Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Padlí / Nepadlí - Klikni zde pro originální téma
ivanski123
Ahoj zkousel jsem googlit a hledat i zde. MAm podezreni na padli. Mohl by prosim nekdo kdo to zazil poradit jestli se jedna o tuto nakazu? Nez to zacnu necim strikat.
Jedna se o jakesi bile kristalky, ale nejdou ani nehtem sundat ...objevuje se to vicemene na vsech kytkach
Jedu organicky pest v lightmixu od Plagronu a hnojim pouze Guanakalongem presne dle tabulek. Jedu pod LED a kyti vykazuji stale nejaky deficit. Vypada to na CA a Mg, zalil jsem cca pred tydnem roztokem s Epsomskou soli. Zalivka je odstata a upravena na PH 7. Jsem v 16 dni 12/12. a jedna se o Northen Light odrudu
Madical-Strains
Padli bych nepral ani tomu nejhorsimu nepriteli .
Takhle vypada krasne rozjety padli.
Kdyz kouknes na to kapesnim mikroskopem tak to vypada jako takova pavucinka, ma to takovou stukturu jako chmyri.


Nahore na ty fotce bych nerekl ze je to Padli ale u toho prstu to vypada na zacatek Padli.
Padli jsem uz videl u kamose v boxu a vim na 100% ze se to z dalky podoba jako kdyz na list nasypes praskovy cukr a da se docela celkem setrit i prstem, nebo kdyz vemes mokry hadrik tak ten list umejes ze vypada jako novy.
Zkus to strit mokrym hadrikem a napis co a jak.
Kazdopadne za 10 dni , pokud to je padli tak to urcite poznas, rychle se to rozlejza.
Kdy se to tam objevilo? Jak je to tam dloho?

Tipoval bych ze to padli pravdepodobne asi nebude , pokud ovsem neni vic druhu padi nez ktery sem videl.

Nemuzou to byt najaka vajicka nebo skudci? Zkus se na to juknout lupou.

Nejedl si nad nima nahodou strudl ? :D

Mam na tebe jednu otazku , prosim.
Proc kdyz jedes organiku v light-mixu , jak uvadis proc neupravis ph na 6,5 proc to upravujes na 7 aby to byla zalivka 5x vice alkalictejsi nez je idealni PH pro konopi ?
Nerozumim tomu.
Dik za vysvetleni. :)
NORM
Řekl bych že to bude od třásněnek.. Udělej postřik Vertimec 1,8EC 1ml/l a máš pokoj. Jsi teprve v 16. dni, tak to do konce květu zmizí.
fikus37
ivanski,tohle padlí není.To co napsal Madi je výstižné na jeho fotce je padlí.
ivanski123
Ahoj kluci !

Diky za nazory
@ Madi ...hadrikem to setrit nejde. Co se tyce PH tak ho upravuji na hranici mezi 6.5 az 7 a ziji v domeni, ze to je ok pro vstrebani vseho co je zapotrebi. Ph snizuji jablecnym bio octem. Jedu nove Guanakalong jak zmineno v postu. Pred tim BioTabs, kde uvadeji ze ani neni treba cekovat PH. Delal jsem to sporadicky a voda byla ok ...v posledni dobe vsak po odstati namerim 7,8 tak ji snizuji.

@Norm bojoval jsem se trasnenkami ...udelal jsem tabakovy vyluh ktery jsem aplikoval v rustu cca 4 x nekdy v 3 -- 5 tydnu rustove faze. Po haveti ani stopa. Myslis ze by to mohl byt pozustatek po nich?

Napadlo me taky jestli to neni vykristalizovany zbytek toho tabakoveho vyluhu, ale to by asi slo setrit.

Posilam foto jak vypada celek ...kyti jsou hodne svetly coz na fotce neni moc videt
tovotoh
Docela to muze byt z toho vyluhu, tabak je sam o sobe agresivni a v tom miste kde to bylo poskozeny od trasnenek se to popalilo. pokud nemas matku nekde a da se to trochu ostrihat tak bych to uz neresil zadnema sajrajtama(postrik), na konci vse uklidit a vycistit.
ivanski123
@tovotoh ahoj diky ...mel jsem v planu s tim nic uz nedelat protoze nevim ani co ...zacina se to objevovat na vsech kytkach ...v daleko mensi mire.
Mel jsem strasnou radost z techto klonu ponevadz byly paradni - vitalni az do momentu kdy jsem objevil trasnenky. Napsal matkarovi a ten mi az po te sdelil, ze s nimi bojuje. Jak uz mnohokrat napsano najit dobreho matkare kdyz chces vzit napr 10 klonu a mas nejake poazadavky je podle me temer nemozne.
tovotoh
V tom s tebou musim souhlasit, REZY jsou vetsinou zdrojem nakazy, nedavno se koupily ,,Šnycle jako BRNO!,,(bazar zah. ;-) zasviluskovany+trasneky ale jako prase, 8 kytek muselo pryc. Matkar taky, nerekne nic, ani nechapu jak to muze dat nekomu do ruky, zverinec hruza, ani neodpovedel jestli to strikal nebo ne, mozna jo ale neuspesne, melo to popaleny vrchy cimsi. PS. brzo bude mozne ;-)
Madical-Strains
Mas peknou barvu kytek, je videt ze se jim dari ale octem bych nesnizoval PH.
Na to je kys. citronova , urcite bude vhodnejsi , na to se spolehni. :)

Dobrej matkar by mel pockat nez ty skudce vyresi ne to kazdymu sekat dal.
ivanski123
@ Madi zdani klame postupne blednou....nevim no nejak se nedari dle mych predstav toto kolo. Myslim, ze principielne by to.melo byt jedno jestli jablecny ocet nebo kys citronova, popripade citronova stava (vymackana). Vse snizuje Ph a je to prirodni zdroj. Pouzivam nekdy automat zalivku, kdyz jsem mimo dosah. Ocet po par dnech udela v nadrzi takovej, divnonsliz. Nemam tam zadnej vzduchovaci motorek taknse to asi kazi. Zkusim tu kyselinu treba to bude lepsi. Kdyz jsem pritomen tak zalejvam ruco coz je.stejne nejlepsi.

Myslim, ze s matkarema jsem skoncil.....min do.te doby nez.mi nekdo doporuci nejakeho spolehliveho.
SubFocus
Já bych to tipl na třásenky nebo jiný savý hmyz - máš na listech takové jemné jako by bílé nitky - tohle jsem měl a byly to třásenky - dal jsem dvakrát po sobě Omite 30w (zalil jsem to tím - nestříkal) a od té doby klid. Pak jsem rajčata o 3měsíce později sklidil, hlínu vyhodil a začal nanovo. Jen ty konečky listů jak Ti chytají zlatou barvu bude spíše přehnojení nebo něco jiného ...

Nemáš na spodní straně listů jako by takový černý prášek? Vypadá to jako zbytky hlíny, které se zachytí na listech ...

Octem nesnižuj, raději kup za 90Kč PH mínus kyselinu. Citronovou šťávu jsem taky kdysi používal, ale pokaždé jsem jí musel přidat jiné množství proto jsem dále zvolil kyselinu.

Čau a nevzdávej se!

SF
ivanski123
@SubFocus jedu organiku, kyselina pripada v uvahu jenom citronova. Prehnojeni nevim jedu presne podle tabulek, a v organice se mi nestalo ze bych prehnojil. Spis to vydim na nejaky deficit nebo PH zalivky, ktere jsem zacal az ted peclive merit. Cerne tecky ze spoda zadne nemam.
Madical-Strains
Nemohl jsem si nevsimnout dotazu u Bin-Ladina, nechci mu zasirat tak krasne rozjete vlakno , tak ti pisu sem.
Ja takovou zkusenost s tou ledkou nemam , bezne pokud jedu jen 8 kytek tak davam v kvetu 25 cm od vrcholku a nikdy sem nic takoveho nepozoroval.
Fikus dokonce jen 20 cm .

Ale Ladin je natolik zkuseny ze pokud to napsal tak proto mel duvod a neco pravdy na tom bude ale treba se to tyka jen par odrud. Kazda ma jine naroky a je jinak citliva.

Rekl bych ze u tebe problem bude jinde. :)
ivanski123
Myslim ze problem byly ty trasnenky..... Ktery tomu asi daly na frak. Svetlo drzim 30 cm nad coz doporucuje vyrobce i vetsina uzivatelu. Zatim to nechavam jak je... Ceknu ph substratu
Madical-Strains
30 cm neni problem ale musi se vzdy snizovat postupne.
ivanski123
Ach jo dnes jsem se vratil.po 3 dnech a napadlo me jeste pro jistotu vzit mikroskop a ceknout listy. A svete div se..... Maly broucci na listech..... Podezrivam ze to jsou trasnenky. Tabakovy vyluh ala.Kvakos, kterym jsem to 3 x strikal tudiz nedoporucuji.
Nejsrm.schopen to vyfotit. Zadrhel je ze broucek nevypada jako trasnenka, je to takove jakoby kliste, ale bile s cernym.zadkem. Co ted? Jsem ve 25 dni kvetu a ten bily poprasek je uz temer na vsech kytkach? Ma to cenu jeste strikat necim?
fikus37
Podívej se na net a hod tady odkaz obrázku co to je za tvora.
Pítr90
Čau, na téměř všechno lezoucí sající 😉 funguje Vermitec. Je to sice chemka, ale účinná. V 25. dnu květu by měl být ještě čas, aby se to z kytky do sklizně ztratilo
fikus37
Pokud to má na léčbu, tak ty chemky, tam zůstanou. Až zjistíš co to je, tak nasad ty správné dravce.
ivanski123
Neumim vyfotit ale myslum ze to je tohle, je ale divny ze na zlutych lepodeskach neni fakt nic
ivanski123
Takze radite strikniut chemkou......zitra jeste nahodim foto co to dela s kyti
Pítr90
Má to nějakou ochranou lhůtu, ne? Jako přemýšlel bych, jestli na to stříkat 14dní nějakou rádoby přírodní ochranu a nemít jistotu a možná si zadupat pěst/výnos, nebo to dvakrát za dva dny stříknout chemií a vědět, že mám ještě víc jak měsíc čas, během kterého se to má dávno ztratit??

Edit: ano, já bych stříkal vermitecem
Madical-Strains
Chemik radi chemii a Organic radi dravce. :)
Jesli jedes Organiku tak ja bych tam chemii nedaval !

Ale to je na tvym pristupu

EDIT:
To jsou asi svilusky, ty sem nastesti nikdy nemel.
SubFocus
Uplně upřímně - v životě už mockrát jsem zkoušel biologickou obranu a jediné co fungovalo byl Gnatt Off - ale ten prý EU už zakázala. A dravé roztoče.

Zbytek jako biooil, různé namíchané tabákové výluhy, česnek já nevím co všechno a výsledek žádný. Pak mi ruply nervy a Omite 30w a poprdeli - napoprvé hotovo.

Radši chemku a pořádně to na konci propláchnout třeba o 14 dnů délé ať máš jistotu než sežrané rostliny - někdy to jde rychle a tomu věř ...
Madical-Strains
Presne tak ! Biool, vyluhy podle Kvakose me nefunguvaly


Za me , Jedine drave roztoce bez chemie.

Ale to se muzes rozmyslit sam, ale pokud vemes chemii pak nemusis jet vubec organiku. Vis tys to nechal dojit moc daleko.
Mel si reagovat na ty kurvy mnohem driv.

Mozna ze v tomhle pripade maji kluci pravdu uz ti dravci monza nezabraly kdyz uz jsou takovehle a je jich tam tak moc. Proto se musi reagovat ihned.
Pítr90
Nedělej z tý " chemie " vědu. Organické pěstování a jeden postřik insekticidem je rozdíl 😉 když se stříkne včas, tak v kytce nezbyde nic 😉

Jo a nejsem chemik, jedu light mix a Biobizz jako ty 😉
fikus37
Ja mám dobré zkušenosti s dravcemi.Kdysi jsem taky stříkal chemkou,ale jakmile se objevily v Brně dravci,tak jsem vyzkoušel a vše bylo zlikvidováno.Rozhodni se ty co je pro tebe lepší.Já jen ,že jsi psal něco o léčbě pro přítelkyni.Počítej,že budeš muset udělat min dva postřiky.
ivanski123
Kluci jasny vim ze je picovina strikat v kvetu chemii, ale.myslim ze nemam jinou moznost. Zajit jsem to nechal daleko nevedomky. Ten vyluh z tabaku vypadal ze funguje a jak.jsem psal @ Madi broucky jsem cekoval a fakt nic nenasel..... No jo no.... Jsem rozhodnuty Vermitec a pojedu to o tyden dele plus nove pro me i poprve proplach, ktery jsem nedelal. Koncim s klonama to je jisty. Dekuji Vam vsem za rady a vecer snad uz konecne ceknete rosin thread kde dam fotky. Dnes pro nej jedu..... Apson neco positivniho :)
ivanski123
@Pitr90 hele ten postrik tim Vermitecem asi 2 x co? Dost debilnie se to davkuje.... Daval jsem 1ml / litr melo by to byt asi spis.trosku mene ale nemam odmerku mensi nez 1ml. V kazdem.pripade dnes dam druhy postrik nechal jsem mezitim 2 dny. Po prvnim jsem ty srace jeste nekde videl.
Madical-Strains
Doufam ze ti kyti od ted pojedou uz bez problemu. :)
Pítr90
Jasný, 2krát. Já jednou nasranej nadávkoval 2ml/l a kytky to přežily 😉 ať ty svině pochcípaj 😂😂😂


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma