Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
DP Think different, hydro, porovnání světel Mars hydro vs moje DIY Vero 29 - Klikni zde pro originální téma
Krteček1
Ahoj, rozhodl jsem se, že také přispěji, i když začínám.

Jedu nyní své třetí kolo, jedu to v bubbleru, hnojiva mám téměř komplet Canna aqua, až na ten nejdražší doplněk na květ, měřím Ph a EC.

Box je diy ze sádrokartonu vnitřní rozměry 58* 65 cm dolní 2/3 polepeny Orca folií. Odtah aktivní ventilátor Prima kllima, 220 m3/hod, uhlíkový filtr do "komína na odvod vlhkosti z koupelen" přítah pasivní. Řízeno via Arduino, mám ambice tento system dale rozvíjet - automatická úprava Ph, výpis kolik vody zbývá v nádrži a event přidání dle EC atd....

Napadlo mne že bych sem mohl dávat kromě současných fotek také ty z minulého kola, kdy bylo vše stejné až na výše zmiňované světlo, zajímalo by to někoho ?
M@gicWeeD
Tak urcite ;)
Krteček1
Mars hydo
Krteček1
Moje DIY Vero 29 (5000K, 80 CRI, puštěno na 1050mA - CCA 60W), po cca 4 týdnech bude změna na 3 x Vero 29 90CRI na CCA 180 - 200W. Ovšem 1. den byla ještě na Marsu. Ten "Mars" je Mars Pro II Epistar 80, růst 79W květ 165W dle specifikací. Cena 5490, já byl takovej vůl :-).
Krteček1
7.den,kdo je kdo již jasně patrno z barvby světla :-)
Krteček1
14. den
Krteček1
TDS držím cca 350 - 500, Ph 5.2 - 6.2, teplotu a vlhkost hlídá arduino, t 25 - 30, vlhkost v této fázi pod 70procent
centurion
Think different do hydra je dobrá volba. snad se nic nepokazí :)
Krteček1
Děkuji, minule bylo 120g sušiny, chtěl bych nyní alespoň 160g, a dlouhodobý cíl je nad 1g/Wat. První rozdíl je, že za tím Vero 29 5000K 80 CRI se to daleko míň táhne, což se dalo vzhledem velké míře modrého světla očekávat, nečekal jsem ale, že ten efekt bude až tak velký. Také je daleko mohutnější stonek a má i širší listy. Byl to trochu úmysl, kytka mi minule trochu "přerostla", tak bych jí chtěl nyní lehce přibrzdit. V dolní polovině stejně žádné palice neměla. Výhledově udělám ještě menší box, kde budou kytky první cca 4týdny pod tímto světlem a potom půjdou do tohoto na posledních 6 týdnů kde už bude 3x Vero 29 3000k 90 CRRI. Vypočítaná intenzita světla pak vychází zhruba kolem 1000 umol/m2/s. Výborné je vlákno o LED světlech zde na Groweru, také Kvakošovo návody a potom na výrobu světel je supr tutorial na youtube a na RIU od Growmou5.
Krteček1
Ještě fotky světla. Pokud budete mít nějaké otázky, či připomínky, tak je sem prosím napište ať to tu trochu žije :-)
WeedBurger
Ty sis to světlo složil sám? Na kolik to vyjde? Koupil sis stavebnici nebo jednotlivé komponenty zvlášť? Kde si to sehnal? :D
Krteček1
Ahoj, děkuji za dotazy :-)

Takže:
1) Ačkoliv to tak nevypadá :-), to světlo jsem složil sám, je to celkem jednoduché, na youtube je o tom celý seriál od výběru komponent, výpočet intenzity atd... Hledej Growmau5.
2) toto malé CCA: chladič 160mm vyroben na zakázku v Taivanu (via alibaba.com) - neuvěřitlné co všechno tam mají. Jeden za cca 700kč včetně poštovného a cla - bohužel mne vyhmátli, VERO 29 z Digikey včetně cla vyšlo na cca 800kč, potom zdroj Meanwel z českého eshopu za 813 a pak už jen pár drátkům elektr. šňůra, řetízek na zavěšení, dohromady se do 3000 vejdeš určitě, spíš méňě.
A to je vlasně vše, jen ještě dodám že se to dá ovládat 100Kohm potenciometrem.

Nemám teď čas, ale za 5 týdnů ho mít budu a plánuju pak nějaké změny, hlavně to chci celé automatizovat pomocí Arduina (zatím ovládá jen odtah) - skvělá hračka, a já už se pak budu jen chodit dívat na kytičku ( a debugovat svoje programy :-) ) Je pro mě důležité abych věděl že mohu třeba na týden odjet a Arduino to zařídí :-). Jsem trochu hračička, já vlatně ani moc trávu nekouřím, mě to baví jak to roste :-)

Jen ještě dodám že nyní bych už i na růst volil VERO29 3000k 90 CRI - viz Aleshovi příspěvky ve vlákně o LED světlech.

Ať to roste
Krteček1
Dnes je již kytka přemístěna do velké nádrže s živným roztokem. Přikládám fotky celé skříně a displaye současného controleru, mělo to měřit i množství vody v nádrži, ale ten ultrazvvukovej senzor se vlivem vlhkosti rozbil a ukazuje jen jednu hodnotu, dále to má měřit teplotu vody v nádrži, ale teploměr se taky po dvou týdnech poroučel :-). Čili funguje jen první řádka s hodnotami o teplotě a vlhkosti vzduchu a poslední která píše zda zrovna větrá. Ale jak mi zahradníci řikáme, nemusí pršet, stačí když kape :-).
WeedBurger
Ty jo, slušný vlákno pro lidi s omezeným prostorem a výkonným světlem. Fakt top. K+ díky za odpovědi
Krteček1
Děkuji, přidávám jeden pohled pod povrch. Ještě k tomu prostoru, ono by ho bylo více, ale tohle musím mít v koupelně abych to mohl napojit na ten odtah do komína. Jak to děláte v paneláku Vy ostatní, já měl napoprvé stan normálně v pokoji a byla tam hrozná vlhkost a smrad po celém bytě....
Krteček1
Současná kytka 16. den. Fotku té druhé pro porovnání pro tento den nemám, v dalším updatu už zase bude.

Jinak v nádrži TDS 450 ppm, Ph cca 5.5
Krteček1
Začal jsem vyrábět světlo na květ, zatím to celkem jde, ještě připojím čipy, uzemním ho a je to. Nasadím ho 29. den.
Krteček1
18. den, měl jsem světlo cca 25cm nad kytkou a zdálo se mi, že už je to moc. Začala mít takové "kadeřevé" konečky listů a celá se tak nějak kroutit. Zvedl jsem ho cca na 35 cm. Nějaký nápad čím jiným by to mohlo být? Roztok mám čerstvý, EC 440, Ph cca 5.5, svítím 20 hod teplota a vlhkost v mezích. Oproti Marsu znatelný rozdíl, košík je v obou případech stejný.
Krteček1
Ještě jsem trochu hledal na netu a myslím že moje kytka má "nemoc z ozáření" (light burn) tipl, bych si ,že příliš mnoho světla dohromady s příliš modrým spektrem způsobilo, že je takto hrozně malá, přisedlá a nechce se jí růst do výšky, stáhl jsem si na mobil aplikaci luxmetr (i když vím že tato fotometrická jednotka je pro botanické účely zcela nevhodná) a změřil 32 000 luxů. Poté jsem to snížil na 26000 a uvidíme co se bude dít, chci aby začala růst do výšky... Myslím že pokud to takto budu používat jen pro porovnání tohoho jednoho čipu, tak je to použitelné, a mohu i ušetřit něco málo za elektriku, dám světlo blíže a pomocí měření mohu potenciometrem nastavit tu samou intenzitu, Nebo si myslíte že to je blbost?:-)
Krteček1
Dobré ráno, dnes se chci podělit o 2 věci. 1) Světlo na květ je již hotové a funguje. A je to teda záře :-). Výkon zhruba 200w - napájím ho 1050ma, zatím nemám wattmetr.
Krteček1
A za druhé upload z 20tého dne. Myslím že snížení intenzity světla kytce prospělo, začala růst i do výšky a vyrašily postranní větve. Má i krásné kořeny, tak zatím celkem dobré, snad to půjde i dál tímto směrem. Rozdíl proti Marsu bych se nebál nazvat markantním :-). A to výrobce Marsu uvádí spotřebu v květu 79 a já mám teď něco kolem 60w ti a max na tento driver mi to dalo cca 70w.
Krteček1
Ahoj, dnes jsem koukal, jak to doopravdy je s barevnými spektry jednotlivých LED čipů. Rozdíly jsou opravdu veliké. Příští kolo zkusím jet pro porovnání od začátku 3000k 90 cri, kde narozdíl od současného (5000k, 70cri) převažuje červená barva, bude to zajímavý pokus.
Krteček1
Dobrý den, posílám update z 23. dne. Zrychlilo se tempo růstu a kytka už narostla i trochu do výšky, má cca 10cm. Hlavně ale roste stále do stran, pokud to takto bude pokračovat, tak celkem rychle zaplní celou plochu. Stonek má tak 1cm silný. Ještě zbývá 5 dní do přechodu na světlo pro květ. Rozdíl oproti Mars hydro opět patrný, ale kytka pod mars byla v této fázi již o dost vyšší.
Krteček1
Zdravím milovníky přírody. Dnes se podělím o fotku spodku květiny, má velmi pevný stonek. Koukl jsem jí pod sukni, tak snad mi to odpustí.

Mimochodem, velmi poučné je přečíst si, jak s bylinami pracovali, a někde ještě pracují indiánští šamani, je to o navázání vztahu s rostlinou, chovat se k ní jako živé bytosti atd. Proto se mi nelíbí, když je lidé "upalují" a sám to nedělám. Kytička pod bílým světlem je "Fufík" a pod modrým "Růža". Ať to roste.
Krteček1
Od kolikátého dne dáváte automatům hnojiva pro květ? Budu muset zítra vyrobit roztok na dalších cca 7 - 10 dní, tak přemýšlím jestli už dát na květ... Díky.
Krteček1
Nezdařený upload fotek pokud sem zavítá moderátor - prosím smazat.
Krteček1
Nezdařený upload fotek pokud sem zavítá moderátor - prosím smazat.
Krteček1
26.den
Krteček1
28.den, poslední den pod světlem pro růst. S výsledkem jsem spokojen. Fotka pro porovnání bude za 2 dny, na dnešní den jí nemám. Nevím jestli je to jen tím světlem, ale je zajímavé, že několik horních větví je ve stejné úrovni. Což se v indoor hodí.
Krteček1
Zdravím přátele zeleného údolí, dnes změna světla na 3x Vero 29 3000K 90CRI, puštěno zlehka na 1050 mA. Očekávám, že se to začne více "tahnout" a vyplní to zbytek plochy. Zavěšeno CCA 35cm nad vrcholky.
Krteček1
Nepovedený upload fotek - prosím smazat
Krteček1
Nepovedený upload fotek - prosím smazat
Krteček1
Ahoj, posílám upload za 30. dne. dnes posílám i detail kořenů a fotku celého boxu, rozdíly oproti květině pod Mars hydro opět patrné.

Pořád ale nemůžu přijít na to, jak otočit fotky. Jestli to někdo víte, tak mi to sem prosím napište.

Díky

Krtek
Krteček1
Ahoj, posílám upload z 33. dne.

Včera večer byla kytička nějaká povadlá, chyba byla v roztoku, velmi nízké Ph, roztok už má nový, a už se i trochu zlepšila, ale pořád to není ono.

Příště budu měnit, když vypije polovinu.

Krteček1
35. den.

Na všech stranách se již dotýká stěn, růst je velmi rychlý, 25ti litrová nádrž mi tímto tempem nevystačí ani na týden. Trochu jsem to podcenil a na některých spodních listech se objevily známky různých deficitů, ale teď už více hlídám roztok a nové listy jsou již v pořádku. Bude nutné zautomatizovat korekce pH a EC. Rychlejší růst přinesl nové výzvy...

Ještě mi přijde, že je kytka taková divně disproporční, přičítám to kombinaci velmi modrého světla na začátku s velmi červeným světlem teď. To Vero na růst je pro moje potřeby už modré moc. Ještě mne napadl pokus - přidat k němu několik červených 660 nm diod....
centurion
dobrá práce, 35 den je u differenta ale teprve začátek :D počítej ještě tak 3x víc
Krteček1
Jestli to bude, jak říkáš, tak mi praskne skříň :-). V jak velké skříni to pěstuješ Ty?
centurion
nebuj se nic, ted už to půjde hlavně do vejšky, tam máš místa dost a šířku máš taky akorát
Krteček1
Posílám fotku jednoho z poškozených listů, myslíte, že to je spálené světlem, nebo nedostatek živin (Ca, Mg)....?
Funny420
za mě ca mg :) a nebo ph,ale nevypadáš na někoho,kdo by si ph neohlídal
Krteček1
Chvilka napětí................

Vítězem tipovací soutěže se stává Funny420 :-). Gratuluji!

Přikládám fotky s jednotlivými deficity.

Ještě jedna zajímavá situace - EC metr mi začal měřit nezvykle nízké hodnoty - myslel jsem si že má vybité baterky, nebo je rozbitý, ale zjistil jsem že rostliny mají akorát o hodně vyšší spotřebu hnojiv, což se minulé kolo pod Marsem nedělo. Takže každý den doplňuji hnojiva...

Ještě přikládám odkaz na stránku kde mají vyfocené všechny deficity.

https://www.royalqueenseeds.com/blo...bis-plants-n594

Pro Centurion - hlavně aby to něšlo moc do hlavy :-)
centurion
je to dominantní sativa, takže drobet nakopavá :D ale není to nic hroznýho. jinak mrkni tady do galerky na dutch passion, co za monstrum z toho vyroste, když jede v hydru. něco takovýho očekávej :D https://www.dutch-passion.com/cs/ko...hink-different/
Krteček1
V to pevně doufám :-). Nahraj sem fotku, jak to vyrostlo Tobě, ať mám ňákou motivaci...
Krteček1
Tak tu máme update z 38. dne. Kytka již hezky vyplnila skoro celý prostor, celkem se táhne do výšky, zčásti asi také proto, že do šířky už moc nemůže, kmen má už široký víc než 2 cm, spotřeba roztoku několik litrů/den, a daleko větší spotřeba živin než pod Mars Hydro.

Je potřeba zmínit že i kytka pod Mars hydro se v této fázi rozjela a hezky rostla.

P.S.: Otáčení fotek jsem již vzdal, zkusil jsem to jak jste mi radili a stejně se to otočí jinak.
Krteček1
41. den.

Pomalu se větve srovnávají do jedné roviny a začínají se formovat náznaky květů, květina pod Mars hydro v této fázi rychle rostla, náznaky květů ještě neměla, mám pocit, že pod Vero to jde do květu dříve, uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál.

Líbí se mi, že takto se zaplní celá plocha a +- to udělá rovinu a bez práce... Takto to bylo i minulé kolo, jen to trvalo déle.
Krteček1
Ahoj, posílám fotky z 44. dne, stále roste do výšky, spotřeba roztoku stále enormní, budu muset měnit 30 l každé 4 dny, dnes to měním po šesti a je to pozdě. Dnes mi taky přijde Cal/Mag. Minulé kolo to bylo s hnojivy od Canna v pohodě, teď mi pořád přijde že jim něco chybí, tak zkusím to Cal-Mag. EC 0.8 - 1. Ph v mezích, světlo 35cm nad vrcholky.

Jinak náskok před kytkou pod Marsem pořád patrný, ale asi by to pod tímhle světlem chtělo větší skříň:-).
STi
Paradni kusy. Sem zvědav na vysledek ;)
Krteček1
Děkuji a připojuji fotku kmene
Krteček1
Trefa! Včera večer jsem naředil nový roztok, přidal jsem Cal-Mag a dnes ráno o hodně lepší, daleko více zelené listy. Tak snad už to bude dobré....

Fotky z 48 mého dne, progres patrný, rozdíl oproti Marsu také.
Krteček1
51. den, začínají se formovat náznaky palic. Květina sama nechává uschnout a odhazuje dolní listy, které nemají dost světla, nic jsem nestřihal.

Nadále přidávám Cal-Mag a všechny nové listy jsou již hezky zelené, bez, deficitu. Kořenový bal vyplnil již téměř celou 50l nádrž na roztok.

Květina pod Mars hydro již v této fázi také začínala kvést.

Jinak celkem dost "lítá" Ph zálivky, téměř denně nutná korekce....

Just
Držím palce s tím Arduinem, automatizace je dobrá věc, nemůžeme být každý den doma...
Krteček1
Dekuji, je to velmi uzitecne a taky se s tim da hezky vyhrat :-). Videl jsem, ze tady nekdo vyrabi profi verzi za vybornou cenu, ale to by nebyla zadna zabava. Ten mrazivy pocit kdyz nevite proc to zase nefunguje :-)
Krteček1
Kmen má více jak 5 cm.
Krteček1
57. den, dnes jen foto, šťastné a veselé :-).
centurion
výborná práce kamaráde, snad bude toto vlákno ponaučení pro zatvrzelý odpůrce automatů, že s automatama se dá v indooru vykouzlit mnohem víc srandy, když člověk ví co dělá
Krteček1
60. den., růst pokračuje, roztok měním á 3dny, nádrž je pro takovýto růst malá, rychlé změny ph... už zase chodím do práce a ne vždy se daří udržet hodnoty v mezích, na některých listech patrny deficity vápníku v.s. , ale jinak přibývá znatelně. Do každé zálivky přidávám CalMag.

Pro Centurion: Děkuji, snažím se, ale určitě by z nich šlo dostat daleko více, na příští kolo zkusím vyrobit přístroj k automatické korekci Ph, to je toto kolo můj největší problém, dále mám na takovýto růst malý rezervoár, a je toho více sečtu to na konci.

Ať to roste
Krteček1
Šťastný Nový rok!


Dali by jste už jen vodu?
Krteček1
65. den
Gauss
citace:
Původní příspěvek od Krteček1
Na příští kolo zkusím vyrobit přístroj k automatické korekci Ph, to je toto kolo můj největší problém,

Ať to roste


to ti bude k nicemu, ty potrebujes sekundarni nadrz ze ktere se ti bude bubler nonstop dopoustet [a menit vodu v bubleru afap]. to proc ti tak lita PH a kytka vypada jak vypada je tim ze ta nadrz je proste moc mala a jak ti klesne hladina jakakoli zmena pomeru prvku [ktery cubka predtim vyzrala] se znasobi, typicky se blokuje vapnikem horcik a muze to bejt i naopak. jakmile se rozhodi pomer vapniku a horciku [ideal je 3:1] tak se zablokujou.. a vubec jich tam nemusi bejt nedostatek jak se na prvni pohle muze zdat. Delalo mi to ve flocku taky kdyz jsem je nechal nadrz vyzrat, nedolejval a nemenil dostatecne casto. PH te pak nebude vubec trapit a projevy nedostatku ca mg taky omezis, listy budou vypadat mnoohem lepe.

ale jinak pekna cubka!
Krteček1
Aha děkuju, mam v planu prejit na system s centralnim velkym rezervoarem, neco typu dutch bucket. Abych k tomu stale mohl a mohl mit toho roztoku vice. Ted menim roztok a 3 dny, cca 25litru, jento fakt tezky a pracny. Necekal jsem, ze bude takovy obrat.... Take si myslym, ze toho svetla je zbytecne moc, pristi kolo zkusim ubrat 25%. Pod Marsem jsem zadne potize tohoto typu nemel a menil roztok cca po tydnu.
Gauss
u me se v praxi ukazalo, ze jakmile klesne hladina vody v systemu tak se hned zacnou z nejakyho duvodu ukazovat tyhle deficity, neustale se to musi necim dopoustet i kdyz tam budes mit centralni rezervoar. [ackoli i ten samotnej ti asi dost pomuze] ja mam zkusenost jen s vetsim prostorem a poctem kytek a tam ani samotnej velkej rezervoar nestaci. [nechces li kolem toho jak idot behat everyday]
Krteček1
Takze mas jeden velkej rezervoar a k tomu jeste dalsi, kterej ten prvni dopousti?
Gauss
yop, flocko, podnim je rezervoar a venku flexitank. mam vzdycky na par dni klid a PH controler uz je vic jak rok jen na ozdobu :einstein: ono si semtam nekam popoleze ale mezi 5.3-6.3 a to me nezajima.
Krteček1
Supr, dekuji za pomoc! Kdyby se ti nekdy chtelo tak sem nahraj fotku, at jsou videt i jine moznosti
Luise
citace:
Původní příspěvek od Krteček1
Supr, dekuji za pomoc! Kdyby se ti nekdy chtelo tak sem nahraj fotku, at jsou videt i jine moznosti


Ahoj tak snad ti to bude k necemu..
Ja mam nahore na skrini rezervoar na 50 litru pro kazdy nft. Dole je napousteci ventil na WC. Plovak mi hlida hladinu kterou jsem si nastavil. Je to vsechno mechanicky a tudis jednoduchy. Kdyz potrebuju nekam odjet zvednu plovak nahoru a nft nadrz napustim plnou. Vydrzelo to i 10 dni, zalezi v jakym je kytka zrovna stadiu. Jestli vidis nad tim rezervoarem tu dratenou hadici, tak tou to napoustim privodem z vodovodu. V kazdym rezervoaru je jeste cerpadlo na promichani.
Co by ti mohlo delat problem je ze to je z kovu, jak ventily tak vsechny spojky. Rikaj to tu, ja stim problem nemam. A zkusim najit, nekdo mi to tu postoval v plastu.

Moje zkusenost je, nahore si udelat trochu slabsi hnojku a ph casto ani neupravuju, takze je z vodovodu s AHackama asi na 6,5. Dole je pH upraveny kolem 5,7. Tim mam jistotu ze to nepresolim a PHcko se bude drzet. Pac jinak mi klesa. Dole to jen obcas zmerim kdyztak zvysim EC. Da se rict ze to tak drzi celou kazdou fazi. A treba na rust si naplnim jen nft a v rezervoaru si necham odstat vodu a pripravim na zacatek kvetu.

Jinac to mas libovy. Ten stonek vypada jak naroubovanej 😁


Edit: Pridavam odkaz a fotku ventilu z plastu
http://www.growshop-velkoobchod.cz/...lovak&results=7
Krteček1
Dekuju, supr napad. Kdyby mel nekdo dalsi napady tak to sem perte :-), at z toho lidi co sem chodi neco maji :-)

A vsem moc dekuju za K.
Krteček1
70. den, nemám bohužel fotku druhé květiny v tomto dni, ale v dalším uploadu opět bude. Od včerejšího dne pouze Ph upravená voda.
WeedBurger
Na tak malý prostor je to fakt luxusní.
centurion
kamo dobre ty. kolik cekas?? ja bych to videl tak na 200g :D
Krteček1
Dekuji za pochvalu, jako kazdemu muzi mi to dela dobre :-). Cil byl 160g, to bych bral jako velky uspech, na konec vse shrnu a napisu, bohuzel se mi ani zdaleka nepodarilo vyuzit potencial, ktery toto ma. Ale i tak to vypada o hodne lepe, nez minule a jak mi groveri rikame, nemusi prset, staci kdyz kape :-).

Jako nejvetsi vyhodu pestovani jedne kvetiny vidim pravni hledisko, prestupek je to do peti kytek...A jsem presvedcen ze by zaplnila i 80*80cm, chci to zkusit :-).


Edit: Tady je vidět, co tato kytka zvladne!!!

https://youtu.be/N8ot0C5PJu8
centurion
zkus priste think big, to je vetsi bracha think diffrenta. dojizdi to asi o 2 tydny dyl. v tech 80x80 bych se nebal ani 300g na kytku. :D :D :D
MagiCman
Hoj,uber hodku na periode a uz jen vodu,moc pekny pest
Krteček1
Ahoj, díky, proč mám zkrátit periodu?
psyweed
Ahoj, tak som kusok postupil...

tuto som nasiel dufam ze spravne:
https://www.digikey.sk/products/en/...29&pageSize=500

Len neviem co dalej naklikat jake filtre aby som vybral ten spravny chip na moje ucely.

Ked si to objednal kolko to asi trvalo kym to dorucili?

Mam tieto alternativy pre HomeBox Vista 120x120x60 moze mat 3 poschodia:

1. Ktory Chip zvolit (respektive 2x) co mi osvetli 120x60 teda 60x60 by mal pokryt jeden, cisto rast pre matky.

2. Zaujimalo by ma ako vysoko musi by ten chip aby nasvietil 60x60 priestor, aby som vedel kolko poschodi mi vyjde.

3. pripadne pouzit tieto chipy aj na sadenice miesto T5 trubic aby som nemal zbytocne vela typov v boxe

dik
Krteček1
Psyweed, tohle nejsem schopen odpovědět, já jsem zatím udělal první pokus, viz toto vlákno, hoď to do vlákna o ledkách.
Krteček1
76. den - sklizeň, druhá květina pro porovnání je z 80. tého dne. Bylo hrozně moc spodků, trvalo mi to 5 hodin.
Krteček1
Zde ještě kmen a struktura.
Krteček1
Přátelé, kamarádi,

zde přikládám fotky výsledku po usušení, asi jsem to usušil moc, dal jsem to na plechy a pustil na to ještě ventilátor. Nicméně jelikož to nekouřím, tak to zas tak moc nevadí...

Výsledek:
1) velké palice - 200g, ale 2 palice ponechány v celku se stonkem, proto odečítám 20g a započítávám 180g.

2) střední palice - 60g.

3) spodky - 50g

To je dohromady 290g, což předčilo i moje největší noční můry :-). Výkon světla odhaduji na 200w, z toho mi vychází 1.45g/w, a na plochu to dává 806g/m2.

Na poslední fotce chybí ještě jedna sklenička se spodky, jinak ty velké sklenice jsou ty velké od okurek....

Ještě chystám jeden příspěvek, kde shrnu své zkušenosti a postřehy do dalších kol.

Ať to roste

Zdraví Krtek

https://youtu.be/KStcS_ZJWms
Krteček1
Tak ještě několik zkušeností nakonec

1) 65 * 55cm prostoru je málo, příště zkusím tak 80*80, bylo hrozně moc spodků, už nevěděla kam ty další květy dávat

2) zvolená watáž byla zbytečně moc vysoká (použil jsem cca 600w/m2) květina na mne působila"přepáleným dojmem, příště zkusím cca 400w/m2

3) při vyšších výkonech světel je potřeba zvětšit rezervoár, a nebo použít jiný systém, od začátku květu mi začaly hrozně létat hodnoty, hlavně ph a objevovaly se různé deficity, korigoval jsem to 2x denně a bylo to málo často jsem změřil neskutečné hodnoty (příště 50l, 25l roztoku bylo málo)

4) od začátku použiji 3000k 90CRI, modré světlo to hrozně moc rozvětvilo, to sklízení pak bylo za trest.....

5) na sklizeň nebyla žádná rekace, udělal jsem něco špatně?
Funny420
Neudělal jsi nic špatně,naopak! :) 290 g na jednom automatu je šílený výsledek! :D K+
svijan
Taky si myslim ze 290g pod 200W je hodne slusnej vykon. Jasna ukazka pro vsechny kritiky ze i pod LEDkou se da udelat parada a ze tyhle svitidla maj budoucnost
anon383596
Já z toho mám úplně opacnej pocit a to že to vypadá jako hrozný seno není to zralý evidentně samý listí a tvý závěry jsou dost mimo
1. Malej prostor ok tak použiji síť prepnu dřív a nenechám tam mrtě spodku bez světla který jsou beztak k ho nu akorát to bere energii vrchum
2.600w na metr úplně plně v pohodě
3.to nemá co dělat s výkonem světla spíš s objemem použitou chemií a vzduchovanim který tu vodu činí nestabilní atd.
4. úplně blbě -. Modrý světlo ti naopak pomůže aby se to tolik netahlo lepší patrování atd 5000k růst je dobrá volba
5.jako radši bych z toho měl 50g slusnyho materiálu než toto vypadá to hrozně a vostrihat to pořádně máš toho půlku neber to jako prudu ale není hezký myslete si o tom co kdo chcete
jablickar
Jako pravda je ze listí je na tom dost a možná bych to nechal déle ale ne každý jede na kvalitu a hlavně chtěl ukázat rozdíl a myslim ze kytky byly taky pěkné a výsledek když beru počet g taky super za mě ti letí k :) jen tak dal
Krteček1
Ahoj, děkuju všem za příspěvky a K.

Vemenex, asi máš pravdu s tou finální úpravou, jak to nekouřim tak to moc neřešim, ocením nějaké praktické rady jak to udělat lépe....

Jinak usušený je to spíše až moc, je to na prach, jsem to přehnal s tim ofukováním ventilátorem....

S tím modrým světlem, větší problém mi přijde to 70 cri než 5000K, myslím si že pod tím 3000k by mohlo vzniknout méně, ale větších palic, uvidíme, příště to vyzkouším.

Ať to roste!
Samy_CZ
Ahoj krasny Think Different. Kolyk hodn si dene svitil?
Krteček1
20
Growoli
vysledek peknej ale uprimne...nevypada to moc hezky...spis jak horsi venek nez jak lampa...sklizeno urcite o dost driv...je to nedozrale...kdyz se nedokazes ridit intuici,tak si urcite kup mikroskop,ten ti pomuze rozeznat kdy sklidit...manikura taky mohla byt udelana lepe no...verim,ze priste uz to bude o dost lepsi😉 a co ty totalne spaleny listy,od ceho to je?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma