Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Prosím radu od zkušeného ajťáka (IP adresy apod.) - Klikni zde pro originální téma
LeeLoo
Zdravím.

Jak jsem to tu pročítala, možná někteří z vás řeší podobné "problémy", ale zatím jsem úplně nenašla odpovědi na své otázky. Jde mi o sledování komunikace ohledně některých obchodů. Můžu měnit maily, ale IP adresa zůstává. Co nějaké programy na šifrování IP? Funguje to? V případě, že vyměním počítač kvůli IP adrese, pořídím nový, ale budu ho používat na stejném místě (=doma), změní se něco? Nebo to nemá cenu?

Potom ješte dotaz ohledně mobilů. Vím, že chytré telefony se dají sledovat, pravděpodobně i když tam není simkarta ... možná i když jsou vypnuté? Ale co takové ty starší křápy.. Dá se mobil vysledovat i v případě, že občas změním simkartu? Jakože v tom smyslu, že sice změním kartu, ale pořád bude jasné, že je používána v tomtéž telefonu.

A ještě jedna věc, určitě to tu někde je, ale tak když už se ptám, napíšu to sem - je prodej nebo darování konopné masti nelegální?

Snad jsem to napsala nějak srozumitelně a snad to nejsou dotazy přes čáru.

Děkuji za případné odpovědi.
carlos
U PC IP adresy nereste (je to mnohem slozitejsi nez popisujete a lajkovi to detailne vysvetlit prakticky nejde, navic je to pro problem ktery resite nepodstatne). Dulezite je jestli dana komunikace zasifrovana takzvane end-to-end. Jedine bezpecne technologie jsou ty, ktere umi end-to-end.

U mobilu nic takoveho neexistuje (alespon pokud se bavime o hovorech pres GSM). Ty muze skrze operatora odposlouchavat kdokoliv kdykoliv.

Konopna mast obsahujici THC urcite legalni nebude.
LeeLoo
carlos:

A kde si můžu stáhnout program, který umí to end-to-end a jak se jmenuje, prosím?
carlos
Na mobil jich je spousta, treba Signal. viz tohle vlakno: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=78510
Doktor87
Rozhodně bych volil kromě aplikací se šifrovanou komunikací ještě nezbytnost a tou je VPN ;-) kromě toho, dnes není problém na telefonech s androidem mít soft na zachytávání obrazovky... takže bacha na to. PČR to využívá ;-)
M@gicWeeD
Hele nejsem ajtak, ale zařízení z kterého lezu na internet ma tzv. MAC adresu a te je neměnná , ovšem na internetu by snad neměla byt viditelná, zde je vidět IP adresa, která se da řešit pomoci anonymyzeru a nebo přímo prohlížečem zvaným tor na PC a orfox pro android. Při přihlášení pres tyto prohlížeče se vaše IP schová za několik jiných adres různe po světě. Problém je, ze prohlízeni je poněkud pomalejší, ale nic tragického. Snímání obrazovky mobilu bych řekl, ze nebude úplně legální a nemyslím si ze by to u nějakého soudu prošlo, ale možná se pletu.
Doktor87
No, tohle všechno řeší právě ona VPN - nahrazuje IP + šifruje veškerou komunikaci + skrývá veškeré aktivity prováděné na internetu - stačí vygooglit. I MAC adresa jde jednoduše změnit, podvrhnout. No právě screenshoting je poměrně hodně průkazná metoda, a v mém okolí už byly tyto praktiky k usvědčení použity... Nic příjemného...
carlos
citace:
Původní příspěvek od Doktor87
kromě toho, dnes není problém na telefonech s androidem mít soft na zachytávání obrazovky... takže bacha na to. PČR to využívá ;-)
Jak presne to vyuziva?
Jako ze ti nainstaluje spyware do telefonu na dalku, jo? :D
fikus37
Normálně ti hecknou chytrý mobil. U starších tlacitkovych to nejde. Nejhorší je na tom, že PČR se vůbec neoptezuje mít soudní příkaz. Až po tom co se přesvědčí, že děláš něco protizakonneho, tak žádají o povolení.
Je vidět, že doktor s tím má zkušenost. Velký bratr má oči a uši všude.
Je to jejich práce a někteří benga nejsou hloupí. (asi 3%):rejp: :smoker:
Doktor87
Je to tak... dle dostupných informací to bude opravdu apka která dělá screeny. Nehledě na to, že pro ně není problém si dojet s dodávkou s fake BTSkou a přes ni sledovat veškeré dění na síti. Proto ta VPN je dle mého myslím nutnost. Akorát by mě zajímalo jak by se soud tvářil, kdyby dotyčný napadl to, že kompromitující materiály byly pořízeny v době kdy ještě nebyl vydán soudní příkaz. Chtělo by to opravdu nějakého dobrého "konopného právníka". S naší legislativou a dementníma státníma zástupcema by si jistě přišel ke slušným výdělkům...
carlos
Ja nechci slyset nejaky dohady (to bysme si tady mohli vypravet i o Martanech jak nas sledujou - fakt! umi odemknout i nejnovejsi iphone), chci konkretni pripad kdy se to stalo..
fikus37
Zdar, nejde o to jestli ti otevřou x fon, ale o to že si mobil stahuje aktualizace a tím pádem ti tam pošlou aplikaci, která sleduje co píšeš na mobilu.
Dočtete se to na netu. Samozřejmě, že je to ilegální, tak se tím nebude nikdo chlubit.
Můj kámoš kupoval kradene díly na auta a u soudu to použily proti němu. Minulý rok tomu taky nevěřil a když měl teď vycházku s Heřmanic, tak nám to všechno potvrdil. Jelikož měnily dost často telefon, tak měli tímto způsobem skenovano přes 30 mobilu.
Nezapomeňte, že to je jejich práce a takto naskenovat telefon nebude pro dobrého IT technika žádná velká práce.
Na druhou stranu nejsme žádní velkopestitele a bylo by ztráta času se zabývat 20 kytkami, když je u nás vařiču jak hub po dešti.
Doktor87
Carlos: TO nejsou žádné dohady, ale reálná situace. Kamarád dostal v podstatě stejný trest jak "prodejce" jen za to, že mu přeposlal ve whatsappu zprávu, kdy a kde si má dojít pro řezy :)

Zašifrovaný iPhone s VPN a velkou obezřetností je jedna z mála možností jak být aspoň trochu v klidu... Samozřejmě je docela dobré si přes nějaký nástroj který monitoruje odesílané data hlídat co a kam cca chodí. Kdo se v tom trochu orientuje, tak bude vědět co je a co není uplně ok. Je každopádně obrovský omyl myslet si, že když má člověk end-to-end encryption tak je v klidu. Ani prd.

Osobně ke komunikaci využívám notebook, který mám zašifrovaný přes VeraCrypt, s čistou instalací Windows, kde jsou přes speciální soft zakázané všechny aktualizace systému atd + nainstalovaná VPN + Wickr + Kaspersky Internet Security...

žádný FB, emaily, nic...

Bohužel je to jen o penězích - jde o to ukázat, že tráva je "špatná" protože stát z ní nemá ani vindru...
fikus37
Já jsem v důchodu a vypestuji si jednou za rok kouření pro sebe, tak kdyby mě měli sledovat, tak stejně nic nezjistí. Stejně ale používám AVG secure VPN a prohlížeč Firefox focus a myslím, že to je pro mě dostačující.
Kdybych byl velkopestitel, tak tady určitě nechodím nahazovat fotky s pěstu.
HVR
Ja pouzivam firemni PC s IP address od US providera a lokaci ve Svycarsku :-D
Tak ze asi tak...
Doktor87
Fikus37: přesně tak, ale i tak - každopádně bonzáci, a jiné zhrzené existence jsou taky problém i v malém množství pro sebe... švestkám je jedno kolik toho je a že se s tím člověk opravdu jen léčí. Důležité je mít splněno a vykazovat činnost... Z kamaráda co normálně pracuje, v životě nikdy nic neprodal, nepěstuje, nic - tak udělali pomalu hlavu celé "organizované skupiny"... takže opravdu výsměch. A nedomůže se člověk ničeho.

HVR: To je super, ale čím víc to těm hňupům člověk znepříjemní, tím lépe...
LeeLoo
Takže zaprvé děkuji všem za tolik odpovědí, jen mi bude déle trvat, než se tím proberu a zorientuji se. Postupně budu odpovídat.

Zadruhé chci jen říct, že nemám chytrý telefon (respektive s.re mě, že se musí nabíjet každý den). Mám dva telefony, přes jeden z nich se i dá dostat na internet, ale to prakticky nevyužívám a též bych ho zařadila do odělení křápů. Potom mám klasický křáp, který využívám ke komunikaci ohledně "obchodů". Samozřejmě to není nic velkého, přesto by mě uklidnilo, když bych byla co nejvíce "maskovaná". Jestli jsem to pochopila dobře, tak ta věcička end-to-end je program pro chytré telefony, takže to se mě vlastně netýká. Částečně teď řeším program Tor kvůli skrytí IP adresy, ale zajímalo mě i to, jestli když si pořídím nový počítač (nějaký starý křáp, přímo na tyhle svoje "věcičky", tak jestli, ačkoliv tam budu mít třeba ten Tor, tak můžou vysledovat přesné místo, odkud píšu (využívám e-maily plus ten křáp-telefon, kde není ani internet a většinou ho i mívám vypnutý).

Tohle prozatím, až si to pročtu více, více i napíšu.

Jo a ještě by mě zajímalo - když si teď nainstaluji Tor, tím skryju momentální IP adresu, tak ta začne být skrytá ale až po té instalaci, že? A u všech starých mailů zůstane. Asi jo, logicky.
Maxeaux
Leeloo, precitaj si neco aj o sifrovani PGP. Na "darknetovych" marketoch je to zaklad pri komunikacii medzi predajcom a kupcom
psyweed
Precital som si a tu mam par poznamok...

MAC adresa PC - je lokalna a nie je je zdielana na nete, Mac adresu Routra/Switcha alebo kade idete vidi Provider, v podstate MAC adresa sa nesleduje ale zmluva na zaklade ktorej ma uzivatel XY pridelene pripojenie a meno/heslo cize je jedno aka MAC identifikator je to pripojenie. Na zaklade ktoreho dostanete 1x IP adresu pre Router/Modem a to co je za nim (interna siet) sa uz moc nema ako sledovat podla zariadenia.
Sleduje sa celkovy trafic co ide cez router / DNS

VPN - to ze mate VPN este nic neriesi, treba si pozret ci ten VPN provider nema tracking, logy, killswitch atd.
Prikladna situacia - padne z nejakeho dovodu VPN a nemaju to dobre osetrene (killswitch) tak druhej strane odhali vasu realnu IP.

Treba pozret testy/review prv nez nejaku kupite (https://torrentfreak.com/vpn-servic...ew-2017-170304/ alebo https://www.vpnspy.net/) top byvaju tie Svedske azirevpn, predatorvpn, mullvad atd...
Svedi preto lebo mali problemy s torrentami, tak to takto riesia

VPN/DNS - treba si odstranit DNS od providera a dat tie od VPN providera - tym ze preklad adries nejde cez lokal ale VPN maju zase o nieco menej info co sa deje. Vsetko schovane vo VPN tunely a Vas provider vidi len nejaky pohyb dat cez jeden port. (https://www.bestvpn.com/guides/dns-leak-protection/)

VPN router - odporucam dat VPN nie na comp ako nainstalovana apka, ale na Router napr Asus RT-AC88, Netgear Nightwawk x4 atd..tym ze mate VPN pripojovane na urovni routra , mate istotu ze nejaka diera v OS (win,android, ifon atd...) vas neprezradi.

Appka na sledovanie - teoreticky hej ale treba si drzat najnovsie update systemu a mat prehlad co mate v telefone. Ked ma niekto 4-5r fon s androidom/ifon tak by to mohlo ist, lebo su tam diery ktore mozu vyuzit.
Takze pravidelny update HW/SW potrebny.
Niekto pisal ze nu to checkli cez whatapp ten ma btw tiez sifrovanu komunikaciu.

Odpocuvanie - cez wickr, signal atd sa da aj volat takze to vyuzivajte ked uz potrebujete nieco prebrat.
Hlavne ide o to si rozdelit vase siete okruhy ludi a aj vase okolie si na to naucit na nieco klasika whatsup, skype, fb atd. a ostatne wickr signal. Ked je nejaky kamarat "chytrak" co to nevie pochopit tak si ho rovno zmazte, prestane s nim komunikovat lebo jeho blbost moze ohrozit Vas.

Ide o to aby ste sa naucili spravat teda komunikovat cez Wickr, Signal a nastavit automaticke mazanie historie. Kedze sa to neuklada niekde na servery ale mate to len na mobile vasom a druhej strany, tak nemaju to ako zistit.
Samozrejme to mat na heslo/otlacok , keby sa aj nejako dostali k vasmu fonu odomkli ho , neodomknu apku a keby aj nie je uz ziadna historia.

Na maily Protonmail - cryptovane a hostovane v Swiss , ine zakony a mozu ist do prdele ak nedate heslo. Vzdy sa ale ujistit ak nieco riesite aby obe strany boli na rovnakej urovni.

Dalsi dohad - sleduju co pisete , naco pouzivate konkretne slova? ked troska rozmysla jedna aj druha strana dajte si komunikaciu v style co budete chapat iba Vy a nikto iny


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma