Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Zvěřinec :( - Klikni zde pro originální téma
Kirito-kun
Zdravím všechny, mám problém. Nějak se mi během pár dnů ve stanu rozšířila havěť - konkrétně smutnice, molice a svilušky. Přišlo to vcelku náhle - našel jsem pár bílých teček na listech. Nic velkého, říkal jsem si, že to třeba nic není (blbec). Čas od času vyletěla jedna smutnice odněkud. Pak pár to bylo několik smutnic na lepové desce a k tomu mi z jedný kytky vyletěla molice. Tak jsem zpozorněl, rozházel desky úplně do všech květináčů (původně jsem to měl asi ve třetině - chyba, vím) a pověsil i do prostoru. Druhej den tam lezu a koukám, už polovina kytek měla ty bílý tečky, desky pochytaly dost létavého hmyzu. Tak jsem to prokontroloval, ty létající mrchy při zatřesení vylítaj, takže se daj docela pochytat, tak jsem je vcelku zdecimoval a (opět pitomec) jsem si myslel, že ten bordel na kytkách jsou nějaký pozůstatky tohohle létajícího bordelu. No, dneska jsem našel zespodu listů černý vajíčka, mrknul na ně pod mikroskopem a jsou jak vystřižený z fotky v topicu od HavanaJoe zde http://grower.cz/forum/showthread.p...8937#post378937 Bílé tečky se značně rozšířily. Takže jsem zalil a mazal do krámu pro tabák, kterej teď louhuju abych to zítra odpoledne pěkně pokropil. Samozřejmě to plánuji namořit vícekrát v průběhu příštích dní, abych to zachránil. Jsem ve čtvrtém týdnu v květu, na palicích jsem žádný bordel nezpozoroval, jen zespodu listů, ale to se může celkem snadno změnit, vzhledem k tomu, co se mi tam za pár dní vyrojilo. Nemám se sviluškami zkušenosti, tak se zeptám - a) je to při nákaze palic na vyhození (zkazí to chuť nebo tak něco) ? Pokud to není na vyhození, tak b) pokud najdu bordel i v palicích, mám je taky kropit nebo nějak čekat, jestli ty mrchy vylezou? To se mi ale moc pravděpodobný nezdá, ale radši se ptám.

Zítra odpoledne nahodím fotky, nechtěl jsem tam už lézt, když mají holky noc, ale je to to samé jako v ve výše zmíněném topicu.
Kirito-kun
Tak tady jsou ty fotky. Začíná to žloutnout, je to strašnej fofr ...
Kirito-kun
Další
Kirito-kun
A další, snad to k něčemu bude. Odvar je na plotně, tak se do toho snad do hodiny dám..
Kirito-kun
Dnes jsem dokončil postřik. Recept na odvar jsem přebral od Kvakose z jeho Indooru bez debilních keců. Použil jsem 55 g tabáku, 5 stroužků česneku, kůru z půlky citrónu a uvařil to v litru vody. Snad bylo toho tabáku dost, nevím, jestli jsem ho špatně nepochopil a nemělo tam být 100g? Je to jinak hnus a s rozstřikovačem se s tím vůbec dobře nepracuje. Roztíral jsem to rukama v rukavicích, ale nemyslím si, že jsem pokryl 100% spodní plochy listů, kde je jich nejvíc :/ Asi to o víkendu uvařím ještě jednou a budu spodky listů potírat štětečkem. abych měl jistotu. Co myslíte, bude problém, když trochu ochudím odvar o ten česnek? Strašně to z toho smrdí, vypadá to, jak kdybych chtěl ze stanu vyhnat upíra :D

Největší poškození je na největších listech. Žloutnou viz fotky. Netuším, jestli se mi to podaří zachránit. Ty svi*ě mi to během tejdne solidně poničily. Taky by mě zajímalo, odkud vylezly po takový době. Kdybych měl nemocný řízky, tak by to řraly už dávno. Asi z hlíny se vyšplhaly nebo co..
Kirito-kun
Ještě by byla nepříjemnost, kdyby ty listy byly žlutý z jinýho důvodu... Hnojim JIDB, obden cca 800 ml vody, 1x dle tabulky (ponížené na polovic pro hlínu) a 1x poloviční dávku. Zkusím dávat celou, co to bude dělat...
M@gicWeeD
Ty žlutý listy budou spise zpusobeny výživou, může to byt několik důvodu, zasoleny, špatný pH, přelití a nebo prudkým světlem (hps mi to dělala bezne). Výluh me osobně moc nepomohl, je to spise na zpomalení šíření, tak jako většina bio přípravků. Na smutnice údajně celkem funguje floria, já je v kokosu decimoval peroxidem, u hlíny je to nesmysl , lepovky by je měly udržet v rozumné míře, kdy to nebude mít na kytky zásadní vliv. Svilusky jsou jiná liga, tam zabírá asi jen chemie, vše bio je také pouze zpomalí. Nejlépe preventivně chemii již v růstu. Zbytečně to neprehanej s postřiky, at si nezadelas ještě na plíseň, postrikat nechat vyplej ofuk a odtah aspoň hodku a potom vše zapnout , nejlépe před roznutim lampy, at ti to světlo dosusi. Nic nevyhazovat pokud to nebude extra napadeny, při sušení se většina vytrepe.
jasse
citace:
Původní příspěvek od M@gicWeeD
Ty žlutý listy budou spise zpusobeny výživou, může to byt několik důvodu, zasoleny, špatný pH, přelití a nebo prudkým světlem (hps mi to dělala bezne)..


Larvy smutnic se živí kořeny. Což logicky vede k tomu, že rostlina má problém přijimat živiny když nemá čím.
Kirito-kun
Díky za postřehy. Něco na kořeny do hlíny není? Ph měřák kalibruju pravidelně a mám ho nový 2 měsíce (Milwaukee Ph55), tak snad měří dobře. Ph dávám 6,1-6,0. Přelitý nejsou určitě, vždycky mám krásně lehký květináč při zalejvání. Lampu držím 45 cm nad vršky a držel jsem to tak už od začátku květu. Můžu to asi hodit o kousek výš. Zasolení je asi klidně možný, jde to nějak poznat, změřením výstupního EC? Proplach není problém udělat, kolik tak vody na jeden 6,5 l květináč? 1,5 nebo 2 litry, 3 litry? Ph vody na proplach asi 6,0, že? Po proplachu mi zbyde prázdná hlína bez živin, to asi nebude správně, takže předpokládám proplach nějakým množstvím čisté vody a hned pak obvyklé množství zálivky a hnojivem?

Edit: proplach určitě taky odstátou vodou, žádný házeni pod sprchu, že?
Madical-Strains
Ahoj, nechce se mi verit ze mas hned najednou nekolik druhu skudcu ale mozny to samozrejme je. Mel bys ty skudce hlave identifikovat.
Fotakem poradne nafotit a vlozit sem.

Smutnice VS svilusky je podstatny rozdil.

Nejlepsi na boj proti nim jsou vzdy predatori.
Pokud mas smutnice tak ti tabak nepomuze jelikoz vajicka kladou do hliny ke korenum.
Pokud ty vajicka opravdu vidis na listech a mas uz to moc premnozene tak budes mit jiny druh skudcu a premyslet popripade o chemii.
Hlavne jednat rychle !

Vem poradnej fotak a nafot nejakou tu svini se zvetsenim.
Kirito-kun
Fotky tu. První foto list zespodu, asi vajíčko + zvětšené.
Kirito-kun
Bíla mrcha - předpokládaná molice - moc vyfotit nešla, černá - předpokládaná smutnice - je vidět době
M@gicWeeD
U hlíny by melo byt pH o kousek vyšší , cca 6,4. Aby měly kytky problém díky smutnicim musel bys jich tam mít větší množstvi, mel jsem je asi měsíc v boxu a stačily lepovky, nemělo to na kytky vliv. Ted už bych tam chemii nestrikal, pokud tam není nějak velká koncentrace tech škůdců, řešil bych to tím bio postřikem, záleží jaké jsou tvé preference, většina chemek ma ochranou lhůtu okolo 4 týdnů, ale do kvetu prostě nepatří. Vzhledem k tomu, ze jsou listy žlutý na tech nejvyšších mistech , klidně by to lampou byt mohlo, zbytek vypadá celkem v pohode, pokud mas 6kilo, mela by byt výška okolo 60cm.
Madical-Strains
Molice jsou to urcite, ta smutnice ..nevim, smunice maji podlouhle uzke telo ale muze to byt.
Podivej se na hlinu , jesli smutnice nevylezaji z hliny, kdyz jsou mlade tak lezou po hline a rychle se pri nebezpeci skovaji do hliny pokud jeste jako mlade neletaji.
Pokud tam mas velkou invazi a jsou opravdu dost premnozene tak ja bych ani na chvili nevahal z chemii s tim postrikem listu myslim ohledne molic.
Jesli jich tam je malo tak pokracuj s tim bio postrikem.

A na ty smutnice fakt nejlepe zabiraji tyhle paraziticke hlistice, samozrejme do hliny.
Za 3 dni je po nich. Zbydou jen dospeli mouchy ktere do tydne vychcipaj..
Skodi jen jejich larvy v zemi.

http://www.biocont.cz/cz/eshop/nema...ernema-_i10.htm

Hlavne kdyz to budes strikat tak urcite nonstop ofuk.
Kirito-kun
Těch bílých tam bylo jenom pár málo, určitě ne invaze. Černých bylo víc, lepový desky to vyřešily. Zkusím se zaměřit na malý broučky v hlíně. Co ty vajíčka? To jsem myslel, že jsou sviluščí právě.

Mám šestikilo, lampu teda kus zvednu. Světlo by mě vážně nenapadlo, protože ho tak mám od začátku.

Co ten proplach, mám ho taky zkusit? Včera večer jsem zalil, v sobotu ráno bych to mohl pěkně v klidu propláchnout. Případně bych poprosil o to množství vody a Ph proplachový vody a jestli to pak rovnou nahnojit?
Madical-Strains
Ne na maly broucky v hline ale na hotovy smutnice , drzi se na hline protoze chteji naklast do hliny vejce nebo jsou cerstve vylezke z hliny a pripravuji se ze vzletnou.
Takze hledej na hline cerne mouchy ale jsou rychli a fakt bleskurychle se zavrtavaji do hliny , pokud jeste nelitaji.

Proc proplach? Smutnicim to neublizi. Proplach ve vane znamena dalsi stres.
Zalivka vzdy PH 6,5 plus minus.
Proplach bych delal kvuli ph a ne kvui smutnicim.
Kirito-kun
Takže myslíš, že při zatřesení (vytažení kytky ze stanu ) hned zalezou a nemusím je vidět?

Proplach jsem myslel, kdyby náhodou ty listy byly způsobený zasolením..
Madical-Strains
Zas tak dopodrobna sem ty smutnice nehlidal :D
Ale vypadalo ze jich v boxu leta docela malo a pritom skoda byla cca minus 150g .
Misto mych obvyklych 200g jsem tenkrat sklidil jen 50g.

Nesmis to podcenovat a nechavat to moc douho.
Ja jsem je mel v boxu pres mesic protoze kazdy tyden sem na ne zkousel nejake vychytavky a nakonec s nima zatocily jen ty dravy roztoci.

Zluty listy z logiky veci prisuzuju tem skudcum , obzvlast kdyz tam mas jak smutnice tak molice. Smutnice larvy zerou korinky a molice larvy zase listy.
Ale muzes pro jistotu zmerit ph substratu , jak si na tom.
Kirito-kun
Zkusil jsem stan jenom otevřít a posvítit bílým světlem na hlínu a neviděl jsem nic.. Ty roztoče určitě objednám, stojí to pár korun. Problém je v tom, že to expedujou jenom v úterý a ve středu, takže si celkem počkám :/
Madical-Strains
Ja pokazdy v boxu delam v rustu postrik 1xtydne melasou a ani jednou jsem nemel napadene listy. Jen ty smutnice ale ty napadaji korenovy system. Melasa udajne odpuzuje a odrazuje hmyz . Jeste jsem to proveroval a u kamose na zahrade a jednu svou kytku postrikal melasou , bohuzel jen jednou a skutecne vzdorovala o 14 dni dele nez ostatni , ty uz byly sama dira v listech, tak na to pravdepodobne neco bude.

Ale nejsem si jist ze by to ty skudce zabijelo, to asi ne ale urcite jim ty listy pak moc nechutnaji.
Kirito-kun
Myslel bych, že melasa spíš bude tyhle stvoření naopak přitahovat :D to nějak naředíš s vodou nebo jak to aplikuješ?
Madical-Strains
Ano, naredit.
Do 3-4 tydnu rustu davam do 5l vody 1 polevkovou lzici a kdyz je kyti vetsi ma dostatek vetvi a listu tak davam 2 lzice.
Jakmile prepnu na kvet tak posledni postrik pri nakvetu a pak uz zadny postrik.

Uvedom si ale ze melasa je take zaroven i hnojivo , tak opatrne.
Nekdy znamena mene je lepe.
Musis to sladit se svym hnojivem.

Jo a pozor musi to byt NESIRENA melasa , takze v Bio-prodejne za studena lisovana, cca 60-80 kc , to mensi baleni.
crazyben
prispevek c.11 stopro svilusky

na to fakt nic než chemie nepomůže, ale koukám že už kveteš... pomůže udržovat chlad a vysokou vlhkost aby se nemnožily moc rychle (maj rádi teplo a sucho) ale poznáš to na výnosu a může to ještě chytit plíseň. Nejvic postizeny listy utrhat a vyhazet rovnou ven z baraku (ne ze je hodis do kose a nechas tam).

Kazdopadne to timhle muzes udrzet aby se to nemnozilo moc rychle... bez chemie se toho nezbavis, sou to svine, ale na to bych se vysral v tyhle fazi... porad lepsi zakourit brouka nez nakej jed.
Kirito-kun
Crazyben: no problém je, že bych musel utrhat úplně všechny listy asi

Tady je fotka vrchní řady listů u hlavní pálky... Je to focený pod sodíkem, takže nic moc kvalita. Ty tmavý tečky jsou to samý, co v příspěvku č. 11

Když bych je komplet oholil, tak předpokládám, že mi pochcípaj?
Madical-Strains
Urcite nepochcipaj ! Narostou novy listy casem ale zalezi jak ses tedka daleko v kvetu.
Otrhal bych jen ty nevice zamorene listy.

Skoda ze neni leto, stacilo by pozbirat 10 berusek a nasadit do boxu a to bys koukal jak by s nima zatocily :) Svilusky i msice poziraj berusky.
Jedna beruska zezere za den nekolik stovek skudcu , beruska je brutalni predator!
crazyben
to zas cely nehol

kdybys je oskubal vsechny zalezly by do palic a to lepsi kdyz sou na listech... ale takovy ty nejhorsi listy kde je jich vic tak klidne vyhazej rovnou ven z baraku (nejlip spalit)

Kdyz to budes krotit tak to vklidu dojedes, svilusky sem mel nekolikrat a sou to pekny nezmari, nadruhou stranu udrzovat v nejaky forme kdy to jeste je unosny neni tak tezky. Berušky teda nevim, ale fungujou dravý roztoči, který vysávaj i vajíčka (což je pecka). Nikdy se mi nestalo ze by to doslo do stadia kdy uz jsou na kytce pavucinky a kytka zacala viditelne stradat... samozrejme strada tim vzdy, ale nejaky opravdu viditelny defekty, krome tecek na listech bys videt nemel pokud to budes krotit.

Zkousel sem biool... nic. Ruzny caje atp. nic... Spruzit bio - nic, spruzit s chemii - nic. Nissorun (přímo na svilušky) - nic. Je to fakt nezmar, pomohl az vertimec ale ten do kvetu fakt nepatri.
Kirito-kun
Tak jsem je trochu očesal. A přišel jsem na zajímavou věc. Mám tam 2 kusy jinýho phena, než zbytek a brutálně mi tyhle dva kusy obejvaj - pavučiny na stonku i na palicích. Zbytek je samozřejmě taky zasaženej, prakticky na každým listu je několik těch černých vajíček. Nejdřív jsem si říkal, že ty dvě zlikviduju, ale možná je tam spíš nechám jako vábničku, ať sežerou hlavně ty dvě a zbytek ušetřej.¨

Pořád přemejšlim, kde se tam mohl vzít po takový době? Nemám žádný zvířata, ani jiný kytky, žiju sám. Hlína byl Plagron z growshopu, žádnej bordel ze zahrady. Najednou během dvou tejdnů kolonie jak hovado. Co myslíte, kde se mohly vzít?
M@gicWeeD
Ve vetsine pripadu je to s rezy. Idealne jak je zasadis a chytnou se, postrikat vertimecem. Nekdo namaci snicle hned jak je sadi, jak se rika, jistota je kulomet. Samozrejme je muzes dovezt i z shopu v hline, nebylo by to poprve.
Kirito-kun
Asi nějaká prevence hned na startu bude dobrej nápad. Je to hrozný se pak na to koukat, co se s tím děje. Ještě se teda zeptám, čím mám po vydezinfikovat stan? Dokážu si představit, že tyhle stvoření se usaděj i na stěnách a na dně stanu a hned, jak rozjedu další kolo, tak vylezou a začnou se zas krmit.
Madical-Strains
Nejenom stan ale vsechny veci kompletne, roury,zvlcovacky,odtah proste vsechno.
eroxid vodiku,Savo atd.
Kirito-kun
I odtah? Jako flexirouru a pacháč? Peroxid vodíku je tak trochu žíravina nebo se pletu? :D To nějak ředíš?

Jinak dneska mi přišli ti požírači smutnic, tak jsem zvědavej, jestli budou požírat :)
Kirito-kun
Tak včera jsem to pochopil, proč píšeš, že mám všechno pořádně umejt. Zakoukal jsem se na strop stanu a nechápal jsem, protože ty svi*ě lezou i po stropě stanu. Nechápu, co tam dělaj, myslel jsem, že budou sedět jenom na kytkách. Budu to muset po skončení několikrát umejt. Ideálně navíc celý vystříkat nějakým sajrajtem proti sviluchám a modlit se, že to bude stačit, protože věřím, že jsem si je na těle a na oblečení roztahal i dál po bytě. Nevlastním žádný jiný rostliny, takže jinde mi škodu nenadělaj, ale spíš přemejšlim, jak jim zabránit, aby tam postupem času odněkud nedošly zpátky? Umí to lézt po stěnách, tak počítám, že jenom dvakrát všude vytřít savem stačit nebude :(

Jinak na štědrej den to jde pod kosu, tak pak nahodím foto a info, kolik toho bylo, nakonec to nevypadá až tak úplně nejhůř, jak jsem se zpočátku bál.
psyweed
taky fajn tip striekat stan savom, peroxidom...ok funguje ale je to pracne.

Lepsie je si kupit T8 UVC trubicu stoji asi 300-400kc + predradnik 300kc pustit v boxe so zapnutym ofukom na cca 15-20min, potom zmenit polohu. A mate 100% cisto zabija to vsetko zive, pouziva sa to v zdravotnictve, labakoch...

Stan samozrejme zavriet a pustit az potom je to skodlive pre vsetko zive!
Kirito-kun
UVC je zajímavej nápad. Mohl bych takhle postupně "vydezinfikovat" celou pěstební místnost a části bytu blízko k ní. Nic živýho doma nemám a na běžný předměty to, předpokládám, nebezpečný není. Máš to vyzkoušený na sviluškách?
psyweed
no ak povazujes "svilusku" za nieco zive pisem znova - UVC zabija vsetko aj neviditelne bakterie vo vzduchu. Precitaj si o tom nieco ;) Alebo rovno kup nieco taketo

https://www.elektro-svitidla.com/mo...w-ean955812.php
http://www.elkam.cz/36786/hns-30w-t...ivka-osram.html
Kirito-kun
Není 30 w málo? Netuším, jakou to má svítivost a na jakou vzdálenost to funguje. Chtěl bych s tím preventivně prosvítit pomalu polovinu bytu, tak abych to nemusel po metru vždycky posouvat. Ale hlavně abych ty ku*vy pořádně upálil :flamer:
Madical-Strains
Jo UVC je super vec a mas to bez prace ! :D Ve stanu v pohode ale pochybuju ze se s tim svetlem dostanes do potrubi a do odtahu to bys musel s tim svetlem primo manipulovat a to je pro zdravi nebezpecny! Uz i minuta je nebezpecna !
A pozor , nesmis byt nikde pobliz aby na tebe nedopaladalo svetlo, az budes ozarovat i okoli stanu. Njelepsi je to rosvitit z vedlejsi mistnosti. A bacha, zabiji to i kytky.

Takze na druhe strane savem muzes vystrikat i roury , vystrikat ze vsech stran kvetinace ,cikoliv a je to podle me jednodussi a levnejsi, mozna trochu pravnejsi :D
psyweed
UVC nie je reflektor :D takze 30w staci bohate....

Ak chces potrubie tak navrat potrubia daj spat do stanu, aby tahalo vzduch cize spravis smycku a bude sa to rotovat dokola, vsetok vzduch co prejde bude cisty.

Pripadne ta trubica je tenka takze ked potrubie natiahnes rovno a zapnes cirkulaciu mas vyriesene :)

Jj a hlavne POZOR zdraviu skodlive rozklada organicky material na bunecnej urovni. Tak ked chces osvetlovat miestnost vypinac na dialkove a pusti vetrak, nemusis posuvat po pol metri. Napr v kupelni / WC ti to znici plesne ak mas...
Kirito-kun
Zapínat to budu na dálku s tím počítám. Odtah mám docela krátkej, takže bych to mohl zkusit narvat dovnitř. Pokud je to zářivka, tak by to nemuselo moc topit, ne? Případně můžu ten kus ustřihnout novej a budu to mít na jistotu. Savo je určitě fajn a počítám, že ho použiju na vnitřek stanu v kombinaci s tou lampou. Zvenku se mi ale moc nechce stan tím savem umejvat, takže tam bude úřadovat jenom lampa. Přemejšlel jsem i o kombinaci sava a lampy s vermitecem, abych měl úplnou jistotu, ale nevím, jestli to už není trochu přehnaný?
Kirito-kun
Úplně jsem zapomněl nahodit konečné info. Nakonec z toho bylo 320 g tvrdýho a 140 g spodků a drtě. Čekal jsem to mnohem horší vzhledem k tomu, že mi ty svi*ě lezly po celým stanu a kdoví kde ještě drtivou většinu květu. Místnost jsem pak na skoro tři tejdny dal do karantény, úplný tmy a nechal jsem tam zimu. Následně jsem tam dohromady tak dvě hodiny z různých úhlů svítil UV-C zářivkou a taky jsem si s ní posvítil v okolních místnostech. Všechny květináče, podmisky a podpůrný tyčky jsem umyl savem a všechno ještě nechal 30 minut v místnosti se zapnutým UV-C. Doufám, že se mi teda podařilo to vybít. Teď mám prcky před přepnutím, takže jim dám preventivně vertimec, kdyby náhodou chtělo něco přežít a zkusit si kousnout.

Závěr:
1. čekal jsem menší úrodu, ale naštěstí to nebylo tak, že by zničily 80% úrody, takže jsem byl po prvotním šoku aspoň trochu uspokojen
2. tabákový výluh (bohužel) vůbec nezafungoval
3. začnu každé kolo preventivně stříkat při přepnutí na květ Vertimecem
4. vybírat matkaře jen podle bílé listiny viz níže

Btw. o pár příspěvků výše jsem si všiml, že si někdo stěžoval na "Šnycle jako BRNO..." že byly plný svilušek. To byl i můj zdroj pro tohle kolo, takže asi tuším, odkud vítr nákazu přivál :/
psyweed
ked beres klony tak predtym ako ich zasadis, vtedy striekaj RockEffect pripadne ten Vertimec. To mas ako karantenu, lebo ked to uz nasadis a potom striekas tam to mozes mat uz v hline atd...
TommyH
Má s tím UVC někdo zkušenosti? Přežijí kytky třeba patnáct minut toho světla bez nějaké větší úhony? Přijde mi to jako skvělá věc na různou havěť, člověk by pak nemusel šplíchat žádné chemky....
crazyben
ne, je třeba svítit pár hodin abys ses bezpečně zbavil havěti a to už kytky poškodí.
psyweed
crazyben sry ale si mimo

uz par minut UVC poskodzuje nenavratne vsetko zive. TommyH teda mozes s tym len priestory kde nic zive (co nechces poskodit) nemas.

Bezne ti staci pustit na 10-15min a mas to vydezinfikovane - vsade kde to svetlo dopadne.
crazyben
ano poskozuje, ale abys mel jistotu ze vsechno zabijes tak lepsi svitit dyl.

Na spoustu mikroorganismu staci malo, zvlast bakterie, na plisne vic ale porad to jde... jenze kdyz chytnes nakou havet tak na ruzny vajicka nebo zivy brouky ktery tam muzou zustat je 15 minut proste malo, samozrejme zalezi i na sile svetla a velikosti prostoru.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma