Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

Stránky: 1 [2] 
Malý průzkum wattáží - Klikni zde pro originální téma
mil
Ja mam doma 400W ale je to moc pre moju malu skrinu. Rozhodol som sa to vymenit za 250W alebo Envirolites 200W ( netreba vobec chladit -> neni potreba ventilatora -> je to uplne tichy chod ;-)
Freedomek69
hej - tak u tohohle sem se celkem nasmál
citace:
Původní příspěvek od gregcu
mam dotaz, nevite nekdo kdyz pestuju pod 2x 250w muzu tvdit ze pestuju pod 500w, da se to zcitat?

Hy3nA:
to sou otázky.. ej snad jasný že se to mezi sebou násobí posledním dvojčíslim čísla [fí]

a gregcu na to:
sorry ale nejsem elektrikar a ani nechapu co tim myslis, naky "fí" sem nikdy neslysel.vysvetli to. a nejde mi o odber proudu ale o nakou svitivost nebo co,jako proste: co je lepsi jedna 400W nebo 2x 250W.dik:einstein:

jo jinak já mam envrio 200W a sem s ní fakt spokojenej...
wasco123
70W po prve idem teraz, ale ked uvidim dobry vysledok tak prechadzam na 150W ale budem tym osvetlovat taky isty priestor ako teraz zo 70W.
cohen69
250w je na moje naroky akorat-a navic sem ted zainvestoval do prostornejsi skrinky takze happy (100*100*200)
zatau
camel
No umě se to bude vyvíjet podle skříně.Jestli koupim Plantabox tak 400W to by bylo ve sklepě takže(není vůbec jistý). V bytě asi bubu muset snížit watáž tak 250....
pjsky
Tak nejak, 250W HPS + 18W Blue CFL + 24W Purple CFL + 26W Glo 5.0 +++ 38W CFL/T na rizky... to je wattu :) vic uz je zbytecny pro jednu osobu.. 1 grow je tak na rok a neco...

ale rozdelim to, CFL ka pujdou do matkarny, HPS a Glo do kvet'arny..
gantali
250w!Rozměry skříně š50 d75 v150.Do bytu tak akorat i když by postačilo 150w,ale ja mam s touhle wataži maximalní spokojenot,vysledek pod ni pěkně vystačí do další sklizne.
V anketě sem nenašel 100W sodík který mám já sice to pod nim neni žádná sláva ale něco se s toho dá vytáhnout :-)
Hlava
citace:
Původní příspěvek od ing.Palicka
V anketě sem nenašel 100W sodík který mám já sice to pod nim neni žádná sláva ale něco se s toho dá vytáhnout :-)

....tak pro pana ing . sem pridal jedno hlasovani ....
Don Killuminaty
jednoznacne 4kila na rast aj na kvet
Tek23
Zdravim mam malo vysokou skrin proto jdu do 100w sodíku (VxSxH 70x60x60)
Cicmon
JakuPIC: dovolim si s Tebou nesouhlasit, zalezi na okolnostech ;)

1) prumerna 250W vybojka ma svitivost cca 25000lm
prumerna 400W vybojka ma 55000lm
tzn. ze 400W=mensi spotreba a vetsi svitivost
existuji samozrejme vyjimky u vybojek se zvysenou svitivosti

2) 400W bude vyhodnejsi na mensim prostoru s vetsi vyskou rostlin :wink:
2x250W bude vyhodnejsi treba pri V-Scrogu nebo pri potrebe nizsi vysky a vetsi plochy
Salamaalejkum
Ja mam 150W, spotreba mala, chladenie bezproblemove... :)
Date1
Matkarna 400W+250W Philips 12/12 3x400W sodium Philips, Ale bude zmena asi na 600W uz sa na tom pracuje:D System PERPETUM MOBILE.
begginer
ja mam 70w na zkousku bublaku, ale jinak bohuzel pouzivam n-litku ale v co nejbližší dobe to chci zmenit na 250w
Tek23
Ha haaa mam na zkousku Led panylek (30led)a roste mi pod tim slunecnice,dneska mi matinka povolila starej spajs vxsxh 2x1.5x1.5 he he takze tam hodim 400wku
Wildik
Mám 100W,a na jednu kytičku pro radost a zábavu to stačí bohatě... lepší jak 70W :)
250 bylo málo,kytky kvetou pod 400W a výš....na růst mi naopak stačí zářivky:banana:
Lampa
Zdar
Dneska sem dodělal balast k 100w sodíku
skříň 45x45x100cm (š,h,v)
První indor grow tak sem zvědavej :)
vojtiiisek
400W N-LITE HPS.. novinka nejvíc lumenů v 400w katgorii.. +15% purple spektra..moje první lampa:) důvodů bylo víc proč si vybrat zrovna tuhle krásku.. 400w se ještě ani tak moc nepozná na peněžence;)
krasus
2x 600w huhehi
Sirus
400W Sonlite na prostoru 80x80
zvolil jsem 150w protože: 1)až tolik nežere 2)nemam tak velkej prostor 3)nejsou tak velky pořizovací náklady :leaf: 4)a jedu svůj první grow
ezekiel
400w hps +red light , dnes zavěsím a podložím sazeničkami. Grow day no 1.
Zioło
Makám na 70W, práve zariaďujem skrinku. Radšej pomaly než nedbanlivo.

Inak moje dôvody...
1.: Najprv som chcel CFL, ale nakoniec som sa rozhodol pre HPS.
2.: Ide mi o nízku spotrebu.
3.: Mám obmedzený priestor, navyše skrinka, ktorú si robím je fakt malá aj na 100W.
4.: Robím to len pre radosť a na skúšku, a fajčím len príležitostne.

Takže by mi to aj mohlo stačiť... :)

Ak by sa mi to podarilo a bavilo by ma to, tak do budúcna by som to videl asi na 250W MH+HPS.
lapaj
pripájam moje slnko do tejto starej debaty

rastová perióda CFL 200W (real spotreba cca 180W)
kvet-letné slnko HPS 250W (real spotreba az 320W)

---pri silnejšej vôli isto uprednostním HPS 400W (má menšiu energetickú stratu podľa štatistiky ako 250, kde sa tých 80W neefektívne kamsi stráca, kto ich pomôže nájsť za K+?? :D
darxtar
straca sa to v samotnom predradniku, ale s tymi 400w si nefandi hned tak rychlo. :) Elektromagneticky predradnik sam spotrebuje +10-15 perc. z udavaneho vykonu HPS. Pokial predradnik neobsahuje kompenzacny kondenzator, toto cislo moze vzrast az na 25 percent. Mal som 400w set, kde chybal kondik a realna spotreba bola 495-505w. Po pridani kondika mi to kleslo na nejakych 470. Kazdopadne je fakt, ze 400w ma lepsi pomer lm/W, aj ta strata na predradniku je v pomere s vykonom lampy nizsia, ako v pripade 250w. No a 400w HPS na elektronickm predradniku bralo kamosovi 415w.
600w sety s el.-mag. a elektronickym predradnikom este nemame pomerane.
chuck53
Mám 125W Envirolite RED ,ale bojím se to rozsvítit, abych nebyl zklamaný:)
Protože soda efekt se nezapře :D Jinak si myslím že 250MH/400HPS je ideální kombinace:)
lapaj
citace:
Původní příspěvek od darxtar
straca sa to v samotnom predradniku, ale s tymi 400w si nefandi hned tak rychlo. :) Elektromagneticky predradnik sam spotrebuje +10-15 perc. z udavaneho vykonu HPS. Pokial predradnik neobsahuje kompenzacny kondenzator, toto cislo moze vzrast az na 25 percent. Mal som 400w set, kde chybal kondik a realna spotreba bola 495-505w. Po pridani kondika mi to kleslo na nejakych 470. Kazdopadne je fakt, ze 400w ma lepsi pomer lm/W, aj ta strata na predradniku je v pomere s vykonom lampy nizsia, ako v pripade 250w. No a 400w HPS na elektronickm predradniku bralo kamosovi 415w.
600w sety s el.-mag. a elektronickym predradnikom este nemame pomerane.

to je ono, el. predradnik. iba ze som pozeral tie elektriky na vykon 250W a celkom to je maras. ako vyhodne riešenie mi vyšiel ECOLUM EC4 - dokonca sa da naprogramovat na nižší výkon, používa sa na programovanie pouličného osvetlenia. stojí cca 100€ aj s poštovným a LUMATEC (či ako) je drahý jak prasa. Nakoniec elektromagnetický 250wat dáva tých 306w aj s ventiláciou pri 20stupňoch, ale pri 28+ to ide až na vyššie hodnoty nuž, kto chce pre zábavu zabiť čas - toto moc riešiť nemusí :D
brocak
Ahoj,do mé první skříně jsem dal klasickou sodíkovku 250W ale na 6 kytiček to bylo fakt málo. Teď jedu 400W na květ a to je tak-tak. Příští úrodu pořídim asi dalších 400W a přidám ještě dvě kytky. Jen nevím jestli to půjde uchladit, už teď je s tím problém.

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma