mil |
Ja mam doma 400W ale je to moc pre moju malu skrinu. Rozhodol som sa to vymenit za 250W alebo Envirolites 200W ( netreba vobec chladit -> neni potreba ventilatora -> je to uplne tichy chod ;-) |
|
|
Freedomek69 |
hej - tak u tohohle sem se celkem nasmál
citace:
Původní příspěvek od gregcu
mam dotaz, nevite nekdo kdyz pestuju pod 2x 250w muzu tvdit ze pestuju pod 500w, da se to zcitat?
Hy3nA:
to sou otázky.. ej snad jasný že se to mezi sebou násobí posledním dvojčíslim čísla [fí]
a gregcu na to:
sorry ale nejsem elektrikar a ani nechapu co tim myslis, naky "fí" sem nikdy neslysel.vysvetli to. a nejde mi o odber proudu ale o nakou svitivost nebo co,jako proste: co je lepsi jedna 400W nebo 2x 250W.dik:einstein:
jo jinak já mam envrio 200W a sem s ní fakt spokojenej... |
|
|
wasco123 |
70W po prve idem teraz, ale ked uvidim dobry vysledok tak prechadzam na 150W ale budem tym osvetlovat taky isty priestor ako teraz zo 70W. |
|
|
cohen69 |
250w je na moje naroky akorat-a navic sem ted zainvestoval do prostornejsi skrinky takze happy (100*100*200)
zatau |
|
|
camel |
No umě se to bude vyvíjet podle skříně.Jestli koupim Plantabox tak 400W to by bylo ve sklepě takže(není vůbec jistý). V bytě asi bubu muset snížit watáž tak 250.... |
|
|
pjsky |
Tak nejak, 250W HPS + 18W Blue CFL + 24W Purple CFL + 26W Glo 5.0 +++ 38W CFL/T na rizky... to je wattu :) vic uz je zbytecny pro jednu osobu.. 1 grow je tak na rok a neco...
ale rozdelim to, CFL ka pujdou do matkarny, HPS a Glo do kvet'arny.. |
|
|
gantali |
250w!Rozměry skříně š50 d75 v150.Do bytu tak akorat i když by postačilo 150w,ale ja mam s touhle wataži maximalní spokojenot,vysledek pod ni pěkně vystačí do další sklizne. |
|
|
|
V anketě sem nenašel 100W sodík který mám já sice to pod nim neni žádná sláva ale něco se s toho dá vytáhnout :-) |
|
|
Hlava |
citace: |
Původní příspěvek od ing.Palicka
V anketě sem nenašel 100W sodík který mám já sice to pod nim neni žádná sláva ale něco se s toho dá vytáhnout :-) |
....tak pro pana ing . sem pridal jedno hlasovani .... |
|
|
Don Killuminaty |
jednoznacne 4kila na rast aj na kvet |
|
|
Tek23 |
Zdravim mam malo vysokou skrin proto jdu do 100w sodíku (VxSxH 70x60x60) |
|
|
Cicmon |
JakuPIC: dovolim si s Tebou nesouhlasit, zalezi na okolnostech ;)
1) prumerna 250W vybojka ma svitivost cca 25000lm
prumerna 400W vybojka ma 55000lm
tzn. ze 400W=mensi spotreba a vetsi svitivost
existuji samozrejme vyjimky u vybojek se zvysenou svitivosti
2) 400W bude vyhodnejsi na mensim prostoru s vetsi vyskou rostlin :wink:
2x250W bude vyhodnejsi treba pri V-Scrogu nebo pri potrebe nizsi vysky a vetsi plochy |
|
|
Salamaalejkum |
Ja mam 150W, spotreba mala, chladenie bezproblemove... :) |
|
|
Date1 |
Matkarna 400W+250W Philips 12/12 3x400W sodium Philips, Ale bude zmena asi na 600W uz sa na tom pracuje:D System PERPETUM MOBILE. |
|
|
begginer |
ja mam 70w na zkousku bublaku, ale jinak bohuzel pouzivam n-litku ale v co nejbližší dobe to chci zmenit na 250w |
|
|
Tek23 |
Ha haaa mam na zkousku Led panylek (30led)a roste mi pod tim slunecnice,dneska mi matinka povolila starej spajs vxsxh 2x1.5x1.5 he he takze tam hodim 400wku |
|
|
Wildik |
Mám 100W,a na jednu kytičku pro radost a zábavu to stačí bohatě... lepší jak 70W :) |
|
|
|
250 bylo málo,kytky kvetou pod 400W a výš....na růst mi naopak stačí zářivky:banana: |
|
|
Lampa |
Zdar
Dneska sem dodělal balast k 100w sodíku
skříň 45x45x100cm (š,h,v)
První indor grow tak sem zvědavej :) |
|
|
vojtiiisek |
400W N-LITE HPS.. novinka nejvíc lumenů v 400w katgorii.. +15% purple spektra..moje první lampa:) důvodů bylo víc proč si vybrat zrovna tuhle krásku.. 400w se ještě ani tak moc nepozná na peněžence;) |
|
|
Sirus |
400W Sonlite na prostoru 80x80 |
|
|
|
zvolil jsem 150w protože: 1)až tolik nežere 2)nemam tak velkej prostor 3)nejsou tak velky pořizovací náklady :leaf: 4)a jedu svůj první grow |
|
|
ezekiel |
400w hps +red light , dnes zavěsím a podložím sazeničkami. Grow day no 1. |
|
|
Zioło |
Makám na 70W, práve zariaďujem skrinku. Radšej pomaly než nedbanlivo.
Inak moje dôvody...
1.: Najprv som chcel CFL, ale nakoniec som sa rozhodol pre HPS.
2.: Ide mi o nízku spotrebu.
3.: Mám obmedzený priestor, navyše skrinka, ktorú si robím je fakt malá aj na 100W.
4.: Robím to len pre radosť a na skúšku, a fajčím len príležitostne.
Takže by mi to aj mohlo stačiť... :)
Ak by sa mi to podarilo a bavilo by ma to, tak do budúcna by som to videl asi na 250W MH+HPS. |
|
|
lapaj |
pripájam moje slnko do tejto starej debaty
rastová perióda CFL 200W (real spotreba cca 180W)
kvet-letné slnko HPS 250W (real spotreba az 320W)
---pri silnejšej vôli isto uprednostním HPS 400W (má menšiu energetickú stratu podľa štatistiky ako 250, kde sa tých 80W neefektívne kamsi stráca, kto ich pomôže nájsť za K+?? :D |
|
|
darxtar |
straca sa to v samotnom predradniku, ale s tymi 400w si nefandi hned tak rychlo. :) Elektromagneticky predradnik sam spotrebuje +10-15 perc. z udavaneho vykonu HPS. Pokial predradnik neobsahuje kompenzacny kondenzator, toto cislo moze vzrast az na 25 percent. Mal som 400w set, kde chybal kondik a realna spotreba bola 495-505w. Po pridani kondika mi to kleslo na nejakych 470. Kazdopadne je fakt, ze 400w ma lepsi pomer lm/W, aj ta strata na predradniku je v pomere s vykonom lampy nizsia, ako v pripade 250w. No a 400w HPS na elektronickm predradniku bralo kamosovi 415w.
600w sety s el.-mag. a elektronickym predradnikom este nemame pomerane. |
|
|
chuck53 |
Mám 125W Envirolite RED ,ale bojím se to rozsvítit, abych nebyl zklamaný:)
Protože soda efekt se nezapře :D Jinak si myslím že 250MH/400HPS je ideální kombinace:) |
|
|
lapaj |
citace: |
Původní příspěvek od darxtar
straca sa to v samotnom predradniku, ale s tymi 400w si nefandi hned tak rychlo. :) Elektromagneticky predradnik sam spotrebuje +10-15 perc. z udavaneho vykonu HPS. Pokial predradnik neobsahuje kompenzacny kondenzator, toto cislo moze vzrast az na 25 percent. Mal som 400w set, kde chybal kondik a realna spotreba bola 495-505w. Po pridani kondika mi to kleslo na nejakych 470. Kazdopadne je fakt, ze 400w ma lepsi pomer lm/W, aj ta strata na predradniku je v pomere s vykonom lampy nizsia, ako v pripade 250w. No a 400w HPS na elektronickm predradniku bralo kamosovi 415w.
600w sety s el.-mag. a elektronickym predradnikom este nemame pomerane. |
to je ono, el. predradnik. iba ze som pozeral tie elektriky na vykon 250W a celkom to je maras. ako vyhodne riešenie mi vyšiel ECOLUM EC4 - dokonca sa da naprogramovat na nižší výkon, používa sa na programovanie pouličného osvetlenia. stojí cca 100€ aj s poštovným a LUMATEC (či ako) je drahý jak prasa. Nakoniec elektromagnetický 250wat dáva tých 306w aj s ventiláciou pri 20stupňoch, ale pri 28+ to ide až na vyššie hodnoty nuž, kto chce pre zábavu zabiť čas - toto moc riešiť nemusí :D |
|
|
brocak |
Ahoj,do mé první skříně jsem dal klasickou sodíkovku 250W ale na 6 kytiček to bylo fakt málo. Teď jedu 400W na květ a to je tak-tak. Příští úrodu pořídim asi dalších 400W a přidám ještě dvě kytky. Jen nevím jestli to půjde uchladit, už teď je s tím problém. |
|
|
|