Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Receptář

 
Vyroba Konopneho Masla +Foto - Klikni zde pro originální téma
drago101
Vyroba Konopneho Masla +Foto

Ja som pouzil

Suroviny : 120g suseneho materiálu (listy, palice)
3x tvrde maslo ( 1ks/250g )
3l vody
3 hodiny casu 😉

Odporucam 25-30 g sucheho materiálu na 250g balicek masla
Viac už len na vlastné riziko.. 😂😂👌

drago101
Dobre vysuseny materiál natrhame na co najmensie kusky, aby sa lepsie vyluhoval.. Maslo dáme rozpustiť do hrnca z vodou ktorí je vo vodnom kúpeli vo vecsiom hrnci. Môžete to robiť aj bez vodného kupela ale na co najmensiom ohni, aby sa vám to cele nepripalilo..
drago101
Ked sa nám maslo uplne rozpustí vo vode začneme pridávat bylinky a dobre premiesame. Luhujeme na miernom ohni 2,5 - 3 hodiny za obcasneho miesania.
drago101
Po 2,5 hodine precedíme, aby sme dostali cisty produkt bez kuskov travy.. Odlozime bokom a necháme bez pohybu vychladnut.. Po vychladnutí vlozime do chladnicky a necháme cez noc oddychovat.. Ráno budete mat v nádobe kvalitné maslo oddelené od vody.. Na povrchu budete mat hrubú vrstvu masla a podnim prebitocnu vodu.. Staci to maslo obrezat po krajoch a vybrat.. Výsledný produkt je vysoko kvalitné maslo ktoré je pouzitelné prakticky na cokolvek.. Od varenia až po pecenie,,ja osobne stoho peciem Cookies a musím povedat že vsetci si ich pochvaluju.. Ale to už je iný recept 👌

Tento spôsob je velmi jednoduchý a urcite to zvládne kazdy co ma aspon jednu ruku pravú 😂😁 Mier ✌️
Pítr90
Ahoj, co zkusit materiál před vložením do másla proprat v horké vodě? Já to tak "připravuju " když vařím mlíko, aby nebylo tak zelený 😉
drago101
Mne sa to paci také zelené.. Keby to nemalo takú farbu tak to není také zaujímave.. Mliko je Mliko a maslo je maslo.. Keď robím potom cookies tak majú výbornú chuť po tráve.. Preto nebudem nič preplachovat 👌😂 hadam nebude konopné maslo biele alebo zlte 😂😂😂
alfonzito
Tym ze varis maslo priamo vo vode nepotrebujes dvojity hrniec. Akurat je lepsie robit to vo vacsom mnozstve vody kde sa produkt lepsie vycisti
drago101
Vecsi už nebol.. A ten druhy hrniec bol pre istotu a lepsi pocit 😁😁😁
Pixxel
Určitě nelouhovat trávu jenom ve vodě. Připravíte se o většinu trichomů. Kdysik jsem dělal test a vylouhování paliček ve vařící vodě sundalo s palic naprostou většinu pryskyřice, kterou by jste vylili do odpadu. I když jsem paličky hodil pouze do čisté studené vody na hodinku louhovat, tak ubylo moc desítek procent pryskyřice vůči referenčnímu vzorku. Louhování ve vodě se tedy připravíte o naprostou většinu látek i o chlorofyl, který má také léčivé vlastnosti. Stačí si udělat jednoduchý pokus se třema paličkama a mikroskopem:)
odo
Dosť podstatná vec mi tu chýba: karboxylovanie akože nebolo? 2,5 hod varenie nie je dostatočné na karbox. Alebo sa ten produkt v tomto prípade "aktivizuje" až počas pečenia finálneho produktu?

Inak súhlasím s tým, čo píše Pixxel


V prípade vhodného karboxylovania a neprepierania vo vode stačí "menej" materiálu, inak to bude dosť vážny killer :-) mám na mysli ako surovinu použité buds. Z lístia som maslo neskúšal. Vidím, že Ty tam máš vačšinu lístie.
Po vychladnutí a pred vhodným uskladnením je nutné to maslo úplne "usušiť" od vody, aby nechytalo plesne. Ten produkt je dosť háklivý na skladovanie. Ako dlho a akým spůsobom to maslo uskladňuješ?
alfonzito
Ked mas vo vode aj to maslo tak o nic neprichadzas...to len keby prepieras predtym v cistej vode co je zbytocne. Ak potrebujes maslo zbavit zbytkov vody idealne je dodatocne v dvojitom hrnci este raz rozpustit samotne hotove maslo a nechat vodu odparit. V mrazaku vydrzi kludne pol roka
drago101
Robím to už roky na tento spôsob a vždy je stoho kvalitné maslo.. Velmi silný produkt... robím stoho potom tieto cookies a tie slapu dobrých 6 a viac hodín.. Takže tak 👌
odo
vyzerá to chutne! Pri akej teplote a ako dlho ich pečieš? Recept by si nepostol? Diky!
drago101
Oni aj sú chutné a velmi.. Recept sem hodím aj s foto postupom ale až keď budem robiť ďalšie... Bolo ich 40 a už sú všetky fuč bohužiaľ 😂
TST
Můj Postup:
Nejprve jsem nechal vařit v hrnci 1 litr vody, když se voda začala vařit přidal jsem máslo ( 250g ) když se máslo rozpustilo,přidal jsem 20g nadrcené trávy.
Dvě hodiny jsem to udržoval ve varu, na mírném ohni za občasného míchání.
Pak jsem použil přítelkyně silonky 😂 a přez ně jsem to přecedil do misky ve které jsem to dal do lednice stuhnout přez noc.
Druhý den přítelkyně udělala kakaovou buchtu .. a naprostá spokojenost 👌
odo
robil si aj dekarboxylovanie? Ako dlho a pri akej teplote?
Pri akej teplote si to varil? Mierny oheň je dosť široký pojem.
Celkový účinok, silu aj chuť ovplyvňujú tieto faktory, taktiež dľžka pečenia a teplota pri pečení.
vitty
Zdar hoši! Akorát jsem dodělal dnes své první máslo, zítra bych chtěl něco dobrého upéct, nejlépe nějaký sušenky, který vydržej dlouhou dobu bez toho aby podléhaly rychlý zkáze, prostě at klidně ztvrdnou, ale ať dávají :) nějaký doporučení, recepty, cokoliv? Jo a ještě jak to máte s dávkováním, dělal jsem z 500g másla a dál jsem tam 40g šišek plus asi 4 hrsti lístků co jsem si schoval od stříhání, jestli neporadíte kolik g másla na jednu osobu cca.... Děk, mějte se!
Asu
https://www.receptnajidlo.cz/buchta+z+marihuany+recept
Piestik
Použivam tento smart recept z legalizace. Prikladam link nebudem zbytocne spamovat.
http://www.magazin-legalizace.cz/cs...m-konopne-maslo
P!rate ][-][unt
Ahoj,

osobně jsem měl ve zvyku materiál prolít vařící vodou pred tím, než jsem to dal vařit s mlíkem, nebo máslem. Zbaví se tím některých nežádoucích látek a také se zlepší chuť. Je ale fakt, jak ste tu psali, že tím asi člověk přichází o část materiálu. Tím. že člověk vaří máslo s vodou, se tomuto vyhne.
Taky používám elektrický kafemlýnek, kterým listí a palice nadrtím na prach. V hrnci s dvojtým dnem smíchám mléko s máslem a smetanou a vařím několik hodin. Výsledek lze skladovat v mrazáku týdny.
freeonly
Cauko, prosim vas je nejaky tozdiel v tom ci budem maslo robit zo susiny, alebo z mokreho cerstveho matrosu? Dakujem za odpoved.
Pixxel
jsou tři možnosti:

1) Čerstvé palice - více lečivější
2) Sušené palice - něco mezi
3) Sušené dekarboxylované palice - více psychoaktivní

Čerstvé palice obsahují maximum terpenů, flavonoidů a kanabinoidů. Kanabinoidi jsou však převážně v "kyselé" formě, tedy např. THCA či CBDA, takže nejsou psychoaktivní (léčivé vlastnosti však mají, byť trochu jiné než "zaktivovaní" kanabinoidíci).
Zahříváním se štěpí kyselina karboxolová (dekarboxylace) a tím vznikne psychoaktivní THC či CBD apod.
Tepreni, lipidi a flavonoidici jsou celkem těkavé látky při zahřívání a mají taky velmi podstatný léčivý efekt. Jakýmkoliv zahříváním (dekarboxylací) se přichází o podstatnou část těchto látek.
Při výrobě másla dochází samozřejmně ke zahřívání, takže dochází k částečné dekarboxylaci. Podle testů co jsem kdysik studoval, tak dekarboxylace v troubě je mnohem efektivnější než dekarboxylace přímo v másle.
Pokud chceš maximum kanabinoidů v aktivní formě (více psychoaktivní), tak prvně palice správně dekarboxylovat v nedrcené formě a pak následně hodit do másla a extrahovat nějakou tu hodinku.
Pokud chceš maximum kanabinoidů, terpenů, ....,(více léčivé), tak bych čerstvé palice hodil přímo do másla a následně zahříval po delší dobu, třeba každý den v týdnu jednu hodinku při teplotě do 100°C.
freeonly
Dakujem za obsiahlu odpoved. Pojdem strednou cestou, necham to ususit a potom sup do masla.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma