Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
V čem všem se dá pěstovat/vaše zkušenosti a rady - Klikni zde pro originální téma
Flusanec10
Zdravím.
Na novou sezónu jsem si našel parádní místo v lese.
Problém je v tom, že je tam mokrá a hlavně jílovitá půda.
Nechce se mi vrážet do velkých květináčů, tak přemýšlím co tam dat aby to splňovalo svůj účel.Napadl mě big bag (obrovský pytel ).
Jako druhá věc me napadlo, že bych koupil Nopovou fólii, je to takova černa folie např.na podřezany barak kvuli vlhku.Dá se toho koupit 50cm x 20m cca za 200kč. Udělal bych z toho takovy ovál v průměru metr a na výšku 50cm a dovnitř bych nasypal svůj substrat. Myslíte ,že to bude fungovat jak má? Děkuji za rady a pochlubte se v čem všěm jste zkoušeli pěstovat vy.
Váchy 55
Zdravím tě. Možností je víc, ale určitě něco, čím oddělíš okolní zem, protože v tý ti to neporoste a bude ti navíc v kontaktu se substrátem kyselit od té okolní lesní hlíny.
Big bag by šel, ale hlavní je dostat tam to množství hlíny.
Na ten tvůj nápad by si musel dát ještě fólii na dno a na pár místech jí proděrovat a popř. dát ještě drenáž. Zkusil bych třeba klestí dřevěné, které se ti tam bude rozkládat a držet určitou vlhkost. Pokud to nedáš ale ve větší vrstvě, tak to jako drenáž samozřejmě nebude, ale i tak to bude prospěšné. Jde jen o to, až přijde plavák, aby ti tam nestála voda. Záleží i na lokalitě.
Každopádně držim palce. přes zimu máš času dost na plánování.
Měj se
Flusanec10
Děkuju za tvůj nároz. Zkoušel jsem hledat takove ty vaky ,jak se použivaji třeba v kalifornii na farmách s travou. Je to nějaka pytlovina ale nic takove jsem nenašel tak proto mě napadl big bag, ktery bych si ohrnul na požadovanou velikost. Zespodu je vlastne díra na výsyp takže odtok vody by snad neměl být problem.Hlina tak kyselá neni, unás jsou jen listnáče a tam je to docela vpohodě , tak jsem přemýšlel že bych skombinoval kupovany s původni lesní(někde opodál kde neni jíl)
centurion
kamarade jutovy pytle na brambory, napln je tak do pulky a zavaz, hod 2 pres sebe vertilalne a vyrizni do nich diru nahore a mezi. pod to dej jak uz rekl polega nejaky vetve nebo muzes i sutry. to PH budes muset stejne zmerit a nejak poresit.
Flusanec10
Tak by to taky šlo udělat , ale jednodušši bude asi ten big bug ne?
centurion
slo by taky, ale to je material nejaka umelotina ne? tezko rict jestli to nebude moc zadrzovat vodu, aby se si to potom neutopilo. juta ti odvadi vodu ze vsech stran a muze to krasne dychat.
Flusanec10
Ano je to umělina,ale zas když funguji plastove květinače nebo kyble tak by to mohlo fungovat. A nebo na zem natahnu tkanou fólii a udělam ty v pruměru metrove ,,kvetináče" z nopové folie. Jestli nevíš co to je tak se mrkni na net, už jsem pravě někde viděl ,že si z toho někdo udělal květinač a je to celkem levne. Akorat mam strach z te černe barvy aby se to nepřehřivalo.
centurion
nekde na zahrade to neni problem, ale v lese v bazine nevis jak vysoko jde hladina kdyz prsi a muze se ti odtok uplne zaplavit, takze je dobry mit material, aby to mohlo ven ze vsech stran.
Flusanec10
Ja vim jak to tam vypada, nic se tam nezaplavuje. Chtěl jsem tam sadit už tento rok ,ale když jsem tam vykopal diru tak tam bylo trochu spodni vody asi ve 30cm a jíl.jezdil jsem to tam kontrolovat a za chvili už tam ta spodni voda nebyla a byl jsem tam několikrat od jara do podzimu a vše ok. Proto chci něco abych nemusel kopat diry a měl jsem to na povrchu.
Flusanec10
Tak s tou nopovou Folií to nebyl špatny nápad protože se to normálně používá hlavně v zahraniči, sice to maji trošku jine ale mělo by to fungovat stejně. Jmenuje se to Air Pot
KOZEL1428
Zdar,letos vyzkouším taky "nopovku" na out.
Udělám z fólie válec o průměru cca 40cm,výšku bych viděl asi na 60cm.
Což bude cca 75litrů.Médium bude lignocel s houbou(nejsem si jistej,jestli to tak dělají).Prostě kokos s Trichodermou.Ještě asi nějaký procento perlitu,jestli to nebude zbytečný. Položené to bude normálně na hlíně venku,jen si tak myslím,jestli pod to nemám dát jako drenáž štěrk nebo keramzit.A co černá barva folie,to pro kořeny nebude moc dobrý,tak asi nějaká bílá plachta dookola.
svijan
Já bych tam asi nedával čistě ten kokos, když už tak namíchat třeba z třetiny perlit, třetinu zeminy a třetinu kokos, ale na out si vždycky smíchám hlínu s kompostem, když je těžká tak přidám perlit. V tom čistym kokosu bys musel dost hnojit a jestli to bude na nějakym parnym místě tak si myslim že to bude kurevsky rychle prosychat. Jedině vykopat jámu :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma