Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
První indoor pěstování - Klikni zde pro originální téma
Nattka13
Ahoj lidi,

předem se omlouvám, jestli tady podobné téma už je. S přitelem jsme začali naše první pěstování. Objednali jsme box z growshop.cz basic kit s 400W HPS. Semínka jsem si vybrali 3x Fat Banana od RQS + 1x Critical k tomu byl zdarma tak jsme to přihodili k tomu. Klíčit jsme je dali do vlhkých ubrousků. Po 3 dnech úspěšně všechny vyklíčili. Známý nám poradil den předem prolít malé květináčky vodou, udělali jsme to a o 24 h později jsme do nich zasadili naklíčená semínka. Substrát nebyl uplně promáčenej, ale vlhkej . Druhý den už malé krásky začínaj vykukovat na povrch, květináčky jsem přikryla igelitovýma pytlíčkama, kvuli udržení vlhkosti. Dnes je to 48 h od zasazení semínek do hlíny (lightmix od Plagronu) a sazeničky jsou tak 5 cm vysoké a už se objevují první lístečky, pořád je nechávám pod ig. pytlíkem u okna nad topením. Jde o to, že ta půda pořád nevysychá a já mám strach, aby mi nezačali hnít kořínky. Sundala jsem ty pytlíčky a pořád jsou nad topením, ale také mají málo světla, jelikož jsou teď dny fakt krátké, nejradši bych je frkla už do boxu, ale na to jsou asi ještě přiliš malé??? Napadlo mě, je dát do boxu a lampu dát nejvýš co to jde a přikýt ještě tím pytlíkem..Nebo je mám nechat ještě na tom okně bez pytlíku aby ten substrát trochu vyschnul ??..Vím, jsou to otázky jak od idiota, ale nerada bych něco posrala hned na uplnym začátku i když chybama se člověk učí :D ..Jak svoje rostlinky předpěstováváte vy??.. Přilkádám foto a předem díky za odpovědi
Madical-Strains
citace:
Původní příspěvek od Nattka13
Ahoj lidi,

Napadlo mě, je dát do boxu a lampu dát nejvýš co to jde a přikýt ještě tím pytlíkem


Velmi dobra uvaha. :)

Akorat bych misto pytliku dal zvlhcovacku ktera do boxu stejne patri a je v soucasne dobe uz nedilnou soucasti pestu. :)

HPS vyzaruje teplo tak by to melo dobre vysychat.
Jinak dej pozor abys miminka moc neprelevala ani je nenechala vyschnout.
Kontroluj to prstem do hliny , puda by mela byt jeste trochu malinko vlaha ne uplne vyschla jak se nekde uvadi.

Cim hnojis?
Najaka fota?

Ja uz bych je mel v boxu pod lampou od zacatku co vykouknou na svet.
Nattka13
Díky za odpověď :) tak jsem je tam frkla, zatím zvlhčuju rozprašovačem, zvlhčovačka dorazí v pondělí, odfuk mám zaplej po půl hoďkách a teda to abych furt lítala s rozprašovačem tam a zpátky kvuli té vlhkosti, přemýšlím, že ho vypnu, ale zas aby mi nevylítla teplota moc nahoru, .. Jo a mám zaplý i větráček kvuli cirkulaci, myslíte, že ten bych měla zapnout až trochu povyrostou nebo to neva??Určitě je teď zalévat nebudu dokud to alespoň trochu nevyschne, jen tou mlhou z rozprašovače...Zatím nehnojím, ten lightmix je předhnojený na týden, potom mám připravenou tu základní sadu od Plagronu Terra Grow, Bloom + aditiva enzymes, power roots a green sensation..
Madical-Strains
Mas je hodne tenky , hubeny vytahly za svetlem. Pokud by si to byvala nechala klicit v boxu pod lampou uz by ted vypadaly mnohem silnejsi a kratsi.

Zvedni lampu co to jde a rychle kazdym dnem ji o neco sniz dolu.
Nez prijde zvlhcovacka urizni petky , udelej dirky a preklop.
Rozprasovacem nejlepe jen do petky a preklopit. Na miminka bych zatim primo nestrikal. Ofuk samozrejme nechat bezet non-stop.

Light mix klidne nemusis hnojit 2-3 tydny.
Madical-Strains
Co myslis tim odfuk??? Ofuk? Nebo odtah? :)

Ofuk je nejlepe otocny vetrak v boxu ktery micha vzduch a zajistuje proudeni.
Odtah je napr. Prima-klima ktera meni v boxu vzduch .

Odfuk je termin co me nic nerika. :)
Kazdopadne Ofuk i Odtah mam pusteny non-stop.
Tim te bude substrat i lepe vysychat.

Nekdo muze namitnout ze kdyz jsou tam petky tak je ofuk zbytecny ale on bude foukat i do tech direk a vhanet cerstvy vzduch ke kytickam do tech petek.
Nattka13
Přesně to mám v plánu, pomalu tu lampu snižovat, aby nedostali šok chudinky teď byli pomalu ty dva dny ve tmě jak venku skoro není světlo :/ já bych je tam bývala byla dala už po přesazení klíčků do hlíny, ale načetla jsem snad všechny ruzný infa z netu a někde zase psali, že nejdřív předpěstovat mimo, tak jsem měla strach abych je hned neuvařila nebo nespálila a pak si vyber co je správný žejoo :D...Alespoň vím pro příště...Petky už jsou na místě, tak snad jim už bude dobře..Bude ten špatnej start mít velký vliv na jejich růst??.. Průběžně přidám foto jak se jim vede..
Nattka13
Jee odfukem jsem myslela odtah :D..A ofuk mám teď non-stop a ten odtah po těch půl hoďkách, tak to jdu taky teda přeštelovat ... :)
Madical-Strains
Zpusobu je mnoho a kazdy to dela tak jak mu to vyhovuje.
Predpestovat ano ale bud pod nejakou lampou nebo v lete na okne na slunicku.

Domnivam se ze by to nemuselo mit vliv na dalsi rust jen nesmis dopustit aby se tahly opet za lampou v tom boxu, proto denne snizovat o par cm.
Mas 400w HPS tak minimalni finalni vzdalenost by mela byt tak cca 40-60 cm.
Nejsem ale sodikar , mam ledky takze s tou vzdaenosti ti urcite rad nekdo poradi kdo jede pod sodikem.

Klidne nech bezet odtah i ofuk nonostop i kdyz budes mit semenacky pod petkama , tim nic nezkazis a snizis riziko plisne .
Hlavne dostate direk nahore i po stranach.
Nattka13
Moc děkuju za rady, jako naprostý začátečník to fakt ocením..Už se těším, jak porostou :)
Madical-Strains
Hele , kazdy na to ma trochu jiny nazor jak ma bezet ofuk i odtah.

Ale ja tvrdim ze kdyz oba bezi non-stop tak se tim urcite nic nezkazi ba naopak.
A tolik elektriky to zas tak nesezere aby se nevyplatilo to mit pusteny nonstop.

Az trochu kyti zesili a az ti dorazi zvlhcovacka, vyndej tak cca po tydnu ty petky .


Budu sledovat. Poslal jsem ti startovni Kacko :)
A nemas vubec zac.
Drzim palce. :)
Madical-Strains
Jeste mam dve otazky. :)

Jak jsou presne tedy ted daleko od lampy? Mely by byt rozhodne dal nez 100 cm aby neutrpely zase dalsi sok z prilisneho svetla. Klidne bych se nebal dat lampu i 120-130 cm pro zacatek. Uvedom me si ze byly prvni okamziky skoro ve tme.

Svitis na ne doufam 18.h ?

V tech malejch kvetinacich je nech nejakou dobu, nez je budes presazovat do 11l kvetinacu , at to tam pekne a dostatecne prokoreni.
Dobrej je nejakej korenovej stimulator.
A pak na kvet nejakej kvetovej booster.
Loyd
Bud sem slepej ale nikde sem to nenasel.
Jele na 4 takovy spejle je uplnej nesmysl palit 400w , ne ze by to kytky zabilo , ale je to naprosto neekonomicky a vyjde te to financne stejne jak kdyz svitis s 600w na kvetu.
Na to co mas staci momentalne prvni dva tydny cca 30 az 50w led. A na dalsi dva az tri tydny 100 az 150.
A to porad budes mit maly kytky , prepinat budes az tak po 6 az 8 tydnech rustu , kdyz budes palit 400w je to neekonomicky.
Pokud planujes pestovat delsi dobu , kup si nekde za par stovek ledkovej halogen 4000k 50w a vic. Bohate to staci na rust na prvni mesic pro 4 kytky nebo si kup nejakej mono cip od zdejsich clenu. (Drazsi varianta) ale vyhoda je tam regulace vykonu od 0-cca 200w. A lepsi pokryti plochy.
K tomu zalivani , do takovych kelimku nepichej prstem a nedavej je k topeni , nemas koreny, nemuze to vysichat, pokud jde o pudu tak je v podstate jedno kestli zalejes ob den nebo jednou za tyden , az ti prorostou koreny tak budes zalivat kazdej den, ted je nech v klidu rust , pokud je puda sucha , trochu ji zalej , pokud mokra nech to tak.
Zadna veda.
At se dari , preju hodne stesti.
TommyH
Přesně jak píše Loyd, svítit na tyhle prcky 400w je docela darda. Hold nevýhoda semínek je že je to opravdu běh na dlouhou trať. Měli jste si aspoň pro začátek sehna od někoho řezivo, pro někoho kdo začíná je to snadnější..
A proboha už ten květináč neprolevej! Takhle malý holky se zalévají injekční stříkačkou, po pár mililitrech. Jinak ti umřou kořeny.
Pítr90
Ahoj, i já se přidám s radou, že svítit tak malým 400w je nesmysl 😉 jasný, že jinou nemáš, chápu, ale chtělo by to. Jsem zastánce co nejlevnějších řešení, proto ti doporučím menší CFL ( úsporka ). Bohatě stačí třeba 125w. Snadné na zapojení-jen zatočíš do objímky

Jinak opravdu pozor na přelévání prcků. Vždy říkám, že nejtěžší je vypiplat je od semena po pár pater, pak už je to snadnější

Hodně štěstí 😉
Madical-Strains
400w na 4 mimina, to maji kluci samozrejme pravdu stacila by nejaka 100 watovka.
Ja bych to pod tim ale uz nechal , jsou malinky a jeste vytahly a kazdy den je premistovat na jine misto , pod jine svetlo a menit jim stale prostredi by jim nemuselo udelat dobre.

Co bych ale udelal , trochu bych jim prisypal substrat a zahrnul trochu ten dlouhy stonek do hliny aby nebyl tak dlouhy , klidne kdyz to pujde pridej 2-3 cm.

Co se tyce ty zalivky , to je vec nazoru.
Samozrejme je mozne davkovat takhle malym semenackum zalivku strikackou 1-2x nebo dokonce i 3x denne ale proc to delat slozite kdyz to jde jednoduse.
Tim ze zalevas po troskach a davkujes tak si jednak pridelavas praci a pak to taky musis sakra lepe hlidat aby to nepreschlo a davat pozor abys to zase neprelila.

Kdyz prolijes kvetinac tak jak si to udelala tak to rozhodne neni zadna chyba !
Dokonce ani u takto malych semenacku bez korinku , vubec nic se nestane akorat ze to musis nechat opravdu pred dalsi zalivkou zase vyschnout a muze to trvat klidne 7 dni nebo i vic, podle podminek v boxu a velikosti kvetniku .
Musis mit ale kvalitne odvodnitelny kvetinacek coz znamena dostatek direk aby mohla prebytecna voda snadno odtect a nedrzela se v nem voda, pak by samozrejme riziko uhniti hrozilo.

To je muj nazor , kazdym dalsim growerem se muze nazor lisit. :)

EDIT:
Nenechavej nikdy stat v podmiskach vodu, po protliti kvetinace .
Nattka13
Už je tam nechám, pro příště se zařídím jinak, abych tolik neplejtvala elektrikou :) :D..Ten substrát už vysychá, odpo jim přisypu hlínku....Spínač mám od 13:00 do 7:00 světlo ...Takže na světle teď byli jen 12 h a lampa cca 120 cm na kyti, ale mám to takhle nastavené, kvuli tomu až pujdu v pondělí do práce, tak abych to potom zase nepřehazovala...Dneska už pojedou 18 h světlo a jsou pod těma petkama..Teď mají noc a tu lampu jsem tak o 20 cm posunula dolu...Odtah mám teď vypnutý a vlhkost 88% s teplotou 22 stupňu...Nedařilo se mi bez zvlhčovačky držet vlhkost, bylo tam jen asi 30%, tak jsem ten odtah vypla, protože musím teď odejít a nemůžu to hlídat, jinak ofuk mám zapnutý :)..Tak uvidíme ..
Madical-Strains
Nepostupuj s tim snizovanim lampy prilis rychle staci je o 5-10 cm.

Nemusis to vubec hlidat, i kdyz ta vlhkost v boxu klesne mas je preci pod petkama kde je na 100% vyssi vlhkost, proto tam ty petky jsou , tak klidne nech oddtah nonstop.
Je to jen me doporuceni a snizeni rizika .
88% vlhkosti a mit vyply odtah a jeste k tomu ty petky, bych neriskoval.
Za predpokladu ze se meni neustale vzduch v boxu tak 88% je naprosto v poradku.

Hlavne je dulezity mit v tech kvetinaccich i tech petkach dostatek direk .
Growoli
No tak já svítím na 6 kytek 400w na růst a na květ 600w...je pravda že mám i predpest box.. Kde rostou tak do těch 10-15cm...a tam svítím 2x 55w...někdy když to prerostlo tak od Lampy byli i 30cm a šlo to..i když ideal asi těch 40cm minimálně no
Nattka13
Aoj lidi, tak posílám porovnávací foto, kyti dnes budu přesazovat, jsou trochu vytáhlé, jak měli zezačátku málo světla, ale při přesazení ten stonek trochu zahrabu, tak snad to bude dobré...Akorát mi přijde, že mají listy nějak moc svěšené dolu, určitě je ale nepřelívám, nevíte čím by to mohli být??.. :(...
Nattka13
Jinak je zalévám zatím jen vodou, po přesazení do většího už chci začít hnojit...Ale asi je lepší chvilku počkat, než se vzpamatují z přesazení ?? Nebo je rovnou už zalít vodou s hnojkou??..
Madical-Strains
Ahoj
Zrovna na to koukam ze mas trochu svesene listy.
Nefotila si to kdyz spali? Trochu svesi lsity kdyz spi jak se rosviti tak je zase nastavi slunci.

Pokud jsou svesene furt.
Muze tto byt prelivani nebo naopak uvadnuti malo vody.

Prolivas ten kelimek a pak nechas vyschnout ? Mas tam udelany hodne velkych direk?
Vylevas vodu z podminsky?
Kazdopadne presazeni by urcite mohlo pomoci.
Jinak nevypadaji az na to sveseni listu zas az tak zle.

Predpokladam ze si koupila nejaky substrat asi predhnojeny na par tydnu tak bych urcite jeste nehnojil.
Nattka13
Anoo vše popsané níže dělám, tu vodu vylévám hned po zalití , další už neodtéká a tak za 24 h, už je substrát suchý...Focené to sice bylo, když měli noc, ale ty listy jsou svěšené i za světla...Čekala jsem právě, že kdyby to byli z nezalití, tak se po zalití zvednou, ale nic, jinak vypadají zdravě...Uvidím po tom přesazení....Jinak ta hlína měla být předhnojená jen na 1t (lightmix od Plagronu)...Ale zase jsem je nechtěla přepálit , když byli maličký..Tak až se vzpamatují, tak pomalu začnu... :)
Nattka13
* vzpamatují po přesazení
Madical-Strains
Jo, vetsinou to presazeni pomuze, do velkeho kvetinace kde das novou hlinu od plagronu, urcite zatim nehnojit, rikas ze je predhnojena.
Madical-Strains
Tak co , uz mas presazeno do vetsich kvetinacu?
Bude nejaky up? :)
Nattka13
Ano mám 😊 holčičky jsem přesadila včera večer a listy už se o dost zvedli.. Akorát teda jsem zpozorovala, že žloutnou děložní lístky trošku .. Žádné jiné ale ne, ostatní jsou pěkný.. Ale přesazení jim určitě prospělo..
Madical-Strains
Delozni listky zloutou ? :D Tak je nech klidne zloutnout a popripade i upadnout..
Je to normal.

Ale zda se me, ze ty tvoje holky jsou vsechny skoro uplne zluty nebo to zkresluje to tve svetlo ?
Kdyztak to priste pri foceni na chvili zhasni a fot to pri dennim svetle ,
je to fakt lepsi. :)
Nattka13
Ok dobre, no mě všechno hned rozhodí, je furt kontroluju 😂😂Nee to je tím světlem 😁 zítra je teda vyfotím na denním
Madical-Strains
Ok, tak to je potom vse v poradku.
Jsou uz moc hezky...teda az na tu barvu :D
Trisuli
Ahoj. Pěkný kytky! Můžu se zeptat, hned od začátku jedeš 400W? Jak to řešíš s odtahem a zvlhčovačkou? Jede oboje nonstop? Díky. Já jedu něco podobnýho, mám je zatím menší a začínám jet odtah nonstop a zvlhčovačka každou půl hodinu 10 minut. Zatím svítím 250, ale můžu přepnout na 400, což udělám asi až později.
gAAngi
No to by aj mňa zaujímalo ako so zvlhčovačkou to máš vyriešené? Ja si to predstavujem, že to urobím aj trisuli.
Trisuli
Snažím se mít zvlhčovačku puštěnou co to jde. Jelikož jakmile se vypne, tak odtah během cca 10ti minut opět sníží vlhkost na cca 50...ale vypadá to, že kytkám to zatím moc nevadí...možná jen nerostou úplně tak rychle, ale to mě moc netrápí
WeedBurger
Já zvlcovacku nemám, baví mě ruční rosení tlakovací rosičkou :D navíc miminka vždy dávám do plastového boxu (z Hornbachu) tak, aby byly kytky kryté proti suchému průvanu a ofuk mám hodně daleko, jen aby lehce proudil vzduch a neplesnivěl substrát (když jsem ještě jel v hlíně nebo kokosu). Teď už jsou ty vaše rostliny pěkně rozjeté, to půjde, nechte je pořádně rozrůst, ať co nejvíc výplní plochu a pak přepnout.. už tam vidím ty 4 pěkné keře, budu sledovat
Madical-Strains
Jo, nad tretim patrem pekne zatipnout :)
eňo ňůňo
ahoj,vim,ze reaguju dost opozdene,ale svitit na miminka 400w hps je mrhanim elektrinou.stacily by linearni zarivky a dat je pekne blizko k nim a postupne,jak porostou zvysovat.uplne pro tyhle ucely postaci obycejny cool whiteky.good luck
Nattka13
Aooj.. Ano bohužel svítíme už od začátku 400w, ale přítel s tím počítá a nedoplatky si zaplatí, kyti bude hulit on, já o ně jen pečuji, je to pro mě super relax :D příští kolo to musíme s tím svícením na začátku vymyslet nějak jinak.. A jinak s tou vlhkosti to nemám úplně vychytaný, zvlhčovačka mi jede nonstop a odtah se mi zapíná a vypíná po 10 minutách i když bych ráda aby jel nonstop, ale jsem každý den krom víkendu do 4 v práci, takže to bohužel nemůžu pořád hlídat a kdyby jel odtah nonstop, tak tam kyti mají jen kolem 45% vlhkost, takhle se to tam drží +- kolem 50 až 75 %... Kyti jsem včera topnula, ale nejspíš nad 4 patrem no :/ zjišťovala jsem si o těch různých metodách, jak nejefektivněji využít svícení, ale co byste doporučili naprostému začátečníkovi?? Asi blbost zkoušet nějaké scrog či lst úplně napoprvé co? :D
Nattka13
.
Madical-Strains
Zatim musim konstatovat ze tvuj pritel ma teda sikovnou holcicku co se mu o to stara . :) No, kyticky vypadaji moc hezky :)

SCROG bych uz davno jel taky , kdybych vedel ze manipuace pri zalevani nebo pri nejakem problemu kdyz musis vyndat kvetinac je jednoducha.
Ale samozrejme ze to muzes zkusit. :)

Zastip nad tretim patrem uplne postaci a muze i vickrat zastipnout, jen te chci upozornit ze pokud budes jeste zastipovat tak mezi zastipem a prepnutim na kvet musi byt nejmene 7 dni aby se staciy po zastipnuti dostat ze stresu :)
eňo ňůňo
nechapu,za co mam u tohoto prispevku negativni karmu,ale budiz,no.ja se na to tady fakt muzu.jeste,kdyz se pod to ten ubozak ani nepodepise!pisu jen z praxe,tak se na me nezlobte,teda..
Growoli
Ta wataz se tady řešila už na začátku Eňo Ňuňo, kdyby sis to přečetl
Madical-Strains
citace:
Původní příspěvek od Growoli
Ta wataz se tady řešila už na začátku Eňo Ňuňo, kdyby sis to přečetl


Presne tak , Eno Nuno.
Uplne zbytecnej prispevek. :D

To je tak kdyz si nekdo precte jen prispevek c.1, nebo jen posledni prispevek a necte cely vlakno a raguje na neco co je davno vyreseny. :D
eňo ňůňo
nestacim se divit,za co se tady dnes rozdavaji negativni karmy.tim koncim,cau tva Mana.
WeedBurger
Tvl že to vůbec hrotis :D no bože... Já taky dostal dvě za "trochu" větší průstřih a nakonec mám super výnos, protože jsem to vykompenzoval postupnou sklizní :)
Growoli
Jako já ti ji nedal, aby nedošlo k nedorozumění.. Jen jsem se vyjádřil k věci
STi
Těch 7 dni je šikovny poznatek. To sem třebas nevěděl.
Trisuli
Nattka13: Můžu se zeptat, jestli už si začla hnojit? S každou zálivkou? Já dávám s každou Rhizotonic a včera sem začal pomalu BioBizz Grow.
Nattka13
Nene ještě nezačala, v neděli jsem přesazovala do lightmixu od Plagronu a ta má být na týden predhnojená a popravdě z toho hnojení mám docela strach 😂 v neděli do teda pohnojim podle tabulky... Ale jak tak čtu tak plno lidí hnoji spíš biohnojivama je to o hodně lepší?? Já teda budu hnojit tímhle plagronem dokud to nespotřebuju, bych bývala koupila jiný hnojiva ale u toho boxu byl celý starter pack tohohle Terra +ta hlína.. Joo a hnojite při každé zalivce?? Já totiž když to zaleju, tak pak třeba 4-5 dní nezalevam, protože půda je pořád vlhká, ale když to začnu hnojit a do toho ještě zalévat vodou, tak by mi to vycházelo hnojit jednou za 10 dni5, což mi zas přijde hrozně málo 😁
Trisuli
Podle mě, pokud začneš postupně, tak strach mít nemusíš. Já začal na 1 ml hnojiva na 1 l- v tabulce jsem našel minimum 2 ml na litr- takhle jsem začal první zálivku a druhou jsem už dal 2 ml na litr. Hnojím tedy Biohnojivama, kde je o trochu menší riziko přehnojení. Jinak dnes je to dva týdny co jsem dával klíčit semínka, takže kytky mám o hodně menší než ty a už začínám hnojit. Do úterý sem zaléval každý den, nyní už obden a hnojiva v každé zálivce. Na některých biohnojivech máš dokonce napsáno, že musí být v každé zálivce. Třeba BioBizz Grow teď pojedu až úplně do konce (i v květu). Ta kytka si na to zvykne...Ale zase na druhou stranu, je potřeba to občas zalejt jen vodou, aby se substrát trochu "vyčistil"...
Nattka13
Mm asi jim tam už taky trošku teda cmrndnu.. Tohle jsou právě bio-minerální hnojiva.. Takže úplně přírodní nejsou, ale tak když už mi to leží doma, tak to použiju.. Biobizz jsem četla, že je super, takže příště ho objednám.. :)
Trisuli
Já nevím, co je jak moc dobrý, jedu to taky poprvé:) Ale kytkám se zatím daří a vypadají spokojeně. Jen jsou trochu slabé, ale to je asi na druhý týden v pohodě, řekl bych. Vybral sem si na začátek myslím zbytečně těžká/ nevyzkoušená semínka. Ať se daří!
Madical-Strains
Ja zacinam hnojit s Biobozzem a to je organika az po 2-3 tydnech v Lihtmixu.
Na pytli je psano tyden ale kyti se zivi vetsinou dele, nekdy i 4 tydny, tak jen pozor at jim hned nespalis spicky.

Podle me maji na mysli dospely kytky jeden tyden.
Ty je mas jeste relativne mlady tak klidne 2-3 tydny.

Ale je to na tobe :) To poznas az budou potrebovat hnojivo dolplnovat.
Musis je bedlive sledovat.
Trisuli
Ale myslím, že pokud začneš třeba u 1ml na litr a postupně o mililitr budeš zvedat, nemůžeš nic zkazit. Pak už záleží na dávkování daného hnojiva- tabulky...
Madical-Strains
Ted nedavno presazovala , nebo ne? Tak dodavala opet predhnojenou cerstvou hlinu.

Ja bych jeste vyckal, jak jsem psal v predeslem prispevku. :)
Příspěvek č. 51
Trisuli
Já to pochopil tak, že už jsou cca týden přesazené. Ok, tak jo...
Nattka13
Nenee v neděli byli přesazené.. Ja jsem taky právě opatrná 😂 jenže všichni se hrozně diví, že je ještě nehnojim, tak pak zase přemýšlím, jestli dělám dobře... No každopádně jsem je dneska ráno zalejvala vodou, takže kdybych teď dala vodu s hnojkou, tak je stejně akorát přeleju.. Zatím vypadají, že se jim daří dobře i bez hnojiva.. :D :)
Madical-Strains
Pekne v klidu je bedlive pozoruj a zalevej jen vodou a ony te to vcas povi az bodu potrebovat prikrmit hnojivem, urcite to poznas , jen je klicovy vcas zaragovat. :)
Treba az za tyden , treba az za 3 tydny.
Kazda odruda ma jine naroky na vyzivu.
WeedBurger
Taky souhlas, podle posledních fotek, mají pěkně masité a zdravé listy i barvu. Až se rozjedou, vyhodí užší listy, nové větve a jak by měly málo živin, barva by byla spíš lehce do žluta.. zatím se jim daří dobře.. za týden od poslední fotky, nahraj další a uvidí se.. pH a EC metr máte?
Trisuli
Ok, co se týče hnojení, každý má asi ozkoušeno něco jiného. Já hnojím Rhizotonicem takřka od začátku a taky to jde:) a jede:)
Nattka13
Aoj kluci, tak posílám další fota.. Holkám se daří dobře, už jsem je začala i jemně hnojit po troškách a zatím to snáší dobře.. Co se mi ale nelíbí, některé malé lístky a všimla jsem si toho i na pár dalších, jsou tam takové jakoby dírečky a vypadá to jak nějaké vady listům, pročitala jsem všechno možný a teda naprostý trauma mám ze svilušek.. Kyti jsem všechny prohlídla a nic jsem na nich nenašla za breberky ani že spodku listů a kytičky nevadnou ani nic takového, až na ty zkrabatěninky na některých listkach jsou naprosto zdravé , pořád kontroluju jestli tam na mě nevyskoci nějaký sviňák, ale zatím nic nevidím.. Tak snad to bude ok.. Taky jsem koupila tu síť na scrog v growshopu, ale poté jsem se od kamaráda dozvěděla, že je mi prý k ničemu, protože má oka 10 cm a prý má být min. 5 cm, tak nevím jestli ji tam nechat nebo ne, zajímá mě Váš názor.. :)
Nattka13
Lístečky
Nattka13
.
Nattka13
..
Nattka13
A jen abych to upřesnila, těch lístků jsem si všimla už před prvním pohnojenim, takže když už to měli, tak byli úplně bez hnojiv.. A jinak EC ani PH metr zatím nemáme, snad pořídíme časem, je to fakt můj úplně první grow ever.. Mám tu jen ty testy, co se používají na akvaristiku a ty jsem zatím nepoužila..
Madical-Strains
Mas to dobry ! Sikovna holka.
Trisuli
Moc hezký! Podle mě se mají dobře, z těch lístků bych asi nedělal vědu, pokud se to nebude nějak rozšiřovat. Ať to roste!
Growoli
Jsou pěkný.. Ty listy nic dramatického, vypadá to na začínající deficit calcium, magnesium
Nattka13
Aoj, tak posílám další foto, holky jsem předevčírem přepnula na režim 12/12...Zjistila jsem, že na scrog jsou ta oka opravdu moc velká a tak bude sloužit spíš na podpěru kyti 😁 zatím se jim daří dobře, žádné velké problémy.. Jsou to miláčkové. Teď už jen nedočkavě čekám až se objeví první kvítka 😁❤️
Nattka13
Jinak Vám přeju šťastný Nový rok a plno bohatých sklizní 😁😊
WeedBurger
Scrog se dělá tak, že to držíš v růstové fázi 18/6 tak dlouho, dokud nevyplnis celou plochu, ale můj první scrog vypadal podobně :) roste vám to hezky, už to tak nech. Také přeji šťastný Nový rok!
kilopaprik
tyhle stinitka nedoporucuji, nevyvazene osvetleni, presviceny stred ktery pak pali vrcholky aby se dosahlo dobreho osvetleni na krajich, priste idealne lepsi stin, zastrihnout a pekne ofoukat aby se neopekli jinak gl!
Growoli
Vše nej v novém roce ☺️a jedna rada v novém roce zní... Podlož tu kytičku vzadu vlevo v rohu ať je na stejné úrovni... Nebo ji ostatní zarostou a bude z ní prd... A ohýbat ty nejvyšší větve ať vylezou ty nižší 🙂
WeedBurger
Tohle stínítko na první grow bohatě staci, já udělal 660g pod 600W lampou a plechem za 500 ;) popř určitě půjde i roztáhnout do šířky, já ten plech mel celý poohybany podle potřeby :D
Pítr90
WeedBurger: přesně tak 😉😁 v menších boxech je stínidlo jedno z posledních co ovlivní pěst 😉
Jinak bych tě trošku opravil, síť bych při 18/6 nenechával celou zaplnit, po přepnutí vyrazí, znáš to 😉😉😉
Trisuli
Ta vlevo vzádu co se krčí bude asi ten jeden Critical??
Nattka13
Díky za rady kluci, až přijdu domů, tak ji hned podložím a ano je to ten Critical, ty Banány rostou jak diví..Vždycky čumím o kolik to zvládne vyrůst za těch pár hodin, co nejsem doma..😁 Je to radost to sledovat, ty nejdelší větve jsem zapletla pod síť a stínítko teda zkusím trošku roztáhnout
Nattka13
18. den květu - Aoj, tak miláčkové už nakvétají, tak se chci pochlubit 😊
Nattka13
.
Nattka13
..
Madical-Strains
No, nadhera :) pekna zdrava barva.
Proc nenapises k updatu treba ....10.den.12/12
Nattka13
Je to tak trochu chroští neupravené, ale snažila jsem se, co to šlo, tak mi to snad odpustite a příště to bude vypadat určitě lépe 😁
Nattka13
To bych asi mohla viď :) tak tedy tohle je 18. den 12/12.. A upravila jsem to i u fotky, konečně jsem přišla na to, jak se to dělá :D :dance:
Nattka13
Aoj kluci, tak se potýkám s prvním větším problémem, lístky u jedné palice, tam mají jakoby žluté čárky.. Není to, že by ten list žloutl postupně celý, spíš fakt jako takové čárky to vypadá.. Posílám foto, ale nejde to úplně dobře vidět.. A má to jen jedna palice na jedné kytce.. Napadlo mě, že je to nedostatek nějakého prvku, ale to by to měli všechny palice na té kytce nebo ne?? Jen doufám, že to není nějaká nemoc nebo nedej bože hmyz :(
Nattka13
..
Mr.Dalby
Ahoj, mohlo by to byt prehnojeni, nebo zacinajici zasoleni pudy. Jsou dost tmavy, mozna uz by uvitali postupne snizovat dusik. Davas jim pravidelne i cistou vodu?

Jinak je to perfektni prace. Vypadaji znamenite.
Growoli
Nebo mas vybojku moc blizko a je to svetelny stressss
WeedBurger
Samozřejmě dosáhneš nejlepších výsledků, když budeš hlídat vstupní a výstupní EC a vstupní pH.. Bez toho se bohužel vždy projeví nějaký ten problém a tím i nižší výnos.. Ta poslední fotka bílý list mi taky přijde ožahlý světlem, jak vysoko máš výbojku nad vrcholky? Při špatném pH rostlina nepříjmá všechny živiny jak má, pak to hnojíš a hnojíš, až se to spálí. Zasloužily by prolít čistou vodou s upraveným pH.. pH metr se dá sehnat za 500 a EC za 1000Kč, až se naučíš pracovat s vodou, kterou zaléváš, už ty měřáky tolik nepotřebuješ :) Každopádně zatím máš čas jednat, žádná katastrofa to není. Ale jakmile překročí obsah hnojiva v půdě hranici únostnosti, spálíš je.. Vodu z podmisek vylévej, nenechávej je v tom stát. Pravidelné prolévání čistou vodou s upraveným pH je důležité, ideálně, když naleješ naráz pořádnou dávku tak, aby se vytvořil sloupec vody a celé se to propláchlo, rozpustí se ložiska hnojiv v půdě, ideálně každou pátou zálivku.. Já u dripu čistou vodou neprolévám, protože pravidelně měřím výstup a podle toho upravím vstupní hodnoty tak, aby byly vyvážené..
Nattka13
Je teda fakt, že čistou vodou je neprolejvam vůbec, řídím se podle přiložené tabulky a tam píšou, že hnojit s každou zálivkou, ale dneska to teda proleju jen čistou vodou pro jistotu a příště pořídím organický hnojivo.. Jen mě právě zarazilo, že je to opravdu jen na té jedné jediné palici.. A světelný stres je také možný, měla jsem teď lampu docela blízko.. A jaký ten EC a PH metr byste mi doporučili a z jaké stránky ?? Jestli se to nezhorší, tak ho objednám až na příští sklizeň..
Trisuli
Já používám pH metr Milwaukee pH 600 a jsem s ním spokojenej. Jednoduchý, spolehlivý a celkem přesný.

Čím hnojíš??
Chci se zeptat- je tu někdo kdo v průběhu pěstu proplachuje čistou vodou i u organiky??
Používám jen BioBizz hnojiva a to s každou zálivkou, čistou vodou neproplachuju, zalévám 1x za 48 hodin 1,5 litru do květináče 11l, mám třetí týden květu.
Díky.
WeedBurger
Tady pH metr za 400Kč
https://arduino-shop.cz/arduino/201...DYaAk1XEALw_wcB

EC metr za 900Kč
https://www.higarden.cz/ec-metry/mi...4EaAmiJEALw_wcB

u toho pH metru nemá vyschnout sonda, nikdy.. já jsem vůl a ztratil jsem víčko, takže ted mám ph metr v pytlíku a v něm mokrý papírový ubrousek, aby byla sonda stále vlhká, ale nesmí stát přímo ve vodě, když se uskladňuje :D budu happy až jednou někdo vymyslí něco méně náchylného :)
Nattka13
Ty vogy tak vědět, že se dá sehnat za 4 stovky, tak ho pořídím hned na začátku a ten EC taky.. A jinak hnojim sadou terra od Plagronu.. Bylo to součástí celého balíku i s boxem a se vším.. Ale bylo toho tak akorát na jednu sklizeň, takže příště zkusím organiku.. :)
TommyH
U pH metrů nesmí vyschnout sonda? :O to sem ani nevěděl... No.. asi bych to tak nehrotil... Já to víčko ztratil... Před rokem :D... Jednou za čas to teda kalibrují o nějakou tu desetinku a měří v pohodě. A to mám neznačkový noname za 150,- z Číny :D.
Když už jsem u toho, oba metry seženeš z Aliexpress cca za 300,- jenom si počkáš dva tejdny než přijde... Najdou se tu samozřejmě odpůrci Číny, ale já na nich jedu rok bez problémů :).
Nattka13
Update - 32. den in flower - palice už se nádherně obalujou a krásně lepí :) Critical je vzrůstem o polovinu menší než Fat Banana, zato má mít větší sklizeň a palice jsou o dost tlustejsi ale ty Banány by měli mít větší % THC.. První foto je Critical a to druhé FB.. :)
Nattka13
..
Nattka13
...
Growoli
Mas to pekny...vic sexy me prijde ten fat banana,mozna uz jen tim,ze critical kush me trosku zklamal,aspon ten od dinafemu
Nattka13
Joo taky se na něj těšíme víc :) ten Critical byl v akci k těma Banánům zdarma.. Podle growerů na Instagramu jsem si zjistila, že ty Banány ideálně sklidit v 60 dnu květu , tak uvidím jak na tom budou, ale předběžně se tím budu řídit.. Dnes začínáme 41 den květu a už je budu proplachovat jen vodou .. Jen se chci zeptat, jakou máte nejradši metodu sušení?? Já mám dilema jestli nejdříve ostříhat lístky kolem palic a nebo je nechat uschnout i s nimi a až potom ostříhat.. Taky budu muset vymyslet co snima, abych je nějak spotřebovala :D jinak bych kyti chtěla sušit v boxu, akorát jsem přemýšlela, jestli mám ještě k tomu sušení nechat zaplý odtah a ofuk, četla jsem, že nejlépe sušit při 50% vlhkosti a teplotou mezi 16-20 stupni.. Tak uvidíme, už jsem fakt zvědavá, jak to přítel zhodnotí až si narve první kotlík :D
JesseRoyal
Listky bych nechal..lepsi prace kdyz seschnou..ale prijde mi ze hlavne to chrani palicku pred rychlym preschnutim..neodrbe se tak lehce pryskirice.. Pred sklizni jen ty nejvetsi skrz vlhkost a prudusnost mezi holkama.. No a samotne suseni v boxu.. Tak hlavni je at to nesmrdi po celym baraku.. Takze urcite zaplej odtah.. S pachacem.. Bez zaplyho ofuku to nepreschne.. Jen kontrolovat a pak ve spravny cas nastrihat a hodit do sklenic..
Growoli
Odtah u suseni urcite nechat aspon na slabo zaply,ofuk jen ze zacatku a nemel by foukat na palice,spis pod a nebo nad....vlhkost 50-60%....po ususeni,idealne ne uplne suche,zavrit do sklenic ,nechat jeste zrat....ja listy striham hned,jde to lip....ale zkusim to urcite i naopak,jestli to nebude lepsi....pro vyslednou chut a aroma


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma