Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

 
Bush Growing by Dead Cat Again (2018) - Klikni zde pro originální téma
Dead Cat
Zdravím osazenstvo Groweru.
Tak po nějaké době jsem se rozhodl opět se podělit o svojí snahu a přispět do galerie.

Políčko mám už asi 8 let a je to to největší místo z minulých reportů, koho to zajímá, tak ať si klikne na odkazy v podpisu. Druhý thread, který jsem zakládal nějak nedopadl, ani už nevím proč, tuším, že mi většina totálně zplesnivěla. Na další rok jsem si připravil díry s kompostem, které jsem zakryl igelitem, aby byly na jaro ready, ale pak přišlo stěhování a nakonec jsem tu nesázel. V mezidobý jsem pěstoval na novém bydlišti, tam jsem měl nějaké klony ( kvůli mé neschopnosti něco předpěstovat). Podařilo se mi z jednoho vypěstovat kytku cca metr vysokou ale tak dva metry v průměru. Tahal jsem jí 10 cm nad zemí a zastřihával kvůli výšce. Měl jsem z ní modelu na dva roky.

No a minulý rok jsem se shodou náhod stěhoval zase a poblíž původního bydliště. Od kámoše jsem dostal tři klony, tak jsem je zasadil do těch původně připravených jam s kompostem, skoro jsem je nemohl najít, jak byly zarostlý. Když jsem se šel za tři dny mrknout jak daly přesazení, našel jsem je všechny vytrhaný a sežvýkaný na zemi. Asi srnka. Píchnul jsem je zpátky a dvě se chytly, ale jen jedna prospívala. Sklizeň byla chabá a kvůli strachu z plísně i předčasná. Jen jednu paličku jsem nechal dozrát.
Dead Cat
Na letošek jsem se připravil líp. Na jaře proběhlo na políčku několik celodenních jednočlenných soustředění. Prosekal jsem na původní velikost to, co si příroda postupně brala zpátky, což znamenalo zdvojnásobení plochy. Proházel jsem kompostér, který jsem si na políčku dělal od začátku, a nakonec jsem ho zrušil, zmenšený jsem ho přesunul na jiné místo, protože to křoví začalo prosvítat na jiných místech, než dřív. Holt příroda je dynamická, člověk se musí přizpůsobit. Prosekávanýma větvema jsem ucpal díry od zvěře a z lískových prutů jsem upletl na některých místech plot. Na místo jsem nanosil tak 100 litrů kompostu rok starého z bývalé zahrady a tak 200 litrů jsem proházel z kompostu na políčku, vyzrálého tak 5 let. Snad bude holkám chutnat.

Rozhodl jsem se sázet do nádob, kvůli tomu, že když kytky dorostly do větší velikosti, tak začaly žloutnout, asi jak dorostly kořeny na kraj kompostu k původní hlíně, která asi není úplně ok. Plán byl sehnat kýble od např. Keraštuku, nebo primalexu 40kg, ale nevyšel, takže jsem použil igelitový pytle, ve kterých jsem tam nosil kompost. Kvůli zpevnění a omezení tvaru do šířky jsou vsazené do umělých jutových pytlů od cukru, nebo brambor. Ty jsou užší než igeliťáky. No a protože svítily jak vánoční stromeček a nechtěl jsem riskovat, že půjdou vidět z letadel, balónů, nebo skrz křoví, tak jsem je lehce namaskoval. Barvy nejsou úplně ideální, ale docela je to skovalo. Je v nich něco okolo 50-ti litrů kompostu (automaty mají míň). Přidával jsem i perlit na provzdušnění, ale chtělo ho to víc, kompost je dost jemnej a sedá si.

Teď něco ke genetice: Vybíral jen rané odrůdy a nakonec jsem vzal 4 automaty (nikdy jsem je před tím nezkoušel) a 3 fotoperiody. Taky jsem chtěl co nejvíc sativa modelů, protože mě nebaví tuhnout a chtěl jsem vyzkoušet rozdíl. Zapomněl jsem si vyfotit semínka v obalech, což je dobrá úvodní fotka Threadu, i naklíčený semínka, letos tu holt nebudou.

Takže:
Amnesia Haze Auto – o Haze odrůdách jsem četl spoustu dobrého, jsou to legendy.
White Widow Auto – to je klasika v auto podání, měl jsem regulérku rok před tím, než jsem vysekal tohle pole a mám na ní skvělý vzpomínky ještě za střední, z bramborový brigády.
Somango Auto – tenhle model jsem měl před pár lety od kámoše a jestli mě krátkodobá paměť neklame, tak byl fajn. Ale nebyl to automat
Ginger Punch – sázka do loterie, zaujal mě popis.
Jack Fast – zrychlený Jack Herrer, taky docela opěvovaný model, hodně sativa, takže jsem zvědavej.
Orange Skunk – Chtěl jsem vyzkoušet něco z rodiny Skunků a dozrává brzo.
Blue Chesse – kříženec Blueberry a Chesse, tohle je asi nejmíň sativa model, ale ať je nějaká rozmanitost.

Většina semen je od Roayal Qeen Seeds, něco od Czech seed bank, nebo tak nějak.
Kupoval jsem od každého jedno semeno, nějak mi nedošlo, že nemusí být 100% klíčivost. Nicméně se povedlo a měl jsem víc štěstí, než rozumu. Klíčení proběhlo ve víčkách od petek, na vatě. Za dva dny byly všechny prasklý. Docela jsem tomu věřil, protože všechny semínka byly krásně zralý a velký. Když jsem bral před lety od Dutch Passion, přišly vždycky takový malý zelený mrňky, až jsem se divil, že vůbec vyklíčily. Akorát Haze se zarazila a nevystrčila klíček. Tak jsem semínko rozloupnul a zasadil bez slupky, zrovna model, na kterej jsem nejvíc zvědavej.
Po zasazení do země jsem je byl zkontrolovat za 3 dny a byly venku všechny krom Haze. Tak jsem opatrně odhrnul hlínu a našel sazeničku jak se dere ven. Při další kontrole za týden už byla venku taky.

první rostlinka je Orange Skunk, má něco s listy, snad to není slimák, rozházel jsem jim tu návnady, protože je s nima největší boj.

Nejmenší Amnesia Haze.

Na poslední fotce je Bleu Chesse. Ostatní nemá cenu fotit, protože jsou stejný jako ten Chesse.

Poslední 4 fotky jsou z 14.5.

Další budou až zas trochu povyrostou.
Takže zdar a ať slunce svítí nám. DC
Dain
ahoj, pekny misto pekna prace
vzhled zralych seminek pry byva i castecnym ukazatelem genetiky v tom smyslu ze sativovejsi odrudy mivaji udajne semena vetsi a podlouhlejsi zatimco indiky takovy mensi pecky..coz se mi vetsinou potvrdilo...s tim vysvobozenim seminka ti fandim ale ja kdyz sem takhle rodil kytku císařem tak to byl pak takovy slabsi kousek....skunk se ale snad zpravi, prvnich par pater jeste nic tak strasneho nevetsi, tohle sou jen delozni ne, ale nejaka geneticka vada to urcite bude, slimak nee..kdybys ta mel problem se slimaky tak bys krasne mohl kytky ochranit oblepenim toho igelitu jak mas vyrizle ctverecky kolem stonku..pry krasne funguje drsny šmirgl
Dead Cat
Zdar, díky.
To s těma semínkama slyším prvně, ale moc mi to nesedí k těm co jsem měl letos. Ty o kterých jsem psal od DP byly opravdu docela nedozrálý, když jsem měl semínka ze svých kytek , tak byly krásně hnědý a vzorovaný.

Ta Amnesia Haze asi bude slabší, trochu s tím i počítám, ještě ke všemu je to automat, takže nebude mít čas to dohnat. Ale Na ochutnání snad něco bude.

No a na slimáky jsem plánoval měď ( omotat okolo pytle drát, nebo pásek), četl jsem, že jim to dává el. šoky při kontaktu s tím jejich slizem. Ale nesehnal jsem a tak jsem koupil něco jako Ferramol. Ještě koupim jedno balení a znova to tam rozhážu, není to moc bio, ale bez toho je to předem ztracená bitva.

No a ten Skunk má opravdu je ty děložní lístky pokroucený, tak snad se srovná. Když tohle měly regular kytky (jakou koliv deformaci jako jen trojlístky a podobně), tak to byli vždycky samci, takže nemá cenu se s nima piplat, ale tohle jsou Fem, tak snad se nezhermí.
Dead Cat
Tak proběhla další návštěva plantáže :rasta:

Posekal jsem trávu okolo pytlů a rozházel další krabičku Feramolu.
Kytky jsou v pořádku, slimáci neškodí. Fotokytky jsem zaštípal nad 4-tým patrem. Snad se to to povedlo, bral jsem jen ten nejmenší zárodek lístků. Před lety se mi povedlo nějak zlikvidovat zárodky větví a dorostly jen listy a kytka se větvila o patro níž (je to vidět na fotkách v prvním thredu, příspěvek 43), nakonec jsem ty velký listy uštípnul a přišel tak o jedno patro.


Fotos:
Jack fast





Orange Skunk














Blue Cheese













Tohle je nejhezčí automat - Somango














A tohle nejmenší automat - Amnesia Haze
Něco jí ukouslo jeden lístek, ale pak už jí to dalo pokoj.


Ostatní automaty (WW a Ginger Punch)jsem nefotil.
Všechny fotky jsou z 31.5., omlouvám se za kvalitu, foceno mobilem a nějak se to i pokurvilo při zmenšování, ale asi jen ty náhledy, při zvětšení na originál to vypadá o trochu líp.
Dead Cat
Tak zase něco nového. Minulý týden jsem nic nevložil, ale fotky mám, tak to sem našoupu všechno najednou. První fotka je celek z minulého týdne.
Byl jsem holky zkontrolovat včera a byl jsem zvědavej, jak přežily týden bouřek a zimy. Fakt mě překvapily, povyrostly tak, že jsem začal vyvazovat větve. Na fotkách to nevypadá, ale všechny ty klacky jsou vodorovně :teef:, plánuju mít tři takový Sea of green.









První je Jack Fast. Po zaštípnutí se rozdvojil. Je to asi nejhezčí kytka.
Foceno 7.6.











A po týdnu 14.6.














Tady je po vyvázání, čtyři větve a rozdvojený stonek. Zbytek jsem uštípal.
Dead Cat
Další kytka je Orange Skunk
Foceno 7.6.














A po týdnu 14.6.













Po vyvázání. Čtyři větve a rozdvojený stonek, trochu jinak uvázaný, než Jack.













Tohle se mu děje s listama, jakoby napnutý zkrabacený. Má to jen on, přitom všichni mají stejnou hlínu.
Dead Cat
Třetí a poslední fotoperioda je Blue Cheese
foceno 7.6.














A po týdnu 14.6.














Po vyvázání. Tady má čtyři větve a hlavní stonek zůstal nerozdvojený, asi jsem uštíp jednu stanu víc. Štípal jsem opravdu jen ten nejjemnější zárodek nového patra.
Dead Cat
Následují automaty: Ginger Punch
foceno 7.6.














A po týdnu 14.6.















Detail květu. tenhle jediný už kvete.
Dead Cat
Tohle je Somango
Je to asi největší automat.
foceno 7.6.















A po týdnu 14.6.
Už asi taky začíná jít do květu.
















Něco mi tu žere kytky, skoro to vypadá jak od Píďalky podzimní. Prohlížel jsem kytky docela důkladně, ale nic jsem neobjevil, žádný zvířátka (kromě klíšťat).
Dead Cat
Další automatická kráska se jmenuje White Widow
foceno 7.6.
















A po týdnu 14.6.
















Další problém s listy. Nevím, jestli to mám řešit, nebo už je nechat dojet. Nechci na ty automaty plácat nějaký chemky.
Dead Cat
No a poslední automat je osudem zkoušená Amnesia Haze
Asi na ní bude matroše jak masa na brabci. Bude to taková ochutnávka, ale utrácet jí nebudu, když už to dotáhla až sem...
Foceno 7.6.













A po týdnu 14.6.
Před týdnem jsem si všimnul, že mi jí něco zaštíplo, tak má dva hlavní stonky.












Během práce na políčku mi přišla nečekaná návštěva :rasta:
Minule se mi tu vyhřívala metr a půl dlouhá Užovka obojková, ještě že se ty dvě nepotkaly.:D
Dead Cat
Tak po dvou týdnech zase nějaký ten update:
Byl jsem se podívat na políčku po delším období dešťů a chladného počasí. Automaty jsem už minule začal hnojit kombinací BioBizz TopMax a BioBizz BioBloom. Fotoperiody na růst nehnojím a ještě jsem je ani jednou nezalil.

První slečna je Jack Fast.
Foceno 21.6.











foceno 1.7.
Dead Cat
Orange Skunk
foceno 21.6.














foceno 1.7.
Dead Cat
Blue Cheesejsem musel poponést o kousek dál, protože byl už odpoledne ve stínu, jedna z výhod pěstování v pytlích.
Foceno 21.6.














foceno 1.7.
Dead Cat
GingerPunch začal kvést jako první a moc nenarostl.
foceno 21.6.













foceno 1.7.












Detail salámku :rasta:
Dead Cat
Somango Auto, pořád největší automat
foceno 21. 6.














foceno1.7.
Dead Cat
White Widow auto
Foceno 21.6.














Foceno 1.7.
Dead Cat
Tak šel čas s Amnesia Haze, mojí nejočekávanější a zároveň osudem nejzkoušenější automatkou.
Pro názornost je tu delší časové období. Docela to dává.

Foceno 7.6.













foceno 14.6.














foceno 21.6.













Foceno 1.7.














1.7. z jiného úhlu
Dohnala Ginger i Wdowku a je jen o kus menší než Somango. Ani to zaštípnutí jí neublížilo.
mademoiselle
Máš to opravdu moc krásně... Tento rok skusim něco podobného též křoví ale ne takovouhle čistinu.. Spíš. Je to něco jako pěstování na stromech ale ve výšce od pasu do výšky cca 2 metry... Uvidí se každopádně takováto místečka hledám, zatím moc nenacházím tak uvidíme. Přeji ať se zadari
Dead Cat
Díky Mademoiselle, taky jsem o tomhle před lety přemýšlel, když jsem chtěl zkusit automaty. Měl jsem vyhlídnutý tak 3 metry široký křoví, asi 2 metry vysoký, při cestě do práce. V plánu byly kýble zavěšený popruhama na nějaký trojnožce. Dala by se měnit výška jak by kytka rostla, pomocí popotahování těch popruhů, snad víc napoví obrázek. Stačilo by jen lehce proseknout cestičku doprostřed a trochu osekat větve, aby se kytka moc nemačkala. Nakonec z toho sešlo. Dostal jsem radu, že automaty ještě nejsou stabilní genetika, rostou z toho hermáče a moc to nezhuluje, ať prej počkám pár let, než to seedbanky vychytají. Tak jsem počkal.

Jinak tohle místo jsem nenašel, ale poctivě vysekal, vis první Bushgrowing z r.2011. Ostatní máš v PM.
Ať se daří i tobě.:punk:
Dead Cat
Tak jsem při dnešní návštěvě objevil známky nějakého deficitu na listech Orange Skunku. Ostatní rostlinky jsou v pořádku, jen jsem jim ostříhal staré listy, které začaly žloutnout. Možná je to menší nedostatek dusíku. Doma jsem našel vzorečky hnojiva od Green House Seeds, tak se zítra ještě jednou zastavím a všechny fotoperiody poprvé pohnojím na růst. Pytlíček vystačí na dvě návštěvy, tak tu druhou várku nechám na příští týden. Automatky dostaly svou dávku BioBloom+TopMax, Ginger Punch už jen TopMax, protože její čas už se blíží.
Madical-Strains
Ahoj.
Nevidim ty stare zlute listy ale tahle kytka co mas v poslednim prispevku rozhodne nevypada ze ji chybi dusik, spis naopak, tak bacha at ji zbytecne neprepalis jeste vic, kdybys ji nalozil.
Dead Cat
No žlutý listy jsem nefotil, ale myslel jsem, že ty žloutnoucí konce listů značej nějakej nedostatek výživy. Jelikož jsou to fotoperiody, který nedostaly zatím ani kapku vodu, natož hnojivo a rostou od semínka ve stejným pytli s kompostem. Má to zatím jen ten Skunk a ten už měl nějaký divný listy na začátku ( vis příspěvek č.7), ale pak se srovnal. Pokud by to bylo přehnojení, tak nechápu logiku a systém proč až teď. Všechny ty fotokytky mají sytě zelený nový listy a jak je vyvazuju, tak mají plno nových větví a listů, myslel jsem, že tím si trochu vyčerpaly dusík. Zároveň mi přišlo, že se za poslední 4 dny všechny zbavily dost těch velkejch listů co zežloutly. Ale za každou radu dík. (stejně tak díky za K, koho se to týká ;) )
Madical-Strains
citace:
Původní příspěvek od Dead Cat
1.-No žlutý listy jsem nefotil, ale myslel jsem, že ty žloutnoucí konce listů značej nějakej nedostatek výživy.


2.-Všechny ty fotokytky mají sytě zelený nový listy a jak je vyvazuju, tak mají plno nových větví a listů, myslel jsem, že tím si trochu vyčerpaly dusík.


1.-Zalezi na jake casti te kytky zloutly listy, jesli naspokach, ve stredni casti atd.
Jesli uplne na tech spodnich listech tak by to mohlo naznacovat ze potrebuji hnojit.

2.-No prave ze jsou krasne syte zelene to znaci ze maji dostatek papkani.

3.-zloutnouci spicky listu (pozdeji hnednuti) , to co ty tam mas spis naznacuje na prebytek hnojiv (spaleni).
Myslim ze kompost je super. V tesne blizkosti kompostu jsem jel 3x Out a nehnojil jsem je ani jednou, okolni puda byla prosakla zivinama z toho kompostu.

Pri nedostatku dusiku zloutnou napred spodni listy a cela kyti muze byt az svetle nezdrave zelena.

To je muj nazor ale muzu se samozrejme mylit, sam si nekdy nevim rady. :D
Dead Cat
Tak jsem teď asi 3 hodiny pročítal thready o problémech s listy a musím ti dát za pravdu Madical-Strains. Sice jsem svůj problém nemohl dlouho najít, ale v různých tabulkách a obrázcích s deficitem prvků žádné takovéhle zbarvení nebylo, takže deficit to nebude.

Pak jsem na to narazil, je to asi začátek přehnojení Dusíkem. vis příspěvek č.809 a odpověď, příspěvek č. 817

Dlouho jsem se té myšlence bránil, když ta kytka roste v tom pytli beze změny, zalévání a hnojení od začátku. Jediné co mě napadá, že se z kompostu vylouhovaly živiny a jak voda vysychá, tak se to nějak koncentruje, jinak nevím. Každopádně ty fotoperiody byly takové svěšené a trochu si o to zalití říkaly, i substrát byl dost suchý. Blížil se slejvék, tak jsem to neřešil, ale asi je začnu taky občas zalévat. Donesu dešťovku ze sudu a pořádně je proleju, uvidíme. Naštěstí to má jen jeden strain, který je asi trochu choulostivější už od začátku ( ten Orange Skunk).
Každopádně díky za konzultaci.;)
Madical-Strains
Nemas vubec zac , kdyz mohu , rad pomohu. :)
Dead Cat
citace:
1.-Zalezi na jake casti te kytky zloutly listy, jesli naspokach, ve stredni casti atd.
Jesli uplne na tech spodnich listech tak by to mohlo naznacovat ze potrebuji hnojit.


Ty žloutnoucí velký listy ani neřeším, vždycky mi je kytky shazovaly, když se vyčerpaly. Týká se to těch největších a nejstarších listů na hlavním stonku. Nahradilo je plno nových listů na větvích. Řekl bych, že je to přirozený koloběh života kytky. Ale kdyby to mělo nějak dramaticky pokračovat, tak to začnu řešit.
Dead Cat
Tak zase něco nového.

Pro začátek jednu fotku celku orlím okem.
Vše je foceno 12.7.












Blue Cheese











Orange Skunk, žloutnutí konců listů nijak nepokračuje, dostal dvojitý průplach destilkou.











Jack Fast












Amnesia Haze Auto
Dead Cat
A jedeme dále:

White Widow Auto ta už taky vypadá ke sklizni, ale podle seedbanky má ještě 10-12 dní čas.














Somango Auto, to by mělo jít pod kosu stejně jako Wdowa. Je vidět jak jsou ty dva strainy rozdílné. Wdowka je taková podsaditá, s širšíma listama, kdežto Somango je krásnej vánoční stromek, úzký listy, ale zatím trochu řidší paldy.















Ginger Punch 3 dny před kosou (půjde v neděli, to by měl mít +-65 dní)












Detail trichomů, všechny se zdají bílé, na vrcholu paličky jsem viděl i pár hnědých, ale zase tak v půlce hlavní palice jsem zahlídl i nějaké úplně čiré. S mikroskopem to zkouším poprvé, tak se budu řídit hlavně stářím kytky.











Ještě jeden detail. Líp se mi to vyfotit nepovedlo.
Dead Cat
Takže, v neděli 15.7.. proběhla sklizeň prvního automatu, a to Ginger Punch. Měl +-65 dní, přesně jak udávala seedbanka. Palice byly krásně orosené, lepkavé a voňavé. Jen trochu listnatější.
Tady je pár fotek otrhané rostlinky.












Pozadí není nic moc, tak snad je něco vidět.














A tady ještě posmrtné foto:rasta:



Už jsem zkoušel takovej rychle sušenej vzoreček, ale ostatní se suší pěkně pomaličku ve tmě. Chuť moc hodnotit nejde, bylo to fakt rychlo vzorek, ale kouř není vůbec uzemňující, je velice aktivní a dobře se na něm pracuje. Docela nakopává, je jeden z těch silnějších, ale zase žádný bum a nevim o světě, nájezd je pozvolnej. Odezní tak nějak do ztracena a žádná moc únava na konci. Zbytek snad bude i nějak vonět, při sušení teda voní rozhodně.
drago101
Ginger Punch je dobrý model.. Tiež som ho sekol 65 dni
Dead Cat
A tady jsou přeživší. Zalito plnou palbou hnojek (BioBloom, TopMax , nechtěl jsem to přepálit s tím dusíkem)

Jack Fast
foceno 19.7.












Orange Skunk
foceno 19.7.













Blue Cheese
Foceno 19.7.













Amnesia Haze auto řečená Dvojčata
foceno19.7.
Dostala ještě plnou palbu hnojek, naposledy. Kosa je v plánu 1.8.











Dvojčata v porovnání s 3l kanystrem.
Dead Cat
A tady jsou adepti na další kolo sklizně, dle stáří kytek plánované na 27.7. Holky dostaly už jen vodu.

White Widow Auto
foceno 19.7.













Somango Auto
foceno 19.7.












Somango zblízka:rasta:













Detail hlavní palice













Tady protrhaná, v porovnání s 3l kanystrem.

Většinou neotrhávám listy pokud nejsou vyloženě žlutý a uschlý a kytka nedává najevo, že se jich chce zbavit, ale tady jsem neodolal a zkusil je protrhat dost brutálně. Možná že jí ten stres trochu postrčí a paličky ještě aspoň trošku zhoustnou, jinak je taková dost řídká.
Dead Cat
Ještě bych zapomněl, do pytle od sklizené Ginger jsem tak pro srandu zasadil 3 naklíčený semínka TopTaoEarly regular (dárek k objednávce semen, díky ;)).
Uvidíme co to udělá :rasta:.
Snad bude aspoň ochutnávka.:leaf:
SMOLA33
Zdar! :)

Máš to velmi velmi pekné, najviac sa mi páči WW a tá Somango :) Som zvedavý na smoke report. (dúfam že niaky bude :D)
Dead Cat
Díky, smoke reporty moc nezvládám. Když se vypálim, tak pak moc nevim co bych napsal, snad akorát ... HUUUSTÝÝÝ :D:D:D

Neumím moc popisovat to aroma a různý podtóny a tak. Ale snad něco bude. Už jsem něco naťuk u Ginger na předchozí stránce.
Madical-Strains
Moc krasny, nemuzu najit ani slova chvaly. :)
sakumprdum
Na automaty somango ,whit window,je kolik supstratu 50l?zajimalo by mne jesli je to celi prorosty kořenama to somango je pecka zkusim další rok at se daři budu sledovat:)
Dead Cat
Díky za pochvaly a K. To Somango je fakt krásně sativový, jak z katalogu. Ale i ty paličky jsou docela (sativově) řídký, hezký na pohled, to jo, ale moc z nich nebude. Takhle podobně mi rostl jeden Durban Poison od DP (ta vzadu) , fotka je z roku 2011. Ale ten měl ve finále 2m.

Ty automaty mají všechny cca 40l substrátu, resp. spíš kompostu. Nevím, jestli jsem to v roce 2011 někam psal do threadu, ale tenkrát jsem našel v práci 50l pytel aktivního uhlí. Byl to jemný prášek. A někde jsem četl, že v Amazónii indiáni dělali Terra pretu, černou úrodnou hlínu tím, že do ní, mimo jíné, přidávali prášek z dřevěnýho uhlí. To, že prej na sebe naváže živiny při zrání kompostu a pak je kytkám postupně uvolňuje. Tak jsem ten pytel asi dva roky po sobě zaryl a smíchal do toho kompostu. Teď jsem ho celej přesejval, což už jsem tak 5 let nedělal, a stejně jsem měl ruce uplně černý. Takže mám takovej speciální kompost.:D

Ginger měla kůlovitej kořen tak 20 cm, nijak zvlášť větvenej, spíš plno vlasovitých slabých kořínků, co se přetrhnou když taháš kořen ven. Zapomněl jsem to blbec vyfotit.

citace:
zajimalo by mne jesli je to celi prorosty kořenama.

Zkusím to příště trochu prozkoumat, teď jsem dával do pytle další semínka, tak jsem v tom nerejpal. Ale můžou tam bejt mikro kořeny, který nevidíš a je jich tam víc, než těch velkejch.
Dain
jak ze zurnalu :D koukam ze skunk aj amneska se pres ty zacatky prenesly toje fajne, sem tu dlouho nebyl....ostatni taky krasa, ten tvuj placek bude asi fakt mit neco do sebe :)....no a s tim uhlim, pises aktivni uhli tzn carbosorb? no a indiani drevene uhli - z ohniste...ja si nejsem jistej ze to je uplne chemicky stejna zalezitost, popilek a uhliky se do zeme pouzivaji toje fakt ale s tim zivocisnym uhlim to slysim prvne to musim pohledat
Dead Cat
Díky za pochvalu.
To uhlí je to samé co Karbosorb, nebo jak se to dneska jmenuje. Akorát, že toho byl 50 kg pytel asi pro nějaký lab. potřeby. Funguje to tak, že to uhlí má v mikro měřítku v sobě takový bublinky, který se snad vysokou teplotou otevřou a tím se obrovsky zvětší povrch. Zároveň se na ně vážou chemický látky a taky je tam velkej prostor pro půdní bakterie. Chemický látky to váže na povrch (ADsorbuje), ne do sebe(neABsorbuje), takže je pak může vypouštět zpátky.Ty indiáni používali dřevěný uhlí jako z milířů, ne uhlíky z ohniště. Bude v tom rozdíl. Popel jsou vlastně anorganický(minerální) látky zbylý z toho, co spaluješ (organický shořej), takže prvky a jejich sloučeniny, který dodáváš do půdy.
Dneska už bych to neudělal s tím uhlím. Když přehazuju suchej kompost, tak vychrchlávám černý soply ještě tejden a ruce mám jak horník po šichtě, o oblečení ani nemluvim.A jestli to rostlinkám pomáhá? Nevim, musel bych mít kontrolní skupinu, aby bylo co porovnávat, možná by bohatě stačil obyč kompost.
Ohledně kompostování a zúrodňování půdy jsme to řešili tady.
Dain
dik covece nikdy neni pozde se ucit :) ja sem bohuzel vazanej na kvetinace a substraty takze se me doposud nejake zurodnovani pudy moc nedotklo....myslim ze uhli z milířů (google musel osvezit pamet :D) je proste jen dokonaleji vyrobene tak ze se omezi pristup vzduchu a diky obaleni hlinou se v cele peci ustaly teplota a uhelnateni je tim padem dokonalejsi....vyhrabat ohniste asi neni uplne to same ale zaklad to ma totozny...ja myslim ze kontrolni skupina treba neni protoze toto je historicky celkem zdokumentovana praktika takze si myslim ze to urcite trosku pomaha, jesli to ale stoji za ty nesnaze ktere tady zminujes to uz musis vedet sam :P
drago101
Krásne AF a ta Somango je riadne brutálna.. 👌
thaavi
nádherné fotky nádherných kytek při západu slunce
Dead Cat
Takže další várka foteček:
27.7. proběhla sklizeň Somanga a White Widow


Somango před kosou











Tohle jsem ostříhal. Paličky byly dost řídké ale olepené a krásně svěže voněly.













A tady Bílá vdova















Tohle jsem ostříhal. Palice od paní vdovy byly o poznání těžší v ruce a mohutnější. K rásně voněly, až bych řekl jako do pomerančů.
Dead Cat
Fotoperiody mají pořádnou žízeň a stávající pitný režim bylo nutné upravit. Zkusil jsem zastínit pytle a vrátit na hlínu igelit kvůli odparu, ale pomohlo až doplnění pořádného množství vody do substrátu, 5 l každý den po dobu 4 dní, pak už zase ob den.


Jack Fast 27.7. má pořádnou žízeň











A po úpravě pitného režimu 1.8.












Orange Skunk žíznivý 27.7.












A tady 1.8.
Dead Cat
Ještě Blue Cheese 27.7.














Cheese 1.8.














Takhle vypadá Amnesia Haze. Foceno 1.8. Sklizeň byla v plánu na1.8., ale pod mikroskopem se mi zdálo, že kapičky na trichomech jsou všechny/většina ještě úplně čiré. Nechávám jí pár dní k dobru a možná půjde dnes, nebo zítra.










Detail paličky













Dead Cat
Tady statečně válčí Top Tao Early, jediná ze tří.
Dead Cat
A ještě slíbený pohled pod povrch.
Jsou to pytle od Somanga a Wdowky rozřízlé a focené odedna ( někde je vidět svár na dně pytle).
Je vidět, že i velké kořeny prorostou až na dno pytle. Tady na fotce to moc vidět není (možná v přiblížení na skutečnou velikost), ale hlína byla plná drobných kořínků, takže objem pytle podle mně krásně využijí i automaty.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma