Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
kdy nejpozději sklízet - Klikni zde pro originální téma
Smoker of weed
Chtěl bych se zeptat kdy nejpozději sklízet outdoor v našem podnebí (v květináčích), vzhledem k tomu, že některé odrůdy se sklízí ke konci října (některé sativy).

Kámoš mi totiž říkal, že to prý v našich podmínkách nedokvete (ty modely u kterých je napsaná sklizeň na konec října-jsou prý ideálnější do teplejšího podnebí Španělsko, Itálie,... tam to nemá problém dokvést).

Tak by mě docela zajímal váš názor na věc, jestli je to jedno a v pohodě můžu mít i modely, které se sklízejí ke konci října nebo čím dřív tím líp.

Jestli tomu tak je, tak kdy je ještě reálné v našem podnebí nejpozději sklízet? (vidím to tak na půlku října?). Potřeboval bych to vědět kvůli výběru semínek, aby mi to vše v pohodě stačilo dokvést.

Za vaše názory a připomínky budu vděčný.
ps: Jestli tady thread na toto téma už je, tak se omlouvám, ale nenašel jsem ho.
Díky
Growoli
muzes mit i tyto modely ale.musis je zatmivat....neco si o tom precti....proste je v osm vecer schovas do tmy a v osm rano je zase vytahnes na svetlo,zkratka aby.meli 12ti hodinovy rezim...takhle ti krasne dozraji....
hightweek
...nebo taky skleník rulez!!!.... :)
Leb27V2
zalezi od pocasia.minuli rok bolo leto do zaciatku decembra takze stihlo vselico
xaverius
Obecně plánovat sklizeň v našich podmínkách na 2. polovinu října ( a později) je celkem risk. Teploty velmi často ani ve dne nedosahují teplot optimálních pro kvetení a metabolizmus kytky se tím zpomaluje. Pokles teploty o 10°C zpomaluje biochemické procesy přibližně troj až čtyřnásobně. Navíc se do toho přidávají deště a s tím spojené plísně. Loni byl výjimečně teplý a suchý podzim, takže tyto pozdní modely zvládaly dozrát. To se ale nemusí opakovat.

Proto se používají různé techniky zatmívání kytek, jak popisují kluci výše, aby se pěstitel nemusel vydávat na pospas přízni či nepřízni počasí. Sám mám vyzkoušeno, že u španělských bank si musím připočítat přibližně 2 týdny k oficiálnímu termínu sklizně.

pěstu zdar
hypiz
Minulý rok jsem sázel Cheese auto od Dinafem cca 1.8. a plíseň mě to donutila sklidit až v půlce listopadu... Ale pozor, to bylo na balkóně a s ideálním počasí...
Leb27V2
Minuli rok bol vynimocne teply. Prvy krat som zazil co to je zbierat v decembri :D (1.-eho)
Leb27V2
Minuli rok bol vynimocne teply. Prvy krat som zazil co to je zbierat v decembri :D (1.-eho). len tak dalej a vyskusame aj na vianoce :D to by boli darceky!!! :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma