Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
PGR - Plant growth regulators - Klikni zde pro originální téma
Hanskrtek
Zdravím všechny :frog:

jelikož se snažím vypěstovat pořádné betony, aby byly palice pořádně tvrdý jako kámen. Je mi jasné, že záleží na modelu, světle,atd¨... ale narazil jsem na regulátory - PGR, koukal jsem a na groweru jsem nic nenašel, nemá s timhle někdo zkušenosti ? Viděl jsem fotky když to použili a palice vypadají brutálně ! Neví někdo jestli se to dá sehnat u nás popřípadě kde a název ?
BRooT
Vidím prvně, odkaz na článek nějaký máš ?
Hanskrtek
Tohle téma tady právě není a proto bych jej chtěl rozvést. Zatím jsem v tom ztracený, ale co jsem se dočetl jde o hormony, boostry atd. Vlastně tedy při použití vypěstuješ chemku, tvrdý kámen, no chutově je to pry hnusné, ale beton neskutečný a výnos rapidně vysoký. V ČR tyto výrobky nikdo neprodává, co jsem našel na Ebay tak se to dá koupit z USA a 50g vychází na 700,- Dávkování je formou postřiku, 1g na 1L vody.
Jinak do Google nahod: PGR Grow a máš tam kupu toho.
DrGrinspoon
Je ti jasné, že používaním PGR sa stáva naša drahocenná rastlinka toxickou, rozumej skutočne škodlivou pre zdravie človeka? Šutre ti síce vyrastú ale za akú cenu...

Ak chceš zvýšiť výnos, skús mikrobakteriálne inokulanty- MammothP, URB, impellobio a pod. V každom prípade však počítaj ak nemáš zvládnuté základné veci ako pH, ec, teplota, vlhkosť, suplementaciu CO2, dostatočnú intentenzitu svetla, nečakaj že zbadáš rozdiel.
Linkot
Informace o PGR najdeš ZDE pokud umíš alespon trošku anglicky a většinu hormonu se dá koupit na aliexpressu 10g = +- 200kč a dávkování je kolem 0,01 - 0,04g / 10L(postřik) .. záleží na typu hormonu a na dávkování .. taky bych dával pozor jaký typ zvolíš .. některé jsou toxické tak POZOR! .. sám jsem ted objednal asi 4 hormony na zkoušku na jednu rostlinu, jen ze zajímavosti jak to funguje .. chci se s tím trošku naučit :D samozřejmě jsem objednal ty netoxické .. taky dávat pozor , některé jsou rozpustné ve vodě, některé NE.
Hanskrtek
Díky moc ! Co přesně jsis objednal ? a určitě sem pak prosím napiš výsledek !
Linkot
1) KT 30 Cytokinin 98%
2) Ethephon 90%
3) 1-Triacontanol Myricylalcohol C30 99%
4) Gibberellin GA30 <- Asi dle mého nejužitečnější a první, který vyzkouším
Jinak říkám zkusím to na jednu, ale dělat z toho mastě nebo něco jiného nebudu! :D I když píšou netoxické pořád je to syntetika, které nejsem zastánce :) Dělám to pouze ze zvědavosti :D V americe PGR používají z hlediska peněz .. Větší plody, rychlejší růst, odbouráva stres, zlepšuje tvorbu chlorofylu apod ... také některé zpomalují nebo zrychlují růst - vhodné pro matkaře :)
Hanskrtek
Super, díky moc, mě to právě zaujalo z hlediska tvrdosti plodů a vzhledu.
Ať se daří ! :frog:
Linkot
Objednal jsem No Mercy Gibberellic spray,100ml na zkoušku .. koukal jsem po foru a nikdo to tady moc netestoval .. Je to asi nejvíc dostupný "hormon ve spreji" co se u nás prodává .. sice za směšnou cenu ... přes aliexpress to vyjde o hodně levněji, pokud si to člověk spočítá kolik použít a jak to rozpustit.

Uvidíme alespoň jestli je lepší objednat No Mercy Gibberellic spray za 500Kč nebo z Aliexpressu 10g GA3 98% za +- 200kč a namíchat si to doma .. :) Tohle téma by pak zasloužilo samotný thread v technikách pěstování, až po řádných testech samozřejmě :)

Pročítal jsem si jednu bakalářku o kyselině giberelové a použití na vinnou révu ..
U první odrůdy použil 10ppm a zvýšil výnos asi o 50% , pak na stejnou odrudu vyzkoušel 25ppm a zvýšil výnos asi o 200%

U jiné odrůdy dal 5ppm zvýšil výnos asi o 50% pak zase na stejnou odrudu dal 10ppm a výnos zvýšil jen o 10%. Čísla jsou odhadem .. jde o princip, že záleží na odrůdě .. a ne vždy víc koncentrace dá vyšší výnos ..
Ale na americkém foru jsem našel:
PPM 50 = early flower
PPM 20 = early flower
PPM 800 = blossom set
PPM 2000 = Seed germ
A v jiném článku jsem zas našel 250 - 300ppm na květy.. takže to chce víc zkoumat.
Taky psali, že je lepší nepoužívat to na strain s velkým převahem sativy!! Může to prý udělat semena nebo hermáče.
Takže fakt bacha, když to přeženeš nebo prostě to dáš na špatnou odrudu, muže se stát, že přijdeš o výnos nebo dokonce i celou rostlinu(smrt, hermáš / samec .. )
Chce to prostě vyzkoušet na víc strainu 70indy/30sat , 50/50, indy .. atd .. a hlavně i to dávkování a v jaké fázi květu postřik použít. Taky jestli to vůbec půjde na autoflower odrůdy a jak na to budou reagovat :)
Šmoulí Prd
Jen vsuvka k převodům ppm na %
1 ppm = koncentrace látky 0,0001%
10 ppm = 0,001%
100 ppm = 0,01%
10 000 ppm = 1%
1 000 000 ppm = 100%


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma