Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Prelite rostlinky - Klikni zde pro originální téma
TommyH
Čau lidi, tak sem to zmatlal... Kytky v druhém týdnu květu, květináč 5l zaléval jsem zhruba půl litrem vody a vše bylo v pořádku, kyti krásné, cca 50cm, gen PoG. No, chtěl jsem si zjistit EC, jestli dávám správnou dávku hnojiva. Tak jsem jeden květináč prolil čistou vodou z osmóza (ec0,4) dokuď mi neřekl výtok (zhruba 1,5l) ec vyšlo 2,2, říkám si fajn, trochu sem to přehnal, udělám raději průplach a každou kyti sem zalil tím 1,5l vody bez hnojiv, dokud neřekl výtok.. Čekal jsem snad 4-5dni než mi proschly květináče, těsně před další zalivkou jsem zjistil povadle spodní listy, nažloutlé, některé od okrajů hnedly a hlavně některé upadly sotva sem se jich dotkl. Tak jsem proplachl zase jednu kyti EC 0,8... No samozřejmě sem je debil zas zalil litr vody/květináč hnojkou a teď čtvrtým dnem pořád čekám až to proschne... Kytky jsou nahoře zatím pořád krásné, rostou ok, ale ve spodní části upadava samovolně čím dál víc listů, mám strach jestli mi kořeny nechytli plíseň, to by byla předpokládám Konečná... Jak.postuppvat?
Kazo
Pokud na ně nesvítí světlo tak je to normální. Kytka se tak zbavuje nepotřebných listů.
TommyH
Tak světlo na ně moc nesvítí, ale tohle se mi nezdá.. Začalo to zničehonic, zdravé listy upadají sotva se jich dotknu... Když je kytka 5 dní v mokru, asi to bude přelit é, otázka je jak co nejefektivněj postupovat aby se vše dalo zas do pořádku.
Kazo
Tak sem soupni fotku. Kdyby byla prelita tak ma svesene listy. Pokud ty listy zezloutly a upadavaji tak je to jak jsem psal. Kazdopadne je neprelivej. Nechej je proschnout a zalivej je normalne.
DrGrinspoon
Ako píše Kazo, spodné listy žltnú a odpadávajú. V každom prípade ak sa ti dá skus nasmerovať ofuk tak aby fúkal na hlinu zvrchu. Akú máš teplotu vo výške kvetináčov?
TommyH
Kazo: no všude čtu že se to má zalít tak, aby malinko vytekla zálivka drenážním otvorem. Jenže když to takhle ale zaliju, čekám vždy minimálně pět dní než to proschne což se mi zdá hodně. Mám 12ks 4,5l květináčů v boxu 80x80, takže ta kytka to prostě neodpaří... Takže otázka jakou dávkou zalévat... Večer hodím fotky, každý den sklízím hromadu listů.

Teplota cca 25C, jedu 4x Vero výkon nastavený na 250w
DrGrinspoon
Ak môžeš zdvihni výkon svetla aspoň na 320W - teplota do 30 stupňov je pri ledkách úplne v pohode- pomôže sa ti odpariť voda z kvetináčov rýchlejšie. Ono sú dve teploty, od ktorých závisí odparovanie vody z koreňového balu - jedna je teplota ktorú emitujú ledky a druhá ktorú emituje infračervené žiarenie - to práve pomáha k odparovaniu vody a pokial máš v boxe iba ledky Vero29 bez doplnkového IR spektra, tak to odparovanie prebieha oveľa pomalšie. Ak vieš po anglicky celkom slušne je to vysvetlené tu:

The number one issue growers have when switching to LED is their grow room temperatures. Leaf temperature is the actual parameter that ambient/air temp is influencing, and different lighting can effect the leaves differently. With HPS and other HID bulbs, they contain 2 forms of heat. Convection heat from the excited gases temperatures in the arc tube, and also IR energy that is radiated in the beam of light itself. IR heats surfaces on contact, and has the most impact on leaf temperatures. HID growers are forced to lower their ambient temperature to fight the IR heat in order to maintain ideal leaf temperatures(both surface and internal).

LED’s do not emit IR and as a result, do not heat up the leaf surface, in addition to their general heat load reduction they offer. To maintain ideal leaf temperature keep metabolic rates high, growers need to run an average of ~5-8˚F higher ambient temperatures than in their HID environments, targeting 80-85˚F. With the higher ambient temperature, the internal leaf temperatures are maintained in the ideal range for vigorous growth and nutrient uptake can take place.
Kazo
Ano, melo by se to zalevat s vytokem ze spod kvetniku. S prosychanim pod led nemam zkusenosti, jedu hps. Snad jen zlepsit cirkulaci vzduchu. Nebo jak pise drginspoon
TommyH
No já mám ty boxy dva se stejnou watazi, a víc si dovolit nechci, kvůli spotřebě, teplota mě opravdu netrápí ty cipy jsou poddrivovane na maximální efektivitu, takže skoro netopí... Chápete... Je fakt, že s tím že kytky málo chlastaj mám problém prakticky od mého prvního kola. Kdybych pokaždé do toho 4,5l květináče cpal litr a půl vody kvůli výtoku, do 14 dní bych je zabil... Proto zalévam raději méně a častěji, zhruba půl litrem, bez výtoku zhruba do druhého dne proschlé..
Takže do budoucna uvažovat o doplnění červeného spektra? Nějaký deep ree led pásek z Ali by stačil? Nemůžu si dovolit velké investice...
vlgap
takze jedes kokos? kdyz chces aby ti zalivka vytekla do podmisky. jestli jedes v hline. zkus zalevat do podmisky. no a je taky blbost smerovat vetrak pres palice na hlinu. to si zadelas na plisen, jeste vice.potezkavej kvetinace...male kvetniky se museji zalevat casto, ponevadz rychle vyschnou.
Trisuli
mně zase přijde blbost zalévat do podmisky, ale milion growerů, milion názorů:)
hlavně, když to roste! tak snad poroste!

podle mého je také možné, že si TommyH tím proléváním vyplavil všechny živiny, například dusík, jehož deficit se začíná projevovat právě na spodních listech jejich žloutnutím a postupným odpadáváním směrem nahoru
DrGrinspoon
1. Zalievať do podmisky je pri pestovaní MJ totálne na hovno- nielen že sa nedostane dostatok vlhkosti do celého koreňového balu, ale ani živiny.
2. Keď máš ofuk nasmerovaný na vrch kvetináčov určite nedostaneš pleseň, cirkulácia vzduchu vo všeobecnosti zabraňuje plesni.

Čo sa týka IR spektra myslím, že nejaký RGB pásik z aliexpresu nebude dostatočný.
Čo sa týka spotreby - keď zvýšiš výkon na 2-3 dni ani to na konečnej spotrebe nespoznáš.

Ale v konečnom dôsledku je to tvoj grow, ty sa musíš rozhodnúť.
Pítr90
Čau, zalévat ze spodku, ještě k tomu, když ti to blbě prosychá, je blbost 😉 prostě zalévej míň, na protečení kašli. To foukání by možná trochu pomohlo, spíš kdyby foukalo přes světlo a dolů 😉
Ještě jinak, já teď mám pres noc i 15°C, kdybych to proléval, tak mám dávno plíseň nebo uhnilý kořeny. Nemám 😉 musíš koukat na kytky, ony dají vědět 😉
TommyH
Tak dnes konečně pořádně proschly, vypadá to že opadávání listů se konečně zastavilo. Tak jsem zalil 0,4l květovkou EC 1,5 a doufám že holky budou spokojený, vodu sem pořádně prosterchal abych k nim dostal maximum kyslíku. Hold zalivat až na výtok nemůžu, možná třeba za pár týdnů až kyti bude mít masivní kořenový systém. Přikládám foto špatných opadavých listů...

Mám každé Vero na zvlášť chladici, rozprostřené jakoby do čtverce a mezi nimi zavezeny cirkulační ofuk s odstraněným klipsem takže to fouká z vrchu přímo na ně. V masivním květu dávám ofuky ještě pod kytky ke stonkům abych zabránil plísní...

Mimochodem, zjistil jsem že jsou ty ofuky absolutně zbytečné když má člověk trošku víc puštěný odtah... Když nic zavřete, podtlak způsobí že ten vetracek dofoukne sotva pár centimetrů před sebe a listy se skoro nehnou...

Jinak ten Pot od gold... Pánové to je zatím nejlepší genetika co sem jel, jsem zvědavý jak to pokvete... Krásný masivní stonky, parádně se větví, rychlý růst no spokojenost.
TommyH
Tak problém pořád přetrvává... Listy žloutnou, opadávají, všechny vypdají podobně jak foto nahoře... Každej den jich zklízím docela dost. Jestli se to do tejdne nezastaví, tak to můžu seknout a zabalit...

Ph srovnávám na 6,5, vodu míchám z osmózy na základní ec 0,3, zálivka samozřejmě kolem 20C... Hnojím podle tabulek... Dnes jsem jednu kyti vytáhl abych kouknul na kořeny a vypadaly v pořádku. Tak co sakra dělám špatně?? To to vážně způsobilo jedno přelití? Protože druhej box je zatím úplně v pořádku (tam jsem ten proplach na výtok nedělal).
TommyH
EDIT: Příčina záhy objevena! Dnes jsem zalil a koukám... v té hlíně se sakra něco hejbe! Nějací červíci, jsou úplně bílí, jdou sotva vidět mají tak půl milimetru-milimetr na délku. Na některých listech jsou malé dirky (člověk musí fakt hledat, skoro všechny listy jsou zatím čisté...) nějaký nápad? Co aplikovat?
DrGrinspoon
“Parazitické hlístice Steinernema feltiae proti larvám smutnic v květináčích a sklenících.”
www.biocont.cz/cz/eshop/nemaplus-steinernema-_i10.htm
Moltres
Vypadá to na smutnice. Jsou to v dospělém stadiu malé černé mušky. Tyhle larvy, co tam máš, jsou svině, žerou kořeny. Daří se jim zvláště v morkých substrátech, kam dospěláci nakladou vajíčka. nechávej dobře vyschnout médium, použij lepové desky na dospěláky a zkus taky postřik typu karate nebo reldan 22, to jsou chemky, co na nějaký čas zaberou, ale jinak je to jako boj s větrnými mlýny. Vždycky se někde nějaká svině najde.

Ale smutnice bys musel mít úplně všude rozlezlé, aby to dělalo takovou paseku. Obvykle dokáží zlikvidovat jen velmi malé kyti s čerstvými kořeny. Podle mě to bude kombinace s výživou. Špatné ph - zkus jiný ph metr a buď ubrat nebo přidat. Některým kytkám nemusí vyhovovat 6,5 a některým zase nevyhovuje 5,5. Ten jeden stupeň v součtu s nějakou tolerancí už je znát na přijmu živit.

Obecně je hovadina prolívat 4l květináče 1,5l vody. Navíc, když jedeš hlínu. Co je to za hlína?
TommyH
Koupil jsem hlístice, večer aplikuji...Nepřijde mi že by někde něco litalo, listy vypadají ok, jen opravdu sem tam na některém je jakoby uzrana dírka... Naštěstí jsem to asi obevil celkem brzo. V druhém boxu jsem ty pohyblivé larvy objevil po zalití také, ale tam kyti ještě nevykazují známky deficitu. Jedu hlínu. pH metr pravidelně kalibruji s dvěma různýma roztokama. Aby se mi objevil výtok tak musím zalít 1,5l vody... Ninibzalivam pulitrem
TommyH
Nemám tam dokonce i plíseň? :(
Madical-Strains
citace:
Původní příspěvek od TommyH
Hold zalivat až na výtok nemůžu, možná třeba za pár týdnů až kyti bude mít masivní kořenový systém.


Prolivat kvetinac pri zalivce uz i dokonce odsemenacku , neni zadnou chybou , ba naopak , ma to jen same benefity.

1.-Usetris si praci s castou zalivkou
2.-Usetris si cas
3.-Nemuzes kytku prelit (ovsem jen pokud ji zalevas spravne)
4.-Nemuzes kytku vysusit, jelikoz to trva... nez kvetinac vyschne.
5.-Nemuze se stat ze zapomenes zalit :D
6.-Zkratka nemusis to stale hlidat jako bys zaleval po troskach.

Ovsem , kdyz prolejes kvetinac kytky , obzvlast pak u maleho semenacku tak samozrejme nemuzes zalevat znovu kdyz je substrat jeste stale mokry.
Pak to vypada ...jak to vypada.. :(

Staci bud potezkat kvetinac nebo... a tak to delam ja , je to jednodussi nez kvetinac potezkavat :D strcis celej prst do hliny v rohu kvetinace a pokud citis ze je tam v te hloubce jeste mokro tak proste nezalejes. :)
Zalivas az citis jen lehce vlaho, pozor, hlina nesmi nikdy uplne vyschnout a o kokosu plati to same.

Podivej do meho vlakna jak si semenacek lebedi , dneska je mu 10 dni , proleval jsem semenacek naposledy kdyz jsem sazel seminko, to je cca 12 dni bez zalivky a stale je zatim substrat vlhky. 7 dni byl v parniku. Zatim bez odtahu jen s malym ofukem .
Ale predpoklad je kvalitni znackovy substrat ne hlinu z parku nebo z OBI. :)

Zrovna jsem se o te zalivce po troskach zminoval, narazka na bahno . :D

EDIT:
Ty listy... to delaj ty larvy smutnic ze pozitraji mikro-korinky, to dobre znam, taky takhle vypadaly.
Musis co nejrychlei objednat hlistice jak radil Grinspoon.
Smutnice miluji vlhko a teplo.
TommyH
Jo, asi jsme vážně "doma". Jak jsem ty kyti totiž poprvé pořádně prolil, tak jsem těm mrcham udělal úplně ideální prostředí. Samozřejmě při prvních deficitech mě nenapadlo nic lepšího než to opět pořádně zalít hnojivem, čím jsem to ještě zhoršil... Kyti mají poškozený kořeny+neustálý stress, takže vodu vstrebavaly pomalu = moje domněnka přelití a uhnívání kořenů... Všechno to hezky sedí... Docela štěstí že jsem.si toho vůbec všiml, ty mrchy vylezou na povrch akorát těsně poté co člověk zalije substrát a hned se zase schovají... Na lepivých deskách zatím nic, myslím že tu mušky nemám musel jsem to dotáhnout v substrátu z growshopu...

Okamžitě jsem letěl do Hornbachu a naštěstí je měly, právě jsem aplikoval... Nevíš za jak dlouho to začne efektivně působit? Další zálivku asi jen kořeňák že?
Madical-Strains
V Hornbachu ... ze meli hlistice ?????????? :D To si delas prdel?
Co ja vim tak je nemaj skroro nikde protoze maji kratkou expiracni dobu.

Co vim tak je maji jen tady ale nejaky groshopy si je muzou objednavat , to je fakt ale nedava to smysl.
Uplne postaci ty male za 139 kc.
http://www.biocont.cz/cz/eshop/nema...ernema-_i10.htm

Vylezaji ze zeme stejne jako zizaly po desti aby se neutopily a jak protece voda ta se skovaji, mrsky :D

V substratu , ty larvy , za 3 dni to budou mit za sebou , cca 7-10 dni umiraji poletujici dospele.

Zadnou zalivku dokavad to nevyschne tak na 70-80% zalezi na kvalite hliny.
TommyH
Ano, kočka je tam.mela v ledničce 😄. Ta firma co jsi poslal odkaz, shodou náhod sídlí cca 6km od Brna (čili i od Hornbachu kde jsem je kupoval). Předpokládám že proto je tam měli... Baba co.mi to prodávala mě právě říkala že jestli si nejsem jistej co tam mám za breberky, tak si mám zajet přímo k nim...
TommyH
Tak jsem dnes zalil a... Je jich tam pořád mraky... A to jsem aplikoval pro jistotu rovnou dvě balení hlístic den po sobě. Jako chápu že než to začne působit, asi to nějakou dobu trvá ale tak mě napadá... Mám tam opravdu smutnice? Projel sem desítky obrázku smutnic, a všude to byly takové průhledné, celkem velké mrchy s černou "hlavičkou".

To, co tam mám já je celé úplně bíle a fakt prťávé (0,5-1mm) dokonce mi přijde že to skáče (což by smutnice dělalt neměly). Navíc si udržují pořád stejnou velikost, nerostou. Žluté lepové desky jsou úplně čisté i po čtyřech dnech. Existuje ještě nějaký parazit co napadá kořenový systém??? Projel jsem X webů a nemůžu najít nic, co by se tomu podobalo.

Listy samozřejmě dál opadávají, i ty které jsou krásně zelené...

Doporučte mi raději nějakou chemku... Kyti jsou na zacátku květu, ze sebe to dostanou...

EDIT: Tak jsem se nasral, koupil jsem karate a projistotu i mospilan. Karate jsem nalil nahovado dvěma kytkám v koncentraci 3ml/6l přimo do substrátu. V letáku se sice nepíše nic o tom že by se to s tím mělo zalívat ale.. seru na to. Vůbec se jim to nelíbilo a vyrojilo se jech napovrch stovky, neli tisíce.
Nechám kyti den dva a když jim to nebude vadit, zaliju všechny.... Za padesát dní se ta chemka z nich snad dostane.
crazyben
tak pokud skáčou, smutnice to nejsou

tipuju chvostoskok,
některý druhy napadaj čerstvý kořínky ale dospělou kytku většinou nezahubí, často jsou spíš neškodný ale některý druhy můžou dělat neplechu (a některé se dokonce chovají jako predátoři). Různý druhy maj různý barvy.
To ty smutnice jsou větší svině. Chvostoskoci, maj rádi stabilní podmínky a hlavně vlhko, chlad, některým vadí světlo (proto nejdou na žlutý lepový desky). Nech substrát proschnout a zvedni teplotu.

Normálně se venku vyskytuje přes 250 druhů chvostoskoka a jsou nedílnou součástí veškerýho "půdního života".

Poměrně často se v půdě vyskytují chvostoskoci. Jsou to drobní, 1,5 až 2 mm dlouzí příslušníci bezkřídlého hmyzu bílé barvy. Typickým je pro ně skákavý pohyb. Daří se jim v živné půdě s dostatkem organických látek. Zvláště rychle se množí zejména při nižších teplotách v trvale vlhké půdě v květináči. Chvostoskoci poškozují vzcházející semena a rostlinky a spodní části stébel. V místech poškození vznikají jizvy, které jsou vstupní ranou další infekce. Chvostoskoci se snadno zničí tím, že se na povrch půdy nasype suchý písek a kořenový bal se nechá mírně vyschnout přechodným snížením zálivky.
TommyH
Teď jsem koukal na YouTube a ano, to je přesně ono! No... Včera jsem kyti zalil přípravkem Karate,třeba to nepřežijí 😄. A objednal jsem teda pH metr Milwaukee... Mám podezření že ta moje aktuální Čína trošku proměřuje
SubFocus
Kámo, chvostoskoky jsem měl hodněkrát a ani jednou to kytkám nijak neškodilo. Je to taková mikro bílo-průhledná mrška a skáče. A že jsem jich tam měl a kytičky maximální spokojenost. Ostatní škůdce co jsem měl (třasenky, smutnice - tam vadí hlavně jejich larvy, co žerou kořínky, né dospělé bzzz, svilušky) byli už znatelně škodliví.

Karate nebo omite 30w v zálivce nebo postřiku a zabiješ vše živé. Jen si nejsem úplně jistý, zda je to ono, s čím máš problém ...
TommyH
Problém bude Ph... Hnojím Biocanna, růstovka drží Ph v pohodě kolem 6,5. Květovka ale sráží až někam k pěti... Zvyšoval jsem ph+ zálivku na 6,5 ale když jsem měřil včera výtok, bylo tam kolem 5,5. Proto se oběvily problémy hned potom co jsem přepl a začal hnojit květovkou... Příští zálivku propláchnu vodou pH7, ať trochu vymeju ty chemky a pak začínám uvažovat, že raději použiju starej dobrej Biobizz se kterým jsem s pH nikdy neměl problém. Značky by se sice míchat neměly, ale stejně jsem tou chemii zabil všechny mikroorganismy a kyti čeká výplach, takže je to asi jedno...
TommyH
Ok, tak mě dorazil pořádnej kvalitní PH a EC metr. V domnění že PH nejspíš bude nízké, jsem zatím JEN jeden květináč prolil vodou nastavenou na PH 7.2 a jelikož jsem nehnojil skoro týden, a chemii jsem zničil veškerý bakterie, přidal jsem hnojky EC 1.3...
Výsledek výtoku? No, hodnoty brutální...

EC 3,9 (hnojiva bio), zajímavé je, že vršky nevypadají vůbec že by měli být nějak spálené...
PH 6.5 (vzhledem k tomu že jsem prolíval s ph 7.2, muselo být v květináči hluboko pod šest bodů...). Tyhle hodnoty jsou z boxu, který je na tom ještě relativně dobře, padají tu listy (nahnědlé, i ty úplně zdravé, ale protože jsem je prozaicky moc neoholil, mají dostatečnou rezervu spodků, který můžou upadnout.

Druhý box, který je v květu o týden dýl... Katastrofa, kyti v prostřed žloutnou, dokonce i rezavý už i úplně nahoře. Kyti po stranách boxu jsou na tom relativně dobře, i když spodky masivně opadávají, už se to ani nenamáham trhat... I když to zatím kvete relativně hezky, myslím že tady je to odsouzený k záhubě.

Kde se stala chyba... Pokuď nejsou na vině chvostoskoci, nejsem si úplně jistej, hnojil jsem ob jednu zálivku, nastavoval podle tabulek, ph zálivky jsem vždy zvyšoval o cca jeden bod nahoru, i když ten můj starý ph metr měřil spíš orientačně a zálivka byla mix osmózy a vody na 0,3 ... Vzhledem k tomu že problémy začli prakticky ihned po přepnutí na květ, může za to nejspíš ta biocanna flores, která prostě brutálně táhne ph dolu a to i když to člověk v zálivce srovná ph...

Každopádně co mám dělat? Ten jeden box by se mě s troškou štěstí mělo podařit zachránit... Napadá mě snad jen všechny kytky kompletně proláchnout vodou EC 0 z Osmózy a upraveným ph, dokuď mě nepotečou normální hodnoty?
SubFocus
Tyjo, kámo, četl jsem to fakt pozorně, ale nějak nikde nezmiňuješ v čem vlastně pěstuješ ... Hlína nebo kokos?

Třeba jsem jen slepej, ale bez téhle informace Ti těžko někdo poradí. EC v hlíně se neměří. Já měl na výtoku běžně 3,5ec a kytky spokojené.
TommyH
Tak když jedu biohnojiva, hydro moc nepřipadá v úvahu... Samozřejmě hlína. Takže stačí srovnat pH? Nebo prolití... Jsem už fakt bezradný...

EDUT: Prolil jsem druhý box, ty kyti v nejhorším stavu už byly celkem suché Zálivka pH 7,3 výtok? pH 6,3.... BioCanna mě prostě z té hlíny udělala kyselinu. Že já tydyt musel zkoušet něco nového a nezůstali biobizz...

Nic, zaliju pořádně všechny kyti a budu zoufale čekat, jestli se to zastaví...
Jaara
Má s těmi hlísticemi z Biocont někdo osobní zkušenost?
Kirito-kun
Já měl minulý kolo smutnice, nakoupil jsem hlístice a za 5 dní byl od nich pokoj, funguje to perfektně. Problém je teď ten, že je zima a oni v mrazu pochcípaj, takže si to budeš muset vyzvednout osobně.
SubFocus
No, to že hnojíš bio neznamená automaticky, že máš hlínu. Znám spousty lidí, kteří používají bio v kokosu - já tak pěstoval x-krát a bez problémů. Proto se ptám.

Myslím, že nejlépe uděláš, když srovnáš PH. Tím jak to budeš prolívat budou dost mokré takže opravdu nechat vyschnout až tak, že trochu rostlina svěsí listy a květináč bude hodně lehoučký - tohle konopí snáší v pohodě. Dále zalít znovu čistou vodou a pak už bych jel zase hnojky se srovnaným ph a budeš v pohodě - pokud je máš na růstu tak se z toho snad vzpamatují, jen je budeš muset podržet déle v růsotvé fázi.

Ať se dílo zdaří! Měj se.

SF
TommyH
Tak jen abych řekl jak to dopadlo... Jeden box je asi v háji... Prostě to pořád extrémně žloutne, listy padají.... Nevím proč... Každou zálivku, liju pH 7.0 a vytok je vždy 6.3. Od té doby co zvyšují pH se to možná malinko zpomalilo ale stejně za 14 dní je odhadem podle mě po nich. Přestávám hnojit, je to zbytečné... Za 50-100g budu šťastný, jsem měsíc a něco v květu.

Druhý box je na tom lépe, taky to trošku padá, ale o poznání pomaleji... Stejně ale netuším jak to zastavit...
Just
PH do 6,5, s vyšším jsou problémy.
Kirito-kun
Teď jsem si pročetl celý vlákno a nerozumím dvěma věcem

a) proč tam leješ Ph 7,0, když pro hlínu je ideální někde mezi 6,0 a 6,5 (osobně dávám 6,2)
b) proč měříš EC u organickýho hnojiva, na kterém se EC, pokud vím, neměří?

Pokud se nemýlím, tak to organikou prakticky ani nejde přehnojit a pokud jsi lil podle tabulky, nebude problém v hnojení, ale v Ph. Výstupní Ph bych neřešil, když vstupní je špatně

Postup, který bych zvolil já:
Odstátá voda 24h
Nalít hnojiva dle tabulky
Srovnat Ph na 6,2
Zalít
TommyH
Dívej asi takhle... Od přepnutí na květ, jsem lil kytkam zálivku nastavenou na pH, 6,5 s hnojkami biocanna (která mimochodem táhla pH až někam k 5, musel jsem přidávat celkem kvantum sody). Neuplynul ani týden od přepnutí, a objevily se první deficity. Nejdřív jsem si myslel že je to přelíté, pak ti škůdci no a teprve pak mě blba teprv napadlo změřit pH výtoku které bylo cca 5,5 i přes to, že jsem kytkam dával 6,5... Proto jsem vyměnil biocannu za biobizz (se kterým jsem problém nikdy neměl). Chtěl jsem zvednout pH, tak jsem začal lit pH 7 s tím, že výtok po této zálivce byl 6,2-6,4,). Vzhledem k tomu že sem lil pH 7, musely kytky reálne být v půdě, která musela být ještě o pár desetin nižší pH, než jsem naměřil, protože vstupní voda samozřejmě výtok o něcozvedne. Takže teoreticky plán je lit pH 7 do té doby, než bude mít výtok pH 6,5.


Co se týče ec, to jsem nevěděl že se neměří.
Jinak voda je osmóza (z 2/3 kvůli mikroprvkům míchám s obyč vodou), odstátá s teplotou 20C. Hnojím 2ml grow a 2ml Bloom na litr...
Kirito-kun
Cannu sice nejedu, ale jsou to kvalitní hnojiva, určitě bych je hned neodsuzoval, to jenom taková poznámka :D A ten BioBizz ti to už na oko aspoň trochu srovnal nebo je to furt stejný?

Máš tam nějakou kvalitní hlínu nebo to máš nasazený v nějakým zahradnickým substrátu za pár korun? Jestli máš nějakou "těžkou" hlínu, tak chápu proč v píšeš, že máš problémy s nízkou spotřebou vody už od prvního kola.

S výstupním Ph ti bohužel nijak neporadím, protože sám nevím, co mi z toho teče. Neměřím to a leju tam vody tak akorát, aby mi to z květináče maximálně trochu káplo. Leda mě napadá, jestli nemáš v květináčích něco zapíchanýho, co by mohlo Ph ovlivňovat - nějaký podpůrný kovový tyče nebo tak něco?

Podle toho, co píšeš, si ale myslím, že jsi měl od začátku špatný Ph kvůli čínskýmu Ph měřáku. Předchozí zalejvání s naměřeným Ph 6,5 do nákupu Milwaukee metru teda nemůžeš považovat za relevantní, protože to dost možná vůbec Ph 6,5 nebylo. Tím pádem s Ph 6,5 teprve teď začínáš a v hlíně pár dní potrvá, než se kytky srovnaj. Vykašli se na výstupní Ph, zaměř se jenom na správnej vstup a myslím, že se to spraví.
TommyH
Právě proto že mi ji kamarád doporučil že je kvalitní tak ji jedu. Hlína je biobizz light mix, ale je fakt že když jsem sadil klony, možná jsem ji moc "udusal" a je tam té hlíny na sobě trochu víc než zdrávo. Teď už leju vstup ph 6,4 a výstup je podobný, ph nemusím upravovat, biobizz je v tomhle super. Z kytek pořád sem tam najdu uschlí nebo žlutý list, ale ono už vlastně nemá moc co padat protože vše až na úplný vršky opadalo :D. Vršky jsou žlutý, místy rezavý (nedostatek fosforu..) ale palice se nafukují a nakonec vypadá že z toho snad i něco bude...

EDIT: Ze zvědavosti jsem si namíchal 5l zálivky BioCanna Flores a změřil ph a vyšlo mi PH 4,8!!! Takže je jasný kde byl celou dobu problém. Nikomu, kdo nechce brutálně zvyšovat každou zálivku kyselinou/sodou, nebo pěstovat bez PH metru NEDOPORUČUJI tuhle značku používat...
Oproti tomu BioCanna Grow (růstovka) stahuje ph na normálních 6,4. Proto se mi objevily problémy prakticky okamžitě po přepnutí.
TommyH
Problém se zredukoval, ale pořád přetrvává. + v boxu kde byly kytky ok, začaly masivně žloutnout. Beznaděj... Čirá beznaději... Nechápu co dělám špatně, příště zkusím minerální hnojky...
Hnojím každou zálivku 3ml Bloom/3ml grow na litr vody a kyti prolivam aby vyteklo aspoň 10% zálivky. pH výtoku je 6,1-6,3 (podle kytky..). Ec zálivky (měřím orientačně) 1,5 a ec výtoku 3,5...

Jediný co mě napadá, že by to bylo přehnojený protože mě kytky prosychají za 3-4dny tak hnojím každou zálivku...
Začátečník123
Já zrovna dokončil várku 7L květináče/hlína a připojil bych se k ostatním že zalívat miň a častěji. K některým kytkám jsem nalíval i 1-2L denně kombinovaně pod-miska,hlína. K některým co jsem měl pocit že jsou přelitý nelil vůbec nebo jen trochu. Nezjistil jsem jakou máš vlhkost, tu jsem držel pod 50%.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma