Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
První pěst 600W MH/HPS - 16 x Sensi Skunk - Klikni zde pro originální téma
Ruvi
Zdar všichni,

dlouho jsem váhal jestli taky udělat thread se svým pěstem, obzvláště z bezpečnostních důvodů, nicméně už od začátku je to docela katastrofa, tak jsem se nakonec přece jen rozhodl svůj první pokus prezentovat na foru v dobré víře, že mi zdejší mistři poradí když nebudu vědět kam z konopí :-)

Zde pár technických faktů :

Probox 120 - 120 x 120 x 200
Elektrox 600 W super bloom
Eletrox 600 W super bloom
Lumii 600 W magnetický
Waveflector XXL
TT 160 U - 467-552 m3/h odtah
Primaklima 125 - 220-360m3/h přítah
Pacháč can lite 600m3
Substrát hlína canna profesional
Hnojiva Canna terra
Ofuk ventilátor 40 cm rotační
Noční ofuk klipsnák 20 cm 5W
PH EC metry Essentials
Zvlhčovač Lanaform Boreas 5 L

16 x Sensi skunk řízky

první den růstu pod 600 MH dne 5.5.

Matkáře jsem sehnal přes inzerát, působil věrohodně, prý má spokojené odběratele atd...
Sensi skunk mě oslovil kromě jiného i protože prý patří spíš k snadněji pěstovatelným, tak jsem večer zajel pro řízky.
Až pak doma pod pořádným světlem jsem si všiml, že některé listy jsou zastřihnuté a některé ne uplně zdravé...kořínků tam u některých kusů bylo taky poméně....2 kousky byli chcípáčci,kteří hned zvadli a trvalo jim to dva dny dokud se trochu probrali...posudte sami....


Tak jsem to dal pod šestikouli jelikož se mi nechtělo investovat do digitálního předradníku....tak jsem to alespon zavěsil trochu výš...ca. 70 čísel.

Box je umístněnej v malý koupelně s pidi okýnkem do kterýho je vyvedený odtah( to jsem jěště musel zrušit umyvadlo aby se to tam vešlo a místo toho používám vanu )...do okna jsem jěště zvenku udělal dřěvěný rám na který jsem natáhl bílou zahradnickou netkanou textílii aby nebylo vidět vývod sonoflex....zevnitř jsem to pak zatemnil dekou aby to vnoci neprosvítalo ven, jelikož od začátku bojuju s vyššíma teplotama, takže nechávám box otevřěnej a okýnko bylo vysvícený jako Las vegas...

I přes všechnu snahu, otevřenej stan, dokonce otevřený dveře do koupelny a zvlhčovač mám teplotu u květníků 31-32 stupnů :-( a to jěště nebyli nějak extra vedra....v noci pak 25 - 27 .....spral aby to das....

Svítím od 14:00 do 8:00

Ted jsem byl 5 dní pryč a kytky zalejval kamoš soused.
Dnes jsem se vrátil ...kytí docela povyrostli, kromě těch dvou chcípáčků....jeden je na tom docela špatně, půjde na zahradu, druhému jěště dávám šanci...budu ho asi muset podložit.

Horší je, že to vypadá, že máme nezvané hosty...bud je to svilda, nebo třásněnky...jěště se v tom nevyznám....na pár listech bílé tečky, jako malá kapka bílé barvy....pár listů trochu rezavých....většina holek ale vypadá být v pohode....je to v ranním stadiu, tak snad se mi s těma mrchama povede vypořádat....dnes jsem koupil Sviluška stop což je Nissorun.....

Aby toho nebylo málo, tak počas psaní tohodle příspěvku mě nečekaně odešla růstová výbojka....jenom lehce problikává....nevim co s tim je....

Ale já se sakra nevzdáááám :-)

Skusim tam asi dát tu HPSku květovku....chtěl jsem jet na růstu jěště tak ca. 10 -15 dní...uvidíme jak se to bude vyvíjet....myslíte, že ten růst mám dojet s květovkou, nebo pořídit novou růstovku ?

Tohle kolo chci dojet na výbojkách, ale do budoucna je jasná volba LED...kvůli výkonu, ůspoře, kvalitě a taky teplotě....ted jsem na to neměl...už tam stejně zahučelo ca. 26K
Fanatik
Já bych ten růst na květové výbojce klidně nechal při stávajících 18:6h. na hnusáky bych co nejrychleji aplikoval cokoliv :D zažil jsem začátek svilušek s mým malým zájmem a o pět dnů později už armády zmetků obsadily celý box a přes pavučiny nechali vést celé dálnice útočníků.
ale jestli máš na růstovku, klidně ji pořiď. za dobu jedné růstovky jsem vyměnil dvě na květ . ;)
Ruvi
To Fanatik ....díky

Tak jsem chtěl zapojit květovku, ale taky nic...jenom problikává.....tak to asi vypadá na předradník....nemáte někdo zkušenost...?
L1st3r
Mám dobrý zkušenosti s osram plantstar, je to růst i květ, ale pokud uvažuješ o ledkach, nech to na kvetove vybojce, jen se trochu víc vytáhnou. S tema sracema co ti tam lezou zavčas zatoc, zatím můžeš sáhnout třeba po vermitecu v kvetu už je to spis o biopostricich a ty jsou vhodné spis na prevenci a nebo zpomalení šíření. Sam mám v boxu trasnenky, ale ozerou jen par spodních listu a zbytek nechávají byt, michoacan jim nechutna skoro vůbec, jen se couraj po stonku, ale matkarnu me ozraly celkem fest. Pokud nemáš jak srazit teplotu, snaz se držet vyšší vlhkost, kytky potom snáší vyšší teplotu.
Ruvi
Díky....

Jo, postříkám to zítra ráno tim Nissorunem, snad jim bude chutnat....

Pak jěště řešim dilema zaštipování....matkář říkal, že neni potřeba, na druhou stranu na netu jsem našel thread kde týpek zaštipoval a měl pěkný výsledky....
Ruvi
Ráno moudřejší večera se říká...

Světlo fachčí dál....byl to jen banální uvolněný kontakt v objímce....taky jsem to večer tušil, ale už sem neměl sílu to udělat.

Holky jsem ve vaně vystříkal Nissorunem, včetně květníků zvenku a taky stěny stanu a jede se dál...
GrowPlace
Super, hlavně že to nebyl předřadník :)
Ruvi
pokus o přidání fotek...

nějak mi to nejde, nevim co dělám špatně....

po napsání příspěvku kliknu na odpovědět rychle...objeví se okno s možností přidat fotky...zakliknu 5 ks fotek......procházím a výbírám z harddisku fotky....pak kliknu na odeslat soubory a objeví se tahle hláška :

No post specified. If you followed a valid link, please notify the webmaster

Někdo má zkušenost a poradí mi co dělám špatně ?

Jinak foceno mobilem...typ souboru JPG velikost od 2,5 do 5,5 MB
AkatronChronic
Hele jedna rada když nahrávaš foto 📷 tak to dělej třeba po dvou.. Pak dáš edit: a zase dáš dvě.. Celkově můžeš 5 ale 5 jich najednou nahrát v podstatě nejde kvůli omezení MB.. Tak to dělej jak já a máš to :)
Ruvi
Díkes za radu...skusíme to....

Tak paráda, funguje to.

Vpravo jsem měl nějaké automaty ze semena, ale už jsem je dal na zahradu....taky mi jeden z nich přišel jako hermáč viz poslední foto...?
Ruvi
7. den 18/6

Nejsou moc vytáhlé ?

Trochu jsem snížil světlo...ted. ca. 60 cm...uvidíme co to udělá s teplotou
kilopaprik
svetlo muzes povesit trochu vejs, nemela by te palit rukak dyz ji das nad vrhcolky, jakou mas vlhkost ? taky muzes pouzit spejle na podporu aby nevypadali tak chciple
Ruvi
ruka nad vrcholkama mě rozhodně nepálí....je tam 32....

i když tam mám zvlhčovačku, tak mám vlhkost jen něco přes 50% jelikož mám kvůli teplu motevřený jedno křídlo stanu....když to zavřu, tak teplota stoupá tak na 36 a vlhkost se stejně moc nezvýši pač je tam docela silnej odtah i přítah.....

v noci pak maj vlhkost vyšší

myslím, že tak chcíplí aby potřebovali špejle zas nejsou :-)
Ruvi
Tak dilema zaštipování je vyřěšené...právě byl proveden FIM PINCH na všech kytkách....tak uvidíme co z toho vyleze....jsem zvědav

Nic se nestříhalo, pouze jsem zmáčknutím prstama poškodil, urval část růstového vrcholu....kytí asi nejsou ůplně v supr kondici a tenhle způsob je pro ně mín bolestivejší, respektive mín náročnější na regeneraci než toping.
Ruvi
Vypadá to, že breberky se dál nešíří, ale stejně to pak jěště za pár dní vystříkám podruhé.

Taky mám v plánu připravit tabákový výluh ala Kvakoš pro případ dalšího pokusu těch neřádů o invazi do mého growboxu....nevíte jak dlouho to vydrží v lednici ?

Byli rozmístněné lepové desky a natažena sít, akorát se mi zdá, že jsem ji možná dal trochu vysoko....
Ruvi
10. den 18/6

Zdá sa mi, že dievčatám sa celkom darí, aj ked ako tak pozerám na galérie ostatných záhrádníkov, tak to vypadá, že sú maličko pozadu.

Sú medzi nimi celkom rozdiely...najvyššie majú okolo 30 čísiel, ale nájdu sa aj 15 - 16 centimetrové a jedno úbožiatko má dokonca len 11 ....trošku ma to serie, čakal som, že z klonov to bude viac jednotnejšie.....mimochodom, eště mi kvalitu klonov nikto neokomentoval....som zelenáč a nevyznám sa v tom, kedže idem prvý pest, ale myslím si, že to zas až taká kvalita nebola ako sa tváril matkár :-) čo vy na to ?

Zdalo sa mi, že v kvetináčoch je ešte miesto, tak som dosypal substrát a pochoval stonky o ca. 5 čísiel, čo si myslím, že bude mat pozitívny vplyv na tvorbu korenov - že rastliny pustia ešte korene zo stonku, ktorý bude pod zemou...?

Dnes som narezal hromadu polystyrenu, že budem podkladat, ale nakoniec som sa spontánne rozhodol dat dole siet a začal som ohýbat....nasadil som 10 kolienok na 9 rastlín....jednu - a to tú najkrajšiu, najvyššiu alfa samicu som dost nepekne zlomil....tak snád to prežije.

Ventilátor zaberal zbytočne miesto, tak som ho zavesil zo stropu a lepšie som rozmiestnil kvetináče.

Nenechávam nič na náhode a aplikoval som modré lepové dosky pre prípad nepozvanej návštevy trásneniek....už to tam vypadá ako na jarmoku....tabakový preparát už sa varí na šporáku...hope for the best, prepare for the worst...

Zálievka po preschnutí kvetináčov, zhruba obden....

PH - 6,3
EC - 1,8
Canna terra vega, Rhizotonic, Cannazym plus spontánne som ešte pridal trochu stimulátoru rastu s humátom.
Teplota cez den pri jednom otvorenom krídle stanu 31 stupnov....v noci 27 - 28
Lampa ca. 60 cm
Vlhkost cez den 55%
V noci ca. 80 -90%

Komentujte, kritizujte, kamenujte...nech sa niečo naučím.....aj ked uprimne musím priznat, že som trošku svojský a tvrdohlavý a nie úplne vždy padne rada na úrodnú podu :-)

Amen.
Ruvi
nejak sa mi tie fotky sprehádzali....pridám ešte pár zátiší z kúpelne.....

...tiež som sa konečne dokopal urobit niečo s tou zmetou kabelov čo sa válala na zemi vedla stanu....nie som síce žiadny elektrikár....ale aspon niečo

a blind uncle is better then no uncle

pestu zdar
LinChi
ahoj ... pěkyný pěst.. :)

box v koupelně vidím poprvý ! bál bych se vysoký vlhkosti při květu .. ( jedu hydro v pokoji a mám ted v 32 dni květu vclhkost okolo 75% :D )

zastřihávaní se neboj na škodu to rozhodně není ..

Síť můžeš posunout klidně i vejš protože kytky po přepnutí narostou o 200-300% záleží na modelu :) vysoký teploty vyřešíš silnějším odtahem nebo změnou z HPS na LED :) mám cob led čipy 4x po 50W + nějký červený :) a v boxu mám i tak 29*C :)

nebo si naschvál přepni dřív abys je neměl tak vysoký ( za mě lepší kytky mít menší než větší ) už jsem měl v boxu i kytky 130cm a žádná hitparáda ti povím :D bojuješ s výškou světla teplotama a spodky jsou neprosvícený a akorát škoda energie co muže kytka valit do palic tam nahoře :) kdybys měl nějký dotázek klidně napiš :) rád poradím co vím :)
Ruvi
Díky za koment a ochotu LinChi

Jo koupelna...je to tam ted fakt natěsno :-) ale nic lepšího zatim nemám.

Vysoký vlhkosti se nebojim....v koupelně je ted 80% ale ve stanu se zvlhčovačkou mám 60 % ...ted se snažím o vyšší vlhkost abych kompenzoval tu vyšší teplotu.

Až to pokvete tak zvlhčovač půjde pryč a doufám, že to bude v cajku.

Co se týče vyšší teploty, tak myslim, že odtah i aktivní přítah jsou dost silné 550m3/h odtah a přítah jede zatim na první stupen ca. 220m3/h na dvojku to zatim nedávám, stejně je tam docela vichr....

Tohle kolo určitě dojedu s výbojkama a příští už snad bude LED, tak jsem zvědav jestli ta teplota klesne.

Přepínat budu max. do týdne...uvidíme, zatim mi to připadá jěště fakt malý.

Sít tam nakonec možná ani nedám....uvidíme, jěště se rozhodnu.....
crazyn
Já mám pod 650W LED , max 25 stupnu... jsou i dny kdy i třeba 23.. a to je venku krásně :)
Ruvi
Jo, věřím tomu, že pod LEDkama bych měl teplotu nižší...

Počas noční periody holky zase dostali slíbenou chemickou sprchu....snad se už svildy nevrátí a kdyby náhodou, tak už je v lednici pro ně přichystanej tabákovo-česnekovo, citronovo - chillový lektvar.....apropo ani to moc nesmrdělo, když jsem to vařil....čekal jsem horší....

Tady jedna z favoritek v 11 dni růstu plus detail na zaFIMpinchovanej růstovej vrchol.....jsem s touto metodou spokojen a myslím, že to,pojedu i příště, osobně nevidím důvod na topování....až to trochu poporoste tak hodím více fotek na detaily vršků.....zatim z toho roste jen takové chmýří a neni to dost jasně vidět, nicméně vypadá to slibně....obecně víc vitálnější rostliny reagují lepším větvením po záštipu než ty slabší....jinak vesele pokračujeme v ohýbání.....někdy spíš lámání...zatim se mi povedlo asi tři kousky dost ošklivě zlomit, tak snad to izolepa spraví...zatim to vypadá, že jo.....
Ruvi
12.den růstu 18/6

Nezahálíme.

Holky podstupujou tvrdý trénink a připravujou se na mnohočetné mateřství.

Stěží se pod bandážema z izolepy zacelily staré rány a už dostávají další tvrdou lekci z pokory.
Poklonit se až k zemi....ano pokorou dobyješ svět, říkával jeden moudrý pán.

Všechna kolínka byla sundána a byl aplikován systém ohýbání větví skrz vázání....pokud se nepletu obojí spadá pod SC - super cropping, ale vyvazování mi přijde mnohem efektivnější a taky šetrnější vůči kytkám...nezlomil jsem ani jednu.

Ohnutí hlavního stonku způsobí, že kytka dá signál ostatním bočním a spodnějším větvím aby převzali úkol hlavního stonku zesílili a tahali se nahoru kde budou mít více světla pro tvorbu kvalitních palic.

Moje vize je 8 až 10 hlavních větví na kytku....uvidíme jak se to tam vleze...

Na každý straně květníku ca. 1 cm od vrchu byli vyvrtány dvě díry, které slouží k ukotvení provázku, který ohýbá hlavní stonek až k hraně květníku.

Samozřejme holky dostávají nejenom tvrdej trénink, ale je o ně i s láskou postaráno v podobě kvalitního krmení od Canny a taky třeba postřiku několikrát denně...dnes dostali taky Canna Cure.

Taky děkujeme všem předchozím pěstitelům, kteří zde na foru i jinde na internetu předávají své poznatky dál a dávají naději i začátečníkům jako já, že by to na poprvý nemuselo být tak špatný, jak někteří předpověděli :-)
Zatim se nejvíc inspiruju Kvakošem a jeho Magic boxem....tímto mu taky posílám K+

Hola, hola holá...Deadpool2 už volá....

Mějte se zahradníci.

Pěstu zdar.
Ruvi
14. den růstu 18/6
Ruvi
Zase tady mám nějakou havět...nebo spíš chorobu.....co jsem takhle v rychlosti pátral, tak mi z toho vychází padlí....

Nějaké názory,rady, tipy, ?

Předem díky.
Ruvi
Všichni na mě serou, tak dál pátrám sám a padlí to asi nebude....spíš breberky....jediné co mě napadá jsou zase ty svině svilušky....myslel jsem, že jsem je vymlátil tim Nissorunem, ale ted mám trochu pochyby....

Ono těch napadených lístků zatim moc neni, musim se snažit, abych jich pár našel, ale jelikož strkám nos do stanu asi tak 20 x denne, tak mi to neunikne ....

Při inspekci mikroskopem Lumagny 100x zvětšení jsem neobjevil nic pohyblivého...akorát malé světlé kuličky...žeby vajíčka těch zmetků ?

Tady jěště pár fotek...
AkatronChronic
Zdaar, chtěl jsem ti napsat už jak jsi to sem dal a říct ti, že na padli to nevypadá.. Minulé kolo jsem stím měl problém a už v květu takže bída celý nahovno... Kdyby jenom přece to bylo chce to postřik discusem takhle brzo v růstu by to nemělo mít vůbec vliv.. Ale jak říkám na padlí to takhle nevypadá.. Zkus to vyfotit v noci po zhasnutí světla s bleskem.. Krásně se padlí odráží.. Koukni na muj theard jak to vypadalo příspěvek Č:115 a 120 .. At se daří :)
GrowPlace
Ruvi, taky mi to neprijde jako padli.
Padli vypada jako plisen.
Ruvi
JJ, díky....na začátku jsem měl tendenci si myslet, že je to padlí, pač jsem to předtim 2 x stříkal Svilustopem a byl jsem v tom, že se sviluškama je ámen, takže to asi bude plísen....ale opak je asi pravdou.

Nevadí, vyndal jsem z lednice tabákovej lektvar a zítra počas noční periody zahájime ofenzívu.

Jinak nehledě na těch pár lístečků se holkám daří asi docela dobře a užívají si 15. a poslední den 18/6...
GrowPlace
Jinak vypadaji, ze si u tebe lebedi:)
Uvidis jestli to pomuze. Snad ano.
crazyn
Nech je aspoň ještě týden nás rustu... takhle se pripravis o dost G.. jsou male , trosku jim dopřej..
Ruvi
Díkes za radu....tak je zítra jěště nebudu přepínat....
crazyn
Prepni zhruba , až na tom budeš podobně jak tady..
Ruvi
O.K. tipuju to tak 5 dní....lets see....
domicius
Cauko, no jak sa dari holkam ?
Ruvi
Pozdravy z Južnej Moravy na Francúzku riviéru...zdar Domi....

Dakujeme za opýtanie, darí sa celkom dobre, dievčatá vypadajú zdravo...akurát sú medzi nimi dost rozdiely...pár kúskov je trochu opozdených...ale s tým nič nenarobím, okrem toho, že som ich podložil.

Sme 18. den na raste, celkom sa to tam zahustuje, vypadá to, že už je fakt načase prepnút....takže zajtra už pojdeme 12/12.

Blbé je, že akurát zajtra musím na dva dni odíst....

Tvoj pest tiež sledujem, máš tam tiež Ses...držím palce..

...a konečně na tretí pokus mám toho správneho avatára a som na neho patrične hrdý...aj ked uprímne, zásluhy patria neznámemu žiakovi/žiačke základnej školy, ktorý vytvoril takúto krásnu záložku, ktorá bola vystavená v miestom kine, kde mi hned udrela do očí medzi stovkami iných záložiek a neodolal som a musel som si to velkolepé dielo odfotit a použit ako avatára na G ...musim to sem eště dat vo vačšom formáte, nech sa možte tiež pokochat :-)
Ruvi
3. den růstu 12/12

24.5. upravena perioda na 12/12 ale až dnes jsem vyměnil MH za sodu.

První zálivka po přepnutí byla růstová beze změny a dnes dostali půl na půl růst a květ....nejspíš jim to takhle jěště dám asi 2 x a pak pojedou čistě květový hnojiva....

Jinak to roste pěkně, průběžně ohýbám pomocí kolínek.

Zvlhčovačku jsem dnes vyhodil ze stanu at je tam více místa pro kytky.
anonym267
nádhera, držím palce, ať to roste!
GrowPlace
Super prace Ruvi :)
Jak to vypada? Per to do nas!!!
Ruvi
6. den růst 12/12

Díky za zájem:-)

Jo, tak zatim jsme jenom v prvním týdnu po přepnutí, tak zas až tak neni moc na co koukat v porovnání s těma paldama u jiných borců...

Holky se po přepnutí docela rozjeli a rozežrali, poslední 3 dny zalívám každý den...dnes dostali plnou dávku růstovky.....minule jsem se trochu ukápl a EC metr ukázal 2,5 což je dabl doporučeného množství....tak jsem jim to tam šoupnul a vypadá, že to zkousli bez ůjmy...to bylo, ale jenom jednou...normálně dostávají kolem 1,8

Jinak jsem na kytkách v první řadě vyštípal mladé výhony, které nemaj šanci dorůst, tak uvidíme....asi budu příště pokračovat s ostatníma.

Jsem fakt zvědav jak tenhle pěst dopadne:-)

Omlouvám se za kvalitu fotek...pod tim MHčkem to jěště jak tak šlo, ale pod tou sodou je to hrůza....až nebudu tolik unavenej tak skusim pohledat nějaký tipy jak to focení zlepšit, ale špatná správa je, že foták nemám ani nebudu mít.....takže jenom mobil...
Ruvi
Dnes proběhla lehká defoliace a odstranění malých, spodních, neperspektivních výhonů, sundávání starých a nandávání nových kolínek a snaha o všelijaké tvarování za účelem maximalizace hlavních větví a využití prostoru....přes 20 řízků - neperspektivních spodních větví jsem namočil do stimulaxu a zapíchl do sadbovače se substrátem, kde mám semena , která nějak nechtějí klíčit, tak uvidíme co z toho bude....kdyby se to náhodou chytlo, tak je šoupnu na zahradu, když ne, tak se nic neděje...takže dnes tak hodka a půl příjemného relaxu pod sodou :-)
Ruvi
8. den růst 12/12
Ruvi
12.den růst 12/12

Dnes jsem ty moje mrchy všechny vyndal ze stanu, přerovnal kolínka, zase lehká defoliace a odstranění spodních výhonů, pak prohlídka krásy ve vaně a šup nazpátek do domečku.

Denne žerou skoro desítku....dnes jsem jim zase napálil 2,2...normálně jedu podle tabulek canna terra flores, ale občas jim tam od oka šplíchnu stimulátor s humátem a to pak to EC docela poskočí.

Zatim vypadaj docela v pohode...slowly budding out... breberky ani nemoci žádný nemáme...knock, knock...

V noci mají akorát docela vlhko - i přes 80%... tak se musim dokopat něco s tim udělat...zatim to maj tak, že po každých 45 min. se sepne odtah na 15 min. plus nonstop běží jeden malý ofuk......tak asi přidám jěště jeden a zvýšim periodu odtahu....uvidíme...odvlhčovačku se mi kupovat nechce....

Tak pár foteček nakonec....celek před sepnutím a prohlídka ve vaně....

Trochu se mi zkurvila životní situace a budu se muset přestěhovat, tak doufám, že mě tady šéf nechá do konce července jak slíbil, abych to taky mohl sklidit...byla by to škoda....:grrr:
Ruvi
...
Zedy
Nechal bych odtah non-stop, dalším ofukem tam tu vlhkost budeš akorát převalovat - potřebuješ ji vytáhnout ven ze stanu.

Pošlu K+ až mě systém nechá ;)
Ruvi
Tak jo, zítra překopu spínačky, ale asi mu tam nechám hodku na začátku noční periody a hodku na konci at si taky odpočine...nějak nemám to srdce ho nechat zaplej úplně nonstop :-)
Zedy
Jen mu pohul, je na to dělanej, u growingu by měly odpočívat jen kytky a to přes noc :teef: Šponuj ten stan :flamer:

Dál v květu by ti mohlo 80% vlhkosti způsobit akorát plíseň....
Ruvi
comprende...muchas gracias e buenas noches
Zedy
Hay vamos, olé tu mi niño. Vez, por fin alguien quién sabe hablar castellano hombre :D

Bueno, nada, buenas noches jardinero!
Ruvi
16. den květ 12/12

oops...teprve ted jsem si všiml, že u všech předchozích příspěvků z květové periody jsem na začátku napsal růst ...

Myslim, že holkám se daří dobře...pořád jěště rostou, tak jsem je dnes zase všechny vyndal a trochu srovnal do latě....2,5 hodky jsem kolínkoval a vyvazoval až mi došel provázek....ale jsem konečně jakž takž spokojenej, že jsou pěkně v rovině....foto celku asi příště.....zatim bude muset stačit trochu bondage a nezletilého péčka :-)


To Zedy : Lo siento amigo...španělštinu mám rád a kdysi proběhl pokus o samovýuku, ale moc dlouho mi to nevydrželo, takže všehovšudy znám pár slov.....ale klidně mi sem občas můžeš nějaké to castellano šplíchnout, alespon provětrám slovník a třeba se něco naučim :-)

S tim focenim...i kdyby jsem počas svícení zhasnul a chtěl fotit ve stanu, tak leda s bleskem pač je v tý zaděbněný koupelně docela slabé světlo...a navíc mám jen telefon...prostě to stejně moc nefunguje....dělám to tak, že těsně před svícením nafotim z bleskem celek a pak občas nějakou vytáhnu ven na lepší světlo a nafotim pár detailů...

...jo a děkuju za těch pár K+ co se mi tam objevily...všiml jsem si to až s odstupem času :heart:
Ruvi
...
Ruvi
18. den květ 12/12

přišlo mě, že na levý půlce je to nějaký slabší, řidší....možná kvůli tomu, že jsem na tý straně nechával stan otevřenej kvůli teplotě a tímpádem se světlo neodráželo od stěn..?

...tak jsem je zase všechny vyndal a přerovnal jsem je, samozřejmě se to neobešlo bez ohýbání...kolínek minimum, spíš mi fakt mnohem víc vyhovuje vyvazování....riziko zlomení je minimální a s větvema se dá mnohem líp manilpulovat - dostat je do nejvyhovujícejší polohy

jinak přes den při dvou stranách stanu otevřených jsem měl ca. 30,5 stupnů a v noci tak max o 1,5 stupnu mín.

ted jsem to trochu přivřel - do výšky kytek a teplota je hned na 32,5

vlhkost přes den, ted po zalití 66 % v noci se zapnutym odtahem i přítahem lehce pod 60%

ale vypadá to, že kytkám se zatim daří...
Ruvi
...
GrowPlace
Mas to moc pekne. Jen tak dale :)
Montana23
Ahoj,tak jak ti to valí?
Jedu ted taky ss a mám problém,koukni když tak na moje téma.V nemocech-toxicita dusíku.Přeju ať se zadari
Ruvi
Díky Petře.

citace:
Původní příspěvek od Montana23
Ahoj,tak jak ti to valí?
Jedu ted taky ss a mám problém,koukni když tak na moje téma.V nemocech-toxicita dusíku.Přeju ať se zadari


Ahoj, daří se doufám dobře...i když těžko posoudit když je to první grow a nemám žádný praktický zkušenosti....pár krát jsem jim dal o dost větší dávku hnojek než je předepsáno, tak se objevilo pár listů ze spálenýma špičkama, myslím, že nic hrozného to neni, více méně jsem to čekal...zkoušel jsem kam až můžu zajít....takže budu ted zalívat asi 2x jen čistou vodou max plus Cannazym...
Kytky na tvých fotkách vypadaj pěkně....jinak soudit moc nemůžu, jsem fakt začátečník....
Podle mýho matkaře by měla být doba květu 60 dní, tak fakt doufám, že se mi to nepřetáhne o moc, pač bych se měl koncem července vystěhovat...to by bylo opravdu nemilé....90 dní..?... brr :confused:

Jinak ted jsem od pondělí trochu indisponovanej, tak jsem jim moc péče nedával....kytí zase o něco povyrostli....včera jsem je akorát zalil a nechám je trochu víc proschnout a zaleju až zítra večer....snad zítra bude lépe a zase si je vyndám ze stanu, přerovnám a něco nafotim...i když zas tak moc rozdíl tam nebude...oproti posledním fotkám...

pěstu zdar
anonym267
Na první pěst moc hezké! Nechť to kvete
Ruvi
23.den květ 12/12

kytky se pomalu přestávají táhnout a budou už snad jen bobtnat

momentální výška do 50 cm

dnes jsem poprvé sundaval spodní listy, které byli seschlý, zežloutlý, mrtvý....pouze u několika kytek až ca. 8 - 10 listů....většina kytek ale v pohode...zbytečně jsem je moc přesušil...možná kvůli tomu ty listy...snad to nebude nic vážného

zalito deštovkou s cannazymema a ph upraveným na 6,3

Ruvi
26. den květ 12/12
AkatronChronic
Sleduju od začátku a máš to fakt pěkný!
Myslím, že co se týče výsledků budeš velice spokojen 👌
Každopádně ať to roste a nic se neposs.... 😊 :)
Montana23
Pěkný myslím že bude supr ouroda...
zajonc
jestli muzu poradit, nevidim na fotkach, skus odjebat spodky, zpomalujou vrcholky, kazdopadne i tim trošku snížíš vlhkost, nemusis ojebavat listy ale spise ty vetvicky na ktere se nedostane svetlo, mas peknou dzungli. at to roste...
ps: nepřehaněj to s hnojivama, ja vzdy sel max 1,6 ec a kytky chrochtaly... v tuto dobu bych drzel okolo 40vlhkosti, jak už bylo zminovano... odtah je lepší mít VŽDY zaplný non-stop. jako zaklad je vzdy dostatek vody, svetla a vzduchu. at se daří necetl sem to tu celé, moc me to nebaví, jen vzdy kouknu na fotky, popripade problemy abych když budu vědět poradím. kdyby cokoliv ptej se, od tohoto to tu je, aby jsme se zdokonalovali přece.
Ruvi
30. den květ 12/12

Den : teplota - 30,5 Vlhkost - 65%

Noc : teplota - 28,5 Vlhkost - 50%

Děkuji všem rádcům a příznivcům tohodle pěstu.

Ted by jsme měli být v půlce květové fáze, zatim to vypadá bezproblémově...až na tu teplotu, ale s tim už asi nic neudělám.

Odtah i přítah jsou zaplé nonstop...přes den jsou dvě křídla stanu otevřené od půlky nahoru.

Palic je tam hodně, ale jsou většinou jěště docela hubené, tak snad to za těch 30 dní jěště trochu nabobtná.

Zatim to překvapivě skoro vůbec neni cítit.

Shodou okolností mi doktor předepsal calcium a magnezium, takže mám doma pár ampulek....tak jsem to dnes místo do sebe nalil do zálivky - 1 ampulku od každého....preventivně, zatim to na nějaké deficity nevypadá....listy jsou v pořádku kromě dvou kytek, které jsou malinko přepálený od hnojek.....ted už pojedu jen kolem těch 1,6 EC

Dnes jsem teda orval nějaké ty spodky viz foto.

Mimochodem, když jsem ty spodky tenkrát orval poprvý, tak jsem je namočil do Stimulaxu a nechal zakořenit a vše do jednoho se chytly a jsou na zahradě....už to bylo tenkrát nakvětlý, ale pak se přeply a jedou vegetativní fázi....jsou pořád prtavý, tak uvidíme co z toho bude....nic moc si neslibuju, jen takovej experiment, ale jsem zvědavej....
zajonc
mno popravde sem to zkousel asik 2x, ty spodky znova zakořenit, mě osobně se povedlo jen, kdyz tam na tom "klonu" jeste nebyla udělana palička... tak to bylo pak oka.
taky ale mam kamaráda, ktery udělal a paličkou a nechal to po zakořenění ve stanu na periode 12/12 a pak to vypadalo jako lízatko co prodavaj od čupačups na benzinach za 800 :D tyčka a na tom koule :D
Ruvi
Mám takový pocit, že mi to tady ve velkým hermatí...poznáte to někdo z těch fotek ?
savy
Asi jsem slepej ale nic tam nevidím ... To je tvůj první pěst ? :D
Ruvi
Kurna jak se sem dávají ty smajlíci :-)

někdy je tady mám a jindy na to zaboha nemůžu přijít....

...tak dík za dobrou zprávu
Woody
Ja som takisto slepy :D ziadne gule tam nevidim ..

.. smajlici http://grower.cz/forum/misc.php?action=getsmilies&s
Pítr90
Ahoj, taky nic nevidím, nestresuj 😉
GrowPlace
Taky bych rekl, ze pohoda. Ruvi nestras :)
Ruvi
Toš jsem si včera všiml takových váčků ve tvaře slzy ze kterých čouhají takový vlásky, blizny, nebo co to je, tak jsem na chvíli zazmatkoval...ale tak když říkáte, že je to v cajku, tak jenom tím líp.... :banana:
AkatronChronic
Zdárek :) nechci tě nějak stresovat ale dost podobně jsem to měl taky a nakonec tam pár semen opravdu bylo.. Což v podstatě nevadí ale žádoucí to není :) každopádně bych je odjel a kontroloval.. Možná nějaká lepší fotka třeba za tmy by byla též super :)
Ať se daří 👍 máš to pěkný 👌
Ruvi
35. den květ 12/12

zatim vše v cajku

některé mrchy vzadu se vytáhli až na 90 čísel

jinak mi připadá, že ty 3 kytky vepředu jsou uplně jiná genetika než to ostatní...jsou o hodně nižší, palice jsou jinak stavěné a už ted jsou pěkně tlustý a mají dost hnědých blizen...zbytek má palice o hodně štíhlejší a jenom čistě bílé blizny...ty tři jsou taky spálený od hnojek, zatimco zbytek ne

vypadá to, že sklizen ( teda doufám, že to úspěšně dotáhnu ) bude postupná, budu sklízet co bude zralý a zbytek nechám v klidu dozrát....jsou mezi nima fakt rozdíly
domicius
Ta posledna fotka mi dost pripomina mojho sensi skunka, tiez taky vychrtli , riedky , uplne iny jak ostatne.... tiez nechapem cim to je
Ruvi
37.den květ 12/12

aby to nebyla taková nuda, tak jsem včera objevil pár listů s rezavýma,hnědýma tečkama a na spodní stran3 listu lezoucí bílou potvoru, viditelnou pouhým okem ca. 1-2 mm dlouhou, hubenou,pomerne rychle se pohybující, že jsem ji s mikroskopem nezastihl....

podle toho co jsem našel na netu by se mohlo jednat o třásněnky....

...a teď co s tim takhle ve 37. dni květu....Vertimec doma mám, ale asi by to nebyla nejlepší volba v tomhle stadiu...nebo ?

spíš asi tabákový výluh....to budu asi muset smočit komplet celý kytky i s palicema..?..dá se s tim i zalít substrát..?
domicius
Jak to ide ruvi??
Ruvi
47. den květ 12/12

upřimně řečeno, mohlo by to být lepší, ale udělejte si obrázek sami podle fotek....
Ruvi
...
Ruvi
no proste bylo to dost přehnojený a substrát brutálně zasolenej

hnojil jsem EC většinou 1,6 až 1,9 a párkrát...možná 4-5 krát jsem se trochu ukápl a bylo naměřeno třeba 2,3 a už se mi to nechtělo zase ředit, tak jsem jim to tam poslal tak....

pro příště se rozhodně poučím a budu hnojit mnohem střízlivěji

všechny jsem je na 3x naházel do vany a udělal pořádnej průplach, ale jenom vodou z řádu, tak snad to bude o.k.....mám z toho dobrej pocit

jinak ve 45. dnu jsem aplikoval do zálivky Ripen a už po dvou dnech bylo patrné, že se palice nafukujou....i ty tři kytky co jsou vepředu a mají větší palice než ostatní se spoustou hnědých pěstíků....tak i u nich bylo jasně viditelné, že roste nová zelená masa s bílými pěstíkmi, nebo jak se to jmenuje

jěště asi 2 krát zaleju s Ripenem a pak pár dní Final solution a nakonec ca. 7 - 10 dní flush
Ruvi
55. den květ 12/12

skunky se nafukujou, nicméně hnědých pestíků velice poskrovnu a kosa za 5 dní určitě nebude...ty mrchy se dokonce pořád táhnou...viz ouzký vytažený špičky palic

voní to velice lehce

foto 1 a 2 takový průměrný SS

foto 3 je jedna ze třech kytek co určitě nejsou SS....ty už jsou docela osypané a půjdou dolu nejspíš dokonce týdne

všichni dostávají FS
GrowPlace
Ahoj. Zatim to vypada moc dobre :)
domicius
Cauko ruvi, no jak uz skosene ? Dufam ze ti to dopadlo lepsie nez mne ☺☺
Ruvi
zdar

3 ks skoseno v 62. dni - matkař mi tam zamíchal nějakou jinou genetiku, zpětně dohledáno, že by to mohl být black russian....dozrálo to dřív, vypadalo to docela pěkně, ale skoro žádná vůně.....ve výsledku docela slabá gramáž 20,4 + 30,4 + 36 = 86,8
chut a vůně velice slabá, skoro žádná, takový seno....zhuluje to, ale nic extra
Ruvi
...
Ruvi
72. den květ 12/12

ty mrchy ne a ne dozrát konkretně zbylých 13 ks SS

je to tam poválený křížem krážem

trichomy většinou mléčné,,ale skoro žádný jantar, tak jěště chvíli čekám

včera jsem urval jednu paličku na skoušku, zítra to testnu a uvidíme
kilopaprik
pekny bambule, 385g
AladinXXX
jasnejch 410G.
Ruvi
75.den - kosa

hulení z testovací paličky byla docela pohoda, tak jsme se s kamošema zhodli, že neni na co dál čekat....dostali dva dny tmy a kosa proběhla 75 den od přepnutí na 12/12

kdo chce může si zatipovat...tipuje se výnos v gramech z celkového počtu 16 kytek, ze kterých už 3 byli sklizeny předtim.

Káčka samozřejmostí pro 3 nejbližší, eventuelně i něco navíc
Johnny Blaze
380,pekna praca.
Madical-Strains
400 g
domicius
437
GrowPlace
455g
crazyn
368
AkatronChronic
Můj tip je 355 dží ale přeji čistej půl kilovej sáček
Montana23
Paráda...muj tip 523g
kilopaprik
zdar tak kolik toho bylo at vime viteze ? :D
Ruvi
toš dobrá...taky si myslím, že už to je akorát a další stráty už nebudou, nebo jen minimální.....

bohužel všichni jste tipovali málo 😜

believe or not dokopy toho je 560 g 😎

fotky nemám, z bezpečnostních důvodů jsem vše vymazal a matroš mám u kámošky, ne bezdůvodně, ale nechci tady o tom psát

co se týče kvality neni to žádný výstřel na měsíc, ale neni to ani uplnej shit....

holt první kolo, navíc se na tom podepsali vyšší teploty

a Sensi skunk poprvé a naposled
Ruvi
Montana 23 byl nejblíž s 523g
Growplace na druhým se 455g
Domicius třetí nejbližší se 437g

K+ už tam máte

díky všem za sledování a za rady
GrowPlace
Tak to je mazec! Moc gratuluji ke krasnemu vysledku!!!
K+ :)
kilopaprik
0,93gpw skvela bilance
domicius
Bomba , paradicka , klobuk dole


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma