Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

Stránky: [1] 2 
1800w mh,hps + 3x25w uv-b critical+ - Klikni zde pro originální téma
Ajtaktak
Zdravim pani.
Zacinam s novym logom.
Vybavicka 240x120
A ano skusim svietit 3x 600w. Uvidim co to da efektivita /vynos/ kvalita. Zistim toto kolo ci to bude prinos alebo nie.
Taktiez skusim experiment s prisvitom uv-b ziarenia. Cital som nejake zahranicne clanky kde uvadzaju ze prave uv- b ziarenie ma za nasledok, ze sa kvetinka brani a vylucuje viac thc, krystalikov.
Hnojky budu jidb + Xko.
Preplach kazdy tyzden flora kleenom.
Ide sa rw drip. Tlakova zavlaha.
Coskoro budu foto.

Planujem aj dalsi log, kde skusim zatial pre mna neznamy Shark Shock o watazi 2800w taktiez prisvit uv-b. Zatial cakam na rezivo :)
Ajtaktak
7/18
Ec1,1
Ph 5,5-5,6
Budem prepinat dost skoro. Necham to este max 5 dni.
Ajtaktak
2. Foto
Zatial vidno na starych listoch deformacie. Ale to je normalka pri klonoch postou :)
kilopaprik
bomba :-) pocitej s vlhkosti v prostoru az budou vetsi jak mas resenej vyvod vzduchu ?
Ajtaktak
Odtah je v cajku. Maju dost cerstveho vzduchu. Do buducna chcem riesit aktivny pritah, momentalne iba pasiv.
Kástroj
Čau

😉😏😅
Už je ti nějakou dobu ale měl jsem v místnosti 2x600w a Cca 40 kytek
Odtahovalo se do místnosti vedle kde bylo otevřené okno a pritah šel od toho okna
Vše Ok

Když byly vetsi tak v té místnosti s oknem tekla vida po zdech jaký tam bylo vlhko všude byly kachle tak možná proto ale ...


Mě to poučilo


Tenkrát 😂
DrGrinspoon
Budem sledovať. Mám jedno svetlo doplnené o modré cob ledky, ktoré majú UV-C a na rastlinách je vidieť aj cítiť rozdiely.
Ajtaktak
Snazil som sa najst nejake info kolko uv ziarenia ma cob a cfl. Moc som toho nenasiel. Iba k MH vybojkam. Ze niektori pouzivaju prisvit MH, ktore ma dostatok uv ziarenia.

Inak uv-c je germicidne nie ? Na zabijanie potvor a deznfekciu :D ci sa mylim ? Ak si dobre pametam uv-c kvetinkam aj skodi. Ci je to tak minimalna intenzita ze je to ok ??
DrGrinspoon
Sry myslel som uv-a :D to je tak keď píšem nadránom. Tie modré royal blue cob od citizenu majú celkom slušne pokryté toto spektrum.
Ajtaktak
9/18

Zajtra by som skusil prepnut. Mozno to je skoro, ale myslim ze priestor vyplnim. Doteraz som minule k9la zatial vsetky drzal dlhsie na raste a vzdy som bol prekvapeny z toho ako moc sa to rozrastlo po prepnuti. Uvidim, neskusim, neviem :)
Ako prepnem tak budem ohybat a nakoniec sietka. Budem sa snazit dat vrchy do roviny.
Ec zvysene na 1,3.
Zatial uv b nepouzivam. Nasadim ho ihned po vymene mh za hps.
kilopaprik
zdarec nejaky up ? tejden na librach je hodne znat zvlast kdyz preppnes
Ajtaktak
5/12
Vyzeraju skvelo. Robia mi rad9st. Uvidim ako velmi sa vytiahnu. Raz aplikovany plagron vita race a pridany do zalievky cal mag pri prepnuti, mali trosku fliaciky na listoch.
Este dalsich 5 dni a dam uz iba hps a pridam uvb.
Ajtaktak
Foto 2
Ajtaktak
8/12
Foto pred rozsvietenim.
Uz je dane 3x hps a 3x uvb.
Uvb svietim zatial iba 4ri hodiny. Nemam s tym skusenosti neviem jak to zaposobi, nechcem im ublizit.
Je to zapnute v cca strede periody.
Spraveny dnes preplach enzymami plagron a nechane do rana iba na vide s enzymami.
Zajtra sa dorobi uz zalievka na kvet.
skleny
Zdar, s tim uvb zarenim nevim, nevim.., ja bych ho tam prdnul na poslech 14 dnu treba..
DrGrinspoon
Uv-b môžeš svietiť počas celého dňa, prípadne spúštaj to tak pol hod po zapnutí a pol hod pred vypnutím. Len čakaj, že rastliny sa nemusia ťahať tak ako si zvyknutý.
fikus37
Ajtaktak, podle mě je to blbost s tím UVB. Nikdy nezjistis jestli ti to pomohlo nebo ublížilo.
Musel bys mít dva boxy a laboratoř, abys jsi zjistil jestli ti to něco vzalo, nebo naopak něco dalo a dělat to dlouhodobě. Třeba 3 kola se stejnými geny a pak bys možná poznal jestli to přidá na objemu. Pokud bys chtěl poznat jestli to má vliv na obsah účinných látek, tak k tomu ještě pripocitej spektrální analýzu. Pokud budou nějaké odchylky, tak v řádech jednotkách % a to nemáš šanci poznat.
pospa.m
citace:
Původní příspěvek od fikus37

Musel bys mít dva boxy a laboratoř, abys jsi zjistil jestli ti to něco vzalo, nebo naopak něco dalo a dělat to dlouhodobě. Třeba 3 kola se stejnými geny a pak bys možná poznal jestli to přidá na objemu.


A nebo budeš dost inteligentní na to, aby sis našel v zahriníčí výzkumy od vzdělaných lidí. Pak se dozvíš že UVB opravdu funguje, ale určitě nezvětší objem sklizně. Protože UVB kytku stresuje a tak na úkor tvorby listů a palic věnuje více energie do tvorby ochraného deštníku. A to je pro trávu právě thc v trichomech. Budeš mít tedy méně materialu, ale daleko více thc, prokázaná věc. A trávu většina z nás pěstuje kvůli thc, ne kvůli těm listům, stonkům a hmotě. To je řekl bych inteligentnější přístup než odpěstovat 3 kola a vyvozovat z toho nějaký amaterský závěry.
crazyben
Něco sem o tom už načetl (a i sám odzkoušel) a nikdo neprokázal více THC, maximálně tak větší tvorbu trichomů, (což jsou dvě rozdílné věci a navíc na to znám i lepší metody).

Na co to má prokazatelnej vliv jsou terpeny (nejlepší výsledky byly kombo UVA, UVB... i pro plazy je fajn mít oba zdroje světla aby byly jako doma).
pospa.m
citace:
Původní příspěvek od crazyben
Něco sem o tom už načetl (a i sám odzkoušel) a nikdo neprokázal více THC, maximálně tak větší tvorbu trichomů, (což jsou dvě rozdílné věci a navíc na to znám i lepší metody).

Na co to má prokazatelnej vliv jsou terpeny (nejlepší výsledky byly kombo UVA, UVB... i pro plazy je fajn mít oba zdroje světla aby byly jako doma).


Tak já když napíšu do google "UVB THC CANNABIS" a kliknu na první odkaz: https://onlinelibrary.wiley.com/doi....1987.tb04757.x Tak je tam jasně psaná věta "The concentration of Δ9‐tetrahydrocannabinol (Δ9‐THC), but not of other cannabinoids, in both leaf and floral tissues increased with UV‐B dose in drug‐type plants."
crazyben
asi se budu muset dovzdelat...
pospa.m
citace:
Původní příspěvek od crazyben
a tady třeba odjinud...

The effects of UV‐B radiation on photosynthesis, growth and cannabinoid production of two greenhouse‐grown C. sativa chemotypes (drug and fiber) were assessed. Terminal meristems of vegetative and reproductive tissues were irradiated for 40 days at a daily dose of 0, 6.7 or 13.4 kJ m‐2 biologically effective UV‐B radiation. Infrared gas analysis was used to measure the physiological response of mature leaves, whereas gas‐liquid chromatography was used to determine the concentration of cannabinoids in leaf and floral tissue.

There were no significant physiological or morphological differences among UV‐B treatments in either drug‐ or fiber‐type plants. The concentration of Δ9‐tetrahydrocannabinol (Δ9‐THC), but not of other cannabinoids, in both leaf and floral tissues increased with UV‐B dose in drug‐type plants. None of the cannabinoids in fiber‐type plants were affected by UV‐B radiation.

The increased levels of Δ9‐THC in leaves after irradiation may account for the physiological and morphological tolerance to UV‐B radiation in the drug‐type plants. However, fiber plants showed no comparable change in the level of cannabidiol (a cannabinoid with UV‐B absorptive characteristics similar to Δ9 THC). Thus the contribution of cannabinoids as selective UV‐B filters in C. sativa is equivocal.


Vždyt je to ten samej výzkum. V prostředním odstavci je psaný že se zvýšila produkce thc. Nezvýšila se produkce ostatních kanibinoidu. Proto se CBD odrůdy pěstují ve sklenících, které uv filtrují. Subjektivní hodnocení není objektivní. Je prokazaný že uv-b působí na THC a pokud si to ty nedokázal poznat, tak to neznamená že tam není rozdíl.

Tady o tom kdyžtak píšou celkem pěkně http://www.solacure.com/exuvandca.html a hlavně jsou tam uvedeny zdroje kde se dají ty tvrzení potvrdit. Tak by to mělo být se vším.
crazyben
jj uz sem si prelouskal poradne tak sem to smazal :) asi se budu muset dovzdelat (a hlavne sem zil v iluzi kdy sem spatne pochopil starsi clanek) :D

subjektivne sem sam zadnej rozdil s / bez nevidel.

18 nebo 19% pfff stejne me to sfoukne jako svicku tak jako tak :D krom toho ze dnes vyzkumy dokazujou ze nejde jen o thc, ale o synergii pusobeni v kombinaci s ostatnima kanabinoidama, z kterejch je prozkoumana zatim jen mensi cast. Treba navecer uplne miluju takovy ty trochu prezraly, fyzicky, gaucovy, CBN modely :D obcas se mi blbe usina a je i na to je lepsi nez nejaka "energicka" sativka
Ajtaktak
Sa to tu nejak rozbehlo.
Mne nejde o ziadny vyskum ani nic podobne.jednoduche. minule kolo som mal problem so slabym ocukrovanim. Preto sa snazim o nejake opatrenia :)
Myslim ze vhodnejsi kandidat je aj shark shock v mojom druhom vlakne. Idem tam 2 stany, mozno pojdem v jednom uvb a v druhom nie nech to tu mozem potom odprezentovat :) tak isto critical uz idem tretie kolo, myskim ze nejaky ten rozdiel zbadam ak bude viditelny
crazyben
ze tohle me mozna nektery ukamenujou...

ale kdyz dva dny pred kosou "nalomis" vetvicky, tak uvidis jak se to pekne obsype... na to staci trochu stresu, netreba uvcka

me ted uvcko sviti na zelvu misto kytek, prijde mi tak lip vyuzity :D
Ajtaktak
Hehe :D myslis zalomit stonku ? Skusim :)

Ale co sa tyka toho uvb tak je logicke ze mozem svietit celu periodu ,ked sa zamyslim slnko v prirode po celu dobu vyzaruje uva uvb. Diky za rady :)
crazyben
jj zkus to treba jenom na jedny a uvidis co to udela, abys pak nemel chut si me najit s golfovou holi, ze sem ti dojebal 2kw grow :D indoor mi to teda prijde lito, ale venku to lamu uplne normalne... lepsi vetvicky nez celej stonek, ty se lip srovnaj a ne ze to ulames uplne :D

svitit tim muzes porad... me to jelo celej kvet.
Ajtaktak
Co som mal vonku automaty a 2 klasicke femky tak boli sami od seba poriadne krystalove. Toto kolo sa zameriavam hlavne na to. Dufam ze to bude lepsie jak minule :)
crazyben
sou i jiny metody jak vystresovat kytku

svetlo/tma, posledni den/dva... urcite toho najdes vic kdyz budes hledat a muzes experimentovat a treba se pak podelit se svoji zkusenost :) ikdyz teda to nevim jak bys udelal, v tom hydru asi jen tak stehovat kytky nepude :D

jo a na konci vlhkost na co nejmin... jestli tam mas v celym kvetu 60+ tak se to neobsype tak hezky. Ideal 40%
fikus37
pospa, jde vidět že vůbec nevíš o seriózních výzkumech. Toto co jsi postnul a další takové články jsou na internetu stovku od výrobců hnojiv, osvětlení atd. l. Takových článku ti napíšu dvacet a pak to hodím na net, abych mohl prodat.
Seriózní výzkum (který momentálně probíhá v Israeli) a příští rok se do toho bude zapojovat i česká firma s Olomouce, která dodává mikroskopy neexistuje. Žádný seriózní výzkum, nic takového nepotvrdil.
Momentálně je nejdál výzkum na univerzitě v Tell Avivu a na jaře letošního roku to publikovali v USA.
Opět tady šířís desinformace.
Doporučuji navštívit Cannafest a poslechnout si Lumíra Hanuše o tvorbě thc a cbd.
DrGrinspoon
Fikus takže seriózny výskum ešte neprebehol ale ty už teraz tvrdíš, že uv žiarenie nemá na rastlinu vplyv :D Sorry ale tie tvoje tvrdenia sú smiešne.
O akom serióznom výskume v Izraeli hovoríš? Daj nejaký odkaz, odkiaľ čerpáš informácie, pretože toto je ako pri tom flamewar v LED vlákne, kde ste sa s ledideal obháňali testovaním v Izraeli no žiadne podloženie vašich tvrdení som nevidel, len osobné útoky a urážky druhej strany, ktorá sa snažila diskutovať.

https://pdfs.semanticscholar.org/12...f49ce481759.pdf - rok 1987
fikus37
A další znalec. Nebudu se tady s vámi dohadovat. Prostě thc a chuť rostliny změnit nejde pomocí žádného světla.
Jaké osobní útoky? Můžete se sami tento týden zeptat p. HANUŠE který je každoročně na cannafestu.
Dr gripson, když nevíš, tak nepiš blbosti. Jsi chytrý jak rádio a opět jsi tady nic neukázal.
Přijeďte na Cannafest a sami se ho zeptejte, když nevěříte mi. Já sním mluvil minulý rok a je to světová kapacita.
Dal se nebudu vyjadřovat. At nedostanu ban.
A co já mám stim že ledideal tam má svoje světla? To že v Israeli jsou české kapacity typu p. HANUŠE a dělají tam výzkum konopi tak to si můžete najít v každé odborné literatuře.
Gripson děláš tady se sebe borce ale opět jen teoreticky. Opět začínáte rypat a přitom víte velké kulové.
Ať si každý udělá úsudek sám a kdo bude mít možnost navštívit Cannafest, tak se může zeptat světové třídy.
fikus37
Ajtaktak, Sory za zasirani. Uvidíš sám, že ti to nic nepřinese,ale alespoň jsi to zkusil a prezentoval jsi svůj pěst,na rozdíl od zdejší galerky, co tady nikdy nic neukázali a mají plnou hubu keců.
Pak si to nech smazat jestli chceš, já už se k tématu nebudu raději vyjadřovat.
At ti to roste.
Ajtaktak
Mna by skor potesilo, ze ked nieco znegujes, napr. Uvb. Tak by si mohol napisat ine moznosti, riesenia problemu kvoli ktoremu boli uvb nasadene :)

Urcite ich nedam prec, vyskusam, uvidim.
Ajtaktak
Nezasierate, aj tak sa tu uvb este neriesilo (myslim), mozno to niekomu nieco da :) nemazte to nikto :)
pospa.m
citace:
Původní příspěvek od fikus37
pospa, jde vidět že vůbec nevíš o seriózních výzkumech. Toto co jsi postnul a další takové články jsou na internetu stovku od výrobců hnojiv, osvětlení atd. l. Takových článku ti napíšu dvacet a pak to hodím na net, abych mohl prodat.
Seriózní výzkum (který momentálně probíhá v Israeli) a příští rok se do toho bude zapojovat i česká firma s Olomouce, která dodává mikroskopy neexistuje. Žádný seriózní výzkum, nic takového nepotvrdil.
Momentálně je nejdál výzkum na univerzitě v Tell Avivu a na jaře letošního roku to publikovali v USA.
Opět tady šířís desinformace.
Doporučuji navštívit Cannafest a poslechnout si Lumíra Hanuše o tvorbě thc a cbd.


Je vidět že neumíš ani číst. Ten výzkum dělali lidi z Univerzity v Marylandu z katedry botaniky. Nepsala to žádná kulatá lopata s podrůměrným IQ, ale vystudovaní botanici! Lumír Hanuš je kapacita, ale ne v botanice nýbrž v chemii! Zabývá se kanabinoidama a jejich funkci na lidský mozek, tak si ho tady prosím tě neber do pusy když ani nevíš co je jeho doména. Příště si lskavě jisti něco o autorech té studie dříve než začneš rozumovat o vyrobcích hnojiv a osvětlení, kteří v roce 87 ještě ani neexistovali nebo byli v plenkách. Ale to je naprosto nad tvé možnosti primitivního řidiče kamionu.
toketoy
zdárek, nevím, zda je to realizovatelné v dripu, nemám s ním vůbec žádnou zkušenost, ale v kokosu pomáhá na vyšší míru cukrování přidání do zálivky kombinace melasa+enzymy. Dělal jsme pokus do té míry, že jsem měl stejný prostor, stejnou genetiku, zkrátka dvě vedle sebe a jedna měla melasu s enzymy a druhá ne. Ta co dostávala enzymy s melaosu měla následně mnohem více pocukrované listy i paličky a i výraznější chuť (slepý test sušiny více lidmi). Ale jak říkám, s dripem mám 0 zkušeností. Melasa má význam jako zdroj sacharidů, aminokyselin a minerálů, takže ta kytka má z čeho vyrábět ''cukřík''. Píše se o tom např. zde:
https://www.royalqueenseeds.com/blo...tes-superb-n438

zde je o tom diskuze:

https://www.420magazine.com/communi...er-buds.104729/
https://www.rollitup.org/t/using-molasses.347074/

ALL: s fíkusem se nehádejte, má hlavu tvrdší jak kámen, výzkumy které kolidují s jeho názorem nečte a nechce žádné z těchto informací znát, natož aby je akceptoval, či o nich alespoň přemýšlel, jen se chce hádat a trolit, s následnou omluvou, že nechtěl vůbec trolit.
Ajtaktak
Ten clanok od royal queen som cital aj ked som zacal uvazovat nad tymi uvb svetlami.
Prosim vedel by si mi napisat o aku melasu sa jedna ? Po pravde nikdy som melasu v ruke nedrzal a ani ju nevidel. Neviem o nej vobec nic :) a klasika si to rozmiesal vo vode ?

Mam bloom boostery, konkretne pri criticale jungle x a pri shark shocku biobloom a diamond nectar od GH. Bude rozumne to s nimi kombinovat ?

Alebo to bolo myslene tak ze v ramci flushingu a poslednych dni na vode, by sa k vode primiesala aj melasa ?
toketoy
Ja ji pridavat zacal ve chvili, kdy uz se prestal zvetsovat objem palic. Kdyz ji zcnes davat prilis brzo tak se zastavi rust do objemu (odzkouseno). Konkretne jsem pouzival blackstrap melasu a enzymy od canna cannazyme (ty nevim zda jsou nejlepsi, ale mel jsem dlouhou dobu od canny vse tak jsem pouzival i jejich enzymy).
DrGrinspoon
Ajtak nedaj sa odradiť, UV-B má vplyv na fotosyntézu, ovplyvňuje rast, rastliny sa neťahajú a sú viac ako kríky. Rovnako majú aj vplyv na to ako rastlina vypadá- rastliny zvyknú viac ísť do fialova a áno budem to tu písať znova a znova- ovplyvňujú levely terpénov v rastline.
Nebudem sa tu hádať s niekým, kto si nevidí na špičku nosa a oháňa sa tu vymyslenými báchorkami o testoch v Izraeli, ktoré nevie ani podložiť relevantnými zdrojmi a keď si ich pýtame tak nás buď ignoruje alebo uráža.
V každom prípade doplnenie svetelného spektra o vlnové dĺžky, ktoré štandardné LED nevyžarujú je len plus.

Inak modré spektrum uniestňuju do svojich svetiel napr Chilledtech či Scynce- a tí sú s vývojom, testovaním a produkciou úplne niekde inde ako skladatelia na našom trhu- za chilled stojí Growmau - daj si YouTube a napíš tam Growmau5

Niečo k UV môžeš prečítať aj tu: https://chilledgrowlights.com/educa...led-grow-lights
fikus37
Nikoho neurazim a o víkendu bude Cannafest, takže tam budou borci co vám to potvrdí. Hned to nahraji na kanál at uvidíte, že se pletete. Takové blbosti, že ÚV - b mění podíl thc, tak to může tvrdit jen člověk co tomu vůbec nerozumí.
skleny
Ja nechapu, proc nejste vsichni v klidu? Nekdo napise nazor a hned na nej nekdo utoci, jako kdyz napisu na fb napriklad "Jsem hrdej heterosexualni beloh" :D :D
Proste kdyz nekdo napise neco a ten druhej s tim nesouhlasi a ma jinej nazor, tak se narovnej a prijmi to. O nic nejde a nic to nestoji. ;)
Ajtaktak
11/12
Tak a mame tu up :)
Ajtaktak
Toto kolo ma oproti fiasku (zatiaľ) so Shark Shock-mi drží nad vodou.

Vyzerajú nádherne !!, priestor vyplnený, nádherne sa vetvia, tvorí sa plno palíc. UVB svící :D
Už nasadený Jungle X, ako som zistil, že asi o 3 dni skorej ako uvádza výrobca. Mal by sa začať používať od druhého týždňa kvetu. No prečítal som si to až keď som to tam nalial. Ale podľa mňa to neni chyba :)
Len nech sa im takto krásne darí ďalej.

Bodaj by sa mi pozbierali aj klony v druhom vlákne, nech z toho môžem spraviť podobnú nádheru. ČUUS.
El Dudelíno
Zdar.
To jsou uvb lampy co tam máš? Ty mají dosah asi 25 cm. V té výšce jsou tam zbytečně
DrGrinspoon
citace:
Původní příspěvek od mico
Zdar.
To jsou uvb lampy co tam máš? Ty mají dosah asi 25 cm. V té výšce jsou tam zbytečně


25cm dosah, ale presvietia tak 2-4cm do hĺbky (aj to by si ich musel dať bližšie k vrcholom. A potom tu prídu mudrlanti čo budú vypisovať, že uvb nefunguje a budú sa bit do hrude ako gorila vo filme King Kong :D

Tieto cfl lampičky sú vhodnejšie do terárií, o čosi lepšie na naše účely sú trubice ale ani tie nemajú dostatočnú intenzitu aby šli fotóny hlbšie do rastliny.
Ajtaktak
Pisu 50 cm.
Su to uvb 200 25w. Vraj do silno zarastenych terarii.
Bohuzial nic silnejsie som nenasiel :) ak vies nieco doporucit Dr. Tak hod do pmka :)
crazyben
zařivkový trubice účinnější s tim dosvitem do hloubky nejsou při stejnym příkonu. A většina z nich je taky určená do terárií. Jseou lepsi akorat v tom za naraz pokryjou vetsi plochu... jinak ten princip je uplně stejnej jen to má jinej tvar.

tohle by mohlo bejt zajimavy (HID MH)
https://zoomed.com/wp-content/uploa...HID_Instrct.pdf

zas je uplne jinde spotreba :D kolik clovek musi propalit aby ten efekt byl videt?

ja mel taky UVB usporku 25w v kombinaci s CFL 200w, akorat byla hned nad vrchama. http://grower.cz/home/potw.php?action=show&photoid=579080
Ajtaktak
Ta 70w je aj nejaka high heat. Neviem ci by bola vhodna.

Vraj aj klasicka mh vybojky maju uv zirenie. Ale kolko a ci dostatocne. Netusiim
crazyben
Delaj se i 150w...

high heat? ted ti asi nerozumim... podle me to bude topit jak obycejny mhcko o dannym prikonu. Ano i obyc vybojky nakej zlomek vyzarujou, no tohle je v podstate taky jen mhcko, akorat s vetsim podilem uv

Nikde ale nemuzu najit vlnovy delky a jejich podil na tom svetle :(
Ajtaktak
Tak som to myslel ze je v popise ze vyzaruje vela tepla. Ak by som dal 4ri do stanu, musim zasa ventilaciu predimenzovat :)

Najdime jednu 600w vysoke uv a pacnem to tam :D. Len to neviem nikde najst :)
crazyben
sodik taky vyzaruje naky uv ovsem mhcka vic... netusim jestli se delaj sodiky s vetsim/mensim podilem uv. U nekterejch mhcek se delaj filtry aby uv naopak vyzarovali min takze hledat ty bez uv filtru?

Ty filtry se delaj kvuli poskozeni zraku... s intenzitou svetla se lidsky oko vyrovna vetsinou bez poskozeni. Ale uv do oci nic dobryho neni.
Ajtaktak
Neham tam tieto 25w. Dam ich co najblizsie, na rozkvet tam necham co najvacsi podiel cerveneho. Su tam 3x hpsky.
Posledne 3 tyzdne keby zacnem s vymienanim najskor stredovu hps za mh a potom poslednych 10 dni iba mhcka ?

Aj keby to bolo na ukor vynosu.
crazyben
uz sem videl hps-mh kombo, ale na posledni dny jen mh... zajimavy :)

A co nejaky ledky? Mozna by se naslo neco pouzitelnyho...
Ajtaktak
Akurat mi dr. Nieco po pm odporucil. Cim som sa teda dozvedel ze nejake ledky existuju. Len ja si panel sam vyskladat neviem :)
To musim najst nejakeho borca.
Dalsia vec je ze ten panel musim drzat po bokoch stanu lebo by tienil vrchne vybojky.
DrGrinspoon
Inak celkom slušný podiel uv žiarenia majú LEC svetlá :)
FrYnK
Jakýkoliv zásah do spektra svetlenýho zdroje bude mit efekt. Kazdá cást spektra se na necem podili. Ovsem jestli jsou to zmeny ktery mi dokazeme vyhodnodit se muzeme jen dohadovat. Kazdy spektrum ovlivnuje v rostline jiny procesy. Vzdycky si ale rikam, ze slunce obsahuje veskery spektrum, ktery se mi snazime nasimulovat ruznymy svetelnymi zdroji a kytkam to rozhodne venku neskodi. Jde o to ze mi muzeme prevahou nejaky casti spektra nejaky procesy zvyhodnit nebo podporit a jiny zase treba utlumit. Pokud si nekdo cetl enjaky studie a trosku se tim zaobiral vic do hloubkly na uroven chemickeho fungovani, tak mu musi byt jasny, ze celej proces je mnohem slozitejsi a jen malokdo to dokaze pochopit.

Takze v otazce, pridat UVB ? Bych rekl ANO, ale kolik pridat aby to melo pozitvni ucinky a ne treba uz negativni to uz si netroufam...Jsou veci ktery se doma otestovat nedaj.

Ale jen takova zkusenost.. vzdy se nam potvrdilo, kdyz se jede stejne model in a out tak ten out je vzdy subjektivne silnejsi....urcite se tam najdes i mirna odlisnost ve vuni i chuti...
crazyben
citace:
Původní příspěvek od FrYnK
Ale jen takova zkusenost.. vzdy se nam potvrdilo, kdyz se jede stejne model in a out tak ten out je vzdy subjektivne silnejsi....urcite se tam najdes i mirna odlisnost ve vuni i chuti...


hh ja vzdycky rikal kamosum ze povedenej venek je proste lepsi jak indoor... no vzdycky sem byl za magora :D
Ajtaktak
Mensi up 20/12
Ph 6.0
Ec 2.1
Zeru ako dive. Na vytoku 1.2. Tym padom vynechavam kazdotyzdenny preplach.
Ajtaktak
Foto 2
Ajtaktak
22/12

Foto za tmy.
Pridanej trosku viac rastovej zlozky kvoli dusiku. Ec drzim na 2.1. Ph 6.1.
Zatial celkom fajn :)
Ajtaktak
Foto 2
Sorry nahral som 2x jednu a tu istu foto. Nahoda.
DrGrinspoon
Z mojej skúsenosti je dobré držať určitý pomer modrej a červenej - testujem 4. kolo tú istú genetiku s rôznymi pomermi a zatiaľ najlepšie vychádza tam modré spektrum dodávať počas celého životného cyklu rastliny.
Ajtaktak
nahodou foto nejake nemas pre porovnanie ?
Ja sa chystam ale az ku konci nahodit MH namiesto hps.
UVB zanecham. Aj ked ste ma tu zhejtovali ze to nic nerobi.. to 3x 25W. :D
Ajtaktak
26/12
Dnes preplach. Asi 2 z celej kopy vykazuju prehnojenie.
Ostatne super. Su strasne lepkave :)
Ajtaktak
Spodky
Ajtaktak
29/12
Jedna je poskodena (zla kapilara - moja chyba)
fikus37
Ahoj, ty jsi vytáhl tu ÚV zářivku s boxu?
Ajtaktak
Nene, su tam 3. :)
Ajtaktak
Hosi, musim priznat chybu, tretie svetlo do tohoto stanu bola - hlupost :D.
Nejavilo sa tak cca do predchadzajúceho tyzdna, momentálne na troch vrcholoch už známky spálenia svetlom.
Listy tak isto vyzerajú nezdravo, majú za sebou tvrdú robotu pri 1800 W :) tým pádom, preplach, vypnutie jedného svetla, takže sa ide na 1200 W.
Tretie svetlo možno ešte zapnem ku koncu - MH.
Ajtaktak
36/12
Miguell
no ale na 36 den tam máš brutalní palice
Ajtaktak
Ou, si ma potešil :)
Díky ! Presne takéto reakcie potrebujem :D
Growoli
Jj máš to fakt pěkný a krásně ulepeny palice chlape
Ajtaktak
38/12
Trosku som sa rozfotil. Nieco im chyba, tazko urcit co.
Podla mna malo drasliku plus vela svetla. Konkretne listy s problemami som nefotil, skor asi kazdeho zaujimaju palice, tie su krasne ocukrovanr, zatial pre mna top z mojich produktov :)
Ajtaktak
Dalsie
DrGrinspoon
Krása, ocukrované ako keby si to do syrupu namočil. Niet sa čomu čudovať, tie uvb majú niečo do seba B-)
ondrebeast
tak tohle je masakr... krása
gantis
Nad těma tvejma megapěstama snad nikdy nepřestanu valit oči. Je to zase krása!
Ajtaktak
Díky vám všetkým :)
Už iba robiť vsetko pre to aby sa to nedokurvilo.
odo
"Podla mna malo drasliku" - preplachuješ poriadne?!
tipujem slabý preplach, alebo vysoké EC

Aké tam máš aktuálne EC?
Ajtaktak
Ano preplachujem, praveze po tom ako zacali preflowers som spravil poriadny preolach a po tom preplachu ako keby zacali postupne blednut. Je jedno ake davky hnojiv som daval nezlepsovalo sa to.
Sice som siel hore s ec iba pomer na bloom a draslik som daval minimalne. Myslel som ze uz ho nepotrebuju.
Vtedy som sa vysplhal na ec 2.1.
Problem pokracoval ec som znizil na 1.8 s tym ze som uz pridal viac grow zlozky. Ked som sledoval listy nedalo sa urcit z coho je blednutie listov, prejavovalo sa to aj od spodku rastlin aj od vrchu. Neskor sa na niektorych vrchnych listoch zacali spalovat okraje listov, nie od spicky. Preto si myslim ze to malo za nasledok moc vela svetla. Aj sa sklapali do vnutra.
Momentalne som na ec 1.8. S pridanym cal magom a rastovou zlozkou.

Kazdy tyzden preplachujem az kym nie je ec pod 0.9 a den ich necham na vode.
Zda sa mi ze iba jeden tyzden bol preplach vynechany.
TommyH
Jaké máš doma EC čisté vody? (bez hnojek..)
Ajtaktak
Pouzivam RO a miesam na zaklad 0,2.
Ajtaktak
49/12
Maly up pre mna bez foto. Nech si to tu poznamenam.
Zacaty flush. Pouzita RO voda plus flora kleen. Uz iba voda
Ajtaktak
50/12
Snazim sa stresovat, nizka teplota, ventilatory, mozno vyskusam spendliky :D
Trichomy zatial cire, naznak mlieka ,na par z nich
odo
Vyzerá to dosť dobre. To, čo trčí zhora a vyzerá ako úsporka sú špecial UV .čky???
Posielam+
Ajtaktak
Ano su to uv-B svetla.
:) az tak speciapne niesu. Pouzivaju sa v terariach :)
Hanskrtek
To je prostě nádhera ! <3
Můžu se zeptat proč to stresování ? z důvodu vyššího obsahu pryskyřice ? Rozepiš se mi o tom prosím docela mě to zajímá ... co a jak ! :frog:
Ajtaktak
Neni moc co rozpisovat :))
Ked je vystavena kyticka stresu, tak by sa mala branit tvorenim pryskirice :)

Taka je teoria :) uvidim co ukaze prax.
V mojom pripade je to uvb + ku koncu teplota.
Pre porovnanie skusim nieco pred kosou aj nalomit, jak to spominal crazyben pre moje vedecke ucely :D
odo
možeš to preliať aj ľadovou vodou. To je tiež dobrý stres...
Obávam sa, že pokiaľ nemáš ako a s čím priamo porovnať výsledky so stresom a bez stresu, tak moc toho nezistiš.
gantis
citace:
Původní příspěvek od odo
možeš to preliať aj ľadovou vodou. To je tiež dobrý stres...
Obávam sa, že pokiaľ nemáš ako a s čím priamo porovnať výsledky so stresom a bez stresu, tak moc toho nezistiš.


Tak zrovna Ajtaktak si myslím,že má s čím porovnávat. Ale uvidíme,co k tomu on.
Ajtaktak
Uz idem tretie kolo s tym istym phenom.
Myslim ze naozaj budem vediet posudit ci to bude v niecom ine :)

Kazdy si z toho zoberie co chce, nebudem tu uvadzat nic vedecke, iba moj nazor.
Miguell
Ahoj muzu se zeptat na tu nizkou teplotu kterou je stresujes? Kolik to je den/noc a je to tak porad nebo treba pres den teplo v noci zima nebo treba dva dny teplo dva dny zima
Ajtaktak
Tak pridávam nejake fotky z kosy.
Bolo to zkosene ked este trichomy boli pol mliecne pol cire.
Nechcel som cakat na jantarove.

Teplota pred kosou bola v noci pod 10 stupňov, posledný deň svietili MHcka, a pred kosou boli dva dni tmy.
S vysledkom a hlavne s KVALITOU som nesmierne spokojny. Nieco tak smradlave a tak hutné, ocukrované sa mi ešte nepodarilo.
Zatial som to nechutnal, schlo to kratko, ale dozrel som na to aby to nepreschlo.
Dané do fliaš po tom ako po dni vysenia na susiaku v stane nestupala vlhkosť, ale začala klesať z 62% na 59%.
Pri 59% to bolo nadelené do fliaš.

Bohužial foťákom neviem preniesť ten smrad/vôňu a neviem detailne zachytiť kvalitu materiálu. Fotky sú robené v rámci možností.

Výnos je pre mňa úspechom. Všetko nad 1000g..
Váha je 1350 G.

Moje osobné pocity ku kvalite sú, že k tomu prispela vysoká watáž, čo spôsobovalo stress. (iba nahlas rozmýšlam :D, počas pestu blednutie a pod.) a taktiež boli pridané UV-Bčka a záverečné nízke teploty.

Takže nech to zhrniem. Za mňa určite zatiaľ niečo najkvalitnejšie čo som držal v rukách či už to vyšlo z mojich priestorov alebo z ulice. Či to pripísať UV-Bckam, alebo vysokej watáži posúdiť neviem. Každopádne určite od tohoto spôsobu pestovania neupustím.
určite niekto napíše, že použitá watáž na ten priestor bola zbytočná, ale na ďalšie kolo ich nechám povyrásť o niečo vyššie a myslím, že toho bude viacej, budem mať už s čím porovnávať.. A aj keď toho viacej nebude, za tú kvalitku produktu mi to stojí :). kašlem na Elektromer !! :D
Dúfam, že vám toto vlákno niečo dalo a teším sa na dokončenie mojich ďalších vlákien. PEACE :)
Ajtaktak
2
gantis
Vypadá to fakt dobře tpc! K+++
Moatas
Vypadá to ale moooc pěkně!:)
tuffgong1
Máš to hezké,ale jak píšeš, nech to víc vyrůst ;-)
Jinak rozhodně má smysl na tuto plochu nasadit víc jak 2x600w. 1800w už je možná zbytečné, ale pokud neřešiš energii, tak pohoda.
Osobně dávám přednost řešení 600w-400w-600w s tím že 400wje přesně u prostred stanu a ty 600w jsou posunutý trochu víc do stran.
BRooT
Asi nejhorší pěst co jsem kdy viděl .... Ne kecám :D K++ hezká práce


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma