Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
True SOG 750w LED by FrYnk - Klikni zde pro originální téma
MatesMaty
Zdravím komunitu a vítám všechny na mém posledním pěstu. A abych se s Vámi rozloučil tak jak se sluší a patří tak udělám něco co tady asi ještě nebylo. Pravej SOG, bohužel mě nevystačily klony a je jich 94 místo rovných 100 takže mě to trochu mrzí. FrYnk šlápl do pedálu a dokázal to světlo udělat podle mých požadavků opravdu rychle za což jsem mu nesmírně vděčnej, přístup jaký má on se v dnešním světě vidí čím dál méně a proto je potřeba si takových lidí vážit !!! Genetika je stejná, femky Critical +2,0. Klony byly napřed zasázeny v 1 L květináčích a potom do finálních 3L. Aktuálně mají cca 20-23 cm. Hnojiva změna z Bcuzz na Cannu !!! Foto doplním večer nebo až ráno. Mám na všechny dotaz, máte někdo zkušenosti s produktem White Shark ?

Genetika: Dinafem- Critical +2,0 94ks
Plocha: 150x 150x 220 cm Budbox White
Hlína: Biobiz Lightmix
Světlo: 750w SQU LED by FrYnk
Hnojiva: Canna Tera Vega, Flora, Rhizotonic, PK 13/14, Boost, Cannazym
PH: Canna doporučuje 5,8 - 6,2 což na hlínu nevím jestli není málo ale tak těch 6,2 bude ideál.
Metoda: SOG ( pouze single Cola )- spodní větvě jsou odstřižený


Here we go !!!
gantis
Tak na tohle jsem nesmírně zvědavej. White Shark jel myslím Ajtaktak :) Moc držím palce!
crazyben
na poctivej sog sem zvědavej (už to tady bylo víckrát ale je to pár let no)

Jen, přijde mi škoda lejt minerál do hlíny. Nad Biocannou si neuvažoval?
MatesMaty
Bio jsem nikdy nejel. Je i drazsi. Treba to casem vymenim.
crazyben
zaklad je o neco drazsi ale odpadne PK-cko, cannazym taky neni nijak nutnej v organice a rhizozonic je za stejny, takze s cenou bys byl plus minus stejne.

Ale jestli mas mineral zajetej a jdes najistotu tak tomu rozumim :)
Pítr90
Taky jsem na tvůj pěst zvědavej 😉 samotného mě to láká 😉 budu sledovat
psyweed
ked Bio tak BioBizz , pripadne General Organics...drahe? hm kupis napr zaklad od BioBizz Grow, Blow, TopMax 1l balenia co mas asi na 2-3 kola a stoji to asi 1300-1500 myslim.
Mineralne hnojivo je vlastne chemka a ked tu mam produkt v TOP Bio kvalite na nieco co sluzi ku konzumacii, myslim ze to stoji za zvazenie. Hlinu po takomto peste mozes znova pouzit, doplnis tusim len 1/5 z "novej"

Na Cannafeste som sa bavil s typkom z BioTabs (tiez zaujimavy Bio produkt) a spominal ze 1 kolo slabsie ale 2 kolo na tej istej hline lepsi vynos, lebo ta hlina je uz "ziva" a este povedal ze v NL je weed v Bio Kvalite o 2e/g drahsi ;)
gantis
Psyweed:
Tohle jsem zkusil minulý kolo,dal jsem tak 2/3 stará/nová a už to nikdy neudělám. Hned po dvou zálivkách mi z toho začali lítat všelijaký mrdky a nakonec i smutnice. Nevím jestli s tím máš zkušenost,tak se rád přiučím,co je třeba,aby se to nestalo,ale já mám zkušenost takovouhle :/
crazyben
citace:
Původní příspěvek od psyweed
Mineralne hnojivo je vlastne chemka a ked tu mam produkt v TOP Bio kvalite na nieco co sluzi ku konzumacii, myslim ze to stoji za zvazenie. Hlinu po takomto peste mozes znova pouzit, doplnis tusim len 1/5 z "novej"


1/5 z nový? No ja kdyz dojedu kolo tak vic jak pulka kvetniku je plna korenu a ty hliny tam moc nezbyde.

Říct že minerál je chemie mi přijde úlet. Slyšeli jste někdy pojem "organická chemie"?? Chemie je jen vědní obor - organická chemie pak obor zabívající se organickými sloučeninami.

Ale jinak i minerál může bejt získán z přírody (těžbou) zatimco organika syntetická ;) (Většina dnes známých organických sloučenin je však syntetických (třebaže připravených z jiných organických sloučenin). Výskyt organických sloučenin neznamená nutně biologický původ...)

Dneska je "bio" nebo "organika" jako nějaký zaříkadlo, ale ve finále je hlavní rozdíl mezi organickym a minerálem jen to jak to hnojivo funguje.
Pítr90
Zdravím všechny, taky jsem chtěl názor na míchání starého s novým napsat(samozřejmě kravina), ale říkal jsem si, že nebudu zaprcávat potencionálně zajímavý vlákno.....
Tímto se za tento můj příspěvek MatesMaty omlouvám 😉

Je tu spoustu jiných vláken a myslím že i určených pro debaty o substrátu 😉
jasse
citace:
Původní příspěvek od Pítr90
Zdravím všechny, taky jsem chtěl názor na míchání starého s novým napsat(samozřejmě kravina), ale říkal jsem si, že nebudu zaprcávat potencionálně zajímavý vlákno.....


Samozřejmně Ti to nedalo a potenciálně zajimavé vlákno si zaprcal ;o)
Je hezké ,že si napsal svůj názor ,ale je to samozřejmně kravina, pokud něco neumíš neznamená to ,že to nejde. Klidně Ti můžu ukázat kytky jeté v substrátu použitém u mně třikrát, a pokud budeš hledat tak na světě sou jinší kapacity na znovu použití substrátu. A pokud si necháš zamořit substrát škůdci a nezlikviduješ je, tak se nemůžeš divit ,že máš problém.
toketoy
budu sledovat. vyfotis nam zakladni setup? tj grow room s malickejma prckama klidne? a svetlo? sam jedu pod ledkama a chci ted stavet neco vetsiho, tak se rad priucim od zdejsiho mistra.
M@gicWeeD
Presel jsem na cannu coco a musim rict, ze tak vyborny kurivo jsem jeste za celou dobu nemel, ani v organice. Kvalitni mineralni hnojivo, dobrej gen a slusne odjetej pest a nepoznas rozdil.
Rozhodne budu sledovat a pokud to nezprznis, videl bych to tak na 1200. Hodne stesti preju, ale nechtel bych to zalivat ;) .
MatesMaty
Tak vidím že to tady má grády :D Jedu ještě růstovou fázi ale bud dneska nebo zítra to asi už přepnu. Kyti mají cca 25 cm což je ideální výška pro přepnutí na květ při SOG. Ještě to asi bude chtít zastřihnout spodní větve. Používám vždy novou hlínu na každé kolo. Matkárnu jsem musel přemístit ke kamarádovi protože tam kde mám box už nemám víc místa. Jinak kytky po změně na Cannu jsou neskutečně krásně zelený už po cca týdnu. Už nikdy více jiná hnojiva než Canna. Práce na boxu bylo opravdu mraky, dělal jsem na tom tak 5 hodin. V boxu mám nově pachový Carbon pacháč od Prima klimy. Odtah původní prima klima 420m3/h ale musel jsem vypnout přítah protože ty nový šunty od Prima klimy hučí jak jaderná elektrárna, takže aktuálně jen pasivní přítah. Ofuk mám novej a je parádní. Značku doplním až pojedu do boxu. Jinak světlo je 80 cm nad vrcholkama, asi ho ještě dám níž.
psyweed
@Gantis: ked ich mas na konci pestu, myslis ze sa ti v tom novom s povodnou hlinou zazracne stratia? :)

@crazyben: v com by mali vadit korene v novom substrate? ked si im nelial chemky, tak je to stale organicky material , ktory uz ma trichoderma, mykohriz, mikrofloru atd. vytvorenu . Cize rychlejsie kolonizuje novy substrat a dalej to "zije" v symbioze s rastlinou, ked to dalej hnojis zase len organickymi hnojivami tak neni co pokazit. Hlina nebude tak zasolena ako po mineralnych ktore sa vlastne ani nekazia (preco asi).

Inac ak mas teda tip , v poho daj teda link na mirenalne BIO hnojivo s certifikatom. BioBizz musi mat aj certifikat na BIO material s certifikatom z coho tie BIO hnojiva vyrabaju. Inac by certifikaty co maju stratili.
Vlastne nechapem naco liat do hliny mineralne hnojky ked tu je dostupny kvalitny organicky BIO produkt.

BTW Pani k tej hline tu to mate priamo od BioBizz http://www.biobizz.com/support/#faq-573
Takze uvadzaju 30% co je teda 1/3 (1/5 som sa sekol ;) )

@MatesMaty: pozeram ze BudBox dorazil :) odporucam ti este 150x150 podmisku ked mas take male kvetinace tak zalejes len spodok a si natiahnu co treba, lebo liat toto rucne by ma asi porazilo

LEDku mas teraz na aky vykon? rovno 750w? si pisal ze ti Frynk robil nieco custom tak napis plz detialy.
Tiez som nad nim rozmyslal ale pride mi lepsi ram ako v tom mini boxe a optikou to tlacit do stran. No uvidim na konci :)
MatesMaty
Já jsem na to světlo akorát spěchal. Jinak je to maximálka od Frynka co nabízí tu 750w s těma 2x červenýma čipama. Jj rovnou na max protože ty rostlinky uz jsou dostatečně velký. Se zalíváním no problem, za 10 minut mám hotovo. Problém je ze s podmiskami by se tam vedle sebe nevlezly.
psyweed
to je jedna velka podmiska...na celu plochu stanu :)
tuffgong1
Jak si to tu čtu, nedá mi to nenapsat.
Všechno to bio je z větší části jen dobrej marketing. Ano jde poznat rozdíl mezi produktem pěstovaným v inertním médiu má chemce který ještě jako bonus neproplachnu a produktem pěstovaným v hlíně na bio hnojkach s pruplachem. Ale dovolím si tvrdit, že rozdíl mezi kytkou pěstovanou v hlíně s kvalitním pruplachem na minerálních hnojivech a s kytkou na biohnojkach je minimální.
Vždyť si zkus koupit v sezoně bio mrkev a normální mrkev, nebo bio banán a normální banán atd. V slepém testu nepoznáš rozdíl.
Vše je z 90% o kvalitním pruplachu.
psyweed
na zahrade pestujem zeleninu sam a viem cim ju hnojim (mam kalifornske dazdovky a tie produkuju v jar/leta dostatok materialu na hnojenie). cize je vytvoreny kolobeh...

Nejde o to ci to ne/poznas na chuti ale jaky zaklad tomu davas. Ked to mas na deal a chces usetrit 500kc na hnojkach (netusim kolko stoji sada mineralov) tvoja volba. Ale ked mozem nieco riesit ekologickou prirode "priatelskou" formou tak to tak robim. Pokial by tak pestovala vacsina growerov co ide na hline, tak by nemali problem kazde 3m kam na sidlikach vyhodit zasolenu hlinu,ze :D
Ak myslis ze preplachom vyriesis na jakom zaklade to cele ide, klames sam seba ;)

Ok ale dost nebudeme zasierat temu, robte ako sami uznate za vhodne.

---

Mates: Ma ten LED ale nejaky prepinac na pocet svetiel ? grow / bloom pripadne kolko wattov pojde?
Nafot lepsie plz ak sa da. dik
MatesMaty
To světlo se dá nastavit na 100,200,300,350,400,450,500,550,600,650,700,750W tím kolečkem nahoře. Kábl zapojíš přímo do časovače. Prostě easy. Grow a bloom nepřepínáš, to světlo je nastaveno na spektrum jak pro květ tak i růst ( jen na růst se ale nehodí- třeba např. do matkárny, muselo by se upravit spektrum ). Já to mám hned nastavený na max.- tudíš 750w
MatesMaty
7. den 12/12
Objevují se první problémy. Žloutnou některé kytky a některé jsou nádherné. Kořeny krásný i u žlutých kytek. Nemyslím si že to je dusíkem. Žloutne celá kytka, nejen odspodu. Přemýšlím opět o hydru ale nevím jaké na SOG, co třeba EBB flow ?
Ajtaktak
ja som tiez rozmyslal nad sog a jedine co ma napadlo je ebb and flow, rockwool + keramzit + vaňa
MatesMaty
A co navrhujes k tem zlutym kytkam ? Co se tyce evb slo by pouzit jen velka rw kostka bez media ? Co treba aero system
Ajtaktak
nikdy som nesiel hlinu tak ti neviem poradit.
V hydre by to pre mna znamenalo bud - malo hnojek alebo zaseknuty prijem skrz PH.
Mne kyticky blednu ked maju moc vela svetla, listy nestihaju.
Tie blede mas iba v jednom mieste v stane alebo ich je viacej roztrusenych rozne v priestore ?

RW kocku dostanes v cechach a SVK najvacsiu 10x10 cm potom uz iba rohoze. Podla mna samotna 10x10 je malo, pod to by som dal keramzit, alebo celu vanu vyplnil rohozami a na to poukladal kocky.
Aero sog by musel byt podla mna homemade, lebo neviem ci existuje komercny system, ktorý by mal tak blízko pri sebe výrezy na kelímky aby si tam natlacil dostatocne mnozstvo kvetiniek.
MatesMaty
Ph udržuju 6,2 a to canna radí 5,8 - 6,2 což se mě zdá na hlínu málo těch 5,8. Nemyslím si že je to PH protože hned vedle je kytka brutálně zelená. Když se podíváš na fotku celýho boxu tak vidíš že jsou některý pod světlem ale další pod světlem jsou uplně v pohodě. No to hydro musím ještě hodně namyslet. Musel bych pořídit RO protože mám snad nejhorší vodu v republice.
Jaby
Když koukám na ty jasně červený stopky listů, napadá mě začínající deficit vápníku nebo hořčíku, četl jsem to někde tady, že krom toho žloutnutí se projevuje i červenáním stonků.. Oni teda jdou do červena skoro vždycky, ale postupně a ne tak moc, spíš jen tak pomalinku mění odstín....
Každopádně jsem měl stejný problém, částečně to bylo asi moc světla, ale měl jsem i pár takových pobledlých dál od světla mezi úplně normálníma kytkama, tak jsem obden do zálivky přidal Calmag a srovnalo se to rychle. Těm žlutým listům už se teda barva nevrátila, ale nový byly zase pěkně zelený.

Edit: Jo a taky to bylo u stejného modelu v hlíně. Některým kytkám asi stačí míň, některý chtěj trochu víc, i když by měly teoreticky žrát stejně, když je to stejnej model.
atletico
JABY nerob si hanbu..to ze si tu nieco cital..ten deficit prvkov si vobec netrafil
Inak kolegovia,pri prihlaseni mi tu svieti ze web stranka nie je zabezpecena..a rovnako (na apply) na zaciatku linku nie je zamok ktory hovori o sifrovani dat na webe a ten tam tiez nemamnestal sa tu z toho konfidentsky web? Nezbiera si tu niekto data? Bolo by fajn keby sa niekto vyjadril
Pítr90
Čau, nedávno se to tu řešilo. Prostě napiš před adresu https 😉
atletico
Mozes priblizit kde sa to riesilo?
psyweed
MatesMaty - niekde som to tu cital ze u LED svetiel je deficit prave magnezia a horciku, nejako sa rychjelsie spotrebovava, tusim ledideal to aj extra pise. Skus napisat Frynkovi asi bude vediet viac
drumnawatt
ahoj fialové řapíky listů mohou dělat tyto dvě možné příčiny:

a) nedostatek fosforu - často způsobené vyšším PH

b) nízká teplota ( pod 18 stupnů )

snad to pomůže
BRooT
Těm co žloutnou dej Calmag+Křemík a je to :)
M@gicWeeD
Broote jsi si jistej tim kremikem? Na to jsi kde prisel?
BRooT
Řešil jsem to na matkách pod ledkama. Křemík není přímo proti tomu, ale zvýší celkovou vitalitu kytky a pomáhá s transportem živim v kytce. A calmag klasika
Maxeaux
citace:
Původní příspěvek od drumnawatt
ahoj fialové řapíky listů mohou dělat tyto dvě možné příčiny:

a) nedostatek fosforu - často způsobené vyšším PH

b) nízká teplota ( pod 18 stupnů )

snad to pomůže


c) fialove feno :)
MatesMaty
11. den 12/12

Tak žloutnutí je tak pořád na hraně, asi pořád potřebují dusík. Za tmy to tak vidět nejde ale některé kytky nemají stále uplně zelenou barvu. Začínají se tvořit palice, budou 100x lepší než pod HPS. Musím se ještě naučit líp používat ty Canna hnojiva protože jsem asi ze začatku něco zkazil, no chybama se člověk učí.

Pravá půlka boxu





Levá půlka boxu





Pohled z boku
gantis
100x minimálně 👍
psyweed
jak ide polievanie stale ok? :)

musi to by zlozitejsie ked uz povyrastli ku kazdej sa krhlou dostavat
MatesMaty
No vyndam si prostredni lajnu z poloviny a 1 nadzvednu, zaliju a vratim. Vse trva max 20 minut. Ale planuju NFT ale jen s vanou a RW kostky velky ( bez media ). Ale to bude jeste dlouha cesta.
MatesMaty
20. den 12/12
Takže dneska další up, hnojím každej den, protože jsou nenažranější než já :D Calmag, Booster, Vega ( menší dávka ) a Flores a ted jeste poslední zálivka s PK. Jinak dneska jsem se v matkárně potkal se asi se smutnicema ( malý rychlý mušky co utikaj a poletují u hlíny a mají křídla ) takže jsem objednal hlístice a lepový desky a udělám s nima rychlej proces.
MatesMaty
Jen přidávám fotky za světla
gantis
Jestli nechceš čekat do středy na hlístice,tak si skoč do zahradnictví pro tohle do zahradnictví. Zalejes kytky,nastrikas na povrch substrátu a necháš pekne proschnout. Stojí to kilko cca. a alespoň se ti to nerozjede tolik. Mám s tím dobrou zkušenost. Každopádně hlístice super a stopro nezapomeň i do všech pokojovek :)

Jinak kytky vypadají super na 20. Den. Z tohohle musí být výnos jak hovado! Držím palce
MatesMaty
No ale ty hlístice se nesmí míchat s jinou chemkou, ty desky lepový se postarají o mušky a na larvy to ty hlistice stihnou. Uvidíme jak se výnos vyvrbí, hotovo je kolem 44.- 48. dne !!!
Plechmonique
Jsem na to moc zvedavej ja jedu 600w hps . Ale tohle je uz jina trida. Budu sledovat jak to dopadne...
MatesMaty
Pod HPS je tak 2x vetsi teplo a ja uz bych pod ní jet nechtel. Pod ledkama musim zase víc prihnojovat a Calmag pridavat extra. Uvidime jakej bude nejen vynos ale i kvalita. Zatím jsem docela spokojen lrotoze i osvetlení rohu je kvalitní coz se u hps rict neda.
psyweed
citace:
Původní příspěvek od MatesMaty
Pod HPS je tak 2x vetsi teplo a ja uz bych pod ní jet nechtel. Pod ledkama musim zase víc prihnojovat a Calmag pridavat extra. Uvidime jakej bude nejen vynos ale i kvalita. Zatím jsem docela spokojen lrotoze i osvetlení rohu je kvalitní coz se u hps rict neda.


tie rohy zalezia aj od reflektora kto aky pouziva, samozrejme ledkovy box ma viac zdrojov svetla, teda je to plus.

teplota zase eje plus v zime ked nemas vyhrievany priestor ;)
MatesMaty
Mel jsem A wing a v rozptylu svetla hruza.
psyweed
jak to pokracuje?
MatesMaty
Uz to i skoncilo. Vysledek 610g. Bohuzel jsem byl pracovne vytizen a chtelo to proste min chyb.
bredh
Ahoj, to je škoda, určitě šlo udělat více.
Od té doby jsi nic neudělal s tímhle LED světlem?
Rozptyl z Wingů opravdu žádná sláva a právě jsem si proto objednal od FrYnka SQU750, tak jsem zvědav.
JesseRoyal
Hoja.. mam SQU750 na 110x180 70cm nad holkama a kraje krasne prosviceny.. po par letech HPS muzu rict, ze je to fakt pecka..
bredh
Jupí, tak to jsi mě kámo potěšil, za týden to pojedu s touhle plackou a mám velká očekávání. Jinak ten rozměr boxu mám náhodou stejný tj. 110*180 a tak jsem zvažoval mírně jiný formát-delší což bych snad ještě mohl upravit. Pokud ale píšeš, že kraje pohoda tak to už nechám.
Kolik to dává oproti HPS 600?
JesseRoyal
Svetlo pecka je, ale neni to vsechno.. kdyz budes mit dobrou genetiku a zvolis dobry trenink, defoliaci ve spravny moment.. a udelas klima podminky a jidelnicek na jednicku tak myslim ze pod 900 nepujdes.. naopak si myslim ze jde i daleko vic.. jel jsem v tom 2x 400, 1x 600 a ted SQU750 a musim rict, ze to rozlozeni svetla je uplne o necem jinym.. i do hloubky.. prave mi prijde ze u HPS slo rozdelit sisky podle hloubky na A B a C kvalitu.. u Frynkova svetla tam vidim kvalitu jen A a B.. a to je pecka.. dej pak vedet jak jsi ty spokojeny.. zdaarek
bredh
Tak to jsi mě hodně povzbudil a počáteční nejistoty nad změnou na LED jsi tímto zcela eliminoval, přeci jenom je tu ještě kopa skálopevných zastánců HPS co LED nikdy nevyzkoušeli. Takže díky a určitě sem dám vědět!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma