Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Kořenová plíseň v amazonu - Klikni zde pro originální téma
pyroman80
Ahoj neustale se potykam s korenovou plisni v amazonu, uz sem zkusil vsechno mozne, polyversum, piranhu, tarantuli, pripravek od GHE, jedine co jsem jeste nezkusil je rot stop, ale tam vubec nepisou o pouziti v hydru. Poridil jsem dokonce chlazeni roztoku, udruji teplotu na 21 °C a furt me ta svine trapi, uz jsem zoufalej. Pouzivam JIB hnojivo a premyslim, jestli nezkusit zmenu na canna aqua. Precetl jsem tady uz uplne vsechno a nic mi proste nepomaha. Nejlepe mi fungovala Piranha, ale vzdycky se to za tyden vrati. Jeste me napadlo, jestli to nemuze byt modelem, je mozne, ze nektere druhy jsou na tuhle sracku nachylnejsi? Kdyz mi nekdo pomuze vyresit muj problem, urcite se mu nejak odmenim. Prosim pomozte
Johnny Blaze
Peroxid.
Gauss
foto a detailnejsi popis? tyhle problémy v pseudoaeru má většinou na svědomí EC.
pyroman80
Jsem ted 30 den kvet, ec 1,5 (vstupni voda 0,1),ph drzim kolem 6. Uz minule kolo jsem mel problemy a prislo mi, ze peroxid nezabira, zabrala mi prave jen piranha, kdyz jsem ji pridal do roztoku tak hmed druhy den se zacaly tvorit krasny novy korinky. Bohuzel tohle kolo ro nejak nefunguje. Peroxid mi prijde drastickej, zabije vsechno. Jedine me napada ho tam pridat, nechat to proplachnout, pak vylejt a do noveho roztoku dat zase piranhu a tarantuli, aby se tam obnovily bakterie. Nebo mate nekdo nejaky presny postup jak pracovat od tacatku kola s peroxidem, jak casto menit roztok, jake max ec atd? S tim ec taky nemam moc jasno, nekdo pise tretinovou koncentraci a kcb tomu zas klidne solil okolo 2.0, tak fakt nevim, kde je pravda
Gauss
foto kořenů... pokud máš chiller tak to musí slapat i bez pirani tarantuli a podobnejch nesmyslu...

jestli svitis sodíkem a mas tam vedro, tak na 80% to bude vysoky EC, potrebujou tahat spoustu vody...
pyroman80
Ok zitra tam naleju peroxid, pozitri vymenim roztok a dam minimum zivin, kolik bys doporucil EC? Opravdu staci drzet nizke EC po cele kolo? Proc teda nekdo doporucuje v amazonu zvysovat EC? Zkusim udelat foto snad tam bude neco videt. Chiller mam tenhle
http://www.growway-garden.cz/hailea...a-hc-150a-10591
Gauss
nereknu ti zadny zazracny EC číslo, je to prilis relativni... a bez fotek je to uplne marny.
GrowPlace
KCB jede Metrop. Myslim, ze jsem tady nekde cetl, ze tyto problemy delal korenak od Metropu a po jeho vynechani bylo vse OK.
Gauss
na hnojivách vůbec nezaleží, it's all the same shit!
GrowPlace
Teoreticky ano, ale zkusenost hovori opak. Znam lidi, kterym to s nejakou znackou proste neslo, ale kdyz ji zmenili, tak dosahovali lepsich vysledku.
pyroman80
U tyhle canny pisou primo, ze jsou urceny do tehlech systemu, vyzkousim to pristi kolo, pokusim se vsechno udelat naprosto perfektne a kdyz se to opet posere,tak amazon poleti na smetak

https://www.hotchilli.cz/canna/canna-aqua-vega-a-b-1l/
fikus37
Jak měříš teplotu a kdy?Jak chladíš vodu?. Máš dobrý teploměr?
Kořenová plíseň vzniká při vyšších teplotách.Pokud máš teplotu kolem 20 st.,tak plíseň nemá šanci.
Gauss
citace:
Původní příspěvek od GrowPlace
Teoreticky ano, ale zkusenost hovori opak. Znam lidi, kterym to s nejakou znackou proste neslo, ale kdyz ji zmenili, tak dosahovali lepsich vysledku.


to jsou subjektivni dojmy, v korenu věci je to proste 13 prvku a to je všechno, nic vic... all the same shit.

o amazonu to fakt neni, konstruktivnejsi je hledat chybu u sebe... co ty fotky? vyfot par listu a koreny, hned budem moudrejsi, podle mne nemá zadnou plisen ale spaleny koreny [který pak ofc hnijou] thats all...
pyroman80
Dnes vyfotim, vecer bych to sem mohl dat, snad mas pravdu. Fikusi mam chladic, ten ma v sobe termostat a vodu merim akvaristickym teplomerem, mam 21 stupnu
fikus37
Pokud máš teplotu O. K, tak buď problém s hnojivy nebo jak píše Gaus. Kdysi jsem měl problém s hnojkami. (nechal jsem je na slunku a byly v prdeli).
kcb
Tak znovu , porad tady ctu nazory lidi, kteri se s tou plisni nesetkali, jenom opakuji par nactenych dojmu. Teplota, ani mnozstvi hnojiv na to moc vliv nema. Laboroval jsem s tim cca dva roky na 4 amazonech. A kdyz rikam laboroval tak tim myslim, ze jsem si skutecne uzil.
Zaclo mi to delat po cca 6-8 letech bezproblemoveho provozu, kdy jsem porad pouzival stejne hnojivo, pri stejnych koncentracich. Napred jsem se zameril na teplotu, ale delalo mi to i pri 20 stupnich pod LED. Snizil jsem koncentrace hnojiv, delalo to porad. Pridal jsem na ventilaci, znovu to same. Zmenil jsem kyseliny, to same. Dal jsem enzymy, zase same. Pridaval jsem vzduchovaci motorky, zbytecne.
Vstup vody porad stejny EC 0,45
Uz me nenapada moc veci ktere jsem nevyzkousel...

Z 90% se mi to stavalo mezi 2-4 tydnem kvetu a bylo opravdu jedno jake mely kytky podminky, protoze vzdy jsem jel 2 amazony vedle sebe v jednom stanu a vzdy mi odesel jen jeden, pri stejne teplote, hnojeni atd. Odesel treba jen jeden ze 4 v jedne mistnosti. Jednou to udelal levy ve stanu, podruhe pravy. Ok, rekl jsem si , mozna to delaji jen stare amazony, se zanesenymi rozvody a cerpadlem, koupim novy a bum, hned prvni kolo v riti, takze tudy ne.
Zkousel jsem pridavat peroxid, savo - lepe fungovalo savo, ale to uz se bavime o reseni dusledku hnedych korenu
Zkousel jsem jet na jinem PH, dva systemy na 6,2. dasli na 5,5, dalsi 5,8 ,ne, vzdy to udelalo. Nejhorsi bylo ze treba jedno kolo v lete bez problemu, dalsi kolo za stejnych podminek zdechl jeden, dalsi kolo v zime treba tri, pak opet bezproblemove kolo.
Takze nic od ceho by se dalo relevantne odpichnout.
Reseni? za me pomohla vymena media za kokos, o cosi pomalejsi, ale jistota.
pyroman80
No konecne to tady nekdo poradne popsal, jsem na tom stejne jako kcb, taky uz sem zkusil vsechno mozny. Pokusim se prilozit foto, ty koreny nejsou uplne v prdeli, ale neni to proste to, jak by to melo vypadat. Kytky vypadaji naprosto zdrave, nebudu pridavat foto. Ale jsem si jistej, ze ten stav korenovyho systemu razantne snizuje vynos.
pyroman80
dalsi
Gauss
citace:
Původní příspěvek od pyroman80
No konecne to tady nekdo poradne popsal, jsem na tom stejne jako kcb, taky uz sem zkusil vsechno mozny. Pokusim se prilozit foto, ty koreny nejsou uplne v prdeli, ale neni to proste to, jak by to melo vypadat. Kytky vypadaji naprosto zdrave, nebudu pridavat foto. Ale jsem si jistej, ze ten stav korenovyho systemu razantne snizuje vynos.


Jediny co popsal ze tryhardil a failnul se zaverem, ze za to muze amazon... :D ani se nedivim jestli tomu hulil 2.0.

Ještě muzes zkusit ozařovat vodu, třeba to taháš rovnou s vodou, ale pokud teplota neprekroci 20 stupnu a cerpadlo ti jede nonstop kvůli kysliku, tak plisen proste nemá sanci.
dle me zkusenosti je to vysoky EC a basta. Delejte jak myslite. ale amazon ani znacka hnojiv za to nemůže.

edit: mam zkušenost, ze nekterym modelum se tenhle systém vylozene nelibi napr. big bud sem tryhardil ale proste to není ono...
pyroman80
pristi kolo nepujdu s EC vys nez 1.0 a zkusim jinej model, uz sem tomu venoval tolik casu, ze se mi to nechce jen tak vzdat. Dneska jsem vymenil vodu, pridal peroxid 30ml na 50l a necham to bez hnojek do zitra, zitra zase vymenim vodu soupnu tam jiny hnojky, canna aqua flores, pridam piranhu a budu se modlit, aby to nejak dojelo do konce :)
fikus37
Pyroman, čím ti KCB pomohl? To že napsal, že jsme se stim nikdo nesetkali?
Já měl podobný problém v nft. Hned první kolo pod 600 watt hps. Další kolo ten samý problém pod hps a pod ledkou v tom samém systému nic. Můžeš se podívat, že jsem měl taky takové kořeny co ty.
Souhlasím s Gausem. Kup si knihu hydroponie pro každého. Je tam 5 stránek o hnednuti kořenů.
Určitě to není hnojkami. Spíš bych řekl, že tomu dáváš knedlík v podobě vysokého EC.
Nechápu jak někdo může dávat EC přes 2 v hydro systému. Mě se pálí špičky listů už od 1.7.
Možná, že některé odrůdy to vysoké EC zvládnou, ale proč tam tolik valit.
Gauss
vtipny je, ze i debilni vyrobci tehle systemu v navodu uvadi EC kolem 1.8 :D u me uz pri 1.1 odchazely velke listy ktere jsou exponovane svetlu...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma