Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

 
MIKROBOX - 25x28x60 - Klikni zde pro originální téma
Tutoformuloputo
Zdarec groweři , chvíli jsem váhal, ale nakonec jsem se rozhodl podělit se s váma o svůj experiment s mikrogrowem. Nemusí ještě dopadnout dobře, ale prozatím to vypadá nadějně. Samozřejmě jsem mohl zkusit větší velikosti, tvořit z OSB desek, předělat starou skříň, koupit do ní sodu atd, ale jde mi především o to, dokázat sám sobě, že to jde i jinak, a zajímavěji.

Spustí se na mě jistě vlna kritiky, ale jsem člověk co prve zkouší než mluví z domněnek. Rozhodl jsem se pro to, dát šanci číně, a jejich aliexpressu.

Koupil jsem si 100W (real 80W) COB LED (fullspectrum) cenna 280kč
Drátek uprostřed jsem přepojil na čokoládu, což z panelu dělá pouze 40W.
Ten připojím ve fázi květu, pokud se toho můj obyvatel dožije.

Box je ze dvou 25kg kanystrů = uříznuté dno/vršek a v krajích zoubky.
Rozměry jsou 25x28x60cm, květináč je z menšího kanystru 20x20x13cm.
Přítah a odtah pc větráčky 8x8. - Spuštěn pouze odtah.
+ malý větráček jako ofuk.

Kytka má nakonec pouze 40 cm pro růst, ohýbám a 1x jsem zaštípl.
Je to vylepené oboustrankou a alobalem (matným ven).
substrát pouze nějaký z obi, a semínko random z cannafestu jako dárek.

Vlhkost mi nestoupne nad 50, takže dolévám dolů vodu (květináč se nedotýká dna.)
a sem tam kalíšek k rostlince, jinak v noci postřikuju čistou vodou. Teplotu držím na 27, v noci vlhkost stoupne na 60% a teplota klesá na 21.
ph neřeším, snažím se kupovat balenou vodu, hnojiva kupuji dnes biobizz 3pack, alespoň do začátku.

Postupně přidám fotky uvitř. :)
https://ibb.co/yPxnvGY

https://ibb.co/72FqV26
Tutoformuloputo
Zde je ten LED PANEL, větráčky jsem si vzal ze starého pc a 12V adaptér jsem našel doma, kabely, čokolády atd, teplo/vlhkoměr za 100kč z ali.
https://i.ibb.co/qsN4M9k/47168253-425027504698249-3035295538892242944-n.png
Tutoformuloputo
Tady přikládám fotky, kyti je v 17 dni od naklíčení.
cca 5 den - teploty bohužel 30 vlhksot 40, kyti to moc nezvládala.
https://i.ibb.co/YNgdjr1/2.jpg
po zaštipnutí 7 den, zvýšení vlhkosti, odpojení půlky panelu na 40W.
https://i.ibb.co/74xHVL6/4.jpg
ohnutí.
https://i.ibb.co/WxsjcJq/35.jpg
cca 11 den, ohýbání, časté noční rosení, snížení teploty na 27 / 21noc
https://i.ibb.co/FhrSfNS/5.jpg
dnes (17 den)
https://i.ibb.co/84YhppM/6.jpg
https://i.ibb.co/6rDjWSN/7.jpg
SubFocus
Čau, vypadá to zajímavě, ale groweři rádi fotky. Tak nedávej odkazy . rovnou je tady připoj :) Jinak jsem fanda těchto low cost growů takže sleduju.
Funny420
Ahoj,ještě nedávno jsem taky pěstoval v bedně od PC,takže tvé nadšení pro tyhle hračky plně chápu :P jinak jedna malá připomínka,ten alobal je naprd,raději to natři bílou barvou
Tutoformuloputo
S fotkama to ještě vymyslím, každopádně vám díky 😎
No a ten alobal...mám doma bílou fólii, tak jestli ji tam nedát. Mě přijde, že ten alobal nic nedělá, z odrazu se v klidu můžu podívat do lampy a nic, ale ta fólie z odrazu bolí do očí...což asi bude dost vypovídat o odraznosti. (přímo do lampy koukat Nejde, i do 250 Hpska to ještě ujde ale tady z toho pak půl dne vidím zeleně). Každopadne ještě jednou díky, brzo přidám další fotky, začal jsem hnojit Biobizz - bio Grow a kyti vypadá dobře.
Funny420
Na nic nečekej a pleskni tsm tu bílou fólii :) držím palce
Tutoformuloputo
Zdarec, trochu opožděně, ale nakonec.
Dnes jsem přepnul na květ 12/12 a zapojil lampu na max (80W). Hnojím Biobizz biogrow, začnu teď s hnojkama na květ. Kyti po zastřihnutí reagovala jak jsem čekal = 4 vrcholy (nemělo cenu ji nechat táhnout ke stropu s 1 vrcholem v tak malém boxu).
Tady přikládám fotku kyti.
Jinak díky FUNNY420, bílá fólie vypadá dobře a vypadá to že světlo v boxu je i lépe rozloženo.
Tutoformuloputo
Fotky mi jdou přikládat pouze po jedné, tady přidávám další
Tutoformuloputo
Takhle vypadala cca před 4mi dny.
Tutoformuloputo
No a tady přihodím (trochu od věci), můj box a novou vychytávku... Jelikož jsem často i 4 dny mimo domov, musel jsem si udělat nějaký automatický systém k hlíně (Hydro časem, už testuju). Jde o 12v čerpadýlko z ali za 35kč s průtokem 120l/h, 12v časovač za 90kč z ali, 3x 6mm kolínka vlastní i s hadičkama (to není drahá záležitost) a 4l kanystr (tam není vidět). I když většina lidí mi furt mlátí o hlavu aliexpress, fůra věcí je tam kvalitnější než to (co je i tak z číny) tady v čechách za nekřesťanské částky. = Kanystr, kolýnka, hadičky moje, zbytek vyšel na 135kč a to je slušná cena (automatické systémy stojí hrozný peníze).
Tak snad mě to škudlení nebude stát úrodu :D
Funny420
Ahoj,jak dlouho že jsi to měl na růstu?
šulko
Držím palce a sledujem. Fakt ma zaujímajú účinnosti technológií s aliexpressu . Ja som si tiež objednal 2x 25 W full spectrum ale skúsim až na jar :)
Tutoformuloputo
Omlouvám se, je to 27 dní růstu, vylézají první trichómy, tak jsem přepnul, navíc i ta velikost je ideální (teda..doufam, jinak dojede v boxu). Pokud bude kolo úspěšné, dám tam Dva kbelíčky v sobě (hydrostyl) s rockwoolem, a zkusím bubbler, vše už jsem nakoupil. 😁 jinak díky za podporu
Tutoformuloputo
Po přepnutí kyti zešílela, a během jednoho večera vyrostla víc než jsem si myslel...Pestíky vykukují na každém vrcholku i na těch menších, je to 28 den.
Tutoformuloputo
31 Den, 4 dny od přepnutí na květ, začínám podávat hnojiva Biobizz Biobloom, zapnul jsem i přítah (je blízko květníku ve spodní části viz nahoře foto)..usoudil jsem že v květu asi kyti bude potřeba více CO2 u kořenů, kam se teď ani nedostane světlo a nechtěl jsem zárodky plísní...takže trochu přivzdušnit box. Teplota noc 21, Den 27, vlhkost noc 40-45, Den 35-40.

Jinak, mám otázku, jak je to se stříháním těch zbytečnějších listů v době květu (vím že si květ tahá energii z listů.)
Funny420
Ahoj,prostřihávají se zejména spodní větve,na které přímo nesvítí světlo. A u listů to je složitější. Někteří listy nestříhají vůbec,jelikož je vnímají jako zásobárny živin pro kytku,což je samozřejmě pravda,ale já osobně to s listy dělám podobně jako se spodky. Kde se světlo nedostane,tam to stříhám,jelikož to pak stejně předčasně opadá a pak ti to hnije u stonků. Navíc pokud bys měl náhodou vyšší vlhkost,tak hustá masa listí,kde už neproudí vzduch ,velmi lehce chytá plíseň. Podívej se na mé vlákno a v posledním příspěvku uvidíš,jak moc jsem to prostříhal.
Tutoformuloputo
Ty žluté dole stříhám, pěkné a vzrostlé nechávám, což jsou všechny, vypapá zdravě :) jinak vzduch samozřejmě řeším nejvíc, mám malý box a snadno by se zapařil. Mám odtah, přítah a malý ofuk uvnitř, kyti se musí lehce pohybovat.
Mimochodem tvé vlákna mám pročtené. viděl jsem tu na groweru masakry listů pod scrogem a vypadalo to fajně i prospěšně. Takže se tolik nebojím. Každopádně díky za reakci ;)
jablickar
drzim palce ! libi se mi lide co maji fantazii a ty ses toho nebal...
Tutoformuloputo
35. Den (8dní 12/12 květ). Zatím bez problému :) hnojky every day 6ml Biobizz bloom do 1.5l, to mi vystačí i 4 dny. Takže fakt low cost. Každopádně díky všem :) chtěl jsem přestat vlákno, ale došlo mi že i já si prohlížím roky stará témata a furt mě obohacují, takže to dojedu do konce. (za fotku 2X se omlouvám)
Pítr90
Ahoj, k Bloomku přidávej i Grow 😀 první týdny květu dost rostou a potřebují i růstové hnojivo. Jináč to máš pěkný 😉😉
Tutoformuloputo
Pítr, tak dneska jsem míchal hnojky, a dal jsem na tebe, 2ml biogrow, 2ml Biobloom a 1ml topmax na litr :) kyti vypadá zdravě, i když mi přijde že se nic neděje, paličky kypí a objevují se další a další...naštěstí do výšky moc Nejde. Teplota 20 noc, 24-26 Den, vlhkost noc 45 a Den 40...Stalo se někomu že mu to začalo zahnívat i s takovou vlhkostí? Nedávno jsem vyndal ofuk 12v, ale budu ho vracet zpět. Ph neřešim, až od new kola v normal boxu.
(u k+ mi zdejší grower připoměl, že bych mě přidávat fotky za noci. Tady je B-)
Tutoformuloputo
Mám problémy s přidáváním fotek. Omlouvám se za tenhle zbytečnej komentář...jinak..mám to docela zelené, a ostré listy, jelikož je to to welcome semínko z canna, tak doufám že to bude alespoň uspokojivý
Tutoformuloputo
:jerk:
Tutoformuloputo
36 den
Tutoformuloputo
Malej up. Bílá fólie kolem lampy, doteď jsem ji měl jen dole (byl tam oboustrnakou přidělanej alobal matným ven, a pěkně na prd), neměl jsem moc čas, tak konečně. Vypadá to mnohem líp a odrazivost super, díkec..pro menší prostory asi do budoucna vždy bílá fólie
WeedBurger
Čau, pořád máš potíže s uhníváním? Zkus přidat ještě malý větráček dolů na přítah. Ať dýchají. A jestli se bojíš plísně, můžeš ten box uvnitř umývat savem třeba 1x týdně, hlavně to pak nech pořádně vyvětrat a umejt, ať se ti ta chemka nedostane na kytky :)
Tutoformuloputo
Zatím ne, ale nechci to podcenit. Už tam mám ofuk, trochu ingeneering :D ale je to..
Kyti právě vypadá dobře, ale přijde mi to podezřelý.
Díky, to s tím savem určitě udělám, preventivně. :) a díky za reakci
Tutoformuloputo
Já potíže nemám, ale obávám se jich, možná jsem se jen blbě vyjádřil. Jelikož je to barel, bojím se zapaření, tak foukám přítah, odhat, miniofuk. Vlhkost se snažím udržet kolem 40.
Každopádné díky za reakci a tip, určitě to preventivně umeju :)
Zatím jde vše podle plánu...až se děsím :D
WeedBurger
Tak to je v pohodě :D to umývání je dobrá věc, když to máš takhle mobilní :) pokud ti to dobře dýchá a budeš to mýt, bude to v pohodě. Jako test bych zvolil nos :D vypnout ventilátory, zvednou vršek a nadechnout se z něj, ucitis buď fresh vůni nebo "těžký "vzduch :D ale u tebe si myslím, že jsi v pohodě.
Tutoformuloputo
36. Den, nějaký fotky
Ofuk jsem dal až nahoru (fotka klame, vypadá jak Kdyby jedna palička pod nim byla spatna). Taky jsem zapletl menšípaličky dovnitř a odštípal fakt jen nejnutnější. :)
Tutoformuloputo
Tak jsem váhal jestli pokračovat.
Odjel jsem na svátky domů a zalévání přenechal spolubydlícímu (nejvetší chyba!!!!) tady je foto přef odjezdem
(13 dní v květu)
A po prijezdu ve 20 dní květu, kdy kyti nevím jak drzela při životě bez vody. Podle mě to odnesli kořeny na stálo, ale nejal se z toho dostala..bohužel šok se určitě projeví ( už jen kvůli zrate listů a uschnuti časti kořenů.

Ale nevzdavam, ostrihal jsem úplňě suche listy a žluté ještě nechal (aby kyti vzala co jde)
Funny420
To zvládne :) Mi se to v druhém pc kole stalo taky a nakonec jsem byl s úrodou velmi spolojen
Tutoformuloputo
51 Den (24 květ)
Nakonec jsem zapojil svoje extra low cost zavlažování.
(cerpadlo z Ali 35kč, adaptér jsem si našel, ale na ali taky vyjde asi 50kč, a time switch z Ali na sekundy za 150kč)
Všr jsem zapojil a odjel bez vyzkoušení ( prutok za 1s jsem si už zjistil) a nastavil tak hodinu před zapnutí světla na 7sekund, a hodinu po začátku tmy na 5sekund.
Ikdyž jsem si už myslel že tam mám nakonec asi i tak jen slámu pod světlem a v barelu s vodou plná nádrž.
Nakonec se kyti vzpamatovala..palice jsou jak šutry (ne že bych ji mačkal, to člověk citi i z jemne manipulace.) ale pryskyřice zase tolik není což se nedá říct o trychomech, těch je až až...snad to nakonec dobře dopadne.
Asi by to nebylo klasické vlákno Kdyby se něco nepokazilo :D
Tutoformuloputo
Detail
Tutoformuloputo
28 dní květ.
Podložil jsem květináč (nakonec má ještě místo a to jsem se bál). Pridal jsem do zalivky teochu hnojky Biobizz grow pro růst aby se rychleji dostala z toho šoku.
Tutoformuloputo
Něco navic
A chci se zeptat na par otázek.. například.. Nevím co je to za semínko, ale 58 dní celkem, a pestíky jsou už jantarové a palice jako kámen, může to být automat?
Kdy přestat hnojit před kosou?

teplota 27, vlhkost 41. běží jen odtah a ofuk.
Madical-Strains
Biobizz hnojky= dobrej vyber :)
Vis ze se ddava v kvetu grow+Bloom kazdou zalivku, koukam ze ty mas zavlazovani, rozvod vody, to se ti nekazi ten Biobizz? Nerozumim. :)
A medium mas jaky? Kokos nebo hlinu?

Me to pripada spis prepaleny hnojivy nebo spatny ph media.

Cca 14 dni flush.
Pestiky nebo trichomy jsou jantarove?
Tutoformuloputo
Zdarec,
Barel cca každé tři dny vylévám, mám hlínu obyč z obi, a pokazil jsem ten květináč, potřebuje to více vzduchu u kořenů a já udělal málo děr. Teď jsem to propláchl vodou a dám tomu chvíli pauzu s hnojkama. Par obrazku zpět je vidět jakej to dostalo šok, jsem rád že se alespoň trochu vzpamatovala. Je to muj prvni indoor, malý test. Pořídil jsem si teď komplet vše new box (hlinu light mix biobizz), tak dojedu tohle a babybox asi daruju, možná na nějaký předpěst.
Popravdě jsem se u toho zas tolik nesnažil a nadělal jsem kopu chyb, ale účel to plní, je to spíš výzva :D nečekal jsem že se dožiju květu.
Trichómy jsou právě jantarové, tak 20%, cítím že to chce ještě nějaký čas.
Jinak díky reakci.
Madical-Strains
A trichomy jsou jantarove pod lampu nebo na dennim svetle, protoze lampa zkresluje a hazi falesny jantar. :D
Jinak jesli uz je tam skutecne 20% jantar tak uz bych kosil. :)
Tutoformuloputo
57 Den celkem, 30 Dní květ.
Kosa. Bohužel pouze 4 dny bez hnojek. 1 Den tma. Nevypočítal jsem to s dozráním. Celkově jsem odflákl pár věcí, tak alespoň zkušenost. Doufam že to nebude chutnat zle, jinak jako vzhledově pěkný a tvrdý jak šutr i když moc nechápu tu krátkou dobu. Chybama se člověk učí a příště autopot s výměnou vody každé dna dny, Menší zalivky (koupím měřák Ph), víc děr zespodu kvůli vzduchu, lepší substrát (asi ten Biobizz lightmix) co mám pripravene do velkeho a tak celkově trochu lépe vychytat...hlavně v části květu.

Díky všem, hlavně Medical a Funnymu, K+
Poučil jsem se. First Grow indoor v barelu.

Odhad? Palil jsem to 40W růst a 80W květ. O g/W mi Nejde, velikost boxu to znemožňuje.
A to hlavní? ledka z Aliexpressu za 280kč se osvědčila. Minimálně na klony a růst.
Funny420
Těch 30 dní květu mi příjde velmi podezřelé,to nemůže být zralé...
A samozřejmě není zač :)
Madical-Strains
Souhlasim nerychlejsi odruda co tu kdo odjel byla od Fikuse , ted si nevzpomenu na odrudu, mam sklerozu :D a bylo to 45 dni .

Ty nemas mikroskop ? Zajdi a kup ho, urcite se vypalti. :)
Funny420
Měl jsi všechny trichomy mléčné a nebo jantarové? Nebyly tam žádné čiré? Ono je totiž možné,teda je to jen taková moje teorie,že jak si kytka prošla tím pořádný stresem,tak jestli se jako takový obraný mechanismus nepokusila narychlo dozrát a dokončit tím svj životní cyklus a tím pádem jsi tam měl pár jantarových trichomů,ale zbytek čirých. Mě se totiž kytky zachovaly nějak takhle,když se mi v mém druhém PC kole stalo to samé s tím stresem ze sucha.
Madical-Strains
I to je mozny .
Mam taky teorii a ta je hodne casta...A nebo....se na to diva pod lampou a zkresluje mu to to svetlo ,musi se to vzdy cekovat na dennim svetle.
Tutoformuloputo
Já jsem na to koukal hlavně na dením světle a občas při normálním světle v obýváku..Lampu mám fialovou ledku, tam pod tím nic nepoznám. No podle mě to bylo tím stresem, měl jsem všechny mléčné a při kose tak 30% tmavý jantar pod dením světlem. No sklidil jsem, uvidíme, vypadá dozrátá ale i tak si myslím že ještě chvíli mohla žít. Jenže očekávám návštěvu a to boxík musí na dva dny zmizet, tak jsem to skloubil dohromady. Každopádně mikroskop si koupím a s novým kolem bude vše na jiné ůrovni, nakonec mám do toho barelu bubbler 3W na rockwool a k tomu Ph meter (využiju i u velkeho). Uvidíme...do velkeho Biobizz lightmix 4X11l a o seeds se ještě podělím.
Díky všem, postnu smokereport a váhu až to seschne (cca týden)...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma