Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
Marihuana pomohla ženě při chemoterapii - Klikni zde pro originální téma
breeder
Marihuana pomohla ženě při chemoterapii
Deník IMPULS | 6.9.2003 | rubrika: Téma | strana: 4 | autor: Monika Fibírová

PRAHA O tom, že má rakovinu, se Helena Vyhnalová dozvěděla před sedmi lety. Vinou liknavosti lékařů se ale dostala k odborníkům až v pokročilém stadiu nemoci. Bulku, kterou si nahmatala v podpaží, jí v nemocnici vyřízli. Objevila se ale znovu a doktoři chtěli postup opakovat. „Ani neuvažovali o tom, že by mě poslali na vyšetření,“ vzpomíná dnes padesátiletá žena. Došla si proto sama na sonografii, kde jí lékaři oznámili tvrdou pravdu: Bulka má klasický tvar nádoru a pacientka přichází ke specialistům pozdě. Od toho okamžiku se Heleně Vyhnalové změnil život. Ihned podstoupila léčbu: absolvovala první chemoterapii, propadla depresím a ocitla se úplně na dně. Když se po šesti letech její stav zhoršil, musela podstoupit druhou chemoterapii. Právě tehdy se rozhodla, že zkusí marihuanu.

Koláč upekl syn

„Byla jsem na tom psychicky tak špatně, že jsem chemoterapii odmítla,“ vysvětluje pacientka. Bála se stresu, deprese a neskutečné nevolnosti. V té době se dočetla, že marihuana pomáhá. „Jedině kvůli ní jsem do toho šla,“ popisuje pacientka, co předcházelo druhé chemoterapii. Droga jí pomohla hlavně psychicky. Syn jí upekl koláč s konopím, který snědla ráno před druhou chemoterapií. O svém záměru se ale nejprve radila s lékařkou, která jí potvrdila, že marihuana opravdu v některých stadiích choroby pomáhá. Léky na nervy pacientka odmítla kvůli vedlejším účinkům a oslabení vůle. „Marihuanu jsem si vzala třikrát a žádný návyk jsem nepociťovala,“ popisuje žena první zkušenost s konopím. Naproti tomu po vysazení léků s morfiem měla nepříjemné abstinenční příznaky. S hořkostí popisuje zkušenosti, o nichž se doslechla od své známé, která žije v Kanadě. Lékaři tam obvykle v přítomnosti celé rodiny navrhnou pacientovi několik možností léčby, včetně užívání marihuany. „Tady zdravotnictví připomíná spíše středověk!“ zlobí se. Prodej marihuany na lékařský předpis i v Česku by nemocná Helena Vyhnalová uvítala. Za ulevující drogu by byla ochotna dát až osm set korun měsíčně. Problém vidí jen ve způsobu užívání. „Jako nekuřačka bych si určitě nezapálila a při nevolnosti bych na jídlo neměla ani pomyšlení,“ vysvětluje. Řešení by proto viděla spíše v injekcích.

Pozn. red.: Jméno pacientky bylo na její přání změněno.
OK
Hmm... Co k tomu rict. Moje holka se v pulce prazdnin dozvedela, ze ma rakovinu. Chemu snasi docela spatne (jeste ze jsem tu ja, kdo neustale zlepsuje naladu :)) - zkusim jit to navrhnout. Problemem je, ze ma odpor k drogam - i k cigaretam/alkoholu.
r
Čus chlapi, jen ať holka zkusí konopí, pozná hned ten rozdíl-jednu chvíli je ti k posrání, k poblití, pak si dáš pár prdů a všechno to z tebe spadne-kouzelný proutek hadr. A o psychické vzpruze, kterou každý člověk tímhle procházející potřebuje víc, než cokoli jiného (a kterou vám konopí dodá) ani nemluvím. Zažil jsem na vlastní kůži-nebýt konopí, pěkně bych si to chemo užil, brrrrr.
zmrskank
nemyslim ze to ze se nevyuziva marihuana v ceskem lekarstvi je vina uradu a policie. Ve farmaceutickym prumyslu se odehrava nemylosrdny boj podobající se válce mezi mafiemi jak jinak nez o prachy. de o to ze kdyby se zavedla marihuana jako lek prisly by zahranicni firmy o ohromny zisky ktery maji z leciv jež by nahradilo konopi. podobne je to i s nekterejma tuzemskejma lekama kery sou neporovnatelne levnejsi nez zahranicni naprosto stejny,ba mající i horsi vedlejsi ucinky.mensi firma ktera zavede na trh takovejle levnejsi lek je konkurenci zlikvidovana vsemi moznymi i nemoznymi zpusoby.

to OK : tak ty svy holcine vysvetli ze konopi neni jen droga. myslim, ze trafa proziva dobu temna vzhledem k tomu jaxe u nas vyuziva nebo spis nevyuziva ba dokonce je lidem zakazovana a jaxe k ni lidi stavi jako k droze a chlast je naopak legalni pritom je neporovnatelne nebezpecnejsi. je to nespravedlivy
kristynka
Uz mnohokrat jsem cetla ze marihuana pomaha pri zmirneni nasledku chemoterapie, mate s tim nekdo zkusenost? Mohli byste mi poradit jaka forma uzivani a davkovani by byly nejlepsi pro nekoho, kdo nekouri a ani v jidle to vzhledem k pocitum na zvraceni nepripada moc v uvahu? Mam doma vetsi mnozstvi palic (bohuzel nevim zda samcich ci samicich) a listu - daji se pouzit? Je to nalehave, dekuji predem moc za odpovedi!!!!!!!!!!!!!!!!!
aspect
Tady jsou základní informace(pro případ :))

http://www.vaporizer.cz/

http://www.hemp.cz/clanek.php?cid=127.
KABUTO
Nebo si udělej máslo,návod zde určitě je a použij ho třeba do bábovky či do buchty-není to tak silný.
Jestli máš doma palice,tak to budou určitě samičí - >dobrý

Každopádně ti přeju aby vše dopadlo jak si přeješ !!
Galen Aldaron
Ahoj Kristinko :) Pokud jsi nekuřačka, nic si z toho nedělej - i tady je spousta nekuřáků, co kouřej jen trávu a nic jiného (taky mezi ně patřim) - když má člověk pořádnou trávu, tak mu stačí stejně třebas jen 0,1g materiálu, což je 10krát míň, než cigareta, což zvládne po chvilce bez problémů snad každej nekuřák. Pokud máš doma palice, tak pokud vypadaj jako všechny ty, co jsou k vydění na groweru a všude, tak jde jistě o samice, takže vpoho. Samci vypadaj uplně jinak - a navíc se z nich sype pyl. Jíst můžeš trávu v nejrůznějších koláčkách - což pokud člověk může jíst normální jídlo, tak jde i tyto koláčky udělat tak, aby to člověk ani skoro nepoznal, že jsou z trávy... ale je práce s výrobou a je to náročnější na odhad množství (viz. třeba zde: http://grower.cz/forum/showthread.p...43545#post43545 )

Jinak vaporizer je ideální, co se zdravotních dopadů týče a požitku z vonných esencí - vetsi vyber je zde: http://www.smokeshop.cz/

Muzes si tam pro začátek pořídit i bong (tedy vodní dýmku pro trávu) - není to sice ideální ale vzhledem k minimálnímu vykouřenému množství u fajn modelů to lze dle mě (pro mě) zanedbat ... jinak zajimavé porovnání škodlivosti vodnice a jointu (myslím, že se tam lze dostat i k hodnocení vaporizace) najdeš zde:

http://www.maps.org/news-letters/v06n3/06359mj1.html

Jo, a doporučená kniha:Chris Conrad - Konopí pro zdraví (je tam pár stránek přímo o chemoterapii a pacientech užívajících konopí - obzvlášť si zde pochvalovali kouření - rychlejší, přesnější dávkování, nemožnost to vyzvracet atd.. ) ... ostatní knihy o trávě najdeš nahoře ve FAQu. ... a jednu tady online zdarma:

http://matt.jinak.cz/flytojoint/kniha/kniha.html

.. a jinak, samozřejmě grower.cz ;) - odsud se lze dostat téměř kamkoliv a k čemukoliv :D Nu, hodně štěstí!
kristynka
diky vsem za rady, uplne mne to dojalo!! ta chemoterapie se netyka mne, ale nekoho mne velmi blizkeho, kez by mu to pomohlo. Ja jinak kourim, ale nejsem zadnej velkej odbornik, takze diky moc za uzitecne rady!!!
AJoe
i gdyž ti bude blbě po trávě furt je to lepší než aby ti bylo blbě po "chemče", jak řikaj ty zkuvený sestry v Motole kerý mi vodrasily ruku takovym způsobem, že sem musel 2 měsíce jezdit přes celou Prahu ma rehabilitaci každej den. Já sem nevěděl, že je chemotherapy taková sračka, takže sem se na thc vysral, a byla to děsná blbost. vždycky gdyž to do mě v pátek našili, tak sem pak celej weekend blil na fšechny strany a přemejšlel vo smrti. Doufam že už to nebudu muset vopakovat, je to sračka největší. Cannabis snad "někomu tobě hodně blízkýmu" pomůže psychicky i fyzicky bez újm přežít tuhle nepříjemnou životní zkušenost.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma