Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Úvod do Groweru

 
Pozdrav! Kontrola sestavy, pár otázek. - Klikni zde pro originální téma
ToTiVyjde
Zdravím Vás,

jsem tu nový a chtěl bych trochu představit jak sebe, tak i svoji sestavu. Po x letech jsem se rozhodl i já o svůj první indoor. Vzhledem k tomu, že se mi naskytne konečně samostatné bydlení, a že jsem byl fascinován pěstem již delší dobu... tak není o čem.

SETUP:
-Darkstreet 60x60x150
-250W HPS Osram Plantastar (růst i květ) + předřadník, Mám i 400W (Zdá se mi moc v tak malém prostoru co se týká teploty apod.)
-Ventilátor 150VKO - 298m3/h, 90Pa
-Ventilátor Garden highpro Clip 15cm/15W 2 rychlosti
-Stínidlo nějaké klasické hammer (nejsem si jistý modelem)

+ mám nedodělané hnojiva Plagron - TerraGrow, TerraBloom, Green sensation.
Zbytečky (Purezym, Sugaroyal)

Nutno dokoupit:
edit: -Samozřejmě ph metr (zkusím z aliexpress, hodně lidí tu říkalo že funguje slušně) -
Hodiny
Teploměr/Vlhkoměr
Pacháč - Toť otázka, jaký? - měl by stačit nějaký klasický např. Prima Klima filtr ECO K2600mini - 240 m3/h - 125mm. Případnou radu ušetřit uvítám.
Samozřejmosti jako - ventilační potrubí, květináče, vaničky apod...
Substrát v otázkách.

Chci do boxu hodit 4 holky, model ještě nevím, určitě bych chtěl sehnat řízky, takže podle toho co bude. (začínat chci od Prosince)

Pár otázek:
1. Chci sehnat řízky, je možné je pak přesadit do směsi Plagron growmix s perlitem (doporučení)? Případně jak velké květináče byste doporučili.

2. Chtěl bych rostlinky roztahat do prostoru přes síť, nechce se mi moc do výšky. Myslíte, že se výsledek dostaví? Každá kytka bude mit cca 30x30cm prostoru. (stačí?) Jestli se to vyplatí. Zároveň nechci sázet pouze na 1 nebo 2 kytky, které bych potahal, když jsem začátečník a nechěl bych to posr...Doporučení?

3. Chci pěstovat v malém bytě, resp. kde bude box budu i spát. Místnost do L cca 30m2. Pokoj od výlezu z bytu odděluje předsíň. Máte zkušenosti? Nezbláznim se tam z toho?

Budu rád za jakékoliv odpovědi. Díky moc
Pítr90
Ahoj, ještě nedávno jsem jel 60*60 s 250w, nechce se mi psát rady, spíš koukni ke mně do vlákna - http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=1 😉
Krouhis
1) spíš bych ti doporučil lightmix s perlitem než growmix (předhnojený medium)
2) úplně v poho 4ks na tenhle prostor jsou cajk
3) vyzkoušej uvidiš
ToTiVyjde
Borci, diky za reakce. Hodne jsem si ted na groweru nacetl a konecne vse zacinam chapat.

Kazdopadne nekde jsem docetl, ze kapacita (m³/h) pachace musi byt vyssi nez prutok (m³/h) ventilatoru. Zda se mi to celkem logicke, aby to ventilator netahal rychleji, nez je treba a nepronikaly nezadouci pachy. Nicmene co jsem koukal na sestavy lidi, tak maji klidne nizsi kapacitu pachace. Ma nekdo zkusenost?

U me VKO150, 298m³/h, 90PA, na muj box 60x60x150 docela silne (asi?). Chtel bych radu od nekoho kdo jel pachac u stejneho ventilatoru a nejlip i podobny prostor. Existuji redukce na tento ventilator pro uzsi prumer? Vice pachacu je k sehnani se 100mm, 125mm prumerem.

Diky moc za jakekoliv reakce.
DrGrinspoon
Ahoj, menšia kapacita pácháča nie je problem ale kvôli väčšiemu podtlaku počítaj s mierne vyššou hlasitosťou. Redukcie sa dajú zohnať- pozri akýkoľvek eShop so vzduchotechnikou.

Inak byť tebou porozmýšľam o LED svetle, ktoré je stmievatelné, je to dobrá investícia, hlavne ak budeš chcieť pestovať aj v lete.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma