Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
Marihuana léčí, cigarety škodí - Klikni zde pro originální téma
breeder
Marihuana léčí, cigarety škodí
Hradecké noviny | 6.9.2003 | rubrika: Královéhradecký kraj/Pardubický kraj | strana: 6 | autor: MAGDA NAVRÁTILOVÁ


Pardubický kraj - Nizozemci si mohou obstarat konopí na lékařský předpis. Odborníci v České republice nejsou příliš nakloněni myšlence, aby se marihuana prodávala v lékárnách. Ministerstvo zdravotnictví neuvažuje o prodeji léku z konopí na recept. Lehká droga navíc patří stále mezi zakázané.
Zmírní medicína represe?
"Nechci připustit, aby se drogy jakkoliv prodávaly, šířily mezi děti a mladistvé," opakovaně prohlašuje Pavel Severa. Křesťanskodemokratický poslanec se neblaze proslavil prosazením kriminalizace samopěstitelů konopí. Jak tvrdí, nezůstal osamocen. Výdej výtažku z konopí v lékárně by podpořil praktický lékař Bohumil Skála z Lanškrouna, pokud léčebný účinek potvrdí vědecký výzkum. Nárok na předpis by neupřel pacientům s rakovinou, AIDS nebo roztroušenou sklerózou. Psychogenní látka prý pomáhá tišit bolest, když zklamou ostatní léky. "Marihuana na recept se nebude kouřit ani v Nizozemsku," narkomanům vzkazuje Severa, který ponechává zásadní rozhodnutí o léčivých schopnostech konopí zcela na lékařské veřejnosti. Pití čaje nebo inhalování může být spojeno s mnoha riziky. U slabších jedinců dochází ke zhoršení duševního stavu. Skálovi vadí, že návykové cigarety a alkohol stát pokrytecky zdaňuje, přestože vyvolávají řadu zdravotních problémů. "Nemyslím, že marihuana je předstupněm k tvrdým drogám," říká Skála. "Rohypnol má podstatně horší vliv na zdraví, přesto se dá získat na předpis." V Nizozemsku přispěla k povolení i dlouholetá zkušenost s tak zvanými coffe shopy, v nichž je prodej drog tolerován. To je u nás zatím nemyslitelné. Represe za distribuci a výrobu psychotropních látek nevedou ke snižování věkové hranice konzumentů narkotik. Policisté na Svitavsku nedávno "sklidili" u rybníka Rosnička osmnáct rostlin konopí. "Mladíky jsme sledovali, jak chodili kanabis zalévat a okopávat," popisuje tiskový mluvčí Stanislav Dobeš poslední zásah toxi týmu.
O přestávce si dají jointa
Děravé zákony kritizují kantoři. Žáci si mohou dát beztrestně o přestávce jointa. "Schází nám pravomoc, abychom při nástinu podezření požádali lékaře o odebrání krve a moči," stěžuje si ředitel lanškrounské školy Vlastimil Fiedler na legislativu.
Pěstování a držení marihuany je u nás trestné. Naopak v Nizozemsku se prodává lehká droga jako lék na předpis. Represe nesnížily počet kuřáků marihuany ani distributorů.
clothinguntero
no snad ta krev a moč nepude dit by to byla uplná píčovina to by bylo docela po srandě radši kdyby to zlegalizovali nechápu každej má svůj život tak at si snim dělá co chce teda když mu nebude 10
Obec
Marihuana vs. tabak

Výsledky nejsou nikterak překvapivé: "Množství některých materiálů v tabákovém a marihuanovém kouři jsou srovnaná (viz tab. níže). Toxické látky, jako oxid uhelnatý, kyanovodík a nitrosaminy, se vyskytují v podobných koncentracích v tabáku i marihuanovém kouři; taktéž množství particulí materiálu známého jako dehet."

Všeobecně platí, že: "Kouř od kdejaké hořící rostliny obsahuje stovky chemikálií, které mohou mít biologické účinky..."

"Riziko rakoviny v největší míře způsobuje kouř, nikoliv kannabinoidy." Toto je samozřejmé. Při inhalaci dehtu a potenciálních kancerogenů je plícím absolutně jedno, zda jsou tyto látky z toho či onoho. Kannabinoidy nevykazují pro plíce žádné zvýšené riziko. Problém je zde spíše v rozdílné technice kouření tabáku a konopí - jak již bylo uvedeno v části účinky.

"Je známé, že THC má nižší teplotu vaporizace než rostlinný materiál." Právě na tomto principu, jsou založeny vapolizéry, tj. zařízení které rostlinný materiál zahřívá na vhodnou teplotu (odpařují se aktivní složky), aniž by materiál hořel. Tento způsob je oblíben u svědomitějších uživatelů či uživatelů kteří jsou astmatici.

tabulka na
http://www.biotox.cz/drogy/
konopi
Články a studie
cosecha
Všeho moc škodí. Tabák je taky posvátná uctívaná bylina, ale pokud jí někdo začne zneužívat způsobem, že pálí jednu od druhý a ani pořádně neví, že kouří, tak se mu pomstí a dotyčný může i onemocnět. Když se ale cíga kouří v klidu, tak že se člověk soustředí na to co dělá a je si plně vědom toho, že právě ted a tady kouří, cígo si doopravdy vychutná a stane se to pro něj malou "meditací", tak se na něj Bohyně tabáku zlobit nebude.
Konopník
Ja se radši obracim spiš k huleni než ke kouřeni ... nevim proč ale ganja sa mě zda lepši !!!
MadEGGA:()
at kouris tabaak nebo ganju, jak mile tokouris, tak to rozhodne neni zdravi. Kazdopaadne marihuana ma svoje kladny ucinky a vlivy na organismus, ktery teda tabak nema. Ale jak rikam, je vcelku jedno, co kouris, ale de o to, ze kour do lidskyho organismu proste nepatri at je to jakakoliv forma koure.

PEACE

huh,2cosecha: tohlůe me docela pobavilo :D jako nevim mno, jestli si timhle vysvetlujes svou zavislost na cigaretaach :)) jako je mi to olihen, ale ver mi, ze pani "bohini tabaku" je vcelku jedno, jestli palis jednu za druhou, bo jednu ob pul hodku, ci jinej takovej kratkodobej casovej interval.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma