Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
vlastný e-liquid do vape - Klikni zde pro originální téma
saimon99
cavte, kamos doniesol z anglicka neskutocne silnu napln do e cigy, ten co to predaval vravel ze su strainy ako gorila glue, OG kush, amnesia haze a lemon haze vraj aby to dobre vonalo :D . Najprv som mu neveril ze je to take silne, ale bolo to uplne ine jak domaca trava, hlavne po viacerích slukoch :D samotný efekt netrval dlho iba tak 40 minut potom to vyprchalo, kicklo to hned do dvoch minut od sluku som bol high, samozrejme za tyzden to padlo dole,

ale to ma priviedlo k rozmyslaniu ze si nieco podobne skusim vyrobit doma, z tym ze by som to daval do vape a nie do e cigy. jasne ze nemam tak ksilne strainy ale nevadi, uz som co to si o tom nastudoval, ale stale neviem ktorá metoda je ucinnejsia samozrejme najprv vsetko dekarboxylovat, a potom ci to rovno varit v PG/VG,(toto mi pride ako slaba cesta) alebo to vymocit v etanole a potom odparit etanol aby som mal iba cisty olej. ..napadla ma aj butánová metóda ale prisla mi príliš zložitá.

(takziez ten typek hovoril ze to robi nejako tak ze to nechava luhovat v niecom dost dlho a potom to vyraba) , z toho usudzujem ze to bolo asi v tom etanole, co ma priviedlo na dalsie myslienky ako: cim viac sa to bude luhovat tym to bude silnejsie? .. zrejme ano, ale potom by to trebalo prefiltrovat este asi cez hlinku aby sa z tade odstranili nepotrebne hnusy ako chlorofyl a tak.

takziez ale neviem ako sa to cez tu hlinku( ci co to je ) ma spravne filtrovat, a samozrejme rozmyslam aj kde budem ten etanol odparovat no, tolko z mojich úvah :D

súhrn mojich otázok:
1. ktorou cestou dostanem čo najsilnejší výsledok?
1.2 ak etanolovou cestou ako dlho by som to mal luhovat, a v chlade alebo teple?, na slnku alebo v tieni? vo videach som videl ze to luhovali len pár minút aby sa tam neuvolnovali neziaduce latky(chlorofyl etc.) ale z toho mi vyplyva ze tam bude menej kanabidolov.
2. neziaduce latky by sa dali odstranit filtraciu? ak ano ako prefiltorvat etanol cez hlinku?
3. ako ucinne odparovať etanol(aby mi to nevzplanulo) :D ?
Just
Pokud chci udělat kapky (liquid), mně osobně se zdá jako dobrá tahle cesta, i když vyžaduje destilátor za čtyři tisíce (a kávovar).
saimon99
dost dobré video, hlavne zrozumitelne vsetko, ten destilátor by sa dalo nejako obist, ale nevadi ze travu nedarboxyloval?
Just
citace:
Původní příspěvek od saimon99
dost dobré video, hlavne zrozumitelne vsetko, ten destilátor by sa dalo nejako obist, ale nevadi ze travu nedarboxyloval?


Nad alternativou jsme bádali, ale asi je nejjednodušší ho koupit

Proces jede při nějaké nastavené teplotě, tak při něm by měla dekarboxylace proběhnout, detaily budou v jeho manuálu.
Moltres
Jakou barvu mel ten liquid? Kdyz jsem byl v Californii, tak tam byl zlaty, krasne pruzracny. Hulilo to paradne. Je vic metod, jak to vyrobit. Nevite, jestli to jde namichat z DAB? To je takovy cannabis med, taky krasne zlaty.
saimon99
citace:
Původní příspěvek od Moltres
Jakou barvu mel ten liquid? Kdyz jsem byl v Californii, tak tam byl zlaty, krasne pruzracny. Hulilo to paradne. Je vic metod, jak to vyrobit. Nevite, jestli to jde namichat z DAB? To je takovy cannabis med, taky krasne zlaty.


hej presne take zlatiste to bolo a hej pojde to namiesat z DABov lebo to uz mas vlastne extrahovane kanabidoli cize uz to len nejakym sposobom musis zmiesat z PG/VG a mas to hotove
saimon99
citace:
Původní příspěvek od Just


Nad alternativou jsme bádali, ale asi je nejjednodušší ho koupit

Proces jede při nějaké nastavené teplotě, tak při něm by měla dekarboxylace proběhnout, detaily budou v jeho manuálu.


a mas ho skusal si to? ten destilatro myslim a vyrabas si sam tie liquidy? pripadne nejake rady co sa ti osvecilo
Just
Kamarád, zjistím, jestli to objednal a použil.
Ales-All
Cau, taky jsem zkoušel dělat liquid z dabu . Dal jsem dab a liqud do malý skleněný misky a tu ohříval ve vodní lázni . No výsledek byl takovej ze když jsem se na to podíval tak barva byla trosku do zlata jak se to rozpustilo ale jsou tam takový jako malinký olejovy oka( jako na polivce :D) dal jsem toho dabu jenom trosku takže to silný nak moc nebylo ale šlo to tam cítit . Za mě bych řekl ze by to chtělo dát tak 1g dabu na 5ml liquidu. A někde jsem četl ze dělají liquid přímo na wax tak v tom se to asi rozpustí úplně ale nevím jak ho sehnat . Každopádně pište jak se daří vám udělat Thc liquid :) třeba to nak dáme dohromady
DrGrinspoon
https://www.waxliquidizer.com nech sa páči
Ales-All
Tak to si zabil 👍 díky Ti :))
Keen
neni tu náhodou někdo, kdo objednával terpeny? Případně nějakej tip nebo odkud to opravdu dorazí?
Ales-All
Co jsou terpeny ? To má něco společného s liquidem?
Keen
https://www.greenrelief.ca/blog/wha...nabis-terpenes/

hodně zjednodušeně třeba limonen je terpen, kterej dělá citrusovou vůni a chuť. Když se dělá extrakt destilační metodou, tak udělaj 99% extrakt THC, ale postupem přijdou o veškerou chuť, takže je "bez chuti", až po celym procesu se přimíchávaj terpeny na dochucení (mimo jiných vlastností). Je jich několik, ale tady sem nikde nenarazil na jejich prodej.

btw myslim že ten waxliquidizer je právě terpen bez chuti, kterej dělaj jen na rozmíchání extraktů do cartridge
Ales-All
Ok zkusím o tom něco víc zjistit . Každopádně já už si objednal z Anglie ten waxliquidzer tak mezi 20-27 má přijít, tak dam pak vědět . Jde to dělat prej i z normálního liqidu ale nesmí být VG jenom PG . Z toho to budu dělat asi dneska tak jsem zvedavej jakej bude mezi tím rozdíl . Pak nápisu co jsem zjistil :) určitě by bylo dobrý sehnat ještě ten terpen a udělat 3. Várku a pak porovnat všude rozdíly
Moltres
Ahoj,

pokrocil jsem ve vyrobe. V prvopocatcich jsem to zkousel pres Dexso separator. Slo to dobre, extrakt ale nebyl nikdy uplne cisty, asi vlivem pouzivaneho kovoveho sita, dodaneho distributorem. Mozna by stalo za to dat tam kavovy filtr. Taky jsem to pak nemel v teple vodni lazni. Vysledek byl tmave hnedy vytazek.

V poslednim tydnu se mi do rukou dostal konecne Rosin DAB, privezl mi ho kamarad. Je s tim neskutecna drbacka, ale zase kazda metoda separace extraktu ma svoje. Na Rosin DAB se mi libi jeho cistota a taky to, ze uz pri pokojove teplote skoro tece :) Neni poznamenan zadnym butanem, nebo dimethyl-ethylenem z Dexsa. Je to znat na vysledne konzistenci liquidu i na chuti.

Liquid jako takovy z moji zkusenosti nejde udelat z PG a VG. Musis mit PEG. Na tohle jsem na ceskych webech jeste nenarazil, ale hodne to jede v Anglii. Propylenglykol ani Vegetable glycerin neumi dostatecne rozmelnit a navazat na sebe vytazek tak, aby byl rovnomerny, krasne cisty a dobre se vstrebaval ve vape. Ja pouzivam EJ MIX (je to smes propylen glykolu a Polyethylen glykolu, konkretne tam jsou PEG 400,300 a 200), ale prijde mi dobra volba od Dr. Grispoona ty waxliquidizery s terpenama, to tomu jeste doda chut ganje. Funguje to naprosto paradne.

Tohleto je uplne diskretni pokoureni. Sedis v hospode na pivu nebo vecer u telky v obyvaku a to koureni nejde skoro vubec citit. Nepoznavaji to ani lidi, co kouri elektronicke cigarety, prijde jim to uplne normalni, jako bys sis kouril svuj nikotinovy liquid. Dokonce ani denni uzivatele ganje v prvopocatcich neodhalili, ze jde o produkt z cannabis. Nejde z toho citit ganja ani jiny smrad. Jen trochu nasladly kour, ktery se za v okamziku rozptyli. V tomhle smeru to pokladam za urcitou revoluci v huleni :D

Mam pred sebou posledni cil a to naucit se delat svetlejsi extrakty. Takove, jake jsem videl v USA. Absolutne netusim, v cem to muze vezet. Vzdycky ho mam do hneda. Mozna je to starim vstupniho materialu, nevim, jak toho zatim docilit. Nebo zkusit jeste jiny extrakt a sice Shatter. Jen zatim nevim, jak na to. Good luck chlapi a budu rad za kazdeho zkusenosti, neverim tomu, ze jsem tak daleko pokrocil sam :D

Mejte se a experimentujte! :)
Ales-All
Tak mi přišel už waxliquidzer z Anglie (koupil jsem ten originál bez příchutě na zkoušku) a musím říct že to funguje jak má . Smíchal jsem to s fenixovyma slzama takže byl výsledek tmavší barvy protože fenixovky takový jsou . Dal jsem 2ml liquidu na 1g fenixovek a na 10 Sec do mikrovlnky ( děla se to i ve vodní lázni ale to vyjde nastejno) . Píšou na stránkách ze to jde do všech e-cigaret ale já si koupil s keramickou hlavou a ne vatu (zkoušel jsem i vatu ale keramika vážně lepší ) . Hned jsme to s přítelkyní ochutnali a po pár práskách začínal pomalu najíždět stav a i chuťově to je dobrý a nejde poznat ze kouris něco co má v sobě THC . Zítra mi kamarád přiveze dab tak to budem dělat ještě z nej tak pak dám vědět . Jinak k tomu předchozímu příspěvku proč ten dab nemáš zlatej ale tmavší tak to ovlivnuje hodně faktorů, záleží na metodě jakou to děláš a co na to používáš a oni to ještě čistí třeba mrazem atd.. je hodně technik a kazdej si to děla jinak. Někdy barva ukazuje kvalitu(čím světlejší tím lepší ) ale někdy to tak neplatí . Dam pak tada info až to udělám z toho dabu . Experimentům zdar ;)
bullík23
RE: Moltres
vycházím se své vlastní zkušenosti při pressování materiálu, kdy záleží opravdu na spoustě faktorech jako:
1) stáří vstupního materiálu (nejlepší pressovat ihned po sklizni) - pak máš žlutý extrakt a ne černý.
2) tlak použitý pro press
3) doba pressování či zahřátí materiálu (někdo pressuje 30 sec někdo 90 sec i více)

Co se týká e-juicu pro vapepeny, je nejlepší použít wax liquidizer či PEG400. Já to mixuju 1:1 a je to nářez, ikdyž ne na tak dlouho jako z bonguu :-))

mějte se, kdyžtak PM
Ales-All
To mas pravdu ještě bych doplnil ze při pressu záleží kolika micronovy pytliky mas a dal na tom jakou metodou to budeš čistit . A ještě záleží vůbec na kvalitě toho z čeho to budeš dělat
bullík23
Ano, souhlasím s tebou Ales-All, já používám 90 micronů nebo 120 mikronů pro pressování květů. Pro lisování haše používám 30 mikronů. Vše objednávám z aliexpressu.
A samozřejmě quality in = quality out
Moltres
Ahoj borci, trochu to tu chciplo.. Experimentuje nekdo z Vas tady v tehle oblasti nebo radsi bongujete? Valcim celkem s tim, ze mi vzdy po nejake dobe zacal tank v elektronce protekat. Delaji mi to vsechny el. cigarety. Asi by to chtelo vychytat presnou substanci pro Vapovani. Nebo lepsi tip na e cigu. Dospeli jste tady nekdo v tomhle dal? Nebo jsem tu v tom sam? :)
ivanski123
Ahoj rád bych si vyrobil organický e liquid. Zatím se mi.podarilo zjistit akorát to že pokud to má být organického původu tak by měl stačit VG (vegetable glycerin), čekám ho každým dnem v potravinářské a bio kvalitě. Nicméně jak píše borec ve vlákně údajně čistý vg nerozpustí rosin uplne. Rád bych se vyhnul všem chemiim, které se na to používají, ale krom toho glycerinu se mi nepodařilo zjistit jak to udělat. Tekoucí cartridge je asi jen nekvalitní zkusil bych nějaké trochu dražší okolo 5$ by už měly být ok. Pro začátek a experimentování jsem objednal z Ebay.co.uk tak dám vedet. Třeba Mr.Nice nabízí na eshopu Pure organic CBD cartridge, úplně průhledný nezakaleny takže to asi nějak jde.
Moltres
Ahoj Ivanski, diky za Tvuj postreh. Pure organic je asi mysleno jako pestebni metoda. Aby to vypadalo vice healthy, tak tomu daji cirou barvu. Barva je dana barvou extraktu. Chces - li mit bily vape roztok, musi byt bily extrakt. Na YT jsou videa, kde maji i bily rosin. Kolega si ted koupil pres internet CBD cartridge + vape pen a taky to melo cirou barvu. Zkusil jsem to kourit a pekne jsem se z toho zkaslal. Nikdy nevis, co v tom je.

Jinak, nikde jsem nenasel informace, ze bys ve vegetable glycerin dostatecne rozpustil rosin. Ale nebyl jsem v tom hledani prilis aktivni, tak pokud mas link, nalinkuj to sem.

Polyethylenglykol se vyrabi polymeraci ethylenoxidu, coz je organicka sloucenina (zdroj wikipedie). Zpusobu polymerace je cela rada, proto doufam, ze pro konzumacni ucely to ty firmy v Americe vyrabeji co nejvic setrne. Verim tomu, ze ano, protoze tam Te dneska zazalujou za kazdou picovinu.

Pokud mas odzkousene cartridge treba i s vape pen v setu, nemohl bys tu hodit taky link? Ja pouzivam vertex vape pen 510 baterku, cartridge na to je se zavitem b9. Dikes a at se vede v experimtech! :)
ivanski123
Ahoj !

Vcera jsem zkousel rozmichat 1g presovaneho rosinu s 2ml pure bio VG. Dal jsem to na 10s do mikrovlnky aby se to lehce zahralo a zkousel rozmichat. Tento postup jsem opakoval, ale ne moc s velkym uspechem. Pak jsem si vzpomel, ze jsem vcera narazil na Inetu na cartridge, ktere jsou rozmichane v MCT oleji (zjednodusene, ultra zdravej extract na bazi oleje napriklad z kokosoveho oleje). Mam ho doma na vyrobu tinktury v biokvlaite tak jsem to trosku prilil k tomu mixu rosinu a VG. Opet jsem nekolikrat po 5 s daval do mikrovlnky a postupne rozmichaval. Nedosahl jsem cire barvy je to trochu zakalene ale facha to skvele. Mam jeste objednany sample pack terpenovych profilu znamych modelu (OG Kush, WW, Lemon Haze) takze az to prijde tak tam jste pridam terpeny. Chutove mi to ted prijde do sladka coz je udajne vlastnost toho VG. Priste to zkusim udelat jen z MCT oleje.

Pokud pisi ze to je organicke tak by mel byt i liquid viz foto. Jedu vse organicky bez chemie a proto hledam co nejsternejsi cestu.


zde odkaz na MCT produkt
https://www.agrodine.com/product/mc...ape-cartridges/

@ Moltres

Vsechny ty baterky a cartridge jedu z ebay, ale moc tomu nerozumim. Mam jednu baterii ktera se aktivuje jenom tahanim. Je hodne usporna co se tyce spotreby te naplne. Pak mam jednu kde mackas cudlik. Cartridge mam dual coil, ceramic a sklo, ale take z ebaye. Vsechno thread 510 (??asi)
prochytech
Ahoj
nemáte někdo prosím zkušenosti s tímto obchodem. Jde mi o PEG 400, zda se nechá použít pro rozpuštění rosinu. Jde mi o to zda to je v nějaké potravinářské , nebo farmeceutické čistotě .
https://www.p-lab.cz/katalog/polyet...rotipuran_1884p


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma