří docílit fialový barvy, je na to potřeba i chladnějších teplot, ale genetický předpoklady tam jsou, tak se třeba vybarví i v teploučku ;)

Vůbec nevim, co od tohohle kola mám čekat.

1.3. jsem zasadil semínka, 10x COP, 5x OB, 3x AY (2 semínka jsem si schoval). Dohromady chci 16 kytek (12x velký a 4x malý box). Uvidíme, kolik vzejde semen. Ale klíčivost jsem za celou dobu měl 98%, takže očekávám, že všechna. Jednou jsem měl klíčivost i 120% :D (ze dvou semen byly 4 kytky)...

Těšim se na to překvapení, co mi, ale i vám tohle kolo přinese, nicméně nebudu raději očekávat moc, abych pak nebyl zklamanej... ;)
Legy
Klíčivost byla opravdu 100%, ale 2 mláďata to nedaj. Jedna Ayahuasca má nějaký slepený a zkroucený děložní lístky, vyjel dokonce rovnou žlutý, takže nějaký kripl, bohužel, ta nejspíš pojde.
A jeden Critical Orange Punch sice vyklíčil (opatrně jsem odhrnoval hlínu, než jsem se dostal na semínko), ale tim to pro něj nějak skončilo. Malinký klíček, ale dál nejede. Párkrát jsem takhle zachránil kytku, že jsem ubral hlínu, když se třeba musela v hlíně otáčet nebo z nějakýho důvodu nemohla vyjet na povrch stejně rychle jako ostatní, ale tady to asi nepomohlo... :/

Přemýšlím, jestli nakonec dam 9x COP 1x OB a 2x AY do velkýho boxu a 4x OB do malýho a nebo dám 2x OB a 2x AY do malýho a 9X COP a 3x OB do velkýho... Chtěl jsem vidět, co udělá ta fialka pod 600 W, ale zase tam nechci mít 3 modely a navíc mám vyzkoušený, že palice jsou pod 250 W i pod 600 W téměř stejný, takže možná tu fialku odjedu nakonec pod 250 W.

K semínkům jsem dostal od Dutch passion navíc Orange bud auto 3x, tak si tu o ně možná zasoutěžíme. Buď jako tipovačka na závěr nebo vymyslim něco v průběhu, ještě nevim. Sice stojí jinak litr (což teda nechápu :D), ale já je asi nevyužiju. Mám tu taky 5x regular semínka Hippie Crippler. Odrůda, kterou seženete málokde. Semínka poslaná poštou od oldchool breeders z Ameriky ;) Dostal jsem jich 10 jako dárek ke GG4, ale odjel jsem jich jen pár. Bylo to dobrý a zajímavý, rozhodně nic, co by zkriplilo hipíky :D Výnosově to bylo slušný a dávalo to taky hezky, prostě dobrej, ale hlavně dost nevšední gen. 2 semínka jsem si schoval, zkusim zkřížit Gorilla glue, co se mi nepovedla odjet ani jedna kytka, protože všechno zhermilo a tyhlety Hippie cripplery, co z toho vznikne :P Teda když na to bude venku v křoví někde prostor :)


Zatim pic!
Minus
Mno z vlastní zkušenosti mohu říct že Orange bud má celkem porenciál co se výnosu týče neboj nebudeš sklamanej
Legy
Ahoj. Dneska po 16. dnech od zasazení semínek

Zatim je to nuda, neděje se nic zajímavýho... :/ Kytky jsem dneska přesadil a zalil 80% dávkou hnojkama na růst, + calmag + trochu kořenovýho stimulátoru. Ten kriplik Ayahuascy se trochu zmátořil, dám mu šanci a buď odjede skříň a nebo půjde ven někam :) A jeden Critical Oragne Punch je nějakej divnej, místo větve mu nahoru roste list :D Ale pod nim začínají růst 2 patra, tak snad se ještě rozjede. Nechci mít kytku jen z listů :D

Kytky občas orosim, když jdu kolem a dneska jsem jim zapnul odtah... Uvidíme, jak pojedou dál.

to Minus: snad máš pravdu :P

1. před přesazením
2. kriplik AY se celkem zmátořil
3. kriplik COP, kterýmu místo větve roste ve středu list :D
4. při přesazování krásný kořenový bal
5. po přesazení, zalito, oroseno :)
Legy
Teda to byl průser... Tohle kolo mi přinese víc zkušeností, než bych čekal a chtěl... A věřím, že pomůže i někomu z vás, kdo budete mít stejný problém s listy, jako já.

Místo toho, abych řešil ohýbání a dilema, kdy přepnout jsem řešil to, aby mi kytky nechcíply a přežily. Šlo to pěkně rychle, ze začátku pár listů na pár kytkách a pak to měl téměř každý list na každý kytce a kytky začaly pomaličku světlat (asi, jak s tim svinstvem bojovaly). Nikdy jsem neměl potřebu kytky něčim stříkat, vždy to bylo v pohodě (až na jedno kolo, kde mi zhebly 4 kytky v malym boxu a já nevěděl, co to je - byl to ten samý problém jako nyní a já to sváděl na genetiku, protože ve vedlejšim jelo všechno ok - teď už vim)

Když jsem viděl, co s těma listama je, myslel jsem, že to bude ok a neřešil to, ale strašně rychle se to stupňovalo a mě málem polilo, když jsem viděl, jak se to rozjelo. Začal jsem spekulovat a dospěl k názoru, že za to může velká vlhkost v boxu (i 96%) a je to nějakej bordel houbovito-plísňovýho typu. Zapnul jsem odtahy, oba větráky, odvlhčovačku v místnosti, co používám v květový fázi, koupil jsem fungicid, postříkal to a EJHLE! přestalo se to šířit a všechny nový listy jsou zdravý. Postupně otrhávám ty napadený listy. Fleky na ostatních listech jsou stopy po postřiku.

Nechci to zakřiknout, ale vypadá to už zažehnaně. Posuďte sami. Příští zálivka bude jen 20%, vidím lehký stopy přehnojení, ale chtěl jsem jim dopřát, aby nabraly sílu po takový bitvě.

4. fotka a ty další jsou po aplikaci přípravku
Legy
A takhle to vypadá k dnešnímu dni.

Orange budi jsou v malym boxu, kam jsem je dneska dal, vyplnim s nim prostor a přepnu.
COP a AY jsou ve velkym, rozmístěný a jakmile se povytáhnout, taky je čeká síť a ohýbačka. Všechny až na tu jednu pomalou AY jsou zastříhnutý.

Orange bud všem ujel, jede narozdíl od ostatním mnohem rychleji...

Ayhuyasca jsou ty 3 kytky vpravo (v každý řadě ta poslední napravo)

Až budu mít chvilku, tak ty fotky a přípravek dám ještě do vlákna problém s listy, protože jsem nemoh svůj problém vygooglit a najít řešení. Už jsem se bál, že přijdu o peníze a snahu do toho vloženou, ale dopadlo to dobře, aspoň prozatím, "ťuk ťuk ťuk".
Legy
Pokračujeme dál a zároveň si dáme první soutěž.
Vyhlašuji soutěž o tipovačku, kde se ptám "Kdy budu sklízet Orange buda z boxu 250W ?" Přepnul jsem 4.4., takže dneska to je 6. den květu. Soutěžíme o 5x regular semínka Hippie Crippler dovezená z Kanady a platí tipy do konce dubna. Kdyby někdo měl stejný tip, platí tip toho, kdo byl rychlejší.

Z čehož vyplývá, že jsem OB jsem tedy přepl a teďka ohýbám a vyplňuji, co to jen jde. Hnojím menšíma dávkama a postupně zvedám. PH 6,0-6,2 a budu časem snižovat.

Druhý box je pomalejší, kytky jsou menší, ale hezky košatý. Hlavně Ayahuasca má brutálně nasázený patra blízko sobě a je to takový velký lopuchkapusta. Postupně ale všechny kytky roztahuju, vyplňuju prostor a pomalu uvažuju nad přepnutím. Zatím není nutná ani síť, jedou rovnoměrně. Hnojím opět střídavě silnýma dávkama. Nejspíš dneska nebo zítra přepnu ;) - Už se na to těším, je to 40 dnů od zasazení totiž...

Fotky jsou z malýho boxu s Orange budem.
Legy
A tady velký box s Critical orange punch a vpravo Ayahuascy + celkový foto mýho panoramatu - tenhle pohled zbožňuju :)
Broskvin
Zdarec Legy!
Jsi borec, že jsi zvládl tu situaci s plísní. Vypadalo to, že ti to vše umře!
Máš to pěkný, budu sledovat. A rád bych si tipnul (free semínka by byly super) a myslím, že by jsi mohl sklízet tak 28.5 :P
Legy
Další týden za námi. Zase se mi vrátila ta nemoc/asi plíseň a do toho kroucení listů. Tohle kolo je samej průser :( Kytky jsem dneska asi 2 hodiny protrhával od nemocných listů a provzdušňoval, protrhal spodky a jsou to teď krásky! :) Holky ve velkym boxu jsem všechny vyndal, aby ke každý z nich byl dobrej přístup a velice pečlivě postříkal tim samym prostředkem + savem vystříkal stěny boxu + dno. Snad to pomůže, protože jestli ne, asi se ze zoufalství rozbrečim. Nebo hůř, chytnou to v květu, kdy už nebudu moct aplikovat prostředek - tohle bylo naposledy, aby to nebylo pak na palicích...

V malym boxu (13. den květu) zohýbáno pod sítí, ve velkym (7. den květu) zatim bez sítě (i tu jsem ostříkal radši savem - zminulých kol na ní byla pryskyřice a ta občas taky plesniví). Vysoký stonky jsem "zlomil" - ušetří se kolínka, je to efektivnější a teď, dokud jsou v růstový fázi po přepnutí je to gumový, takže to nepraskne, ale jen se přizpůsobí - a to chceme ;)

Držte palce! :)

1. Kdyby někdo věděl přesně, co to je, bud rád za radu. (listy nemusly být ani skvrnitý, ale začaly se kroutit směrem nahoru a v krajních případech list takto uschnul) - stávalo se mi to i dřív, ale jen v malym množství a jen občas, ale teďka to bylo víc. Nicméně i teď to nejspíš zmizelo, ale ty rezavost/plíseň nezmizela, nebo ne úplně. - Snad teda teď už ano...
2. Malý box zohýbaný
3. Velký čerstvě po postřiku (ty fleky na kytkách a listech dělá ten postřik, není to ta nemoc!)
4. Celkový pohled
5. Velký box po zohýbání a srovnání
Legy
A pro prakticky nulový zájem o soutěž ji ukončuji a jako vítěze vyhlašuji jediného účastníka - Broskvina . Tímto gratuluji, slíbená semínka ti pošlu na adresu, kterou mi prosím hoď do PM a jako bonus ti dám na výběr z dalších semínek a dvou variant:

1. Po jednom semínku Gorilla glue od Zamnesie (feminizované), Gorilla glue pheno 4 od MBA oldschool breeders - Kanada (regular) a Ceres Kush (feminizované) dovezený z Holandska přímo z Amstru z coffee schopu ;) (všechno fotoperiody).

Musím tě ale upozornit, že mně ty gorilly hodně hermily, ale řekl bych, že si za to můžu sám, protože hermily obě - jsou z různých světadílů a různých krosů - navíc jedno regular a jedno feminizovaný. Vystresoval jsem je, protože jsem je zaléval vodou s extrémně nízkým PH, protože jsem ho neměřil. PH bylo 4 někdy i 3 a kdo ví, jestli ne ještě i míň. Chtěl jsem si je nechat, že je pak mezi sebou různě prokřížím a udělám si vlastní semínka a odrůdu, kdyby byly samci ;) Ale nakonec je dám do světa. Ceres Kush byl fakt dobrej, výnosový a moc příjemný kouř, takový fakt chill :)

2. Originál balení 3x Orange budu automatu od Dutch passion.

Dej vědět, co sis vybral. Měl jsem to připravené pro další, druhou soutěž, ale vzhledem k nezájmu mají ostatní smůlu a tobě gratuluji a děkuji za účast.
Legy
Boj nevzdáváme a jedeme dál.
Malý box už zastavil růst a začíná kvést, takže tam už budu jen v průběhu občas protrhávat spodky, který nebudou mít světlo nebo listy, na který leze nějaký svinstvo a ve velkém se to taky začíná zpomalovat a rostou poupátka. Až teda na 2 Ayahuasky, těm se moc nechce, ale i tam je vidět, že se něco děje ;) Dneska jsem jim dal síť , provzdušnil a zmordoval do roviny...

Dneska holky plnou dávku podle tabulek a příští dávku nedostanou naopak zase nic, ať se nepřehnojují a je to trochu čistější :)

Protože se jede ze semen, nevyvaruju se zmetkům a tak v malym boxu 1 a půl kytky divně nakvétá, má jakoby 2 palice vrostlý do sebe, někde jsou i vidět 2 hlavy, což neni naopak ku prospěchu, jak se může zdát, že by byly 2 parádní palice, ale bohužel, je to samý list a málo chloupků a málo chloupků - malá vásledná palice :(

Ve velkym boxu zatim celkem OK, ale jedna Ayahuasca nejen, že je pozadu, ale má stonky tlustý jako prsty a na konci na 5 cm délky stonku asi 10 topů :D Pokusil jsem se ten lopuch vyfotit, ale neni to moc vidět. Každopádně brutalita, ale to je lepší vidět naživo :)
Legy
Problém s nemocí/plísní se zdá být stabilizovanej a tak teď myslim už jen na to, jak to celý dopadne. Takhle to vypadá po dalších 14. dnech.

Jednoho Orange buda sem musel vyhodit, měl úuuplně planý palice. Přemýšlím ještě nad jedním, ale to by mi tam nic nezbylo a navíc tyhle nejsou tak hrozný. Jsou špatný, ale ne tak tragický, jako měl tamten...
Z 5 semen byla jedna kytky úplně na vyhazov, druhá skoro na vyhazov, třetí bude mít kulatý malý, ale asi tvrdý paldy (tipuju jako na obrázku na fotce v mym uplně prvním příspěvku), a další 2 maji palice sativácký, vyšší, do špičky. Z 5 semen mít 3 druhy kytek je podle mě špatná stabilita genů a rozhodně to chce selekci pro matku!

Nicméně jsem to uvítal, je to vzdušnější, menší šance na plíseň, světlo maji i spodnější části palic, je to tak kultivovanější :)

Opak je Critical orange punch, kde jsou všechny kytky na tom dost podobně. Trochu jsem to všechno protrhal, aby měly světlo i spodní části palic, je to tak nasekaný na sebe, že světlo nešlo vůbec do spodních částí... A Ayahuasca snad taky nebude úplně marnej gen a už teď jsou tam vidět lehký náznaky fialový barvičky, tak snad bude opravdu barevná :)

Hnojim ve střídavých intenzitách. Někdy dám 60% dávku, někdy 100%, někdy jen 30% nebo vodu a k tomu různý množství Xka, jakožto stimulátoru... Zjistil jsem, že to kytkám a výsledku vyhovuje víc, než tam celou dobu valit 100% množství...

1. a 2. - "palice" vyhozený kytky
3. kulatá palda
4. sativácká palda
5. špatná, ale ne tak tragická palda dalšího "zmetka"
Legy
Ayahuasca a celkový pohled
Pítr90
Čau, od jaké banky máš semena? Od Natural seeds? U těch je nestabilní gen úplně normální 😉
Legy
Čus, od Dutch Passion... S nima sem měl vždycky všechno OK, ale Orange Buda si od nich už nikdy nevemu...
Legy
Pokračujem dál. Začínám bejt trochu zklamanej. V malym boxu (tedy Oragne Budi), jeden jsem zalil už vodou, je zralej, druhý kvete luxusně! A další 2 kvetou hůř, oba ale rozdílně, jeden dělá zdegenerovanou kouli a druhý kvete do špičky, ale takový úzký... No prostě, měl jsem 5 semen stejný odrůdy ze stejnýho balení a mám 5 různých kytek! Proč já? Když koukám na vlákna ostatních, maj kytky ze semínek jednu jako druhou, nechápu... :D

Critical Orange Punch ve velkym boxu je špatnej, úroda bude mizerná, už teď jsou vidět sem tam hnědý pestíky, tzn. nakvétací boom začíná ustupovat a jsou to ve většině případů takový chcípáci, až na jednu úplně vlevo...

SELEKCE na matku je prostě ALFA OMEGA všeho, nemůžu si pomoct. Asi si vyšlechtim vlastní matku a budu dělat řízky, protože sehnat dobrý geny je problém a semínka jsou nejistá a trvá to dlouho... :/

1. pěkná, velká, stále rostoucí pálka Orange budu
2. zralá palice Orange budu
3. celkový pohled (4 různý kytky, ale stejná odrůda... :D )
4. nejhezčí Critical orange punch
5. celkový pohled tý mrňavý mizerie... (palice kolikrát tlustý jenom jako jeden prst, i když to třeba tak nevypadá na první pohled)
shivasambhu
Čau čau. Fandím Ti.

Od začiatku mi, ale "neštimoval" ten výber strainov.

Matku by to ale chcelo.... Tak vyber "dáke" fajnoty a jedem .....

drobné tipy odo mňa-haha- Apollo Haze, Aphasia Haze, Bubblegum od TH Seeds, LA S.A.G.E..... že brutal je Ghost Train Haze 1 od Rare... alebo od TGA niečo vziať.....hm... závisí od preferencií..... a š%tastí. A tiež potom vedieť, čo vlastne chceme nájsť. To matkárčenie je beh na dlhu trať.... :bounce:

Ale tisickrat lepšie vlastné rezivo....aj keď z jednej zdravej veselej femky......:guitarist
Legy
Ahoj, děkuju! ;)

Orange bud je dlouholetá klasika a chtěl jsem to vyzkoušet, ale už si ho nekoupim - zkušenost ;) A Criticala jsem taky měl a byl supr, tak jsem si myslel, že jejich kříženec by mohl bejt dobrej - opět omyl :D

Díky za tipy, na některý z jmenovaných jsem koukal, nevíš, jak jsou na tom s výnosem? Mám teďka za sebou výnosově míň úspěšná kola a všechno kvůli genetice, i když g/w jsem už taky měl, jenže tu genetiku mi matkař zrušil... :D
shivasambhu
Tak Ghost Train Haze 1 od týchto tu....

https://www.cannabis-seeds-bank.co..../prod_2117.html
Legy
Čus, abych to tu ukončil, tak takhle to dopadlo...

Jako první jsem sklízel Orange buda a asi po týdnu pak jsem začal postupně sklízet ten velký box. Nevim, čím to je, ale jak kytka dozrává, často jim světlají okraje listu a některý ty listy nebo špičky palic osychají a tak jsem sklízel postupně, podle toho, jak moc se to objevilo na každý z kytek. Aspoň mi z toho nejeblo, ale vopruz hroznej... :D

1. Sušina Orange budu, ale samozřejmě jich bylo několik druhů vzhledem k rozmanitosti fenotypu.
2. Postupný zrání Critical orange punch a Ayahuascy
3. Postupná sklizeň
4. Critical orange punch
5. Jedna z Ayahuasec
Legy
Další fotky

1. 1 feno Ayahusacy
2. 2 feno Ayahusacy
3. 3 feno Ayahusacy vsechno ze stejných semen a 3 různý kytky... :D
4. největší a nejhezčí palice, opět jedna z Ayahuasec
5. lehce nnerůžověly spodky

Bohužel palice nebyly fialový vzhledem k vysokým teplotám

Dohromady to bylo zhruba 0,5g/W, takže cca 440g. Kuřivo příjemný, bohužel silný kouř, který občas zaškrábe, ale začínám si na to zvykat, vyloženě chutnou, lehkou a ovocnou chuť jsem si sám snad nikdy nevypěstoval, nehledě na to, jak dlouho dělám průplach nebo jakou genetiku zvolím... :( :D
Orange bud je ale opravdu trochu do pomerančů
Ayahusaca je trochu od borůvek
Critical orange punch trochu svěžejší pomeranč, ale člověk tam tu chuť musí fakt hledat... :D
Stavy podobný a klasický - málo kouře lehčí, více kouře už tě posadí na gauč. Kromě Ayahuascy, tak ať vypadá brutálně a dáte si celý brko ve dvou, tak neposadí, je příjemná, energická, vtipná a lehčí, supr... S duchama si na tomhle pokecáš, až když vykouříš jointy 3... :D ;)
shivasambhu
Čauko. Vcelku pekný pest. Zmákol si to. Za mňa môžeš menej hnojiť. Podľa fotiek to máš stále ešte dosť nadupané výživou-podľa listov. Uvidíš.....pohoda...... Nech to rastie. Shiva

Inak ľahká ovocná chuť je trebárs Orig.Bubblegum TH Seeds. Od Serious Seeds som nemal tú česť. A aj Wappa je slušne ovocná.
Legy
Uz jsem mel lepsi, ale jak zkousim ruzny odrudy, ne vzdy to vyjde... A navic, tohle bylo kolo ze semen a to je risk na druhou... :/ Jj, vypadaji fit, listy moc nezloutly, ale hnojim jsem ke konci stridave, treba jen 30% davku, pak 50% pak 100%, pak cistou vodu, pak zase 40% a tak jsem to stridal a ke konci jen vodu.. Ale bohuzel, ta chut je to posledni, co mi chybi... Tak snad priste to bude lepsi ;) Diky vsem, co sledovali
shivasambhu
Ahoj. Ak môžem ešte jednu otázku. Čo chystaš na dalsie kolo? Teda či ho pojdes a kedy?..... S pozdravom Shiva. Fandim Ti.
Legy
Cus. Dalsi kolo pojedu az kolem rijna, az se trochu ochladi a bude to Chocolate orange a Big smooth z klonu. Ocekavam od toho hodne, takze doufam, ze to bude takovy, jaky se rika ;) A vzhledem k tomu, ze jsem jel Larry Og x The purps a Chocolate orange dela prej podobny paldy, jen jeste o trochu vetsi, tesim se na to priserne! Snad se klukum povede genetiku zachranit a udelat klony... Byly drobny problemy...

At se dari ;)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma