Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Nestabilni ph - Klikni zde pro originální téma
toketoy
Hoj, mam uz druhe kolo problemy s ph. Minule kolo jsem jel cannu a nyni jidb. Jedu po dvou kytkach a minule kolo jsem to ph srovnaval a stejne vzdy veletelo na 7,5, totez se deje ted aklrat lita treba na 7,3 a jednu z kytek mi to zabiji. Zkusil sem jiny ph metr, jinou nadobu na vodu, nedat do vody hnojky. A vse porad stejne. Je mozny, ze je to starou kyselinou? Nebo cim jinym by to mohlo byt? Mne prijde neuveritelny, ze by mohla kyselina byt nefunkcni, ale nedovedu si to uz jinak vysvetlit. Zkusil jsem dat i vodu do jine nadoby mensi a v ni to drzet a stejne to vylitne. Popr nemuze to byt neodstatou vodou nebo zmenou teploty vody ktwrou cerpam studenou a ona se pak ohreje treba na 20 stupnu? Zazil jste nekdy nekdo neco takoveho? Predem dik za kazdou radu
noTlama
není zcela jasné co jedeš za systém - trochu se rozepiš, pochopil jsem že asi nějaké hydro...ale jaké?
Madical-Strains
Hnojky prave sniuji PH jelikoz obsahuji pufry.
Dodals nam malo informaci , ja tipuji takhle od boku ze ti tece z kohoutku nevhodna voda z prilis vysokym PH.

Ja jedu hlinu a me pomohla RO.
Nekomu tece s kohoutku holt prilis vysoke PH a ta voda ma dost silne pufry takze v kvetinaci se to PH zase zveda i kdyz to snizis kyselinou.
Redim RO 50/50 s kohoutkovou a od te doby uz zadne problemy s PH.

Nebo druha moznost ,zalivej destovkou.

Pokud jedes Hydro tak urcite RO se bude hodit.
Nejjevnejsi za 1300.
toketoy
z kohoutku mi tece 8,1. nicmene jsem s tim odjel x kol a nikdy jsem problem nemel. mel jsem ale ted rok a neco pauzu v pestu, tak je mozny, ze za tu dobu se zmenilo neco na strane dodavatele vody, ikdyz mi to neprijde pravdepodobny, vyloucit to nelze. system jedu auto2pot. tj voda v kyblu, odtok hadickou na ktery je plastovej filtr do misek ve kterej stoji kvetinace ve kterych je vzduchovani. nadobu mam z pe, kterej by nemel uvolnovat nic a nemel by nijak reagovat ani s kyselinou. hydro jsem nikde nemel ambice jet prave kvuli tomu, ze jsem vedel ze ta voda neni idealni a nechtel jsem porizovat RO.

jedu ted auta jen tak pro prdel v boxu, nejvic divny mi je, ze obe dostavaji stejnou vodu a jedno chcipa a jedno je uplne v pohode, dokonce bych rekl, ze roste fakt pekne.

na destovku nemam ted zadnou nadobu a hlavne ziju v oblasti, kde vetsinou moc neprsi ani kdyz jsou mega bourky jako ted po celym cesku. v praze i v plzni mega slejvaky, tady mini destik...

kazdopadne mohl bych te M-S poprosit o odkaz na tu RO? mozna mi nic jinyho nezbyde...
Madical-Strains
Tak tak ci tak alespon kyti budou dostavat mnohem kvalitnejsi vodu.

Nektere lekarny v USA vyzaduji od dodavatelu susiny aby byla pestovana organicky a zalevana vyhradne RO. Tak v tom musi byt nejaky pozitiva pro kyti kdyz pominu ze to pomaha stabilizovat PH.

Ja mam tuhle a spokojenost. Akorat ze po dvou letech uz bych mel taky konecne vymenit filtry a membranu, asi. :D
https://abc-zoo.cz/1512-reverzni-os...-190-l-den.html
odo
Toketoy - skontroluj vzduchovací kameň, či náhodou neobsahuje Ca a tým pádom to dvíha pH. Pokvapkaj to kyselinou - nesmie to šumieť.
To pH - máš originál od JIDB??
Inak ľadová voda može vykazovať iné pH na pH metri, než po zahriatí. Vačšina lacných pH metrov je bez tepelnej kompenzácie. Živný roztok by si mal merať až po namiešaní a odstáti na teplotu miestnosti.
toketoy
vzduchovaci kamen nepouzivam. kyselinu takovou tu klasickou od advanced hydro. koupil jsem novou a ta uz to drzi lip. popsal by mi nekdo jak funguje prakticky ta RO. zapojuje se na kohoutek nebo na odpad z kohoutku nebo jak to funguje? nejak polopate pokud to nekdo dokaze popsat?
odo
toketoy :
pH MINUS od JIDB má toto zloženie:

kyselina citronova, kyselina fosforečna a síran amonny. Nie som chemik, ale podĺa můjho názoru to po namiešani inak pufruje ako klasika od AH. Podobné problémy som riešil aj ja v NFT, keď som tam nelial systémové mínusko JIDB, ale "obyčajnú" kyselinu dusičnú.
Madical-Strains
Je to krasne popsane na youtube v cestine tak se tam koukni.
Zapojeni je uplne jednoduchy.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma