Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Výnosy a rekordy, aneb jak se daří. - Klikni zde pro originální téma
Mr.Dalby
Zdar chlapi, carlos mi doporucil zalozit novy tema. Tak jsem se rozhodnul pro zajimavou anketu. Muzete sem hodit info o svym nejlepsim pocinu co se vam povedl a treba nejakej strohej popis? Fotky muzou bejt i z jinyho kola, pac ono malokdo foti vsechno a dopredu to clovek taky nevi.

Me se nejvic povedlo kolo s Criticalem+, 25ks pod 2x 600W. Bylo to 1,75g/W. To je uplnej rekord.
Fotky co jsem dam jsou z kola kde byl vysledek 1,13g/W. To byl Moby Dick, taky 25ks. Jiny fokty nemam a novy delat bohuzel nebudu. Je to z roku 2012. Takze jeste nic moc, navic s rucnim zalejvanim.

Dopredu dekuju vsem, co se rozhodnou podelit se o svoje uspechy, at uz jakykoliv.
Madical-Strains
Ja delam 0,9-1G/W . Z 8 ks kytek.
Mam 240w panel + jedu organiku coz je tim velmi ovlivnena vyteznost.

EDIT:
Efektivitu vyteznosti ovlivnuje spousta faktoru .
Mineralni hnojiva+vyssi watazi 400w a vic , se pomer G/W samozrejme zvyssuje a dosahuje mnohem snaze. ( samozrejme + zkusenosti )

Nejvyssi sance je v hydru , mineraly 600-1000w.
S ledkama je snazsi dosahnout vyssi vyteznosti nez s HPS.

Zalezi hodne taky na genetice , napr. Big Bud XXL patri mezi nejvyssi vynosy.

A se smutnicema je to naopak tezsi dosahnout :D
DrGrinspoon
Inak za mňa toto naháňanie za g/w je k ničomu. Som skôr limitovaný priestorom, takže pre mňa je skôr smerodajné g/m2.
Ďalšia vec je výber genetiky- nikdy som nešiel cielene za odrodami s vysokým výnosom, práve naopak väčšinou sú genetiky ktoré zvolím priemer alebo podpriemer, čo sa týka výnosu- práve také genetiky však kúpite niekde veľmi ťažko, každý kto ide na kšeft hľadá práve tie najvýnosnejšie.

Napriek tomu som už dávnejšie prestal svoje výsledky vážiť, nejako ma to nezaujíma. Zaujíma ma aby som mal čo to pre seba, mám to na lekárske účely - proti nechutenstvu/proti bolesti a ešte proti nespavosti. Keby som mal namiesto toho brať lieky, tak musím mať minimálne 4 rôzne sračky, ktoré mi ničia telo úplne iným, ďaleko drastickejším spôsobom.

// btw ďalšia vec je metodika výpočtu- hádky ktoré tu vznikajú ohľadom výnosu a jeho reálnosti sú práve kvôli rozličným metodikám- tzn. či g/w berete ako index výkonu alebo spotreby- tzn či delíte počet gramov výkonom svetla alebo počet gramov delíte množstvom “spálenej” elektriky (v druhom prípade záleží aj od dĺžky celého kola)
Madical-Strains
citace:
Původní příspěvek od DrGrinspoon

výber genetiky- práve také genetiky však kúpite niekde veľmi ťažko, každý kto ide na kšeft hľadá práve tie najvýnosnejšie.

Zaujíma ma aby som mal čo to pre seba, mám to na lekárske účely - proti nechutenstvu/proti bolesti a ešte proti nespavosti.

hádky ktoré tu vznikajú ohľadom výnosu a jeho reálnosti sú práve kvôli rozličným metodikám- tzn. či g/w berete ako index výkonu alebo spotreby- tzn či delíte počet gramov výkonom svetla alebo počet gramov delíte množstvom “spálenej” elektriky (v druhom prípade záleží aj od dĺžky celého kola)


Tohle se jevi jako Total Off Topic :D ale presne i tohle je treba zminit..
Presne moje slova , premyslel jsem jesli neco podobneho sem napsat ale nakonec jsem od toho upustil. :D

Napr. us genetiky jsou vseobecne o kvalte nez o vynosu.

Komu se nepodari udelat 1g /w tak se nemusi a nema za co stydet. :)
Mr.Dalby
Ja myslim ze nikdo nema zac se stydet. Je prece jedno jestli se snazis nebo ne. Tohle neni olympiada. Ja se ptal na zkusenosti. Je jedno jestli ti o vynos jde. I tak budes mit standard i svuj rekord. A ve vlaknu se neptam na g/m2 ani g/kWh. Je to jen ilustrativni, nebudeme chodit do hloubky.
Madical-Strains
Co sem videl tak na zahr. us, can. forech se tez vedou uplne stejny diskuze a honby za G/W a vic.
Vzpominam si na jeden zajimavy prispevek , co tam nekdo napsal .
Tim nechci nikoho urazit !
Jen ze ten prispevek ma neco do sebe a jde spise o pointu .

Podotykam ze je to "zkopirovano" s nejakeho fora , nejakeho growera a prispevek jsem nepsal ja, doplnil jsem jen ten edit , pro upresneni. :)


1.-Gramy honi predevsim tzv. "maseri" s vysokym egem , dealeri a komercni pestitele.

2.-Ti , co nikdy nedosahnou ani G/W , tak se ospravedlnuji slovy....
Me ale nezalezi na vynosu ale predevsim na kvatite !

3.-Dalsi skupina jsou ti kterym opravdu jde predevsim jen a jen o tu kvalitu nez o vynos.

Ale ruku na srdce , kdo by snad nechtel z te posledni skupiny mit ke kvalite , jeste jako Bonus i solidni vynos ? :D

EDIT:

Autor prispevku tim chtel rict ze uplne vsem jde o vynos.
Vynos je akorat az na druhem miste za kvalitou.

Je to stejny jako pestitel Bio-rajcat co si je pestuje pro sebe , jde mu predevsim o kvalitu ale vynos chce prirozene taky. Kdyby NE... tak by to bylo jaksi proti logice. :D
Mr.Dalby
Skatulkovani a predsudky. Nic vic.

Nepremerujte si tady pera. Jen piste zkusenosti a nic vic. A nezaponemnte na fotky, je to prece v galerii!
Madical-Strains
Kdybych si pamatoval kde sem ten prispevek videl , nebo kdybych ho opet nasel tak bych ho sem byval prekopiroval v aglictine a popripade vlozil i odkaz aby bylo tem co ten prispevek nepochopili jasne ze jsem sem ten prispevek nevlkadal abych jim slapnul na kuri oko , nebo ho soudil ....ale slo pouze o tu pointu.
Ze ten kdo tvrdi ze mu nejde o vynos tak to neni tak uplne vzdycky.

Edit
Anonymni negativni karmy za ten prispevek uz litaj :D Posluzte si :D

A s nejvetsi pravdepodobnosti ji posila ten z te prvni skupiny , ten kdo to spatne pochopil a koho se to dotklo.
Takze Admini krasne uvidi kdo dal negativni anonymni karmu a do jake skupiny mohu tedy dotycneho zaradit. Sam na sebe nalepil nalepku , sam sebe oznacil .
El Dudelíno
1. Každému jde o výnos a kdo tvrdí že ne, je lhář.
Protože právě výnos a tedy výsledná efektivita je na zhodnocení co se nám povedlo/nepovedlo a kde co změnit, kde přidat a co už je třebas zbytečnost.
2. Takové to g/w je celkem zavádějící jednotka.
S každým strainem to prostě nejde stejně.
A vesměs hodně výnosný phena nebývají nic moc na košt.
3. Když jsem labužník, vyberu phenotip zaměřený na kvalitu ne na výnos, ten pro mě nebude důležitý, ale stále platí bod 1.
El Dudelíno
S jedním phenotipem Jacka jsem až na popáté v NFT dosáhl pod šestikoulí výnosu 1,3 a ždibek.
( Jedna z mála dochovaných fotek, pohled na celou plochu jsem zatím nenašel. Po obnově dat z HDD se to najebalo vše dokupy a najisto bych netrefil co k sobě patří :D )
A to ne z důvodu, že bych toho potřeboval víc, ale prostě snaha dosáhnout mety, kam až to půjde, když si člověk zbilancuje, že je pořád co zlepšovat.
A co jiného nám to pak řekne? Jak poznáme ten progres? No samozřejmě lepším výsledkem
Mr.Dalby
Mico to je fotka z lahudek tam u vas? Moc pekny salamy. Diky za prispevek. Souhlasim s tebou, ze s kazdym strainem to nejde, ale zase rikat ze me to vubec nezajima, to mi prijde od nekterejch lidi tady trochu alibisticky.
LinChi
ahoj zdravím moje nejpovedenější kolo co se týče G/W bylo na Biocanna hojivech v biobizz light mixu :) Model jsem jel Chocolope od jednoho kvalitního matkaře
Měl jsem jen 3 kytky v 11l květináčích a jednu menší v 6,5 l květníku jak je vidětna fotce...
Salámy jak bandasky od minerálky mam v threadu třetí kolo indoor ( dole v podpisu )
přikládám foto :)

304G pod 242Watt :)
crazyben
citace:
Původní příspěvek od mico
A vesměs hodně výnosný phena nebývají nic moc na košt.
3. Když jsem labužník, vyberu phenotip zaměřený na kvalitu ne na výnos, ten pro mě nebude důležitý, ale stále platí bod 1.


AMEN!


kdyz sme u toho nejvic se mi povedlo 1,38 i s tema nejmensima spodkama, ikdyz vetsinou je holim. Nejmin s automatama 0,5GpW, nepocital sem moc s tim jak velky budou, urcite by slo mnohem vic, svitil sem do napul prazdnyho stanu.

Asi tech 1,38 ale byla stastna souhra okolnosti, vetsinou sem +/- 0,9GpW.

Ono taky furt zkousim neco jinyho, jak uz strain tak techniku, ruzny kultivacni techniky. Porad hledam co mi bude sedet nejvic. Furt premejslim i nad hydrem nebo coco drip...

Jak uz ale nekdo zminil dulezitej by mel bejt i GE index... tzn. vynos k propaleny energii, nikoliv wattazi lampy. Tam ale v hline nemam sanci dosahovat cisel jako napr. v hydru ikdybych se posral, takze to moc nepocitam a spokojim se s jednoduchym srovnanim G/W.
El Dudelíno
Pokud změnu, doporučím Drip v RW rohožích. Po NFT můj nejoblíbenější systém.
Od 60ti litrů výš už byl pro mě NFT systém dost nepohodlný. Poctivé výměny roztoku na hlavu, navíc uhlídat teplotu roztoku v létě další bomba.
Raději průběžně namíchávám tolik co kytky spotřebují za cca den a půl.
Co se týče efektivity je ten Drip hodně na výši.
Kozák
Fotku nemám, koště si jistě dokáže představit každý sám, ale rád se podělí o svoji první zkušenost.
Byla to kytka za oknem, random semeno, bez jakéhokoliv hnojení, úprav (zastřihování atp.), v hlíně ze zahrady a světlo měla jen sluneční.
Napříč tomu vyrostla a já se mohl radovat asi z metrové kytky, která na sobě nesla asi 6g. Palice byli velmi vzdušné, a i na její podmínky v celku pocukrovane. Ovšem nehnojení si vybralo daň na chuti a účinku, bylo to totálně nechutné. :D Není se čemu divit, ale to byl můj první indoor a ještě bez jakýchkoli znalostí, takže se divím že vůbec vyrostla bez větších problémů.

Naložil jsem to do Alpy a bylo z toho fajn mazadlo na všechny bolestivé neduhy. :D

Snad to někoho alespoň pobaví při čtení. :)
Mr.Dalby
Jo Kozaku, pobavilo nesmirne. Akorat sis to trochu popletl, nebyl to indoor ale outwindow. Ale copak by se mohl nekdo zlobit?

Vsem dekuju za paradni prispevky a preju at to maka dal tak skvele!

Jeste bych rad dodal, ze souhlasim s crazybenem, ze GE index ma vyssi vyznam. Ale nechtel jsem to komplikovat. Protoze ne kazdej ma naladu to dopocitavat. Ja se k tomu nedostal nikdy. :D
HVR
Tak ja taky neco nahodim....tohle neni o vynosu,ale o tom,zda kytky preziji extremy a s minimalni ventilaci(skoro bez) hlavne v nocni fazi...mam nastudovano hodne ohledne vymeny vzduchu a sam jsem se presvedcil,ze to dela hodne,ale taky jsem se chtel presvedcit co se stane,kdyz ta vymena bude skoro minimalni z duvodu a ted dobre poslouchejte...tento box je venku ;-) Je zaizolovan pouze 10cm polystyrenem a uvnitr boxu je 80W topne teleso,ktere jede celou noc a fuci na nej vetrak at se to teplo po boxu trosku rozvede...Jsem zvedavej jestli to kytky preziji jak ted bude -10 :-D
V boxu kubansky killer 60-40 sativa a mazar 90 Indika,ale ten Mazar bylo 4 roky stare semeno a uz od semenacku byla pulka kytky ok a druha nejaka nemocna...nejste jsem nic podobnyho nevidel...3 koly OK 3 koly jako by meli deficit :-D nechapu co to je za mutanta :-)

Edit/vychazel jsem z toho,ze kdyz to je venku,tak nebudu moct vetrat v prubehu noci,jelikoz 80W mi nevytopi boxik na takovou teplotu,abych mohl menit vzduch a tak jsem udelal pokus,zda tem kytkam nebude stacit kyslik pres noc,kterej si vyrobi za posledni 2 hodiny sviceni :-D Tak ze v dobe svitu je v boxu nastaveny termostat na odtah na 24.5 a kdyz teplota spadne na 23,tak se vypne..Na posledni 2 hodiny je odtah vyplej uplne a to vyjede teplota tak na 26 dal uz to nejde...pokud ted bude -10 ,tak to ani tolik nebude...
Pres noc jede jen topne teleso a vubec zadnej odtah :-D a roste to myslim OK...zalivam 1x za tyden vzdheldem k tomu,ze to prosycha dlouho...2.5 litru na 11L kvetinac na 6-7 dni...20% vzdy vytece ven...Kytky celkem papaj a nevypada ze by jim neco chybelo...Jedu to v obyc hline z OBI :-D nechtelo se mi na pokus plytvat kvalitni hlinou...je to substrat na rizky bez hnojek...hnojim BioSevii + ted jsem tam dal prvni davku GS ;-) Box je 0.3m3 a svetlo jeden COB chip kerej bere 192W.
Mr.Dalby
HVR Tohle je neskutecne hustej pocin. To je vazne prukopnickej napad. Myslim ze z toho budou dost cenny informace.

Ale bylo by jiste fer, kdybys do editu napsal neco o nejakym svym majstrštyku. ;)
LinChi
Ono je to dost jakože složitý někdo kdo má v Nft čerpadla vzduchovadlo nebo si navíc někde přidává větráček na vítr a tak podobně.. ( chlazení nft v létě přihřívaní v zimě ) tak ty elektřiny propálí víc než v hlíně s lampu odtahem a větrákem.. a výnos může bejt stejnej... takový optimální srovnání je hold pro mě obyčejný g na w světla... Kdo udělá víc jak 1,2 g/watt tak je v pohodě zatím co kdo udělá v GE indexu přes 1,2 už je pro mě fakt frajer ! :D
takový oreientační bych řekl.. co se dá pod jakou lampou udělat a za jakých podmíének .. samozřejmě jsem zastánce dobrýcho modelu při co nejvyším výnosu ... mám velkou spotřebu a taky se ráýd dělíms kamarády když příjdou na víkend felit nebo hrát "videohry" :D
HVR
citace:
Původní příspěvek od LinChi
Ono je to dost jakože složitý někdo kdo má v Nft čerpadla vzduchovadlo nebo si navíc někde přidává větráček na vítr a tak podobně.. ( chlazení nft v létě přihřívaní v zimě ) tak ty elektřiny propálí víc než v hlíně s lampu odtahem a větrákem.. a výnos může bejt stejnej... takový optimální srovnání je hold pro mě obyčejný g na w světla... Kdo udělá víc jak 1,2 g/watt tak je v pohodě zatím co kdo udělá v GE indexu přes 1,2 už je pro mě fakt frajer ! :D
takový oreientační bych řekl.. co se dá pod jakou lampou udělat a za jakých podmíének .. samozřejmě jsem zastánce dobrýcho modelu při co nejvyším výnosu ... mám velkou spotřebu a taky se ráýd dělíms kamarády když příjdou na víkend felit nebo hrát "videohry" :D


Jasny to chapu...ja jsem to chtel vyzkouset na 2-3 kytkach,ani jsem neznal ten strain kubansky killer,jsem dostal nekde zadara a v obyc hline a chtel jsem videt ;-) Beru to jako challenge :- D Pristi zimu tam narvu plny box a uvidime...ale jeste neni konec...do sklizne 25 dni a ted budou mega mrazy :-D
Madical-Strains
Taky teda prispeju svym nej.
Muj uplne nejlepsi vykon pod 240 w byl 282g , v organice , BDS-ze svych vlastnich klonu.



Fotky BDS z klonu








Fotky BDS ze seminek
El Dudelíno
Kdysi jsem u svých reportů uváděl tři hodnoty co se výnosu týče.
Stačilo si pořídit do lišty další heblo, hned vedle spínaček, pro měření spotřebované energie.

1. Klasická hodnota g/w jen podle výkonu lampy. (600W)
2. Okamžitý odběr, tak nějak v průměru, všeho co cucá energii ByOko nějakých 700W
3. Veškerou energii spotřebovanou od začátku roundu, odečteno z toho měřáku.
4. Pro zajímavost jsem udělal i čtvrté měření, kde jsem k té spotřebované energii napočítal(nejde to zcela přesně) i cenu veškerých hnojiv, média, prostě všeho co bylo třeba pro celé kolo, tím sem se dostal na hodnotu, kolik mě stál jeden gram.
U těchto posledních dvou výpočtů hraje svou roli i délka květu a samozřejmě i režim 18/6 - u tohohle se nejvíc projeví rozdíl pěstu ze semen/řízek - semínka se očividně prodraží.
delikt
Madical-Strains
BDS - a to je símtě co za strain ? Člověk přece jen neví všechny zkratky.. Dík
Mr.Dalby
Diky Medicu, jak fotka z koncertu. Ale taky si nejsem jistej co je BDS.
Jinak mista je tu dost, kdyby chtel prispet nekdo dalsi.

Z ankety jsem odvodil zajimavej zaver. Ze se kvalita vybaveni, strainu a samozrejme zdejsich groweru, posunula o rad vys. Dekuju vsem za kazdej hlas.
AladinXXX
black death skunk....
TommyH
Zajímalo by mně, kolik by se tak dalo udělat v hlíně, 80x80, bio, 250w 4x vero? Nějaký odhad? 😄 Ať vím co považovat za úspěch...
DrGrinspoon
citace:
Původní příspěvek od TommyH
Zajímalo by mně, kolik by se tak dalo udělat v hlíně, 80x80, bio, 250w 4x vero? Nějaký odhad? 😄 Ať vím co považovat za úspěch...


Niečo okolo 450g (1,8g/W) to už je celkom mega dosť, aj keď k takýmto hodnotám sa dostaneš skôr pri rovnakej wattáži ale viac čipoch (9 čipov, každý na 28W). Za úspech môžeš pokladať všetko nad 350g (1,4g/W).
carlos
citace:
Původní příspěvek od Mr.Dalby
Z ankety jsem odvodil zajimavej zaver. Ze se kvalita vybaveni, strainu a samozrejme zdejsich groweru, posunula o rad vys. Dekuju vsem za kazdej hlas.

No hlavne to jak je formulovana je dost zavadejici a vede to k nadhodnocovani. Ty intervaly by mely byt maximalne po 0,2..

tj. 0.8 - 1.0
1.0 - 1.2 apod.

O hranici 0.8 vime ze tvori jisty prumer, takze spousta lidi klikla tam, jenom aby nebyla v te "zakladni" nejnizsi.
Mr.Dalby
Ja jsem to tak chtel puvodne udelat, ale pak jsem to trochu nestnastne zjednodusil. Ale i tak je to zajimavy.
Madical-Strains
Hlasovani se zucastnilo 32 lidi :D
Kolik groweru je aktualne aktivnich... :)

Mr.Dalby
Tak co kluci, budou jeste nejaky fotky?
BRooT
Nejlepší kolo na výnos za mě --- Vanilla Kush (třetí kolo s Vanilla Kush, první dvě byly špatný :D :) ) (250W HPS,90x90x180,Canna Coco A+B + Canna BioBoost, Cannazyme, 9x 11L květináče) Celkově z toho bylo 294 z toho spodky kolem 27g, takže použitelný pěkny materiál byl kolem 260-265.

Nejlepší kolo na kvalitu - StrawBerry Banana - Reserva Privada, vůně a pryskyřice z toho cákaly, ale pod 250W HPS padlo nějakých 166g. Nicméně to byla fakt super odrůda :) Fotky přidám až se dostanu k pc
Mr.Dalby
Broot, super cisla. Ten prostor asi udelal svy. Ale tezko uverit, ze jsi jeste nebyl u kompa. :-D
BRooT
citace:
Původní příspěvek od Mr.Dalby
Broot, super cisla. Ten prostor asi udelal svy. Ale tezko uverit, ze jsi jeste nebyl u kompa. :-D


Rakousko ;) Zasloužená dovolená
Jaara
citace:
Původní příspěvek od Kozák
Fotku nemám, koště si jistě dokáže představit každý sám, ale rád se podělí o svoji první zkušenost.
Byla to kytka za oknem, random semeno, bez jakéhokoliv hnojení, úprav (zastřihování atp.), v hlíně ze zahrady a světlo měla jen sluneční.
Napříč tomu vyrostla a já se mohl radovat asi z metrové kytky, která na sobě nesla asi 6g. Palice byli velmi vzdušné, a i na její podmínky v celku pocukrovane. Ovšem nehnojení si vybralo daň na chuti a účinku, bylo to totálně nechutné. :D Není se čemu divit, ale to byl můj první indoor a ještě bez jakýchkoli znalostí, takže se divím že vůbec vyrostla bez větších problémů.

Naložil jsem to do Alpy a bylo z toho fajn mazadlo na všechny bolestivé neduhy. :D

Snad to někoho alespoň pobaví při čtení. :)


Taky jedu něco podobnýho, tak třeba bude alespoň těch 5 :-)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma