Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Nadměrně dlouhý růst v květu. - Klikni zde pro originální téma
Borda
Hola hej. Mám už třetí kolo problém s neuvěřitelně dlouhou dobou růstu v květové fázi. Kytky v růstové fázi normálně jednou zastřihnu, ohýbám a tvaruju do té doby, než zaplním prostor v boxu. Jejich výška se v době přepnutí pohybuje kolem 20-25 cm. Po přepnutí na květ dále větvičky ohýbám, ale během jednoho dne jsou zase rovné a normálně se táhnou za světlem. Problém je, že tohle chování neustává ani po třetím týdnu po přepnutí a nepřestává to, ani když už má kytka nasazený květ. Výška kytek je nakonec přes 160 cm. Lampu už pak není kam vytáhnou a následky přesvícení asi každý zná. Spínače spínají normálně, teplota je ve tmě 25 a při rozsvícení 30-32. Hnojím podle tabulek.
Zedy
Čágo, o které genetice se bavíme? Vypadá to na nějaký brutální sativky (25 -> 160cm!!!)...

Příště můžeš zkrátit dobu růstu na minimum a nebo zkusit nějaký ověřený indiky z klonů.

Btw. teplotu při svícení se snaž srazit aspoň pod 30°C!
Borda
Díky za odpověď a velice dobrý dotaz. Momentálně se jedná o blue dream a white widow, ale tohle mi dělalo i více genetik, např. od sweet seeds mi tohle dělal green poison, big foot, cream caramel atd.
Keen
Hele občas se stane, že lampa od výroby může být vadná. Je to jedna k tisíce ale stává se, viděl jsem HPS lampu na květ co svítila fialově a vypadalo to jak UV, prostě ty reakce tam probíhali špatně. Být tebou tak koupím uplně novou lampu a uvidíš
Borda
Děkuji za odpověď. Je pravda že v té mojí něco hrká :D. Je sice nová, ale hrká v ní něco, takže kdo ví jestli opravdu není nějak divná. Svítí od pohledu stejně jako ta předchozí, ale co já okem v tomhle případě poznám že jo.
Zedy
Pošli fotky, rozepiš se o podmínkách. Semena/klony? Jak dlouho rosteš? Zkusil si SCROG? Jak trénuješ kytky: ohyb /FIM /lámání /...?

Ať se k něčemu dobereme ;)
Borda
Takže... Jedu semena v hlíně, jsou to semena od HSO a Dinafem, hnojím jungle in da box, svítím 400w ve stanu 100x100x200. Zastřihuju nad čtvrtým patrem a pak nechávám rozvětvit a ohýbám pomocí měsíčků. Snažím se mít 8 větví na kytku, ale většinou to výjde na 6 použitelných větví :D. Většinou se mi ten prostor s 10-12 kytkama podaří zaplnit s menšími mezerami do měsíce. Jedu už nějakou tu dobu a tohle se začalo dít z ničeho nic a ne a ne to přestat. Dneska jsou kytky na třetím týdnu květu, květ je už nasazený, začíná se tvořit pryskyřice ale výškově jedou pořád nahoru. Když se mi to stalo poprvé, tak jsem to dával za vinu nízké teplotě (ve tmě 15 po rozsvícení 24), každopádně i když jsou v boxu teploty jaké jsem napsal výše, tak se to děje taktéž. Příště je asi zastřihnu a po 5 dnech regenerace to přepnu.
sakumprdum
zdar no jam mam podobny problém jedu ze semen od rqs ,special qeen pod 250 a na nejakych 35cm jsem přepnul tet jsem ve19 dnu květu a šilenost kytky caa 90 už nemam kam dat lampu a taky mi přijde že to furt roste do vyšky no jeto 50/50sativa a indyk .


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma