Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Zakořenění prcku v RW kostkach v NFT - Klikni zde pro originální téma
Lara & Jack
Čau groweri. Mám dotaz ohledně zakořenění prcku.

Donesu domů prcky, dám je do RW kostek 10x10 které jsem dal den před tím do vody s upraveným ph na 5.5ph dám je do nft na netkanou textiliji a udelam bílou fólií 'idelitem' a dám pod 400 sodik pistim zvlhcovacku a pokud nemám volnou tak sáček. Jednou za 2 dny pustím na 15min živiny roztok. "Zajisté upravené ph + hnoje"

Důvod proč se ptám je ten, že ti hajzlici prostě nechcou pustit kořeny....
Nějaký rady ? Nebo tipy jak to děláte vy ? Dík.....
DrGrinspoon
400w sodík na rezy bez koreňovej sústavy a sa čuduješ prečo ti to nezakorení? :D pekne si kúp plastový skleníček= propagátor, vlož nezakorené rezy v rw kockách (postup rovnaký ako robíš) do neho a svieť na to tak 2x18W T5 trubicami. Každé 2-3 dni prevetraj a postriekal skleník zvnútra rozrpašovačom. Hnojivá nepoužívaj, max zakoreňovač.
Lara & Jack
Jako rezy jsou od matkare zakořeněné v 2,5x2,5 ale dávám je do větších a až pusti kořeny tak pistim nonstop roztok. Dělal jsem to tak 4x a cajk teď 2x problém... Tak si říká. Jestli nedělám někde chybu
SpiRit
ja pouzivam ROOTbastic je to super vec ale spise na rucni zalevani koreny pak jedou jako blazen . Nemas treba jineho matkare ktery neupravuje PH vody . podle me tam masa malo vody jak jsou takhle male ja to zalevam kazdy den to ze je kostka mokra neznamena ze jsou mokre i koreny .
BRooT
Jednak, nepoužíváš kořenový stimulátor ani booster tak se nediv, že jim to trvá.

Další věc, dokud prckové nemají dostatečně rozvinutý kořenový bal, tak 80% živin a vlhkosti přijmají přes listy. Ale to neznamená, že jim budeš pouštět vodu jednou za dva dny na patnáct minut. To je akorát stresuješ a oddálíš si zakořenění, růst a ovlivníš negativně i výnos.

Vlhkost vzduchu u prcků by se měla pohybovat minimálně na 70% aby dobře zakořenili a chytli se. Jakmile už budou mít kořeny přes velkou kostku, můžeš stáhnout na 50-60% míň se v růstu nedoporučuje, kytka potřebuje určitou vlhkost pořád aby byla zdravá a vitální

NFT měj puštěný hned od začátku non-stop. Do nádrže na vodu dej vzduchovací kompresor se vzduchovacím kamínkem aby voda byla dostatečně okysličená a aby při pozdějším růstu kdy kytky budou velké, se nedusily kořeny v nádrži až do ní propadnou.

Další věc, kup si nějaký malý kořenový booster/stimulátor, doporučuji na postřik Rhizotonic od Canna, myslím, že na trhnu není lepší kořeňák momentálně. A stříkej se s tím 2-3 denně a uvidíš ten rozdíl.

Ať se daří
larwa
Me pomaha drzet kostky jen trochu vlhky. Cim vic vody na zacatku u korenu, tim min rostou. Je to tak na hrane s vyschlou kostkou. Korenak do nft nepridavam, dam ho do roztoku v kterym pripravuju kostky, ale do nadrze uz ne. Nic bio radsi. A co teplota vody? Ze zacatku muze byt trochu teplejsi. Ja toho docilim tak ze mam kostky na kryci folii, kde na ne sviti svetlo a cekam nez vypusti koren. Jakmile vypusti, strcim ji pod folii a cekam na dalsi kostku a takle je postupne schovavam. Pod folii je jeste par dni zalejvam rucna a hlavne namocim tu textilii okolo. Az vidim ze to trochu jede, pustim nft. Trochu voser to rozjed, ale nedam na nft dopustit.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma